Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat olmaktansa... Çekin sifonu gitsin! [Tartışma]

içimdeki deniz

merhaba bulent,
uzun zamandir uzaktim bu platformdan. geldim yazını gördüm. sonra da oldukça uzun zaman önce gelen mesajını.
ne desen düşünce ve duygularıma tercüman oluyorsun. yine öyle olmuş. ufak bir iki ekleme yapmak istiyorum.

sana yazılanların tamamını okuyamadım, belki bahseden olmuştur. sanırım 2-3 yıl önceydi. "içimdeki deniz" filmini izlediğim gün. o güne kadar yazındaki düşüncelerden farklı bir sözcüğü bile aklıma getirmezdim. ama içimdeki deniz'i izlediğimde yaşama bambaşka bir pencereden daha bakmayı başardığımı düşünüyorum, yani filmin başarısı bu.

ölüm çok farklı bir tartışma konusu. ötenazi keza öyle. engel/sakatlık konusunda filmdeki kahramanın düşünceleri bizim düşüncelerimizden farklı değildi bence. ama mesele sakatlığa indirgenmeyecek kadar farklı bir uzamdaydı. yaşamla alış verişini tamamlamak. oysa onu, basit bir köylü kadından başka kimse anlamadı. onun ve çevresindeklerin durumu, bugün bizim, herhangi bir engellinin, ve onu engelli olarak yaftalayan toplumun durumundan farklı değildi.

ölmek isteyen resim öğretmenini de bu anlamda kimsenin anladığını düşünmüyorum. ölümü tercih etmek konusunda onunla aynı düşünde değilim, ama seçimine büyük saygı duyuyorum. onu anlamaktan uzak ve ona acıyan toplumun aynı şeyi bize yaparken böyle bir topluma tüm gücü karşı duran, savaşan tüm engelli arkadaşlarıma duyduğum saygı gibi.

senin yazılarınsa, dünyaya açılan pencerelerimi her seferinde çoğaltıyor. çoğalıyorum. daha sık uğramaya çalışacağım.

yüreğine sağlık...

Selamlar. Sayın Monalisa adlı arkadaş seni tebrik ediyorum. Söylediklerine aynen katılıyorum. Güzel yazmışsın. Arkadaslar Burada konuştuğumuz bir insan hayatı değil mi? Ne kadar kolay ölüp kurtulmak ama asıl olan öteki taraf.
Ahirette bunun cevabını nasıl verecek. Bence birazda bunu düşünmek gerekir değilmi ? insan düşünce anlıyor hayatın değerini ve gercek sevenlerini En önemlisi gerçek dostlarının kim olduğunu yanlış mıyım, insanoğlu ciğ süt emmiştir diye boşuna söylenmiyor arkadaşlar. Benim bildiğim kadarıyla Bu arkadas isviçre'de bir klinikle anlasmış. Türk yetkililer Vazgeçirmeye çalışıyormuş. Bence Hayatını kolaylaştırmak daha iyi değil mi ölmesinden ?
Bu Durumu ben bilirim biraz da iş kazasında hastanede yasadım bu durumu? Her gün ölmek gibi birşey. Tek ilacı ise bence sevgi. Halk olarak toplanarak Bu arkadaşa ziyarete gidilemez mi? Kolay Değil eğer ötenazi olursa direk cehennemlik olacak bunu sizde benim kadar iyi biliyorsunuz. Sonra vaaah vaah çok çekmiştiler bir işe yaramayacak. Öteki hayatıda mahfolacak Ben buda bilinsin istiyorum...

SELAM..
Sayın KALEM
“sağlamlardan farkınız yok! Bir bacak bir kol yok diye de farkımız var demeyin asla ……. “

Evet farkım var . Binlerce kez haykırıyorum FARKIM VAR…
Sen sağlam sakat herkesi aynı kefeye koydun diye herkes aynı olmaz…
Bu gün genelde dünyada ve özelde ülkemizde yaşananlara duyarsız kalmadım.İnsan olmanın onurunu yaşadım yaşamaya çalışaçağım.Her ne kadar tüm kurum ve kuruluşların mekanizmaları çalışsa da toplumsal baskılar harekete geçse de duygu ve düşüncelerimden yaşam biçimimden vazgeçmedim geçmeyeceğim.
Elbette çevreni saran nesnelerin hepsine İNSAN tanımlaması yapamazsın onlar…..
Eğer kişi yaşadığı ülkenin üretim biçimini yönetim şeklini sorgularsa o zaman
-medyanın niye böyle yaptığını
-Engelli engelsiz neden aç kaldığını
- Kadın erkek neden birbirini aldattığını
-Çacukların neden ayazda yada yakıcı güneşin altında dilenme malzemesi olarak kullanıldığını
-Birileri trilyonlarla oynarken çoğunun asgari ücretle gecinmeye çalıştığını
-Çoğunun niye maskeli maloya gider gibi giyinip “dost” olduğunu
-vs vs…anlar…
Bazen herkesi suçlayabiliriz herkese kızabilir hatta nefret edebiliriz.
Ama Toplumda o kadar günahsız o kadar temiz insanlar var ki hele çocuklar hele çocuklar
Tüm onlar için kendimiz için sivrisineklerden kurtulmak için Bataklığı kurutmaya çalışmak gerekiyor…
AYDIN YARINLAR…

hayata ıyı yanından bak

arkadasım hayatından bezmış gıbısın bırde ıyı tarafından bak o kadar kotu mu sakatlık bırde mukafatını duşun allahu teala sevdıgıne verırmış hastalıgı ama karşılıgını cennette verecek ınşaallah sabredersen tabıkı

Herkese merhaba
Ben adanadan Özgür yazıları okudum bence herkes kendince kesinlikle haklı ama arada kaçırdığımız öyle güzel bir duygu varki asla atlamayalım;hayat mücadelesi ve sewgi:)
bu konuyla ilgili fazla bir yorum yapmayacam ama aşağıdaki anlatım bence bazı şeyleri ufak da olsa anlatıyor dimi:
Tekrar herkese merhab;

BUGÜN YİNE ÇOK GÜZELSİN HAYAT - HERŞEYE RAĞMEN

Sevgilerimle

Kendini insan olarak bile görmekten uzak eşek sürüsüne engel mi anlatacaz anlamadım.. Farkında olmaya bile çaba gösteremezlerken kalemi alacaklar sizleri sanmıyorum..
Bir küçücük kafes içine sokuşturmak istiyorum sizi takmıyanları..
Kendi başınıza gelse açılır dimi gözünüz..
Gözünüzün görmesi için ne tarz bi gözlük lazım..
Ne zaman hakikaten İNSAN olacaksınız..

Sonra karşıma geçip biz insana değer veririz demiyolar mı..
O zaman sadece şu lafı diyesim gelio ..
Haaaaaaaa .............................. !!!!!!

selam arkadaşım..işte sizin karamsarlığınız burada başlamış..
kodadınızda olsa yazmak bile içimden gelmiyor.
bukadar karamsar olmayın.yönetime bir danış önce şu (GE......)adından kurtul.herkesin mutlaka kendini farkettirecek meziyetleri vardır.sizinle daha çook fikir savaşı yapacağa benziyoruz.az zaman var.yeniliğimizi bir atalımda.herşeye gülmeye bak.:):)

kılıçpir;

Konu benim nickimmi HAYIR..
Yönetim benim nickimi kabul ettiyse sana şşşş düşer...
Kolay gelsin..

Sükût ; kitabı sipariş verdim , okumak istiyorum. Ötenazi hakkında düşüncelerim bir türlü netleşemedi. Bakalım bu kitap yardımcı olacak mı :confused:

ahirete inanan zaten böyle birşey düşünmez,inanmayanlar içinde ALLAHc.c hidayet versin diyorum. ölüm belki yaratandan istenebilir,ama kendi eliyle hayata son vermeyi istemek asla.

Açıkcası bu tarz düşünen insanoğlu açizlikten uzak olduğunu düşünen ve onun doğasında olan biçok döneminde açiz olduğunu bilmek istemeyen bi yaklaşımdır . İnsanoğlu engelli veya sağlam farketmez açiz yaratılmıştır doğumda ve yaşlılık halinde birilerine mecbur kalabildiği gibi biçok döneminde de birbiriyle yardımlaşır yani var olarak varsaydığı gücü yoktur ve bu gücün varmış gibi yaşamaya o kadar alışmışlardır ki güç onlardan er geç gittiğinde ( ölüm yaşlılık vb biçok şekilde ) veya bunun düşüncesi bile onları ürkütmekte ve dehşete düşürmektedir. Fakat herşeye Kadir olan yanlızca ALLAH'tır ve o acziyetten muaftır ve bizleri de aciz yaratmıştır ki niye burda olduğumuzu veyahut görevimizin ne olduğunu unuttum dünyaya güce ihtişama fazlasıyla bağlanmayalım diye fakat günümüz insanı acziyetten (yani doğasında olan şeyden korkmaktadır ) bu yüzden ölüm korkusu engelli olma korkusu veya yaşlanma korkusuna sahiptir ama herkesin aciz olduğunu bilen insanlar engelli veyahut sağlam farketmez birbirlerine ihtişamla acımayla veya korkuyla bakmaz insanca bakar .İnşallah ALLAH herkese aciz olduğu bilincini versin ki kibrimiz gözlerimizi karartmasın ve dünya hayatı (güç , para , sağlamlık, yakışıklılık vb ) gözümüzü boyamasın

bu yazini her okumamda bi kat daha hoshuma gidior; teshekkürler boamboam! :)...

Sükût ; kitabı sipariş verdim , okumak istiyorum. Ötenazi hakkında düşüncelerim bir türlü netleşemedi. Bakalım bu kitap yardımcı olacak mı :confused:
okudun mu semacim?... ötenazinin 'sevginin son kaniti' olduguna ikna edebildi mi kitap seni?...

...
[SIZE=2]benim kavgamdır o, aşk diye tanınan
[/SIZE]
...

[SIZE=1](İ.Özel)[/SIZE]

sukut'u vaveyla'nin sorusunu okuyup da, "birakin ötenazi yasallashsin, anneler ve evlatlar katil damgasi yemeden evlatlarinin ve annelerinin 'acilarini dindirtebilsin' (onlari öldürtebilsinler)" diyenleri duyar gibiyim...

annesini bogarak öldüren adami harekete geciren acaba gercekten annesinin acilari miydi yoksa kendi acilari mi diye sormadan edemiorum...

hic kimsenin sikintilarini, öyle korkunc kararlar alirken cektigi ishkencelerini ve acilarini hafife almak, kücümsemek gibi bi niyetim olmadigini bashtan söyliym ama kizini 'uyutturan' anneyle ilgili linkteki yaziyi okurken kullanilan dil midemi bulandirdi, bi de kitabi okusam kusarim heralde...

ben aslında anlayabildiğimi düşünmüştüm, o linkteki yazıyı okuduğumda.. yani hak verebilmiştim bi bakıma..ta ki bugüne kadar.. hatta yarım saat öncesine kadar.. tam apartmanın önüne geldiğimizde..
komşularımızdan birinin kamyonu apartmanın önünde kontağı çalıştırılmış haldeydi.. aslında kamyonun etrafında kızları fln vardı.. yani kesinlikle hareket etmeyecekti.. en azından o dakikalarda.. bunu annemde bende biliyoduk.. yani kaldırımdan çıkıp apartmanın önüne geçmem için bize sadece on saniye gibi bi zaman lazımdı.. ama annemin gözlerinde öyle bi korku vardı ki.. sanki ben o kaldırıma çıktığım an skuterimle, kamyon hareket edip geri geri üzerime gelecekti..
sen diğer taraftan dolaş gel dedi bana..
o an bu başlık aklıma geldi, o linkteki yazı aklıma geldi..
ısrar etmedim,karşı çıkmadım.. sırf içi rahat etsin diye..
o gözlerindeki korkuyu, elinin ayağının birbirine dolaşmasını da unutacağımı hiç sanmıyorum..

Aslında bizlerin ne kadar azimli ne kadar çalışkan ne kadar hayatı sevdiğimizi çok iyi anlıyorlar ve bizi aslında kıskanıyorlar. ve bir çok yerde onlardan daha başarılı olduğumuzdan bizi aralarına almıyorlar(küçük bir anektot bir zamanlar belediye başkanına iş ricasında bulundum.ne iş yapabilirsinki tahsilin ne dedi bina kolidorlarında boş gezenlerden daha çok işe yararım dedim.anons dairesini çok iyi götürebilirim şu anki üniversiteli ama mikrofona konuşmayı bilmiyor dedim.onun diploması var en azında cevabını aldım..

Konuyu ve metini çok başarılı buldum. Bülent abi yüreğine sağlık...

Ben de şunları düşünüyorum. Bir evde yöneten kimdir baba değil midir? Bu ülkeyi yöneten Devletcik bizim bütün sorunlarımızın başıdır. Çünkü İnsanların insanca yaşaması için gerekli Sosyal Sorumluluklarını yerine getirmediği için engelliler kampanya malzemesi olarak görülmektedir.
Gelir dağılımında eşitlik, eğitimde eşitlik, sağlıkta eşitlik, sosyalleşmede eşitlik... Bütün bu görevlerini yerine getirse Engelli ve engel diye kavramlar yok olacaktır.

Engellilerin işi olsa, geçinebilecek kadar parası olsa Belediyelerden, Vakıflardan, Televizyonlardan yardım isteyecek mi? HAYIR!

Tüm insanlar eğitimli olsa (refah seviyesi eşit olacak ve saçma sapan yayınlarda TV'lerde olmayacak, Engellilere insan gözü ile bakılacak vs.), özellikle engelliler (eğitimli engelli ne kadar zor durumda olursa olsun TV'lerin haber konusu olmaz Örneğin ben) Eğitimde eşitlik derken, okula gidemeyen engellilerin okumaları için bütün imkanların verilmesi; servis, barınma, okul ihtiyaçları vs. temin edilse Engelliler daha bilinçli olacak ve kendilerini şartlar ne olursa olsun ezdirmeyecektir.

Sağlıkta zengin yaşasın fakir ölsün mantığı olmasa insanlar TV' lere ihtiyaç duymayacaktır. Zor koşullardan ötürü engelli insanlar hayatlarından bir kat daha bıkmayacaktır.

Sosyal yaşamda da aynı şekilde eşitlik olsa; tüm insanlar bizi her yerde göreceği için ilk defa görmüş gibi öküzün tirene baktığı gibi bakmayacaktır. Engelliler hayata daha umutla sarılıp, beyin ve beden olarak daha bi değişime uğrayacaktır. Engelinin verdiği acılardan Sosyal hayatta nefes alacaktır ki buda onun hayattaki gerçek yaşamın tadına varmasını sağlayacaktır. HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ KENDİNE OLAN ÖZGÜVENİN FARKINDA OLACAKTIR!
Şimdi bütün bunlar bu ülkede var mı? Hayır! Babamız olan Devletcik ( parti demiyorum devlet diyorum) adaletsiz mi? EVET. Hem de medyadan daha yozlaşmış, bizlere karşı yobazlaşmış...

Sizlere birçok örnek verebilirim. Belediyeler, Dernekler, Vakıflar Ülkenin bütün kurumları bizler üzerinden hem para kazanıp hem de reklam malzemesi olarak kullanmaktalar.

Soruyorum sizlere, Belediyelerin Mavi Kapak kampanyasına kaç engelli karşı çıktı. Hiç kimse. O kapaklar neden toplanıyor doğaya çok zararlı olduğu için toplanmaktadır. Belediyeler her sokağa katı maddelerin ayrıştırılması için özel çöp kutularını koymakla yükümlüdür. Belediyeler bunu yapmaktan kaçtı neden hem çöp kutularının maliyeti hem de bizler üzerinden reklamlarını yapmaktalar. Ha bir de biz insanların, nasıl ki kağıtları kağıt kutusuna atmadığımız için kapakları da kapak kutusuna atmayacağımızı bildikleri için bu kampanya yürütülmektedir. Bu kampanya da belediyeler reklamını yapmakta, vatandaş ise vicdanını temizlemektedir...

Ayrıca Engelliler bir birini, engelli aileleri engellileri benimsemiş değilken; Engelsiz insanların bize olan tutumlarını eleştirmek haksızlık diye düşünüyorum.

Dini konudan da ALLAH'ın çok adaletsiz olduğunu düşünüyorum. Bizi yarattığı kullara aşağılattığı için. ALLAH'ın adaleti yok ki kulun olsun! İnsan sevdiği kuluna acı verir mi? Cennette Cehennem de burası diye düşünüyorum.

Neyse;
BEN YAŞAMAYI VE İNSANI ÇOK SEVİYORUM

okudun mu semacim?... ötenazinin 'sevginin son kaniti' olduguna ikna edebildi mi kitap seni?...

[FONT=Verdana]Evet kitabı okudum Reku’m , burada yazmıştım. Çünkü bu başlığa tam olarak uygun olduğunu düşünmüyorum.
[/FONT]
http://www.engelliler.biz/forum/kitap-dergi/11840-en-son-hangi-kitabi-okudunuz-22.html

[FONT=Verdana]Kitaptaki hikaye öyle herkesin algıladığı gibi bir ötenazi hikayesi değil , öldürücü iğne-ilaç uygulanmış değil.[/FONT]
[FONT=Verdana]Yarışın ortasında ayağı kırılan atlara yapılan uygulama gibi basite indirgemeyi ve bütün sakatları da içine alarak genellemeyi doğru bulmuyorum. Her vaka, her yaşanılan kendine özel hassasiyette.[/FONT]

[FONT=Verdana]Kitaba gelince … Tıp biliminin artık hastalıkları iyileştirmedeki yetersizliğinin kanıtı karşısında, tedavi yöntemlerini geri çekmeyi kabul ettiğinin hikayesi. Kişinin vadesi dolduğunda ya da kişi zorlayıcı tedaviyi istemediğinde kendini geri çekmeyi kabul ediyor (Leonetti Yasası)[/FONT]

[FONT=Verdana]Diyelim ki kansere yakalandığınızı öğrendiniz ve en son safhadasınız. Önünüzdeki süreç malum… Size tıbben yapılabilecek işlem önce kanserli bölgenin temizlenmesi ve ardından kemoterapi veya radyoterapi uygulanması gibi çok acı vereci bir süreç .Tıbbi tedavi ömrünüzü belki 3-5 ay uzatacak veya uzatmayacak bile. Bu anlamsız-sonuçsuz bulduğunuz tedaviyi reddetmek hakkına sahipsiniz. Vademin dolmasını tıbbın desteği olmadan beklemek istiyorum deme hakkına sahipsiniz. Bu tercihi yapan insanlara tıp sadece Palyatif Bakım ile destek veriyor. Bu süreci en rahat, en acısız geçirmesine olanak sağlıyor. Berivan’a da bu yöntem uygulanıyor. Tıbbın zorlayıcı tedavisi geri çekiliyor .[/FONT]

[FONT=Verdana]Kitabın dili , elbette bir annenin ağzından anlatıldığı için öyle mide bulandırıcı filan değil. Etkileneceğimi düşünerek özellikle yıllık iznimde okudum , hakikaten okurken bile zorluyor insanı. Ama ben o anneyi anladığımı düşünüyorum, yargılamıyorum. Aynısı benim başıma geldiğinde ne yapardım sorusuna ise cevabım yok. Evet halen netleşmiş değilim. Ahkam kesmek için ölümün ne olduğunu bilmek gerek diye düşünüyorum. Bilen varsa buyursun… [/FONT]

Milattan Önce 360 li yillarda Brennus komutasindaki buyuk bir Gal ordusu Roma'ya saldirir. Baskent Roma'nin Akropolisi sayilan Capitoline tepesine cekilen ve sehrin yok olmasindan korkan Romalilar fidye karsiligi anlasma teklif eder. Komutan Brennus 1000 pound agirliginda altin ister ve kabul edilir. Ancak altinlar tartilirken Brennus hile yapar. Romalilar bunu farkeder ve sitem ederler. Bunun uze...rine Brennus kilicini ceker ve tarihe gecen sozunu eder; VAE VICTIS! Yani kahrolsun zayiflar. Yenilen ve zayif olanlara her turlu haksizlik mubahtir...

Sakatlar tipki kadinlar gibi birbirini besleyen iki temel yanlis koddan muzdariptir. Kapitalizm ve ataerkil kultur. Ataerkil kulturun kodlarinda sakat beden erkege aitse trajedi kadina aitse eksiktir... Ayni sekilde icinde yasadigimiz kapitalist sistemde beden dedigimiz olgu moda, estetik, fitness diyet olgularinda acikca gorulecegi uzere "digerleri" icin bir arzu nesnesi olabildigince vardir ve genc saglikli guclu vb beden olunmasi gereken "normal" ve "gercek" kabul edilir. Aksi halde norm disisinizdir. yasliligin adeta bir sucmus gibi degerlendirildigini gormuyor muyuz? Insan varolusunun bu en temel niteligine bile yabancilastirildik. Bazen bu ulkenin en buyuk gazetelerinde bazi ünlü sanatcilarin genclik ve yaslilik fotigraflari "neydiler ne oldular" sozleriyle adeta bir sucluyu ifsa eder gibi sunuluyor. Hem ataerkil kultur kodlari hem de kapitalizmin insani kendisine yabancilastiran felsefesi nedeniyle kendilik imajimiz paramparca. Sancimiz agir. Kendisine en cok guvenenimiz bile icinde yasadigimiz kulturel iklimin normlari uzerinden baktigimiz icin bedenimizdeki sakatlik nedeniyle bu dunyaya ait olmadigimiz hissine kapilabiliyoruz. sakat saglam hepimiz bize arzulattirilan normlara yakinligimiz olcusunde mutluyuz... sokaga cikmadan kendi icimizde yasatilanlar bunlar. Ne zaman ki sosyal hayata dahil olmak istiyoruz iste o dem icinde yasadigimiz bu kodlarin nasil bir sancili kambur oldugunu daha beter hissediyoruz. Toplumun acimasiz normlariyla her gecen gun daha bir saskin adimlarimiz...

(Bu yazı, -konu hakkındaki düşüncelerimin sözcüsü olduğu için- bir arkadaşımın sayfamda yaptığı yazışmalardan alınmıştır) Katılmamak mümkün değil...

evet başlık oldukça ilgi çekici bi okadarda manidar
arkadaşların yazdıklarına katılıyorum aslında hemen hemen yazılanlar farlı şekildede olsa aynı şeyi işaret ediyor

Arkadaşlar aslına bakarsanız bütün bunların sebebi bizleriz neden diye soracak olursanız bizler vede aile yakınlarımız alışmısız kendimizi acındırmaya aslında bizlerde biraz kendimize guvenımız olsa kımselere laf söyletmeyiz
gecen gün bi kadın yatalak oğlunu dısarı cıkarmıs hava acayip soğuk bendekendi kendme herhelde cocugu hava aldırmaya cıkarttı diye düşündüm ama ne alaka meğersem dilenmeye cıkmıs kadın ama kadını bi görseniz bakım aylıgı alıyormus maaş dahil alıyormus bu ne perhis bu ne lahana tursusu utanmadan cocugun o halını kullanıyor bizler biraz kendimizi toplum icine katsak onların arasına dalsak emın olun bu sorun kalkar he dıs etkenler diyorsunuz değil mi? inanın o dıs etken bendede cok var ama işin esprisine vurup salıyorum işte hayata dört elle sarılma kaynagım da bu benim biri lafmı söledi direk cvbını veririm.cunku ben sadece ve sadece engelliyim sukur yüce mevlam akıl vermiş kullanayım die eger bizlerde aklımızı kullanırsak bazı seyleride görmesden gelirsek bu sorunlar ortadan kalkacak

kaplumbağa ve tavşan yarısa girişirler.Tavsan cok hızlı kosar eee malum bizim kaplumbagada tembelliği ile meshur oldundan millet onun arkasından sen kazanamassın yorma kendini beceriksizsin yok öle yok böle derken tavsanı arkasında bırakarak hızla ilerleemeye başlamıs vede yarısı kazanmıs .Daha sonrada öğrenmişlerki aslında kurbağa sagırmış.Eğer bu kaplumbağa sağır olmasaymıs arkasından bağıranları dikkate alıp o yarısdan cekilebilirdi

işte kaplumbagın sagır olması hem onun icin olumsuz eleştrileri duymadı hemde yarısı kazandı.Bizlerde diğer insanlara kulak vermeden aslında bizlerinde neleri becerebildiğimizi cok rahat bir sekilde onlara göstermeliyiz AH YAZIK COK ÜZÜLDÜM İYİKİ BÖLE DEĞİLMİŞİM YOK SEN BU HLİNLE BİLE YAPABİLİRSİN SEKLİNDE kimseinin bize acımasına izin vermek yerine VAY BE NELER BECERMİŞ BU HALİYLE dedirtmek daha güzel olmazmıydı sizce?

Otenazi yasallasmalidir !

Otenazi bir insanin yasamina kendi istegiyle veya.ebeviyenlerinin istegiyle tibbi olarak hayata veda etmesidir .Gelismis ulkeletde boyle uygulamalar var.ornek almamiz gerekn ulkeler bunlar (hollanda , belcika vs vs ) .Kesinlikle turkiyedede bu konu yasallasmali bireylerin en temel haklarindan biri yasama.hakki oldugu gibi olum hakkida olmali kisiler.bu isi profosyenel ellerde yaptirmali .Cunku bazen olum care olabiliyor bazi.durumlarda bunu hepimiz.biliyoruz..Bknkz : bir halk sozu : Allah yatirmasin canini alsin yatarsa cok zor . Evet arkadaslar bu konu hakkindaki gorusleriniz nedir.bu konuyu mecliste gundeme getirebiliriz atacagimiz maill.yapacagimiz yetkili gorusmleri vs vs gibi aktivitelerle

12 yaşındaki İngiliz kıza ötanazi yapıldı! - HABERTÜRK Buda konumuzun en saglam somut orneklerinden okuyup dusunmenizi tavsiye ederim

her sağlam insan bir engelli adayıdır bizim insanımız bunun bilincinde değil ve düşüncesizce bir takım söylemlerde bulunuyorlar bir de ötenazi olayı var tabi bence bu külliyen yanlış bir olay bir karar Allah herkesi bir şekilde imtihan edecek kimi malıyla kimi evladıyla kimi sağlığıyla bir şekilde imtihan olacak ötenazi olayını da dışardan bizim ülkemize soktular neymiş efendim kendi hayatına son verme hakı yahu sen nasıl oluyorda Allahın sana emaneti olan cana kast edebiliyorsun tamamen iman zayıflığı Hıncal ULUÇ gibilere gelince bekara eş boşamak kolay hiç kimse ben onun durumunda olsaydım şunu yapardım şöyle yapardım demesin aynı duruma düşsün o zaman görürüz ne yapıyor burada medyanın da büyük suçu var bir iki yanında görünelim teselli edici şeyler söyleyelim reklamımız olsun kullanalım falan bizim halimizden biz anlarız nasrettin hocanın hikayesi misali ama tabi bunu yaparken de Allaha isyan etmemek lazım çünkü derdi verende dermanı verende o dur ve yine söylüyorum her sağlam insan bir engelli adayıdır

Allahım ben nasıl bir insanım!

Daha sadece Bülent Beyin yazdıklarını okuyamıyorum ki diğer arkadaşların yorumlarına hiç bakamıyorum!

Yüreğim dayanmıyor ne demek sakat olmaktansa çekin sifonu gitsin yahu!
3.Paragraf resmen içimi daralttı!
Bırak Gül okuma boşver canın sıkılmasın diyorum kapatıyorum
Sonra Bülent Bey bu şekilde nasıl düşünür ki diye tekrar açıp hepsini okumak istiyorum :)

Yapyaşlı kadın anneannem alzehimer hastası ve benim dedem 77 yaşında falan tam küsuratını bilmiyorum.
Dedeme hayranım o yaşta dedem anneanneme bakıyor da diğerleri ne sebeple bakamasın?
(Yani tabi ki gündüzleri annem bakıyor ama genelde dedem yanında gece-gündüz)

Ben evde bir böcek gördüğümde onu bile öldüremiyorum!
Selpağın üzerine yürümesini sağlayıp camın kenarına yada balkonun düz yerine koyuyorum.
Bu durumda bir insan için ötenaziyi nasıl kabul edebilirim ?
Tabi ki de derim "çok istiyorsanız siz ötenazi yaptırın" diye..
Eğer bizden rahatsızsanız kurtulmuş olursunuz!...

Bir bireyin sevgilisi-eşi vs. engelli olması ve bu sebeple uzaklaşması!
(belki ben engelli olduğum için bu şekilde düşünüyorumdur engelli olmasaydım nasıl düşünürdüm bilemiyorum ama aynı şekilde olacaktır heralde!..)
Yahu o kadar berbat eşler var ki..
Birbirlerini aldatan, yalan söyleyen, dolandıran, sadece parası pulu için evlenen, dövüp sövüp kenara atan..
Bu şekilde sağlam insanlarla sevgili yada eş olacağıma sizinle sevgili yada eş olmayı tercih ederim!
En azından siz de benim gibi olduğunuz için daha duyarlı olursunuz, daha düşünceli olursunuz..
Nasıl geçiniriz kim kime bakar durumları çok ayrı Allah büyüktür bir yolu bulunur..

Son 2 paragrafı okuduğumda hah dedim bir serzeniş!
Ama son paragrafa gelene kadar zaten daraldım bunaldım sinirlendim verem oldum vs.vs.vs.

Üst Alt