Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakroileit hastalığım var. Vergi indirimi ile araç alabilir miyim?

trennd

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam
Elimde vergi indirimi için yararlandığım bir raporum var buna istinaden de emekli oldum. Hastalıklarım Ankilozan spondolit , Ankilozan spondolit akciğer tutulumu, Tip II diyabet ve uyku abnesi. Rapor oranım %70 .

Şu an yeni keşfedilen bir hastalığım daha var Sakroileit ve artık direndiğim tnf iğnelerinide olmaya başladım. Sol ayakta özellikde yoğun trafikde artık debriaj pedalını kullanmak zülm gelmeye başladı ara arada kalça ve diz kapağımda tutulmalar oluyor ayrıca uzun yolda birden debriaj pedalına basmam gerektğinde ayağımı zor atmaya başladım.

Şimdi aracımı satılığa çıkarttım otomatik bir araç alacağım. Formlarda gördüşüm üzere engelli araç hakkıda var ama kafama takılan bazı sorular var bunları yazacağım konu hakkında tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

1- Mevcut raporumla otomatik araç için rapor alabilirmiyim.

2- Eğer yeni rapor istenilecekse riskleri nedir. (Bunlar için müracaatımı raporu aldığım hastaneden yapacağım.)

3- Eğer yeni rapor olması gerekiyorsa aklıma gelen bir yol var ama doğru bir yol olurmu. Söyleki Sakroileit ve otomatik araç için müracaat edip sonuç olumlu çıkarsa iki raporumu birleştirebilirmiyim veya Sakroileit den verip otomatik araç için vermezlersede.

trennd ;
1. Sol ayağınızı kısıtlamaya neden olan hastalığın ve tanı ile birlikte ÖTV'siz araçtan faydalanabileceğinize dair ibarelerin raporunuzda olması gerekiyor. Buna göre elinizdeki raporda bunlardan birisi eksik ise yeniden rapor almanız gerekir.

2. Sadece sakroileit ile aldığınızda rapor oranı kaç olursa olsun, sol ayağınızdan engelinizle birlikte otomatik vitesi yazarlarsa, araç alabilirsiniz. Rapor birleştirmesi gibi bir durum olamaz. Ancak bunun şu riski olur, ileride farklı haklarınızdan faydalanmak istediğinizde güncel rapor olarak çıkabilir ve size sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle baştan itibaren araç almak istediğinize dair başvurunuzu yapıp, diğer hastalıklarınızı da dahil ederek sıfırdan bir rapor almanızı tavsiye ederim.

3. Bunun dışında aile hekimine başvurarak ehliyet almak istediğinize dair sevk almanız gerekir. Sizi il sağlık müdürlüğüne sevk edecektir. Böylece ehliyet almak için de yine kısıtlayıcı olan rahatsızlıkla birlikte kodlar belirtilerek, buna yönelik de olumlu veya olumsuz bir yanıt verilir.

trennd

Merhaba,

Sakroiletiniz için hangi görüntüleme / tanı yöntemi kullanıldı? Ayrıca sakroileit evrelemesi yapıldı mı? DG, BT veya MR ile 0 - 4 arası evreleme yapılır ve ardından alt ekstremitede meydana gelen hareket kısıtlılığına göre özür oranı belirlenir. Bunu Ramotoloji bölümünden ziyade Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü hekimleri yapar.

Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.

Geçmiş olsun :)

Üst Alt