aferits' Alıntı:
pathetique anlaşılan bize bir hayli kızmış.
Hatta bütün engellilere davranılan olumsuzlukların nedeninide omuzlarımıza yüklemiş.
bana da öle geldi biras, sevgili aferits
...
yani arkadashlar, ne var ki bunda ishitemeyen arkadashlarimiz (veya politikacilarimis) ishetemediklerini biras kullaniosa?... abartmain yaw
... bazen bazi sheyleri "duymamak, anlamamak" her iki "taraf" icin de iyi olabilio, gereksiz tartishmalari/catishmalari önleyebilio mesela
... ishitebilen biri parmaklariyla kulaklarini tikayip "duyamiorum! anlamadim!" derse biras garip kacio tabe ama kishi hazir ishitemiosa neden kullanamasin bunu?
... kiskanio musunus yoksa, ha?
(walla böle yapanlari deil de shu dudak okuyabilenleri kiskaniom acikcasi, cok zor olur mu acaba bunu örenmem?)... ille hep "olumsuzluk" mu getirmeli sakatliklarimis, birakalim biras da ishe yarasinlar
...
benim de sacma sapan bi konuyla kafami shishirmeye calishan almanlara almancami elimden geldigi kadar bozup "ben var seni anlamamak cünkü ben zavalli bi türk olmak" diye cevap verip provokatif bi shekilde siritarak yönümü bashka bi tarafa cevirdiim olur bazen, özellikle de bu konu almanya'daki yabanci kökenlilerle ilgiliyse
ve burnuma (b)önyargi kokusu geliosa ... oh olsun!
...
calishan (ve yorulan) biri örnegin arkadashinin davetini kabul etmek istemiosa bahanesi hazirdir;
cok isterdim, gelirdim ama calishiorum, yoruluorum, hic halim kalmio walla!... veya herhangi bi konuda biras tembellik yapmak istiosa yine o bahaneyi kullanio;
ben bütün gün calishtim, sen yap! (sanki ishe gitmeyenler hic yorulmuo )... halbuki arkadashina gitse veya kendinden istenileni yapsa gebermicek ya
... e, ayni shekilde sakatlik kullanilinca daha mi kizilasi bi durum cikio ortaya?...
(bu durumda istismar edilen o "tertetemis" duygularin istismari daha bi ayip oluo, di mi? )...
ayrica, shu "yarish" kelimesine (hayati bi yarisha benzetme meselesine) karshi biras allerjik reaksionlar göstersem de
babenjime aynen katiliom; burda anlatilanlarin büük bi kismini sakatligi kullanmak olarak göremiom ben de
... yer cekimine karshi koyamicak birinden camdan atlamasini nasi beklemiosak ve merdivenleri kullanmasina ne kadar doal bakiosak, ayakta dururken (az bile olsa) zorlanan birinden de ardi arkasi görünmeyen kuyruklarda sira beklemesini aynen öyle bekleyemeyis ve öne gecmesine aynen o kadar DOAL bakabilmeliyis tabii ki de
(hatta "pozitif ayrimcilik" ifadesini falan hatirla(t)maya bile gerek duymadan)... bu tür kolayliklardan faydalanan arkadashlarimisin, sakatliklarini kullandigini düshünmesi düshündürüo beni doorusu :?...
hastane meselesine gelince;
sunburn' Alıntı:
Bir hekim bile olsanız Bir insanın sırf görünüşüne bakarak onun ne tür hastalık ve sıkıntılar içersinde hastanede olduğunu bilebileceğinizi düşünmüyorum.Kesinlikle bu konuda pozitif bir ayrımcılık söz konusu dahi edilemez :!: Bunun kararını ne siz nede sırada bekleyen hiç bir kimse veremez. ( Ermişlik Seviyesine gelenler hariç )
ama hasta bi engellinin sira beklerken ne tür (ekstra) sikintilar icinde olup olmadigina hemen bi bakishta karar verebilicek birileri, öyle mi?... yahu, sirf ayakta duramamakla sinirlanmio ki her engellinin problemi, kendisine bi sandalye vererek halledebilesinis... ben shahsen bu güne kadar hastane/doktor siralarinda sakatligim veya sakatligimdan kaynaklanan herhangi bi sikintimdan dolayi acilen herkesin önüne gecme ihtiyaci duymadim ve gecmedim... ama herkes benim gibi diil ki
(gerci bazen saatlerce oturmaktan ortezim bi taraflarimi acitmaya bashladigi oluo, asil acisi counlukla sonradan ortaya ciksa da)... karshidan tekerlekli sandalyesinde raatca oturuyo gibi görünse de bunun tuvalet sorunu olabilio, basi yarasi olabilio, skolyozundan kaynaklanan ekstra bel ve sirt agrilari olabilio, bizim aklimiza gelmicek daha neler neler olabilio saatlerce beklemesini ona ekstradan ishkence haline getirebilen... neden her seferinde ve herkese, "benim burda bulunmama sebep olan hastaligima ek olarak popomda yaram da var" diye anlatmak zorunda kalsin mesela?... ya da "siz burda saatlerce beklerken sikishtiginizda gidiverdiginis tuvaletleri ben kullanamiom, dolayisiyla saatlerce bekleyemem sizler gibi" diye her seferinde, herkesin icinde söylemek zorunda mi o kishi?... zihinsel sakat bi hastanin beklerken duyabilicee veya refakatcisine verebilicee olasi rahatsizliklari düshünün mesela... refakatcisi bunlari her zaman herkese anlatmak, herkesi ikna etmek zorunda mi?... yoksa ne tür rahatsizliklar olabiliceni herkes önce gözüyle görmek mi istio sirasini vermeden önce?!... ayrica unutmayalim ki bir cok engelli, ara sira hastalanip ta doktora gitme ihtiyaci duyan insanlardan cok cok daha büyük bi siklikla ve düzenli bi shekilde vakit gecirmek zorunda oluolar hastanelerin/doktorlarin/terapistlerin/medikalcilerin vs. bekleme odalarinda... neden biras öncelik verilemesin o insanlara!...
her engelliye deil belki ama belli bi oranin üstünde sakatligi bulunanlara veya sakatligindan dolayi yukarda anlatmaya calishtigim tür problemlere yatkin olanlara böyle bi hakkin verilmesini cok yerinde buluorum doorusu... özürlü kimlik kartini göstererek bu haktan faydalanabilmeli bence o insanlar
(icabinda ekstra bi ibare konulabilir bunun icin özürlü kimlik kartlarina; sadece hastane ve doktorlarin bekleme salonlari icin deil, saatlerce beklemek zorunda olduklari bashka yerler icin de, özellikle de bu yerler onlara uygun bi shekilde düzenlenmemishse )...
Bunun kararını ne siz nede sırada bekleyen hiç bir kimse veremez. ( Ermişlik Seviyesine gelenler hariç )
nasi olucak ya? shansa mi birakilicak? kaderlerine mi teslim edilicek insanlar?
...
"walla kusura bakma ama ben senden önce geldim, shu an senden daha saglikli dursam da 10 saniye sonra ölmicemi nerden bilion?" mu dicek herkes birbirine
.... sakatliktan bagimsiz olarak acil durumlar zaten neptune.nin dedigi gibi daha farkli ele alinio... sürekli bu ishin icinde bulunan doktorlar (oldukca zengin olabilicek) tecrübelerine dayanarak senden, benden cok cok daha iyi karar verebilirler bu konuda, sevgili sunburn
... hele ki 10 saniye sonra ölücek ksihinin durumuyla ilgili kararlari
...
(zaten bunu bile acil olmayan durumlardan biras olsun ayiramicaklarsa hic gitmielim onlara )... hastanelerde acil (ambulance) bölümleri boshu boshuna bulunmuyo ki
(on saniye sonra ölüceni düshünenler oraya bashvursun )... hiddetlenmein hemen o kadar, arkadashlar
... önce genish bi shekilde, her acidan bakmaya calishin olaylara, birilerini bashkalarinin temiz ve merhamet dolu o caaaanim duygularini sömürmekle suclamak icin o kadar acele etmein
...
selamlar
...