Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık ve Din | Mağdule Demircioğlu

Din mevzusu oldukca hassas bir mevzu. Konuşurken tartışırken çok dikkatli olmalı ve insanları inanışlarından ötürü incitmemek için kelimleri titizlikle seçmemiz gereken bir konu. Her inanışa saygım var benim ama tabiki inandığım din herkes gibi benim içinde önceliklidir. Bende islamiyete (çok dolu dolu yaşayamasam da) gönül verenlerdenim. Ve dinimin engelliye bakışını az çok biliyor okuyorum. İslamiyet engelliyi kayıran bir din. Biliyorum ki her ibadetim namaz oruç yada Hac bana sağlıklı bir insandan çok daha fazla sevap kazandırmakta. Açıkcası inancım bana engelimle daha barışık yaşamamda bir destek dayanak.

Hükümetin bu konudaki yanlış ve eksik tavrı hükümeti bağlar Müslümanlığı değil. Onlar yanlış yapıyorsa engelliye yanlış hitap edip hatalı davranıyorsa bu benim güzel dinimin değil onların şahsi yada siyasi yanlışıdır.

Direkt olarak olmasa da dinlerin sakatllığa bakış açısını olumsuz yönde katkı sağladığı fikrine katılıyorum. Düşünsenize cennet bile Sakatlara önceden sadaka olarak verilmiş :)

Bize sadaka olarak verilen şeyi engelsizler rüyalarında bile göremez,şanşlıyız :D:D

Bir engelli ve bir ateist olarak engelimin cennete gitmem için torpil niteliği taşıdığına hiç mi hiç inanmıyorum :) :)

ahirete inanırsınız yada inanmazsınız ikisinide anlarım ama hem islama inanıp hemde sakatım cennete yatay geçiş yapacağım diye düşünenleri anlayamıyorum o islam neredeyse söyleyin bende ona geçeyim dini bu kadar basit algılarsanız ahirette hayalleriniz suya düşer siz kendi kafanıza göre islam uydurmuşsunuz ona görede dini yargılıyorsunuz

nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz,nasıl ölürseniz öyle haşr olunursunuz. bu ne demek biraz açayım isterseniz. bizim dinimiz islamiyet ve her zaman şöyle dua ederiz, ey rabbimiz son nefesimizde bize kelime i şahadetle (eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdühü ve resulüh ü) diyerek çene kapatmayı nasip ve müyesser eyle deriz bunu nasıl başarırız eğer yaşantımız islam ise allah ü teala bunu bize nasip eder eğer uzak isek bu zaten nasip olmaz. şahadetle ölen her kul da cenneti görür engelliler işte bu konuda şöyle daha şanslı cennet yedi kattan oluşur en yüksek makamı cennetül firdevstir bizler ibadetlerimizle yani engelliler sağlıklı insanların yaptığı aynı ibadetleri yapsak iki katı daha çok sevap yazılır. ama yapmaz isek cennetin kestirme bir yolunu unutun. şöyle bir örnek vereyim bir şahsın zekaret haline rast geldim. (gıybet etmek istemezdim ama örnek vermek için kendimi mecbur hissederek bunu yazıyorum allah affetsin) bu şahıs islamdan biraz uzak bir insandı evladı ise namazlı niyazlı idi. evladı bu şahıstan şahadet getirmesini istiyor adam o ne diyordu sonra evladı tekrarla dedi (eşhedü en la ilahe) adam bu çok uzun ben söyleyemem dedi çocuk tekrar tekrar zorlasada nafile söylediği kelimeler aynıydı ve bu şekilde ruhunu teslim etti. yani nasıl yaşadı ise öyle ölmüş oldu. yüce rahman günahlarını, ve günahlarımızı affetsin zira bizleri büyük bir hesap bekliyor

Engelliye pozitif ayrımcılık isteyen biz değilmiyiz. Ne oldu şimdi neden bu isyan.
Bu arada cennet önceden engellilere verilmemiş siz yanlış anlamışsınız bazı şeyleri. Hani biz zaten demiyormuyuz normal insanlara göre bazı şeyleri daha zor yapıyoruz diye. Buda aynı şey aslında normal insanların üç beş dakkada yaptığı ibadeti biz daha uzun ve zor şartlarda yaptığımız için onlardan daha fazla sevap alıyoruz olayın özeti bu. Pozitif ayrımcılık öncelik yani.

mami23082;

Döktürmüşsün yine kardeşim :))) ALLAH c.c. RAZI OLSUN.

Üst Alt