Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatların istihdamı ile ilgili güncel sorunlar, deneyimler [Tartışma]

ben sir bankanın iş görüşmesine çağrılmıştım.Üniversite mezunu olarak gayet kendimden emin mülakata girdim,Bankanın müdürü ve md. yardımcısı karşımda sorulan tüm sorulara cevap verdim. Müdür görüşme sonunda biz engelli kadrosu ile aldığımız elemana terfi vermiyoruz sizi işe alırsak size haksızlık ederiz dedi.Ben ünv. mezunu olarak yükselmek isterim diye alınmadım:))) Beni düşündüler yani iz daha iyi yerlere gelebilirsiniz önünüzü kesmeyelim dediler.SAĞOLSUNLAR:)

Ben matemtikçiyim.

Birgün seçmeli derslerden ekonomi dersinin hocasıyla okulun bahçede muhabbet ediyoruz. konu ünivesite bittikten sonra ne yapıcağıma geldi iş konusunda. Ben engelilerin izeyeceği yolları anlattım. Hoca çıkardı telefonunu benim için biriyle konuştu. 15 dk sürdü konuşma. Telefonu kapatıktan sonra bana İş bankası insan kaynakları en yetkili kişisiyle konuştuğu yakın arkadaşı olduğunu söyledi. Bende heyecanlandım. Hocam bana Uğur seni anlattım, arkadaşım İş bankası engelli çalıştırmadığını, onun yerine cezasını ödediğini söyledi. Torpilse torpil ama olmadı. mesele iş verenin bizim neler yapabileceğimizi bilmediklerinden yada bilmek istemediklerinden kaynaklanıyor. Bizleri bilmemeleri, tanımamaları olsa sorun, nedenini sistem ve algı meselesi derim. Fakat bizleri tanımadan, bilmeden karar vermek tamamen Hitler kafası. Neticede Hitler de sakatı işe yaramaz diye öldürüyordu. bu arada engell çalıştırmama cezası çok az

Engelli çalıştırmayıp cezasını ödemek enteresan :( Halbuki neleri kaçırdığını bir bilseler. Ödedikleri paraya üzülürlerdi sanırsam... Ama ne yazık ki kafalarındaki zihniyet aynı olduğu sürece bu tür yaklaşımlar yıllar sonrada devam edecektir.

Ömür'cüm o parayı da ödemiyorlar ki, biz ilan açtık ama kimse başvurmadı uygun biri çıkmadı diyerek ceza ödemekten kurtuluyorlar zaten.
Allah ıslah etsin o zihniyetleri.....

Landish çok doğru bir tespitte bulunmuşsun ortapedik engelliye ve görme engelliye temizlik yaptırmak isterlerse ömür boyu bulmazlar aradığı engelliyi zaten işlerinede geliyor uygun işçi bulunamadı deyip işin içinden çıkıyorlar zaten devletimiz bizi temzilikçi olarak çalıştırmak isterken özel sektöre hak vermiyor değilim önce devletimiz bizi korusun sonrada özel sektöre bakalım

Merhaba ,

Bende bankada çalışmaktayım , bankaya başladıktan sonra üniversiteye kayıt yaptırdım ve dört yıllık Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü bitirdi.Benimle aynı ünvanda olanları yükselmesinin yolu açıldı ancak yapılan protokolde özel istihdam şartlarında çalışanlar faydanalamaz diye de ufak bir madde koydular.Bunu da düşündükçe arada canım çok sıkılıyor..

Tuncay, o kadar büyük bir haksızlık yapıyorlar ki..... Hak ettiği halde terfi ettirmemek, o da Allah'ın verdiği bir hastalık/rahatsızlık sebebi ile!
Beddua etmemek lazım, günah ama...
İnşallah, bu kuralları koyanlar, önümüzü kesenler günün birinde bizleri/yaşadıklarımızı anlayabilecek konumuna gelirler (Anlayan anlamıştır ne demek istediğimi)

TUNCAY TAŞLIÇUKUR;

Ben özel bir şirkette çalışıyorum 1 yıl sonra emekli olacağım artık, yanımda çırak olarak başlayan yetiştirdiğim, işi ve mücadeleyi öğrettiğim personel terfi aldı üst noktalara kadar geldi ve ben onların emrinde çalıştım uzun yıllar... Sadece teamül değil insanlar da benzer düşüncede. İlk sırtını çevrirenler benim yetiştirdiğim, büyük emekler verdiğim insanlar oldu... Bir ömür heyhat...

kardeşim dava açın..bak ben açtım aynı sorunu bende yaşıyorum terfi ve maaş olarak engelliye ayrım yapamazlar

berkemeteatasoy;

Dava açmak devlet kurumundaki arkadaşlar için -belki- çözüm olabilir. Özel sektörde çalıştığınız işyerine dava açarsanız kendinizi kapının önünde bulunursunuz. Devlet kurumlarında kolayca işten çıkarılamayacağı için bu kez de adına mobing denen bir işkence başlatılır... Kısaca böyle gelmiş, böyle gider...

İşkur vasıtasıyla bir tekstil firmasına gittim.Elimde belgeler nede olsa makinacıyım.Kendi mesleğimi yapacağım.Güven tam.Görüşme olumlu geçti.Lakin alttan alta aslında işçiye ihtiyaç yok ama mecburuz özürlü çalıştırmaya ceza ödemek istemiyoruz mesajı verildiyse de ben oralı olmadım. İstediğim ücreti belirttim. Usta makinacıya bu kadar verdiklerini istediğimin çok olduğunu söylediler. Bende bir hafta önce çıktıgım işten aldığım ücretin bu olduğunu söyledim.Servisi kullanmayacağımı da belirttim. Eski işimden neden ayrıldığımı sordular. Sgk sız çalışmak istemediğim için bıraktığımı söyledim.Anlaştık.Pazartesi iş başı...
Gittim pazartesi sabahı.Ustabaşı çağırıldı ve birlikte yukarı çıktık. Makineye oturttu deneyecek ya beni.Oturdum gerekli kontrolleri yaptım makinayı çalıştırdım. Verdiği işleri yaptım. Devam et dedi. İki saate yakın çalıştım. Sonra geldi makina işi yok temizlemeye yardım eder misin dedi hayır dedim.Odama gelir misin dedi gittim. Bize makinacı lazım değil aslında. Senin yaptığın işi on yaşındaki çocuk yapar.Ama patron ceza ödememek için özürlü arıyor.Sen makina biliyorsun ama bir makinacı çıkana kadar ortacılık (getir_götür) yapacaksın dedi.
Hiç istifimi bozmadım ben makinacıyım. Ortacı arıyorsanız işkura o şekilde talepte bulunmanız gerekecekti. Verdiğiniz işi on yaşındaki çocuk yapabiliyorsa verin yapsın dedim.Çantamı aldım aşağıya indim.İnsan kaynaklarında ki görüşme yaptığım sahsa ben gidiyorum dedim. Dur nereye dedi olanı anlattım.Yukarı çık yanlış anlama olmuş dedi.Yukarı çıkamam.Yanlış anlama benim sorunum değil.Sizin özürlüye ihtiyacınız var benim bu işe ihtiyacım yok sadece sgk olmak istediğim için burdayım.Burası olmazsa başka bir fabrikaya da giderim dedim.Burada bekle dedi.Yukarı çıktı artık ne konuştularsa gelip özürler diledi. Tekrar yukarı çıkıp işime devam ettim. Elimdeki iş bitince yeni iş verilmedi öylece beklettiler makinada. Akşamı zor ettim.Ertesi sabah gitmedim.Aradılar bizim ihtiyacımız vardı neden gelmiyor diyince yengem de madem ihtiyacınız vardı akşama kadar boş oturtmasaydınız demiş ve kapamış. Aynı hafta Üç defa aradılar gitmedim.
Şimdi de başka bir şirkette muhaberatçı olarak işe başladım yaklaşık 8 aydır burdayım. Memnunum şimdiki işimden...

Üst Alt