Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat olduğumuzu site yöneticileride kabul etti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kayaozesen

Yasaklı Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
açıkan başlık iş ilanları kısmı varken sakatlar için iş ilanı diye başlık açan modu veya yönetixiyi kınıyorum

Sakat 'ın sözlük anlamı;
"Vücudunda hasta ya da eksik bir yanı olan (canlı)."

kabul etmek istemesekte ben tekerlekli sandalye kullanıyorum tanıma uydummu? uydum o vakit ha engelli denmiş ha sakat denmiş yada özürlü denmiş ne değiştirirki?

Malesef öyle bende kınıyorum
bir an önce düzeltilmesini istiyorum......

Yahu arkadaşlar sakatlık indirimini duydunuzmu? ordaki sakat kelimesinden neden alınmıyoruz ? işimize mi geliyor yoksa?

sakat ve özürlü kelimeleri ne kadar sözlük anlamına uysada engelli kelimesi de uyuyor
ve sakat ve özürlü kelimesi kadar can sıkıcı olmuyor..........................

HAYIR işimize gelmiyor Mac72

zaten iş ilanları diye bir ilan varken ikinci kez Kamu Kurumları Sakat Personel Alımları sakat personel alımı diye bir tabir kullanıp tekrar konu açmanın mantıgı ne zaten engelllier biz sitesi ise iş ilanlarıda engellilere yönelik olacaktır o başlıgın kaldırılması gerek bence

İyide sitemizde sadece engelli arkadaşlar yokki.. engeli olmayan ama bizlerle bizim forumumuzda vakit geçiren birçok arkadaşımız var

Sayın Mac72
Orda öyle kullanılmış diye sizlerde bu web sitesinde o kelimleri kullanmak zorunda değilsiniz...........

iş ilanlarını hepsi yok ama memurlar net gibi olsa doğru normal atamalar işçi atamaları askeri ilanlar şeklinde yazılsa engelli ilanları diye bir bölüm açarsın ama burda sadece engellilere yönelik ilanlar paylaşılıyor

oraya engelli personel alımı yazılmış olsaydı daha hoş olurdu!!

Kamu Kurumları Sakat Personel Alımları

Kamu Kurumları Engelli Personel Alımları

hangisi daha iyi?

moderatörün düşündüğü mü yoksa çoğunluğun düşündüğü mü?

bi de iş ilanları bölümü varken sakat iş ilanı açılması abesle iştigal

Sayın moderatörün bunlara cevabı vardır heralde

bu site bu amaçla kuruldu bir üslupa takılmayalım ha sakat ha engelli sorun yok bence

Ufkum, şimdi biz o kelimeyi kullanmasak durumumuzda bir değişiklik mi olacak? Hayır... Cici kelimeler değil, hak veriyorum... Hani bir söz vardır, çok afedersiniz,"b...k değil; kaka..." Teşbihte hata olmaz diyerek biraz kabaca bir üslup oldu kusura bakmayın...

olsun ama sen altına çişini yapmış birine kakasını yapmış dersin diğer tabiri sinirli anlarda kullanırsın şimdi engelli ile sakat kelimeside o durumda mezopotamyalı

türkiye sakatlar derneği-anadolu sakatlar derneği ???????????

yok artık şimdi sorun bizlere verilen isim mi... yapmayın arkadaşlar ne fark eder sakat, özürlü,engelli hepsinin karşılığı benim sensin o...

Arkadaşlar o kelimeleri içeriğini biz anlamlaştırırız. bakın önceden ''yavuz'' canavarken şimdi yiğit,''yosma'' istanbullu hoş bayanken şimdi hafif kadın.bizlerin ismi sakat ,özürlü,engelli olsun ama karşılığı sadece sağlık sorunu yaşayan olsun .yeterki aciz bicare olmasın

Engelli demek varken, sakat kelimesi negatif bir kelime, düzeltilmesini bende isterim

Kendimize yapılmasından hoşlanmadığımız birşeyi kendi aramızda normalmiş gibi görmek garip geldi bana :S

Ben burada sakat denilmesini kabul etmiyorum! sakatlar vakfını örnek göstermek te işin ayrı bir tarafı.

neden TESYEV i örnek göstermiyorsun? Türkiye engelliler spor dayanışma vakfı?

bu değişikliği site adıylada devam ettirin hatta.

SAKATLAR.BİZ

orda sakatlar derneğini örnek verme sebebim neden o dernek isminden rahatsız olunmuyoda forumda ki masumane bi başlıktan rahatsız olunuyo

madem o kadar rahatsız oluyosunuz buyrun derneklerin ismini değiştirtmek için ne öneriyosanız yapalım

davutkelle kimse aramızdan bi arkadaş heralde, yememiş içmemiş memurlar.net in forum kısmına konu açmış engelliler.biz sitesinde sakat kelimesi kullanılmış diye aman ne kadar önemliymiş bu ya zaten dünden beri kayseri buluşmasına yazılanları okuyorum yok hepimiz kerdeşizde aileyizde biz hiçbişey değiliz anlaşılan kendimizi kandırmayalım

Arkadaşlar Merhaba... İlk başlıgı gördüğümde gerçekten içimin acıdıgını hissettim.Yanlız arkadaşlar biz bu formda birbirimizi anlamalıyız nede olsa degil mi? bu da bizim moderatörün "SAKATLIGI" ne yapacaksınız...

Şimdi bana geçenlerde birisi işitme engelli sonra başka birisi işitme özürlü dedi sonrada birisi aha sakat geldi dedi ama ben hiç kafama takmıyorum bu şeyleri ya neden bu kadar uzatıyorsunuz biz bizler Sakat,Engelli ve Özürlü yüz var mı ötesi...

Ya arkadaşlar bırakın böyle boş takıntılarla uğraşmayınız.Takıldıktan sonra çok şey var zaten.biz engellilerin hangi sorunlarını çözdülerki! kaldıki bunu çözecekler.Boş verin,bu dünyanın öbür dünyasıda var.Bizler Gelecekteki günlerimizi, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmek için Allah'a dua edelim yeter:)

Herkesin mutlu bir hafta sonu geçirmesini dilerim:)

Çooook çok eskiden, topal Ali, kör mehmet, çolak Mustafa, şaşı Ayşe, aksak Veli gibi sıfatlar kullanılırdı.
Biri çıkmış, arkadaşlar bu ayıp oluyor, genel olarak sağlık sorunu yaşayan insanlara "sakat" diyelim demiş.
Yıllarca topal, kör, sağır lakaplarla anılan insanlar buna iyi gözle bakmış.
Bu sefer sakat kelimesi batmış, başka bir kelime olsun aranılmaya başlanmış.
Özürlü bulunmuş, sakat sıfatı kaybolmaya başlamış. uzun süre özürlü revaçta iken, başlamış sakatlar homurdanmaya, ben neen özür dileyim, ben tişörtmüyüm söküğü olan vs. derken bu kelimede istenmemiş.
Kim bulmuşsa, engelli kelimesini bulmuş.
İşte bizler bu dönemi yaşıyoruz, engelli kelimesi çok yeni ve eskilerin hükmü yoktur gündemimizde.
Sakat, özürlü out, engelli in...
Asla eski sıfatları kabul etmez, hatta bu sıfatlara kızarız, öfkeleniriz.
Genelde genç engelliler, eski kelimelere karşı tahammülsüzdür. Hatta 20 yaş civarı ve altı engelli arkadaşlara bakıyorum, biz engelli değiliz, engelleneniz falan diyor, engelli kelimesinide beğenmemeye başladılar bile.
Her an yeni bir genel adımız icat edilebilir.
Bizim ismimiz ne olursa olsun, biz farklıyız.
Bunu kelimeler değiştiremez, hafifletemez, silemez.
Bizim için kullanılan kelimelerden ziyade, verilen haklarımız, geri alınan haklarımız, sağlık sorunlarımız gibi somut konularda savaş vermeliyiz.
Engelli kelimesi, sakat yada özürlü kelimesi sanal bir niktir.
Tabii ki 20 yaşlarda bende kelimeden sıkılırdım, off pufff çeker takardım kafama.
Ama gördümkü hayat bana takılan sıfatla yürümüyor. Hayatta çok büyük acılar, çok büyük neşeler, değişik tatlar var. bunları yaşamama, yada yaşayamama bu kelimenin en ufak bir katkısı yok.
Kendi kendime dert ediyormuşum.
İnanın arkadaşlar, o kadar önemsiz bir ayrıntı ki, ne kullananın umrunda nede hayatın umrunda. Sıfatımızı belirleyen harflere bu kadar odaklanmayalım.
Bana ne dedikleri önemli değil, o kelimeyi insanlara benim nasıl dedirttiğim önemli.
Hade len engelli dilenci............ diyeceklerine
Adam sakat ama bak it gibi çalışıyor helal olsun desinler.
Uzun oldu...
Kısacası, bizler ve onlar var arkadaşlar. Bir meyve sepeti içinde elmalar ve armutlar gibiyiz, elmanın adı elma, armutun adı armut.
Elma değiliz, bir farkımız var, armut kelimesini beğenmediğimiz için armud denemsini istiyoruz, bir süre sonra armod, olmadı arnud, beğenmedim bu sefer armoud, sonu yok ki?
Ha armut, ha armoud, ne önemi var?

gereksiz bir tartışma bu bence. sözlük anlamları aynı olan ve bizim bunu kabullenmiş olmamız gereken bir durum. kulağa hoş geliyor olması hayatımızda neyi değiştirir? altı üstü bir kelime hayatınıza yön veren bir olay değil ki bu kadar tartışıyorsunuz. gereksiz yere kırıp kırılıyorsunuz.

Bir söz vardır:" Elinden büyük işler gelmeyen,küçük şeylerle uğraşır," diye..
Elimizden sakatlıktan kurtulmak gelmiyor,sakat kelimesine takılıp kalıyoruz..Bizim bedensel bir problemimiz varsa ne dendiğinin bir önemi yok.Kelimelere anlam yükleyen bizleriz...Kendi durumumuzu kabullendikten sonra o kelimeler bize sorun yaratmaz,sorunun kaynağı kendimiziz önce o sorunu çözelim...
Küçük şeylerle değil de başka neler yaparız diye düşünelim,lütfen...

femyy yüreğin soğusun kardeş rahat ol konu buraya açanda benim memurlar nete açanda benim davut akkelle de benim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt