Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde sigortalıyken memur oldum. Yeniden rapor istenecek mi?

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
ben bu zamana kadar ssk lıydım. bir aydır emekli sandığına geçtim. peki bu durumda benden de rapor isterler o zaman..

Memurluğa engelli kadrosundamı girdiniz?

evet engelli kadrosunda girdim..

Memurluğa engelli olarak işe başladığınız için 15 yıl hizmet ve 5400 güne tabisiniz.Yeniden rapor almanıza gerek yoktur.

sanırım karışıklık oldu. ben özel şirkette çalışıyorum. ama unvanım memur ve ssk yerinde emekli sandığı var.

eski iş yerimde (özel sektör - global menkul değerler)
ssk
muhaberat elemanı idim

yeni iş yerin de (özel sektör) aksigrota
emekli sandığı
memur

vergi indirimimi de 2005 eylül ayında eski iş yerim global den almıştım. bu durum da da rapor gerek yoktur inşallah.

tşkler..

Aksigorta'da çaılşıp Emekli Sandığı'na bağlı olmak da ne demek yahu? :) Emekli Sandığı devlet memurlarının kurumudur?

oturanboğa abi araştırıp bakarsan bütün bankalarda emekli sandığı var. akbank, iş bankası, yapı kredi. bunlar kesinlikle var. çünkü iş görüşmesine gittiğim sırada söylemişlerdi..

Yok, anladım da, Emekli Sandığı ile bankaların emeklilik sandıkları aynı şey değil. Sen devlet memuru değilsin. Di mi? Sadece bir bankada memursun... Yani, eski adı ile SSK'lısın.

Bir kez defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmişsen, artık yeni rapora felan hiç ihtiyacın olmayacak.

valla eski adı ne bilmem ama. burada emekli sandığı var. devlet memuru değilim. aksigorta da unvanım memur. bir önce ki iş yerimde ssk yatıryordu..

SGK'ya başlı işçisin. Resmi statün bu. Onun için yukarıda raman72'nin yazdığı 5400 günde emeklilik hakkı seni kapsamıyor.

oturanboğa abi raman72 uyar ve rapor almana gerek yok demiş..

Vergi indirim hakkı elde etmişsen, evet, yeni rapora gerek yok.
Benim yukarıda yazdıklarım sadece emeklilik süresine dair. Yani SSK'lı olan biri ile Emekli Sandığı'na bağlı bir memurun emeklilik şartları aynı değil. Buna dikkat çekmek için yazdım...

bülent abi şöyle özetliyim mi sana.

08-06-2005'te global de işe başladım.
ekim 2005 te vergi indirimi raporum geldi.
globalde ssk vardı

01-06-2009 da aksigorta da işe başladım
globalde ki vergi indirimi raporumun fotokopisini istediler insan kaynakları
burda emekli sandığı var.

hepsi bu..

%40-60 arası raporla defterdarlıktan 3. derece vergi indirim hakkı elde etmişsen: (ilk sigortalı olduğun ve priminin yattığı tarih +) 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün ile emekli olabileceksin.
hepsi bu :)

oturanboğa abi raman72 uyar ve rapor almana gerek yok demiş..
Evet.Siz Emekli Sandığına Bağlı Memur olarak çalışsaydınız,yazdığım şartlar sizin için geçerli olurdu.Ancak yaptığınız açıklamaya göre SSK'lı olduğunuz için şartlarınız değişti ve OturanBoğanın yazdığı şartlar sizin için geçerli oldu.

ssk'dan emekli sandığına

arkadşalar benim sigorta girişim 2002 yılında yani bu zamana kadar 2000 güne yakın bir zaman vardır. ama iki aydır emekli sandığına bağlıyım. bugün emekli sandığına bir kaydıma bakıyım dedim sonuç olarak aşağıdaki liste çıktı. şaşırdım. iş yeri benim 2002 den beri ssk'lı olduğumu ve vergi indirimi olduğunu bilmiyorlar mı yoksa benim mi bilmediğim bir şey var.

yardımlarınız için çok teşekkürler...

Emekliliğe Ait Bilgileriniz

AdıMEHMET
SoyadıKAVCU
CinsiyetErkek
Doğum Tarihi29.07.1985
Sigortalılık Başlangıcı01.06.2009 -
Vakfa Tabi Hizmete Başlama01.06.2009
Vakıf Prim Ödeme Gün Sayısı63
Diğer Sosyal Güvenlik Kurumlarına Ait Prim Ödeme Gün Sayısı0 -
Borçlanılan Gün Sayısı0Yaşınız24 Yıl 0 Ay 5 Gün
Vakıf Sigortalılık Süresi0 Yıl 2 Ay 2 Gün
Toplam Sigortalılık Süresi0 Yıl 2 Ay 2 Gün
Toplam Prim Ödeme Gün Sayısı63
Emeklilik ŞartlarınızYaş60
Kalan Yaş35 Yıl 11 Ay 26 Gün
Sigortalılık Süresi0
Kalan Sigortalılık Süresi0
Prim Gün Sayısı7200
Kalan Prim Gün Sayısı7137

bu şekilde daha iyi oldu sanırım...

----------

Bir dilekçe ile bulunduğunuz yerin eski adıyla İhtiyarlık Sigorta Müdürlüğüne hizmet birleştirme dilekçesi vermeniz halinde Ssk ve emekli sandığı hizmetleriniz birleştirilir. İhtiyarlıktan matbu dilekçe alıp onu doldurmanız gerekmektedir.

benim bir önce ki işyerim de ssk
bu yeni iş yerimde sağlık sandığı oldum.

yani ssk günümün ve emekli sandığı günlerimin toplanması için insan kaynaklarının bir şeyler yapması gerekmiyor mu bu durumda.

teşekkürler...

İnsan kaynakları bu konuyla ilgilenmez.Sİzin bu birleştirme işleminiz genellikle emekli olmaya yakın bir zamanda yapılır.İsterseniz siz şimdiden de hizmet birleştirme işlemini yapabilirsiniz.Tabi dilekçe vermeniz şart.

çok teşekkürler ederim. bu konuyu nasıl yapabilirim bana yardımcı olursanız

1-dilekçe öreneği
2-gerekli evraklar
3-gidilecek kurum

çok teşekkürler ederim...

Mehmet, ısrarla aynı hatayı yapıyorsun :)
Sen emekli sandığına bağlı DEĞİLSİN. Emekli Sandığı devlet memurları içindir. Sense sıradan sigortalı bir çalışansın. Emekliliğin de sıradan sigortalılar gibi olacak...
Bunun yanı sıra bir de çalıştığın Aksigorta'nın kendi emeklilik sistemi de var. Eğer emeklilik günün gelene dek o sistemde kalırsan, oradan da kendi -özel- emeklilği alacaksın.

Dolayısıyla senin açından bir "hizmet birleştirme" söz konusu değil. Sadece halen çalıştığın yere sakat statüsünde çalıştığını ve vergi indirim hakkın olduğunu ilet yeter.

o zaman aksigorta benim özel emekliliğimi mi ödüyor bülent abi valla anlamadım..

Evet aksigorta senin özel emeklilik primlerinide ödüyor...

arkadaşlar konu kesinleşti. ik ile görüştüm. benim özel emekli sandığım varmış. bunun bir miktarı devlete (ssk gibi veriliyor) bir miktarı da özel. bu durumda ben iki yerden emekli olucakmışım.

erken emekliliğe geldiğimiz de ise, zamanımı doldurmam yeterliymiş. zamanı doldurduktan sonra ssk ya gidip şu kadar gün 2000 günü ssk lı olduğuma dair bir yazı alıp sonra emekli sandığına gidip o kağıdı verdikten sorna işlemleri gerçekleştiriyorlarmış..

çok teşekkürler...

hala emekli sandığı diyorsun celik neden alakan var ki ben anlamadım

alakam var evet. çünkü "özel emekli sandığı"m var. ve bu konu hakkında bir şey bilmiyordum. konuyu açıpta bir şeyler öğreniyim dedim. ve iyiki açmışım. karışıklıklar oldu. olan karışıklıklarla iş yerinin insan kaynaklarına gidip anlattım konuyu aydınlattı.

teşekkürler..

Emekli sandığı demeyeceksin emekli sandığı Devlet memurlarının tanbi oldugu kurum
senin konumun ssk lı sın ama işveren tarafından da özel sandık uygulamasına tabisin...

özel saglık sigortası hakkında bilgisi olan bu konuyu biraz acabilirmi? mesela benim normal ssk var, birde calıstıgım yer tarafından yapılan koc allienz özel saglık sigortası var?bu nedir?

özel sağlık sigortası demek. senin yada ailenin allah korusun bir rahatsızlığı olursa o sigortanın geçtiği bir özel hastane de kontrole gidip toplam sadece % 20 sini vereceksin. eğer geçemeyen bir hastaneye gidersen bu sefer fatura alacaksın ve kendi çalıştığın şirketin insan kaynakları bölümüne vereceksin onlar halledip belli bir zaman sonra (1-2 hafta sonra) hesabına para yatıracaklardır. bu arada sizin şirket % kaç bilmem ama genel olarak %20 oluyor.

örnek: istanbul alman hastanesine gittim. diş kontrolü oldum. fiyata gelince fiyatı 150.00 tl. benim özel sigortam olduğu için benden 30 tl alacaklar. özel sigortam geçmezse faturalarımı alıp kendi şirketimin insan kaynaklarına vericem onlar halledecek.

teşekkürler...

ancak bu özel saglık sigortası koç allienzin anlasmalı oldugu yerlerde geciyor diye biliyorum...gecmeyen yerlerde muayene oldugunda bir etkisi oldugunu sanmıyorum, yanılıyormuyum?

Üst Alt