Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık, Yüzleşme!

Çirkin Bey arkadaşım hislerine öylesine katılıyorumm ki,isyan etme şükür et diyorlar...evet her halimize teşekkürler,HER ZAMAN DAHA KÖTÜSÜ VARDIR.işte ben bunu kabul edemiyorum,İMTİHAN DÜNYASINDAYIZ,hayır ben bunuda kabul etmiyorum.Siz tamamen doğruluğundan emin olduğunuuz bir kişiyi sınava sokar mısınız?madem burası adil bir yer neden göbekli ismail çocuğuyla koşuyor?neden insanlar sadece kıyafetini,işini,aşkını dert edebiliyor?yaratıcı onlara torpil mi geçiyor ?hiç sanmıyorum.bilinenin çok ötesinde birşeylerin içinde debeeleniyoruz.Cennet ve cehennem kavramlarıyla kendimizi şartlandırıyor acımızı hafifletmeye çalışıyoruz.aslında isyan ediyoruz,üzülüyoruz,kuşku duyuyoruz en önemlisi korkuyoruz.İNSANIZ çünkü.ne ben bunları yazdım diye tanrısız ne de inançsız oluyorum.sorgulamayı ve kendi doğrularını başka şeylerle karıştırmak yaptığı en büyük kötülüktür insanoğlunun.Şahsen ben 20 yaşında hayallerimin peşinde koşmaktansa tekerlekli sandalyede olmayı,insanlara garip geleceğim diye yalnızlık çektiğim bir dünya düzenine akıl erdiremiyorum.başka birşeyler var.çok daha büyük şeyler

Medusanınkutusu , O kadar güzel dökmüşsün ki içini ama biliyorum ki hepsi bu kadar değil daha fazlası da var

Fırsat buldukça yazarsan , sevinirim

Çirkin Bey ve maalesef ki bu düzenin açığını hiçbir zaman bulamayacğız,herkes nereye giderse oraya sürükleneceğiz o kadar...çünkü fırsat verilmiyor insanoğluna dua ettiysen dinci namaz kıldıysan gerici sorguladıysan allahsız inançsızsın.çok seviyoruz ruhları kalıplara ssokmayı BU DÜZENDE BİR YAMUK VAR

İnsan için de savaşıyor , üzülüyor !
Kimse istemez , istemiyor - İstemiyorum !

Olamazsın engel düşünmeden duramazsın, duramıyorum!

Ama isyan etmiyorum yada belki de ediyorum farkın da değilim..

Hepimiz , Savaşıyoruz hem fiziksel zorluklarla hem psikolojik tek istediğim bir an önce iyileşmek belki de imkansız , umarım bu durumlarımızı aramayız[/QUOTE]
tek istediğim iyileşmek demişsin senin dilediğin iyilik hali ne bilmiyorum diyelim ki iyileştin o zaman hem fiziksel hem psikolojik zorlukların olmayacağını mı zannediyorsun mesela sen şuan hem sağlıklı hemse sağlık sorunu olan insanların yaşantısını sağlıklı bir
insanın hem sağlıklı hemde sağlık sorunu olan bir insanın yaşantısına oranla çok daha iyi anlayabiliyor olmalısın,,, kötünün kötüsü var Allah büyük vs vs demeye gerek yok aklı olan her insanın bildiği gerçekler zaten bunlar diyelim ki sağlıklısın oğlunla eşinle çevrendekilerle her istediğini yapabildin ama evladını zararlı alışkanlıklardan koruyamadın bağımlı oldu kaybettin yada buna benzer daha bir sürü şey sayılabilir yinede ihtimaller üzerinden gidip de sağlık istemekten vazmı geçelim hayır tabi ki ben bunu da kastetmiyorum demem o ki isyan etmeyelim açık konuşayım bu benim fikrim görecelidir ama sağlıklı ve sağlıksız insanların arasında bir fark yok bence şey gibi amcamın 3 çocuğu var neden biz 2 kardeşiz onun 2 side kız biz neden 2 kız 1 erkeğiz benim gözüm yeşil onun neden mavi beğendiğimiz tarafları sorgulamaya gelince işin seyri değişiyor değil mi konu mevzu sağlık sakatlık olunca neden neden neden isyanlar sonra zaten bazı konularda işin ehli olmayınca yada ehline başvurmayınca o sorduğumuz sorulara cevap bulamayınca 2 de yancı bulunca ne oluyor kendimizi haklı buluyoruz filan ne için sorguladığımız hele hele inancım yok diyen arkadaşlara diyecek gerçekten hem çok şeyim var hemde hiiiiç yok bu yazım hem sana hem de biraz genel her hitabı üzerine alınma çirkin.

_sevda_ , uzunca yazı yazdığını görünce merakla okudum ancak hepsi kuru kalabalık kelimeler

En başta isyan etmiyorum demiştim
Sen sağlıksın ben neden değilim bunu da sorgulamıyorum

Sadece insan ister istemez kendine soruyor

Üzülüyor , üzülüyorum ! Sen üzülmüyorum diyorsan kendini iyi kandırmışsın !

Lütfen üzerine alınma ama kimse akıl vermesin içini dökmek isteyen olursa yazsın - hele de dini konu da akıl almaya yada sizin vermeye ihtiyacım yok ihtiyacınız yok !

Çirkin Bey

açık bir sayfa isteyen istediği yorumu yapabilir sana kuru gelsin gelmesin bunlar benim düşüncelerim beni / bizi anlamamaya devam et yine de saygı duyuyorum.

yazılanların neredeyse hepsini okumaya çalıştım. sorgulayanlar sorgulamayanlar sabredenler şükredenler isyan edenler isyan eden fakat ettiği isyanı kendine bile itiraf etmekten korkanlar. fakat ne kadar saklamaya çalışsada yazının bir yerindenden isyanı pıtlayanlar :)
bunların hepsi ama hepsi insana ait ve son derece insani duygular ve duygular o kadar yoğun ki düşünsel olarakta yazıya dökülüveriyorlar. eminim ki bunları yazarken ulan bunları yazıyorum ama günaha giriyor muyum diye sorup ulan giriyorsam da engel olamıyorum ne geçiyorsa içimden yazacağım anasını satayım diyenlerde olmamış değildir.
hayatının belli süresi içinde şükredenler sabredenler uzunca bir süre bu sabrı ve şükrü devam ettirmenin ardından yaşamlarında elle tutulur ve hatırı sayılır bir gelişmenin olmadığını farkedip dişlerini gıcırtarttığına eminim.
bunun bir kader olmadığını yazgı denen şeyin bir saçmalık olduğunu düşünenlerde yaşamlarında meydana gelen değişikler sonucu ulan acaba farketmediğimiz ve bize yıllardır varolduğu söylenen neden sonuç zinciri gerçekten var mıdır acaba dediğini duyar gibiyim.
arkadaşlar hepinizin bildiği gibi dünya yuvarlak ve dönüyor işte bu dönmeden dolayıda herşey ama herşey değişiyor düşüncelerde ve duygularda öyle bazen duygular düşünceleri dönüştürürken bazende düşünceler duyguları değişime zorluyor. fakat dünya sürekli dönmekte ve her zamanki gibi başladığı yere geri dönüyor yani bir anlamda herşeye sıfırdan başlıyor demem o ki yukaridaki kişileri ve yazdıklarını saklasak 5 yıl sonra hadi bu başlık altında tekrar yazın desek bambaşka şeyler çıkacak ortada.

spastik bey ,

İnsanlar gibi duygular da değişkendir

Ama eminim ki bi çok engelli insan sakatlığına göre ruh hali kendini idare edebiliyorsa kötünün kötüsü var düşüncesiyle şükür ediyolar , ama gün geçtikçe kötü olan
Yada birden bire tüm fonksiyonunu kaybetmiş insan sandalyeye kalmış insanlar daha farklı düşünce de olabilir

Bence önemli olan , Durumun Hissettiğin !

Belki de şuan günah işliyorum

Belki sırf bu yüzden Günahkarım diye acıyan bile çıkacak!
Kendime Acıyorum , Sırf Bu yüzden utanıyorum
Hüngür hüngür ağlıyorum , Oyuna Getirdin alacağın olsun Sana da Aşk Olsun Hayat !
Sormayın Ben , İnim inim inliyorum..
Hayat sustukça geberip , Geberiyorum
Gülüp , hayata Kahkaha atanlara Özeniyorum

Olayı anlatan dörtlü :)

İsyan etmemek mi ? Yada unutmak ? En güzel kiyafetini, ayakkabını giyip okula gittiğin ilk gün. Heyecanlısın gençsin sonuçta ama engellsin, istediğin kadar kendini avut unuttum de şükrediyorum de sabrediyorum de söyle içinden gelenleri, ama o ilk basamakta takılıp düştüğün gün tam da olmak istemediğin kişisin işte.

Daha başında üstün başın kirleniyor yerden kalksan bile genç olmanın verdiği o grur artı hayal kırıkları ile beraber dünyaya başlıyorsun. Sonrası mı ne oluyor ? Sizi bilmem ama ben için Welcome to HELL...

Engel ile yüzleşmek için çok fazla cabaya gerek yok ülkemizde :) zaten okulda , iş yerinde , yolda , pazarda , manavda , istesen de istemesen de yüzleştiriyorlar. Bu acıdan sıkıntı yok yani.

Esas sıkıntı kendin ile yüzleşebiliyor musun ? Ortalama bir yaşa ulaşmışsın geriye dönüp baktığında , onca engelle ve engellemelere rağmen , onca imkansızlıklara rağmen verimli bir hayat yaşadım diyebiliyor musun.

Kendi imkanlarım doğrultusunda zamanı verimli kullandım , kendime yeterli olmanın dışında diğer insanlara da fırsatlar oluşturdum diyebiliyor musun.

Kendi emeğim ile kendi hayatımı kazandım , başkalarını hayatına dokundum , gün geçtikce varolan değerlerimin üzerine yeni değerler katabildim diyebiliyor musun.

Sevebildiğim kadar sevgi duyabildiğim kadar çevremden saygı gördüm diyebiliyor musun.

Karşılaştığım zorluklar karşısında ağız dolusu küfretmek,lanet etmek,isyan etmek yerine her zaman farklı bir yol aradım ve açtım diyebiliyor musun

Geriye dönüp baktığında eğer hakkını verebildiğini düşünüyorsan , senin yüzleşip yüzleşmemek gibi derdin zaten kalmamıştır

engellieri kaldırmak için bilime önem vermeliyiz eksik uzuvlarımızı üretip naklettirmeliyiz ,şükürle bir yere varılmaz .bizi ancak bilim iyileştirebilir.tüm insanlar olarak bilime önem verirsek engelli olmayı tarihe gömebiliriz.

Medusanınkutusu

Bunları yazmak inançsızlık gibi gözükebilir etrafımdakilere bunları desem inançsız gözü ile bakarlar hep ama içimdekileri dökmüşsün.Ve bunun inançsızlık ile hiçbir ilgisi yok.Sorgulamaktan doğal hakkımız yok bizim herzamanda sorgulayacam.

Oğlum telefonu eline almış birsey açmamı istiyor anlamadim tekrar söyledi yine anlamadim tekrar söyledi en az on kere tekrar etti en son dayanamadı fırlattı attı telefonu hic abartmıyorum bir saat ağladı etrafı döktü dağıttı sinirlendi ya bana
Hiçbirşey yapamadım bende gittim banyo da ağladım
Elimden birşey gelmedi ağlamaktan başka
Herkesin koptuğu zamanlar var
Ama elimizde olmayan şeyler icin kendimizi her zaman üzmek yanlış bence
Bir şekilde tutunmak lazım hayata

nuran

Bugun zaten duygusal dakikalar yaşıyorum üzerine yazını okudum şuan hislerimi tahmin edemezsin

Evet tutunmak gerekiyor , en azından evladın için buna mecbursun aslın da çok şey yazılır ama ne diyeyim

Allah yardımcın olsun ,Yardımcımız olsun

MAYDONOZ sevgili arkadaşım şimdi yazacaklarım çoğu üzeceği gibi seni de üzebilir..

Bak ne demişsin sakat birini görünce vah vah derim !
İnan bana herkes bunu yapıyor ve vicdanını sakat kafasını rahatlatmak için şunu diyebiliyor şükür bunlar gibi değilim

Aramız da tek ayakları sakat olan diğer ayağı sağlam diye şükrediyor evet doğrusunu da yapıyor aslın da allahla arasına girmiyorum ancak sorgulayan insanım ben
Allah bizleri sağlıklı insanlar haline.şükretsin diyemi yarattı
Madem ,şükür önemli inançlı arkadaşlar buna bir şey demez

Evet saçma ama neden sakatım sorusuna cevap bulamayız
Kimi derki imtihan kimi millet acısın kimi akraba evliliği o bu

Saldım çayıra mevlam kayıra modundayımm

----------------------------------

Çirkin Bey kardeş epey olmuş başlığı açalı ancak genel ve etkisi hep devam edecek bir konu...
engelliler olarak hepimiz günlük hayatımızda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. çoğunlukla farklı gözle bakılmak (yarım adam/kadın muamelesi görmek) hepimizi üzüyordur.

biz de hayata karışmak, kalabalıklar içinde kaybolmak istiyoruz. toplumda bize karşı olan önyargıların kırılmasını istiyoruz.
birisi bahsetmiş. kız istemeye gitmişler hemen soğuk bakılmış kendisine... bunlar zor durumlar. hepimiz yaşadık, yaşıyoruz.

ancak halimize şükrediyoruz tabi şikayetimiz yok. çünkü hayat içinde daha zor durumda olan insanların varlığından haberdarız.
hayat bir sınavsa bizim de sınavımız bu. elimizden geleni yapıp yanlışa sapmadan bu yolculuğu devam ettireceğiz.

Benim herhangi bir dini inancım yok ve asla da olmayacak.

13 yaşımdan beri Ateistim ve bundan çok memnunum.

Ampüte olmaya gelince...

Kişilik olarak gerçekçi bir insan olduğum (Ya da en azından yakın olduğum için) kabullenmesi çok kolay geldi ve hastalık ile yaşamaya alıştım ilk zamanlardan beri.

Ortada bahane bulacak kimse olmayınca, gerçekleri kabullenmek de çok kolay oluyor.

Hastalıklarımla yaşamaya alışkınım ve hayatı kendime en kolay nasıl gelirse o şekilde yaşıyorum.

(Elbette bazen ağrılar falan çok zorluyor ama inanılmaz yaşam sevincim ve inadım ile çok rahat meydan okuyup, direniyorum ağrılara).

Sonuçta dünya insanlarının çok az bir bölümü doğumlarından ölümlerine kadar hiç hasta olmadan gelip geçiyorlar şu boyuttan.

İnsanların belki de %99'ları öyle ya da böyle ağır geçirdikleri türlü türlü hastalıkları ile yaşıyorlar bu ömür denilen kısa sahneyi.

Kasmaya değmez yani... :))

Aslında rahatsızlık ile yüzleşme niyetiyle yola çıkıyorsun ve olay sonunda Tanrı ile yüzleşmeye kadar varıyor. Çoğu insanın bu konu hakkındaki çekincelerini yersiz buluyorum. İnsan asla sorgulamakyan vazgeçmeneli. Şu anda kendimi agnostik olarak görüyorum ve geçmişe dönüp baktığımda, bulunduğum noktadan memnunum. Keşke daha önce bu farkındalığa ulaşsaydım ama bazı şeylerin de yaşanması gerekiyormuş demek ki.

Üst Alt