Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sanrıları geçip sesleri geçmeyen oldu mu?

Konular
32
Reaksiyonlar
362
Bende sanrı 7 yıldır yok ama sessiz ortamlarda ortaya çıkan kulağımın içinde duyduğum ( kafamdan veya dışarıdan bir duyum almıyorum) sesler ortaya çıkıyor. Birde akşamları daha çok oluyor. Buradaki her ses duyan hastalar duydukları sesler elbet kesilmiştir ama benim sanrıların geçip seslerin geçmemesi araştırdığıma göre buna "rezidüel, kalıntı" belirti deniyor bu yüzden de seslerin ne dedikleri anlaşılmıyor.

Hiçbir psikoz hastası kulak içinden ses duymuyor ama ben duyuyorum normal psikoz hastası dışarıdan ve kafa içinden duyum alarak ses duyuyorlar. Ben neden farklıyım acaba benimki metafizik varlıkların musallatıyla mı oluyor?

@OğuzHan112, abi benim 7 yıldır sanrı yok ama halüsinasyona benzer fısıldama ve çınlama duyuyorum ama ilk hastalandığımda anlamlı sesler duyuyordum tedavi olur olmaz anlamlı sesler anlamsız fısıltılara ve çınlamalara dönüştü ama bu fısıltıları ve çınlamaları sessiz ortamlarda duyuyorum. Psikoz hastasıyım .

Birde kullandığım ilaçlardan sadece olanzapin bana iyi geldi diğer ilaçlar bu sesleri artırdı. Acaba diyorum kulak kasları kasan ilaçlar mı ses oluşturuyor klozapin hariç hepsini denedim.

Olanzapin diğerlerine göre daha yeni nesil,fayda görmeniz beklenir.

Tadavi planlanırken hasta öyküsü almak çok önemli, bazı psikiyatri ilaçları var olan hastalığı alevlendirir doğru, O yüzden hekim seçerken alanında uzman ve işini seven bir hekim olmalı.

Genel olarak bakılırsa psikoz aslında bir semptomdur, şizofreni de görülebilir, bipolar bozukluk mani dönemlerinde görülebilir, psikotik grupta yer alan bütün psikiyatrik hastalıklarda görülen bir semptomdur.

Sadece ses ve görüntü görme ile sınırlı ise Psikoz olarak ayrışır, aslında işin doğrusu şudur..ilk hastane başvurusunda diğer branşlar tarafından genel bir muayene edilir sonrasında psikiyatriye yönlendirilir.

@KırıkZihin,

@OğuzHan112, zaten ilk önce nörolojiye gittim bilmem kaç tane tetkik yaptılar organik birşey bulamadılar daha sonra psikiyatriye yönlendirildi şuan sadece kulaklarımda sessiz ortamlarda duyulan çınlama ve fısıltı var ama anlaşılmıyor buda mı psikotik oluyor rezidüel kalıntı olmuyor mu?

Yani bipolar olmuş olamam çünkü duygu bozukluğu yok bende.

Sonlandırılmış tamamlanmış tedaviye gerek duyulmamış olgularda rezidüel den söz edebiliriz, tedaviniz devam ediyorsa maalesef bundan söz edemeyiz.

Ben size bipolarsınız demedim ki, psikoz semptomları bipolar bozukluk hastalarında özellikle mani dönemlerinde sıkıca görülebilir, depresif döneme girince geçer

Her tanı almış psikoz hastaları hastalığı ağır geçirecek diye bir kaide yok.

@KırıkZihin,

@OğuzHan112, Anladım, diğer hastalara göre hafif geçiyor benim psikozum . Ben sadece bu sesleri anlamlandıramadım kulağın bir sorunumu yoksa psikozun bir parçası mı anlamadım.

çok var öyle seslerden kurtulamayan mesela ben ilaçları da içiyorum halbuki

@KırıkZihin, şimdi sana benden örnekler veriyim ;
Bir ara 4 yıl oldu kulağımdan rüzgar veya radyo gıcırtısına benzer ses geliyordu ona KBB baktı yani bu tamam mı , bu hastalık psikozla alakası yok buna bakarak KBB ye başvurabilirsin belliki 5 aydır konuyu açmışsın bu birincisiydi.
2 . 8 sene önce xeplion vurulduğunda veya başladığımda 5 yıl boyunca sesler dediğine benzer sözcükten ziyade sözcüğe başlayıp bitiremeyen. İr hale dönüştü yanı gaypten ses mesela araba diyecek ama arab der gibi sesler 5 yıl kulağımda oldu bu sevindiriciydi çünkü şurdan biliyorum 10 ay ilaca ara verdim ve yine xepliona başladım 3 yıl sonra bugün ve o 3 yıl sesler hezeyan yaşattı yani okadar net duyuyorum yani anlatmak istediğim bu seslere rağmen ü ç yıldır xeplion un içeriğindeki aynı etken maddeli paligis yerli ilacı kullanıyorum aha .
Şimdi birinde nörolojik sesler rüzgar hşırtısı duyuyorum diğerinde gaypten sesler harfler duyuyorum ve sonuncuda net duyuyorum sesleri konuşuyorum hatta onlarla gaypten. . Sonuç ses hışırtıysa KBB ye ses harf veya sözcüğün tamamını duymaksa pasikiyatriye gideceksin ki halihazırda psikiyatri ye gidiyorsan merakta kalma . Bu kadar umarım yardımcı oldum sana.
Son olarak hezeyan yani sanrı görmemen büyük bir şans bunu kullan yani aktif bir hayat yaşayabilirsin birçok hobi yapabilirsin . Ben hezeyandan kurtulalı 1 ay oldu şimdi ilacım ın yan tkilwrinin geçmesini bekliyorum yani geçti geçecek ama seslerle sorunum var çünkü antidepresan alıyorum oda ses duymama sebep oluyor . Bana dua et kendine et . Gećmiş olsun.

Üst Alt