Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde sigortalıyken memur oldum. Yeniden rapor istenecek mi?

benim bir önce ki iş yerimde anadolu sigortam vardı. anlaşmalı olduğu hastanelere de gidebiliyordum. anlaşması olmayan hastanelere de.

anlaşması olan hastanelerde bütün çıkan masrafların %20 sini veriyordum.
anlaşması olmayan hastanelerden verdiğim ücretin faturasını alıyordum. aldıktan sonra ik na veriyorudm. onlar işlemleri gerçekleştirdikten sonra (1-2 hafta sonra) hesabıma verdiğim toplam ücretin %80 nini yatırıyorlardı. bu durumda tekrar cebimden %20 gitmiş oluyordu.

teşekkürler....

bizimkinde olmuyordu. sadece isminden de anlaşılacağı gibi "sağlık" tan fayadalanabiliyor sunuz. unutmadan söyleyim aldığınız ilaçların da sadec % lik bir şey veriyorsunuz.

mehmet.kavcu@aksigrota.com.tr

adresine maillerinizi bekliyorum..

zaten normal ssk sı olan insanlar bunları yapabiliyor, artık cogu özel hastanede ssk gecerli zaten,ilaç alımlarında da normal sskdan yararlanabiliyorsun...anlamadıgım sey bu özel saglık sigortasının ne faydası var...normal ssk dısında avantajı ne?

24 saat geçerli. biliyorsun özel hastaneler 24 saat açık.
devlet bazı ilaçları karşılamıyor.
sıra yok - kuyrun yok
düzgün ve güvenilir bir şekilde - insan muamelesi görerek kontrol oluyorsun.

sence bunlar yetemez mi?

oturanboğa abi sana buradan söylemek istiyorum. benim sosyal güvencem emekli sandığı değilmiş. "özel sandıkmış" ne oluyor bende anlamış değilim. tekaüt sandık vakfı.. bilgin olsun...

teşekkürler...

inşallah son sorum olacak :p.p:p

ssk Başlangıcı - mart 2002
vergi indirimi rapor tarihi - eylül 2005 (3.derece)
pirim günü - 2000
engelli derecesi - %40
özel sandıkta ki günüm - 80 gün

bu bilgilere dayanarak ben ne zaman emekli olucam.
olursam ssk prim günleri ile özel sandıktaki günlerimi nasıl birlerştirecem.
ne yapmam gerekiyor..

teşekkürler...

%40-60 arası raporla defterdarlıktan 3. derece vergi indirim hakkı elde etmişsen: (ilk sigortalı olduğun ve priminin yattığı tarih +) 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün ile emekli olabileceksin.
hepsi bu :)

Sandığı unut... Sen ssk'Lısın ve ha bir kasapta sigortalı çalışıyorsun ha da şu anda çalıştığın yerde. Arada sigortalılık açısından hiç hiç hiç bir fark yok.

Ne zaman ki emekli olacaksın, işte o zaman tıpkı kasapta çalışan adam gibi sigorta müdürlüğüne gidip emeklilik işlemlerini yapacaksın.
Sadece, bunun yanı sıra bir de özel sandıktan biriken bir paran olacak, onu ssk'dan bağımsız olarak gidip sandığından alacaksın o kadar.

peki bunlar dışında eski sigrota numaram ile hastanelere gidebilir miyim.. muyaneye - kontrole. çünkü eşim dün bizim bebişi götürdü. sigorta dan kontrol oldular..

Mehmet, ilk gördüğüm yerde kafana bi odun vurucam abicim! :)

Senin kasapta çalışan adamdan hiç bir farkın yok diyorum ya. Sen SSK'lısın. Unut aksigortayı...
Ha, eğer aksigorta sana bireysel sağlık sigortası yapmışsa, o kapsamda sen (ssk sağlık güvencenin yanı sıra) o sağlık güvencesinden de yararlanabilirsin. Ama eşin ve bakmakla yükümlü olduğun bireyler -kasabın eşi ve çocukları gibi- ssk sağlık karnesi ile sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edecekler.

oturanboğa abi çok teşekkür ediyorum. sen zahmet etme ya adresini ver ben sana gelir o sırada başımı odunla vurursun. çok ama çok teşekkür ederim.

sonuç olarak şunu çıkardım

normal ssk var
tekaüt sandığı da (hem özel emeklilik hemde özel sigorta)

çok teşekkürler tekrar bülent abi.

Üst Alt