Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık, Yüzleşme!

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
6
Kim ister sakat olmayı?

İnancı Olmayan Biri değilim, ama ister istemez
İnsan kendine gizlice soruyor Neden Sakat Yaratıldım yada sonradan bu durumu Yaşıyorum diye

Bi Tarafım Şükret Sakın isyan etme derken diğer söz dinlemeyen Yanım Sessizce İsyan için de

Olmuyor Be abi düşünmeden Olmuyor unutayım diyorum ayağa kalkınca adım atarken Hop Bedeninle Savaşıyosun!

Alıştım diyosun Mutluyum diyosun
Alışverişe dolaşmaya yada en basiti arkadaşlarla cafe yeq gidiyosun Mekan sana uygun değilse
Basaamak varsa hani oradan geri dönme Anı varya yada aranız da babayiğitlenip onları tırmanarak aşanlar o çayı yudumlarken aklından şu geçmiyor mu ulan çıktık da buradan nasıl ineceğiz ya yuvarlanırsam?

Bunları çok yaşadım , kimseyi kendisiyle yüzleştirmiyorum okumaya devam et Kendimi Anlatıyorum :) kısa bi olay anlatayım

Bi kaç sene önce çok değil, İş arıyorum ama nasıl heves heyecanla Etrafımdan öyle bi gaz aldım ki Dünya yı Yöneteceğim , Öyle Fişeklediler neyse evden her yere başvurdum, Başvuru yaptığım firmalardan yavaş yavaş dönüşler başladı

Evden öyle çıkıyorum ki janti takımlar saçlar jöleli falan
Neyse firmaya geliyosun, bakıyorsun ki basamak hem de öyle basamak ki Erciyes dağına tırmanacaksın sanki
Korkma hâlâ senin hayatından bahsetmiyorum, Bunları tek ben Yaşıyorum :)

Hee bu arada hemen acıma duygusuna başlama işsiz değilim Uzun süredir çalışıyorum!

senin bedenin seni çok mahcup etmiyor mu
Kaç planını iptal ettin , yada saydın mı?
Plan? Yani Gönlünden Geçen Ama Kafanın İzin Vermediği

Beraber Plan Yapalım mı?

Yarın denize gideyim? (Yok ya denize nasıl girerim , Girdim Nasıl Çıkarım = Plaja daha ulaşamadın sanırım hâlâ)

2.planımız

Düğün var , arkadaşının kuzeninin süt kardeşinin Gideceksin ama o anda ( ulan gideceğiz de ya yer sıkıntıysa e çok kalabalık da olur)

Dediğim gibi başta inançsız değilim her şekil de şükür ediyorum ama ama ama sizi dinlemeyen kafanız da kurtlar var

Şimdi onların sorusu

Hani yaratan kullarına dcayanamayacağından fazla yük vermez di - Dayanamıyorum artık yeter!

Yada neden kullarına muhtaç ediyor ( bak şimdi söylenenler var sen muhtaçsın ben değilim) - tamam amca sen değilsin benim

Senin koluna giren yürürken yada tekerlekli sandalyeni sürerken muhtaç olmuyorsun maaşlı çalışan ya mecbur?!

Daha çok çok şeyler var da bu kadar yeterli sanırım

Allah de ötesini bırak .... Kuran meali okumanızı tavsiye ederim hem size hem kendime hem herkese

Vesvese oluyor öyle bendede var aynısı üstelik sen çalıyorsun ve evlisin senden beteri de var.bu lafida hiç sevmemya :confused:

Senden beteri de var demişsin ya illa ki

Senden beteri de var demişsin ya illa ki

Kardeşim yazını okudukça çok duygulandım bende engelliyim benimde duygularım aynı içimde sürekli yanan bir ateş var bazen kor halinde bazen için için yanarsın da hani sessizce çığlık atarsında kimse duymaz ya o şekilde hele bazen oluyor ki bedenimi tamamen yakıp küle çeviriyor üzülüyorum halime o zaman tamamen tükendiğimi hissettiğim anda kızımı hatırlıyorum dua ediyorm ona ALLAH ım kızımın kaderini güzel eyle benim gibi olmasın diyorum sonra ölümü hatırlıyorum belkide bu engelimiz kabirde nur olacak diyorum sıratta burak olacak diyorum mahşerde o karanlık gecede yoldaş olacak diyorum hayaller kuruyorum he bu arada dünyada kızım bana verilmiş olan cennetin mükafatı olarak görüyorum belkide yüce mevla biz engelliler in yaşadığı ömürleri sağlıklı iken ibadet eden kullarından kat kat mükafatı daha fazla verir diye ümid ediyorum sonra sonrası olmayan hakikatler öyle yani kader kardeşim ALLAH cc yardımcımız olsun zor sınavımız ateş düştüğü yeri yakar elbet yanıcaz hatta küle dönücez ama ALLAH ın izniyle külümüzden bir gün doğacağız..esenlikle...

Sevgili ramazan1984
Sen de yüzleşen taraftasın , diğer yüzleşmeyen yada yüzleşemeyen tarafta olmadığın için mutlu oldum

Bazı arkadaşlar içimde ki ateşi paylaşdığım için inançsız allahsız dediklerini duyuyorum ama sadece onlara acıyorum
Benim de oğlum var henüz daha çok küçük 5 aylık
En büyük üzüntüm onunla diğer babalar gibi eglenemeyecek olmam , İlla ki zaman geçireceğim kendimize göre etkinlikler bulacağız ancak

Onunla koşamamak
Onunla lunaparkta eğlenmemek
Onunla deniz de yüzememek
Onunla futbol oynayamamak
Vs vs vs vs - dediğim gibi illaki birlikte yapacağımız etkinlikler eglenceler bulacağız , Bulacağım!

Ama karşı komşum kel muzaffer oğluyla bisiklet sürerken
Ya da yan komşum göbekli ismail oğluyla top oynarken istemesem de kendime kızsam da

Sövesim , Haykırasım geliyor bunun adı isyansa inançsızlıkla evet en büyük Günahkar o zaman benim

Neyse bak yine duygusala bağlıyorum , Ben sigara yakayım, :)

Not : sigara içmeyin içenin yanın da durmayın :)

Çirkin Bey

kardeşim hayatımızı da yaşadıklarımız basit olaylar değil elbet te zorlanacağız ama şunuda unutmayacağız bu dünya GERÇEK hayata nazaran rüya hükmünde en zor günde söylediğimiz sözler bizleri sonsuz sınırsız hayatı kazandırabilir derecemiz yüksek olabilir isyan değil bizimki sadece hüzünlüyüz bizim için ALLAH var gam yok ...

ramazan1984

Allah var , evet ama gam yokmu gerçekten?

Dostum niye söylemekten korkuyorsunuz ya ulan sıkıldım diye bu kadarı ağır geldi diye

Ben şimdi söylüyorum diye allahı yokmu sayıyorum?

Yüzleşsene kendinle !
Kendine şunu sor canın acıyor mu acımıyor mu?

Bana burada akıl vermeyin, birisi yukarıdan yazmış meal okuyun demiş Türkçesine gerek yok arapça okuyorum ben şimdi ne diyeceksin

Bak ben bunu yazdım yazalı 6 kişi özelden dökmüş içini

Yani demem o ki sen ben biz doluyuz içimizde fırtına kopuyor

Yahu adam biri bakarken yürümüyor ! O kişi gidene kadar orada bekliyor sence bu adaam dolu değil mi

Anasına babasına , eşine anlatamıyor

Bırakın da döksün içini kimsenin akla ihtiyacı yok

Korkma buraya biraz yazdın diye kimse seni müslümanlıktan atmaz

Çirkin Bey

ALLAH var gam yok dedim bana kızdın nedenini anlamadım elbette içini dökmelisin ben sana anlatmamı dedim ve ben kimseye akıl vermedim zaten vermemde herkes kaderini yaşayacak ve sonsuz hayat için diriltilecek he bu arada benim imanım alemlerin rabbi ALLAH cc içindir insanlar müslüman desin diye değil bu hayatta biz birbirimiz anlamakta aciziz daha söylemeye lafım yok

Allah bağışlasın 5 aylık çocuğunuz varmış ne güzel,

Onunla koşamamak
Onunla lunaparkta eğlenmemek
Onunla deniz de yüzememek
Onunla futbol oynayamamak
Vs vs vs vs - dediğim gibi illaki birlikte yapacağımız etkinlikler eglenceler bulacağız , Bulacağım!

Bumu dert bunları yapamamakmı başka şeyler yaparsınız tabi ki olduğu kadar
bu hayatta insanın yapmak istedikleri bitmez 100 yaşınada gelse yapacaklarını bitiremez
sadece yaşlılıktan biraz siner o kadar içinde hep gıptalar kalır,yarında torunlar olur onlada koşamayacağım
gibi, yarının hesaplarını yapmak hoş değil yarın kim öle kim kala
Allah insana taşıyamayacağı yükü vermez öyle böyle taşıyoruz yaşıyoruz gidiyor hayat
öylede böylede yaşatıyor Allah bir güç veriyor
Allah kendinden başkasına muhtaç olmak isteyenleri 70 kapıya muhtaç edermiş lakin bu başka bir şey
hani böyle insanları keriz yerine koyan tipler var ya adam kullanan onun bunun cebinde rızkında gözü olanlar bunlar için geçerli olsa gerek
şu da bir gerçek insan insanada muhtaçtır çünkü hepimiz bir şekilde birbirimize muhtaç oluyoruz hayat

deertsiz tasasız kimse yok gamı kederi olanlar var nasıl yok lakin bazıları öyle küçük sıkıntılarını öyle bir anlatıyor ki ne gam ne gam buna bile gelemiyor

Allah rahmet eylesin bir komşumuz ama manevi ablam kanserden vefat etti
önceden bir şeylerden yakınırdı, ev alamadım,şu olmadı bu olmadı vs.herkes gibi
yatağa düşünce bulunduğu odanın 2 mt ilerisindeki balkonda sabah güneş doğarken çayını içmeyi hayal etti
hr gittiğimizde hep bunu söyledi durdu, ben ne salakmışım ben ne aptalmışım ben ne kadar mutluymuşum farkında değilmişim
bu sözleri bana kapak oldu, hiç bir zaman o balkona oturamadı çayıda içemedi ne oturcak hali var ne içecek hali
bazen bir balkonda çay içebilmek bile ne kadar büyük bir lütuf
hepimiz birileriyle karşılaşıyoruz ders çıkarmak lazım bu insanlardan kendimizden daha kötü olanlardan

Allah çocuğunuza sağlık versin İnşallah hayırlı bir evlat olur size ve ailenize

ramazan1984 sevgili kardeşim

Benim kızdığım vs yok : )

Sadece bu konuyu açtığım günden beri çok özel mesaj aldım
Kimi özelden içini dökmüş hatta cesaret edip yazamıyorum diyen var kimisi dinsiz ilan etmiş beni :)

Hee dinime laf eden kişilere cevap vermiyorum bile
Kederlenip , gizlice de olsa insan kendine soruyor neden diye bunun için sanırım kimse dinden çıkmıyor!

He benim ki bi nebze de olsa içimi dökmek
trky eyvallah kardeşim amin

Hiçkimsenin itikadına ve düşüncelerine saygısızlık etmek istemem öncelikle fakat sakatlıkları kutsama veya bir lütuf olarak görmek biraz komik bir avuntu gibi. Sakatlık kötü bir şey, buna göre yaşamak dışında bir çaremiz yok. Bakabileceğiniz kadar keyfinize bakın. Kafanızı çok yormayın; Allah kitap falan boşverin ya da dini şüphelerinizi giderirken durumunuzdan bağımsız düşünmeyi deneyin. Daha objektif sonuçlar alacağınıza eminim.

Çirkin Bey

Ne konuda? Bir yaratıcıya inandığımı sanmıyorum. O yüzden beni neden böyle yarattığına dair bir düşünce veya şüphe barındırmıyorum içimde. Yani buna kafa yormuyorum. Hastalığımın beni özel kıldığını falan da düşünmüyorum. Evet olduğum kişi tamamen hastalığımın eseri, kaynak sebepler arasında çok büyük bir yeri var fakat olduğum kişiden memnun falan değilim ben yani. Öyle büyük bir hakikat arayışına veya üstün bir bilince sahip olduğumu da düşünmüyorum. Geçmişte belli bir motivasyon kaynağıydı olduğum kişi benim için. Savaşmalı bir şeyler başarmalı her şeye rağmen falan diyordum fakat artık pek tınlamıyorum.

Yazılanların hepsini okudum. Bu yazılanları emınım hepimiz içimizden geçiriyoruz. Alışmak demişssiniz. Ama umursamamak dense tarif edilir. Ben kendi adıma hayatla bağı kestim sadece işim ve okuluma yönlendim. Engelli olduğumu bile unuttum. Rabbim hepimize sabır versin inşallah.

Engelli olduğunu unutabilrisin belki bu bana pek inandırıcı gelmiyor alışmaktir bence burda engelli olmanız unutuyorusucuz belki ama Dış etkenler tarafindan hatirlatiliyor bir örnek vereyim kendimden kız istemeye gittiğim de önüme koyuyorlar ağzımla kuş tutsam ön yargilari yikamiyorum

Hepimiz aynıyız arkadaşlar 100 metre yol yürüyemiyoruz çokmu hoşumuza gidiyor gitmiyor tabikide gidip gezmek istersin gezemezsin rahat yürüyemiyorsun elbise alsan yakışmıyor bunlar iyi değil ama isyan etsem ne olacak düzelecekmiyim hayır başa gelen çekilir diyorum sadece gelelim engelimin sağladığı faydalara spora yöneldim oynadığım ligde herkes engelli olduğu için kendi engelimi hissetmiyorum spor yaparken aklıma bile gelmiyor sosyal çevrem arttı türkiyede görmediğim il kalmadı diyebilirim milli takımda da oynuyorum onun sayesinde de Ülke görüyorum farklı kültürlerle karşılaşıyorum bunlarda bana kattığı artılar yani isyan etmenin bir faydası yok başımıza gelen kötülükleri nasıl aşarız nasıl iyi yöne çeviririz ona bakmak lazım yoksa seni çok iyi anlıyorum yaşadıklarını bende yaşadım

Sevgili hasan , Yaratıcı olduğuna inanmıyorum diyosun ya
Peki biz nasıl dünya ya geliyoruz bence bu düşünce yanlış veya yanlış demeyeyim sana katılmıyorum

Sana katıldığım şey evet bizler yani sakat insanlar veya daha kırıcı olmadan engelli insanlar hastalıklarını sakatlıklarının mükafatı olacağı düşüncesin de umarım olur ancak ben de senin gibi düşünüyorum bu konu da

Şimdi asıl sana sorduğum şey şu? Neden böyleyiz?
Kendine sorabiliyorsun bu soruyu sanırım!

Yada bedenin seni mahcup ettiği zaman aklına gelen şey ne

@desperado

Unutmak mı engellini mi :) bu imkansız! Hele kalk, kalk zorlandın mı? Yada kalkamadın mı?

Buna unutmak değil , Alışmak denmeli ..

Doğru olan aslın da alışmak , abi olmuyor be bazen öyle bir şey yaşıyoruz ki
Bedenime de , Şansıma da , Gelmişe geçmişe sövüyoruz

Aslın da buda gayet normal yadırgamıyorum!

Şimdi kız isteme olayı abicim ne yaptın çok sancılı durum , hele yengemiz sağlıklıysa vay haline

Aynı durumu yaşadım , eşimi istemeye gittiğim de

O heyecan varya , sana yemin ederim titreme yok ben de o gün titremekten yürüyemedim sonuç babası (kayın peder)
Vermedi :) ama eşim diyorum

Sonuç 2 yıl sonra ikna edebildim

Eğer seviyorsan ısrarcı ol , ve bunu onlara hissettir

çirkinbey ben o kelimeyi yazan (unutmak) kelimesini kullanan elif_kız söyledim engelinizi unutmak mümkün değil onun yaptığı yorumda geçiyor

desperado tamam amca kızma :)

Senin sayende elif kıza mesajımızı yollamış olalım
exelans

Evet isyan edecek olunca iyileşme olmuyor ancak
Azıcık olsa da Normal karşılamak gerekiyor be hocam

Sporcu olmuşsun tebrik ederim , ama herkes senin kadar şanslı olmayabilir

Normal insanların miskinliklerina bakarak sakatlığınızla yüzleşmeyin eğer doğuştan değilse sizde bir zamanlar normaldiniz. Sizde onlar gibi en basit yetileri hiç düşünmeden "acaba bu ne kadar değerlidir" demeden yaşayıp gittiniz. Normal insanken parmak şıklatmak kadar kolay fiziksel becerilerin artık everesti aşmak kadar zor geldiğini anladığınızda hatta artık denemekten vazgeçtiğinizde tüm yapacaklarınızın dışarıdaki dünyanın fiziksel şartları ile sınırlı olduğunu kabul edin. Normal insanların boş beleş dertlerine yüksekten bakarak hayatın aslında hiçte adil olmadığını kabul edin. Gerçekçi olun temellendiremediğiniz düşüncelerden uzaklaşın....

Çirkin Bey

Bir engelli olarak kel komsunuz ile göbekli komşumuza lakaplar takiyorsunuz. Ben daha ilkokul çağında iken banada topal tavuk derdi bedeni sağlam insanlar. Sizin komsulariniza taktiğiniz lakapları okurken 30 yıl öncesine gittim maalesef. Ve engelli bir birey olarak siz bunu yapabiliyorsaniz bedeni sağlam insanların yapmasına kizmama gerekiyor sanırım.

Arkadaşım inanın uğraş alanı çok olduğunda yada ben kendı adıma söyleyeyim ben unutuyorum engelli olduğumu birisi hatırlattığında hatırlıyorum.

Allah şifalar sabırlar ihsan eylesin kardeşim öncelikle. Şunu da unutma ki her kafanın bir derdi var. O söylediğin şeyleri yapan sağlamların ne sıkıntıları olduğunu ne sen ne de ben bilebiliriz. Hepimiz engelliyiz ister istemez üzerimizde engelin verdiği ağırlık oluyor. Her zaman için beterin beterini mevcut durumda yaptığımız şeyleri yapamayanların olduğunu düşünüp şükredip sabretmek en güzeli. Mükafatını inşallah ahirette göreceğiz. Allahım şifalar, sabırlar ihsan eylesin.

Çirkin Bey

Kuru bir avuntu bu. Yeterince motive olduğunda bu konuya işe yarıyor sadece. Neden böyleyiz sorusuna gelecek olursak da, ne bileyim her bir şeyin bir sebebi var işte. Biyokimyasal olaylar, radyasyon, bok püsür affedersin. Anlamak güç değil. Yorumlamak da öyle. Ebeveynlerin yediği, yemediği herhangi bir şey, maruz kalınan herhangi bir durum ne bileyim. Allah'ın bizi hasta yaratıp imtihanımızı zorlaştırması çünkü bizi normalden daha çok sevip mükafatlandıracak olmasından çok daha akılcı çıkarımlar yapılabilir düşünülerek. Ya da evden 5 dakika daha erken veya geç çıktığımız için sakatlanabiliriz falan. Bütün bunlara akıl sır ermez. Açıklayamayız bunları, engelleyemeyiz de. Bu yüzden bazı dimağlar olağanüstü şeylere iman beslemeden yaşamayı imkansız veya boş buluyor.

Çirkin Bey yazdıklarının hepsine ben de imzamı atarım. Ben de hayata geliş amacımı, neden geldiğimi, neden böyle olduğumuzu, dünyadaki adaletsizlikleri sürekli sorguluyorum. Zaman zaman bu senin de yazdığın üzere isyan boyutuna da ulaşıyordur. Allah'ın varlığına kesinlikle inanıyorum. Değilse bu şekilde yaşamanın anlamı yok.
Yaratılmanın nedenini ise kendi kendime düşünerek bulabileceğime inanmıyorum, bu gücü bazen kendimde bulamıyorum diyelim. Bazen kafayı yeme boyutuna getirebiliyor düşünceler insanı.
Bu nedenle son zamanlarda tasavvuf kitapları okuyarak bilgilenmeye çalışıyorum Mesnevi vb. Sonuçta din büyükleri bu işin sırrına vakıf insanlar..Özün özünü anlamışlar. Aynı düşüncelerim devam ediyor, ahkam kesmenin anlamı yok ancak düşüncelerim ile ilgili Mesnevinin birçok faydasını gördüm.
Velhasılı insana anne karnında birileri gelip dışarıdaki dünya hakkında bilgiler verse çoğu kimse bunları anlayacak veya inanacak durumda olmazdı. Bu dünya da aynı şekilde. Bize kitaplar ve Allah dostları bu dünyanın geçici olduğunu, zevklerinin yalan olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bir ahiret hayatı var ve bu dünyada yaşadığımıza göre oradaki durum belirlenecek. Mesneviden nacizane çıkardığım yorum:
İnsan, Ahiret, kader (neden ben, neden böyleyim) ile ilgili sorularının yanıtını ilmini artırarak (allah dostlarının gözünden bakarak) bulabilecektir. Değilse dış dünyayı gözlemleyerek veya mantık süzgecinde kendi çabalarıyla sorgulayarak (neden onlar öyle, ben böyleyim) sonuç hüsran...
Din konusunda ahkam kesmek haddim değil, inanmayanlara da saygım var...

RAYNA EBRAR , Sevgili Topal Tavuk Lakabıyla Anılan Arkadaş !

Şimdi olayı tamamen Çarptırmışsın !

Orada ki lakaplar , Espiri amaçlı Ve Kimseyi kırıcı uslubun Olmadığını Görmemen Üzücü !

Ayrıca Konunun Başlığı yüzleşmek , Sana takılan lakap seni rahatsız etmiş olabilir ancak burada kimseye Ahkam kesmek Hakkına sahip değilsin !

Sonuna kadar haklısın bende inançlı biriyim namazlarımı kılmaya çalışırım oruçta tutarım ama sorgulamak isyana giriyorsa isyan etmiş olalım napalım elimde olan birşey değil.Allah kuluna kaldıramayacağı dert vermez diyorlar ama ben inanmıyorum buna , kaldıramıyorum işte kaldıramıyorum ! Durumumuzuda sorgulamaktan normal birşey yok bence

akyıldız01 , aynen öyle!

İnsan için de savaşıyor , üzülüyor !
Kimse istemez , istemiyor - İstemiyorum !

Olamazsın engel düşünmeden duramazsın, duramıyorum!

Ama isyan etmiyorum yada belki de ediyorum farkın da değilim..

Hepimiz , Savaşıyoruz hem fiziksel zorluklarla hem psikolojik tek istediğim bir an önce iyileşmek belki de imkansız , umarım bu durumlarımızı aramayız

Üst Alt