Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatın Tekerine Çomak Sokmak! [Haftanın Konusu]

AZAD KARDESİM

BENDE 23 YIL YASADIM İSVİCREDE VE ORALARINDA NELER NELER OLDUGUNU BİLİYORUZ NE SARTLARIN NE OLANAKLAR GETİRDİNİ NASIL GERİ ALINDINI ESKİDENDİ O ALMANYA YADA AVRUPA RÜYALARI BUGÜN BUNLARI KİMSE YEMEZ YEMİYORDA BEN BİLE ONLARIN O ZULMÜNE DAYANAMADIM 23 YASIMDA DÖNDÜM VE 7 YILDIR TÜRKİYEDE YASIYORUM YİNEDE SEN ORDA MUTLUYSAN NE GÜZEL SENİN ADINA SEVİNİRİM AMA BİZ BURDA TÜRKİYEDEYİZ ORALAR BURALAR SÖYLE YADA BÖYLE DİYE UYAMAYIZ BİZE TÜRKİYEDE İŞLEYECEK Bİ TAKIM PROSEDÜRLER LAZIM BİLMİYORUM KULLANDIM KELİME DOGRUMU İNŞALLAH SORUNLARIMIZ EN KISA ZAMANDA CÖZÜME KAVUSUR SAHSEN BEN KISKANILACAK Bİ ENGELLİ OLMAK DEGİL DUYARLI SAGLIKLI Bİ VATANDAS OLMAK İSTERDİM TAKDİR ALLAHIN ONA SIGINIRIM

İYİ GECELER :wink:

Devlet Özel Tertibatlı Araç alıncaya kadar engelli insanlardan engellerini rafa kaldırmalarını istiy

Araç almak istiyorum. Hem de hemen almak istiyorum. Otobüslerde engelli durumumu muavine anlatmak istemiyorum. Otobüsün içinde benim yürümem gerekiyor bu kadar oturamam diye izin istemek istemiyorum. Şehir dışına çıkarken yanımda seyyar klozetimi götürmek istiyorum. Otogarlarda bulamadığım klozetler için valilik ve kaymakamlık makamlarına dilekçe yazmak için yanımda kağıt kalem bulundurmak istemiyorum. Yapılacak düzenlemelerin takipçisi değil, düzenlemenin sefasını sürmek istiyorum.

Araç almak istiyorum. Benden istenen araç bedelinin taksitle alınmasını istiyorum. Anayasanın bildik ve tekrar edilen maddelerinin içindeki sosyal devlet ilkesinin derhal çalışmasını istiyorum. Engelimin engel teşkil etmesini istemiyorum. Özgürlük istiyorum. Özgürlük.

Bize engelli diyip önümüze engeller çıkararak bizi aralarında görmek istemiyorlar.Araç kulananma hakkımızı kullanmamamız için bin dereden su getirip oturun oturduğunuz yerde demek istiyorlar.

Bu zihniyet değimeden işimiz çok zor.Yılgınlığa düşmememiz gerekiyor.

arabamın olması

malesef arkadaslar tek halim vardı oda arabamın olması ama malesef olmuyacak devlet okadar uyanikki H ehliyetim var ama sen arac kullanamazsın diyor ehliyet raporuna gelince özel hastane gecerli ama araba raporuna gelınce özel hastane gecersiz bu nasıl iş devlet bize resmen magdur durumda bırakıyor ozaman kardesim hiç özel hastaneyi tamamiyle devere dısı bırak tabi onlarda biliyor H ehliyetı olan birinin devlet hastanesınden gecemiyegecını arkaslar bızım türkde adam ve torbil oldugu sürece biz engelliler daha böyle kösemizde duruz hakkımız yenmekte hani adalet hani hukuk nerde hani iş nerde daha nereye kadar böyle durucagız yabancı ülkelerde ki özürlüleride gör
zyoruz duruyoruz onlara bakın bize bakın yasama sekilerine ondan sonra cıkıp bir kac insan avrupa seviyesine gelegiz diyor bunlar tamiyle hayal ürünü inanın arkaslar bizler birbirimize sayip cıkalım birbirimizi bizler anlarız bir baskası degil iyi günler hepinize

cevap

haklısın kardes biz engelilerin tamiyle önü kesiliyor haksızlık h ehliyetim var ama ama özel donanımlı araç kullanablir raporunu vermiyorlar nasıl bir ülkede yaşıbiliyorsak hayret artık ya hiç verme h ehliyet alablir yada herkese adeletlı ver

ELLERİNE SAĞLIK OTURANBOĞA

BENDE 1999 YILINDA BİR ARAÇ GETİRTMİŞTİM MASRAF AÇAR DÜŞÜNCESİYLE ÜST MODEL BİR ARAÇ GETİRTMEK İSTEDİM ANKARADAN İLK VERDİKLERİ BELGE ÖZEL TERTİBATLI DÜZ VİTEZ BİR ARAÇ GETİRTEBİLİR OLDU BEN HİÇ DÜZ VİTEZ ARAÇ KULLANMADIM VE GETİRTMDİM İKİNCİ GİDİŞİMDE SİZİN ÖZRÜNÜZ SOL AYAĞINIZDA SİZ YURT DIŞINDAN ARAÇ GETİRTEMİYORSUNUZ OLDU
BEN ŞUNU MERAK EDİYORUM KANUNLAR HER ALTI AYDA BİR DEĞİŞİKLİĞEMİ UĞRUYOR YOKSA BEN SANAL BİR ÜLKEDEMİ YAŞIYORUM?

Üst Alt