Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlığınızdan dolayı insanlar içinizi acıttığı zamanlarda ne yaparsınız?

empatımı aldırmazlıkmı

duymuyoruz veya az duyuyoruz. bu durumda zorlanmıyorum dıyen yalan soyler. hepımız kendımızce moralımız ıyı olsun,ortamdan kopmayalım, ınsanlarla hep ılıskı ıcınde olalım ammaaa
bazen oyle canımıza ederkı, bosa koysan olmuyo doldursan almıyo ınsanlar ısıtme kaybını bıtek duz duymak zannedıyor. bılmeyen ıcın oyledır ama burdakı cozum yok gıbı
duymak ıcın o kadar dıkkat ederız dudak okuruz
zor kazandıgımız paralarımıza duyanları zorlamayalım dıye ısıtme cıhzı alırız o da bazen fos cıkıyo ya
kımılerıde ısaret dılıyle kurtuluyorlar ama bu dılıde bılmeyen cok.ara bakalım tercuman ama genelde onlar ıcın ınsanlar daha anlayıslı, daha ılımlılar. empatı yapalım dersek karsımızdakı ıcın zor ınsanlarız vesselam, muhatap olmamak ıcın 6 aylık yola kacanlarını gorsekte hak verıyorum
bu durumda aldırmamak ıs oluruna gıder,napalım bızde bunu kendımız begenmedık dıyoruz ama
en ıyı dusunce seklı empatımıdır sızce
aldırmamak duymuyoruz ıste salla ben ısımın oduguna bakarım dıye bas cevırmekmı ıyıdır kendımız ıcın

bende kas hastasıyım.yas 24.merdıvenlerden cıkarken bıle yaslı ınsanlardan daha berbat cıkıyorum vee tahmınınız uzere tüm gözler uzerınızde.boş boş bakışlar.bu kız neden bçle.kas hastasıyım dedgınızde oda neymıs dıyebılen ınsancıklar var.niye boyle merdıven cıkıyorsun dıyen var.sankı keyfımızden zorlanarak cıkıyoruzç.bnde benı kıran ınsanları kırmaya basladım.bole daha guzel oldu.kendımı kıracagıma onlar kırılsın.ben zaten kas hastlıgını herdakıka her hareketımde uzulerek yasıyorum onlar benım bır lafımla kırılsalar bıseycık olmaz..

"Neden böyle yürüyorsun?"lafını çok işitirim.Bir insanın yürümesi bozuksa bir hastalığı vardır herhalde diye düşünmemelerinin sebebini yıllar geçti anlayamadım.Soru şöyle olunca zoruma gitmiyor "Ne rahatsızlığın var"ya da "Problem nedir".Bu çok insani bir soru anlıyorum.Ancak "Niye öyle yürüyorsun"lafı bana çok sinir bozucu geliyor.Sanki böyle yürümemi gerektirecek 100 tane ihtimal var da hangisi olduğunu merak ediyor.Zaten zor yürüyorum bir de sen bön bön bakınca bu sefer yürüyüşüm daha da bozuluyor.Ah İnsanlar...

Bir keresinde arkadaşlarla bir akşam yemegi dönüşü adadan dönen motorda merdivenleri çok yavaş çıktığım için bir karı koca sarhoşa bak merdiven çıkmayı beceremiyo demişlerdi..
Arkadaşlarım terbiyesizlik yapm falan derken olay polisleirn gelip bütün motordakilere müdahale etmesiyle sonuçlanmıştı..

Beni de kaptan köşküne almışlardı, kırdık sizi özür dileriz gibilerinden..
Ben de tüm bunlara ben yol açtım diye göz yaşlarımı tutamamıştım..

Bunun dışında yaşadığım en büyük sıkıntı tabi kapı açıp kaparken.. Odamdan kapıya gidene kadar sabırsız insanlar alacaklı gibi 3 5 kez zile basmıyor mu.. Bastonla dalasım geliyor...

ben böbrek nakli olduğumda ilaçlardan yüzüm balon gibi şişmişti doktorum ilk 3 ay kalabalık ortama maske ile gir falan demişti e hem yüzüm şiş hemde maske herkesin gözü üstümde tabi hatta uçak bileti alırken satan kişi hastalığınız ne dedi? bende sanane der gibi neden sordunuz dedim :) diğer yolcuların sağlığını tehlikeye alamayız dedi e haklı bişey demiyorum ama insan üzülüyor işte çok Şükür Allah birdaha göstermesin o günleri ne şişlik kaldı ne maske ama her ortamda böbrek naklinin nasıl olduğunu böbreğin nereye takıldığını nasıl olduğunu sorulmasından sıkılmadım desem yalan olur yaşıyoz işte tek derdin böbrek naklimi diyesim geliyor öylelerine :)

ındexden secmem lazım o kadar cokkı en çok sorulan doğuştanmı napacan sonradan olunca %50 daha azmı acıyacan daha neler neler ...

Üst Alt