Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık oranımın düşürülmesiyle ilgili Danıştay Kararı [Hukuk]

Doktor keyfine göre oran belirleyemez.Bunun için yönetmelik ve cetvel var. Ona göre vermesi gerekir. Size verilen rapora itiraz edip bir hakem hastaneye sevk etmelerini isteyin.

sakatlık indirimine esas olan bu yönetmelik ve cetveli nereden bulabiliriz? doğru bir linki yok mu? en doğru ve en yeni haliyle nereden bulabileceğimizi söyleyebilir misiniz?

izzet hocamın dikkatine

sn hocam teknik olarak geriye dönük vergi indirimi almanız için tekrar raporu ankaraya göndermeniz gerekir ki maliye bu davadan sonra geriye dönük olarak onay vermez,
bu benim düşüncem ama büyük bir ihtimalle böyle olur hocam,

Sevgili Bülent Bey, düşüncenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben Danıştay kararından sonra Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na sakatlık indiriminden ne zamandan itibaren yararlanabileceğimi soran bir bilgi edinme başvurusunda bulundum. Maliye Bakanlığı G.İ.B. ilk rapor tarihinden itibaren (geriye dönük olarak) yararlanabileceğimi bana ve kurumuma tebliğ etti.Ben de bu yazıyla kuruma başvurdum. Kurum ödeme emrini çıkardı fakat muhasebe ödemem diyor. Çünkü o yıllarda vergi iadesinden faydalanmışım. Bu noktada mutemetle beraber işin içinden çıkamıyoruz.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...gulanmasi-ve-vergi-iadesinden-yararlanma.html

mahkeme dilekçe örneğini rica etsem banada gönderilirmisin benim de başımda aynı sorun var

benimde %56 raporumu maliye %34 düşürmüş gödermiş bende izzet öğretmen gibi yargıya taşıdım dün verdim idare mahkemesine süreç ne kadar işler yani çok uzun sülermi

Benim davam Danıştay süreciyle birlikte 5 yıl sürdü. İnşallah sizinki daha kısa sürede olumlu sonuçlanır.

Tebrik ederim hocam.Hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.Sizin adınıza çok mutlu oldum.
Bu süreci bizimle paylaşıp yol gösterdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla herkese aynı taktiği uyguluyorlar.Kedinin fareyle oynadığı gibi bizimle oynayarak pes ettirmeye çalışıyorlar.Ben de başvurumu yaptım ama sürekli önüme engel çıkartıp duruyorlar.Sayenizde cesaretim ve moralim yerine geldi hocam sağolun:)

Merhaba, arkadaşlar izzet öğretmen mutlu sona ulaşmış acaba başvuru yapsam ben de alıp emekli olabilir miyim öncelikle durumumu anlatayım
ben %40 raporum var 2004 yılında alınma ve süreklidir yazıyor ve 2001 den beri ssklıyım 3100 üzeri günüm var indirim alırsam 5 yıl falan gözüküyor emekliliğe yalnız 2014 yılı eylül ayına kadar sigortam hep normal yattı yani esnaftım ve indirim için başvuru yapmadım şimdi eylül ayı itibari ile engelli kadrosuyla özel bir şirkette çalışmaya başladım ve geçenlerde maliyeye engelli bürosuna gittim ve 2004 de rapor aldığım için raporumu yenilememi söylediler ama nette incelemem sonucu hep mahkeme kararları ile kabul ettirilmiş ve indirimler alınmış olduğunu gördüm başvuru yapsam ve ve ret kararı gelirse mahkeme kararı ile alabilir miyim ayrıca işsiz kalabilir miyim
son olarak; maliyeye gidince memur evrakları ret gelir diye almıyor acaba iadeli-taahütlü yollasam kabul olur mu ?
yorumlar için teşekkürler

arkadaşlar konu kapandı mı admin kimsenin yorumu yok sizin de mi yok acaba

benim %40 lık raporum var 2004 de almıştım snr iş yeri maliyeye gönderdi 2006 yılında sistem değişmiş tek göz görmeyenler artık %40 lık raporu kullanamayacak diye maliye %18 e düşürdü dr uma gitdim devlet kitapcık yollamış yeni kanunnen işlem yapılıyor artık dedi ankara hastanesi ordan raporumu çıkartayım dedim 2006 da devlet iptal etdiği için çöpe gitdi dediler bilgisayara bile geçmemmiş ler allahdan snr raporumu buldum elimde şuan hiç bişey yapmıyorum bu konularlada ilgilenmiyorum ne yapmam gerek bu durumda beni aydınlatabilirmisiniz

verilen hak nsl elimizden alınır ben onu anlamıyorum 2006 da yeni kanun çıkartılmış olabilir bu olay niçin bizim raporları etkiledi ve raporlarımız hastaneden kayıplara karıştı onu anlamıyorum aslı elimde var bu çıkan kanun 2006 da rapor alacaklıları alakadar etmek zorunda değilmi

tebrik ederim mücadelenizi azminizi ve başarınızı.. bir çoğumuza örnek teşkil ediyorsunuz :)

Dava sonucunu göremyormuyuz?...Kmse bu soruyu sormadımı...en azından emsal olarak gösteebiliriz dava açıcağımız zaman :)

yıl olmuş 2018 hala aynı mevzularla uğraştırıp engellileri mağdur ediyorlar. yazık

üstad kararı buldum da sen zaten yeniden rapor almışsın bu bizi kurtarmıyor bizim aldığımız sürekli raporu işleme bile koymuyorlar bizim derdimiz bu bence bu karar bize çok fayda sağlamaz sizde hatayda ki mahkemenin kararı var mı ? onu da görsek

merhaba arkadaşlar sorunum şu..özür oranımı düşürdüğü için gelir idaresine dava açtım kazandım sonra danıştay bozdu ve tekrar mahkemede görüldü ve muayne için sevk edildim aldığım raporla mahkemeyi yine kazandım.idare danıştaya gidiyor savunmaları şu;hastene raporunu idareye ve bana tebliğ edilmeden karar verdi diye mahkemenin kararına itiraz ediyor..emsal karar varsa rica ediyorum.simdiden tşk ederim

kralkent

emsal karar danıştaydan çıkacak ki emsal olsun. kararı en üst mahkeme olarak danıştay verdikten sonra yerel mahkemenin emsal kararı işine yaramaz.

daha önce benzer sıkıntı yaşayan oldu mu bu yüzden emsal karar arıyorum mahkeme değil danıştay olmalı

Ben 2000 yılında vergi indirimi raporu aldım. Şimdi emeklilik zamanı geldi çift taraflı kalça çıkığı vardı ameliyat da oldum ama aksama var. Emeklilik için dilekçe verirken tekrar dan rapor istiyorlar mı böyle bir durum yaşayan varmı.

karar no ve diğer danıştay emsal davalara ihtiyaç var

ergincengiz...hocam aldığınız vergi indirimi sürekli ise, hastalığınıza dair raporunuzda yüzde 40 ve üzeri ise emekliliğiniz geldiğin de sizden rapor istenmez bir daha o raporla emekli olursunuz...geçmiş olsun kolay gelsin.

deathless

bazı dolandırıcılar yüzünden SGK emekli ederken yeniden hastaneye gönderiyor insanları böyle bi hakkı var mı bilmiyorum ama forumda çok konuşuldu bu olay . iyice araştırmak lazım sanırım

Kotan..hocam emekli oldukdan sonra kontrole çağırma olayından bahsediyorsanız o durum başka,arkadaşın sorduğu emekli olurken rapor istenip istenmeme durumu....sgk nın raporda vergi indirimi de sürekli olsa dair her zaman şerh koyma yetkisi var maalesef.

Üst Alt