Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sanrısal hezeyan bozukluğu olan kimler var?

Ben yoğun korkular yaşıyorum
Kendimi Tehlike altında hissediyorum
Bazen geçer gibi olsada hayır hiç de geçmiyor aslında

@Emrah.,
Dinlerin doğru ya da yalan olduğu konusuna girmiyorum
Ateistlerde intihar oranları, dine inananlara kıyasla çok daha yüksek. Aynı şekilde alkol,uyuşturucu ve madde bağımlılığı da

İnanıp inanmamak size kalmış

@Emrah.,

Kesinlikle aynı fikirdeyim . kararsizlik çok daha zor. Yalnız inançsızlık huzur verici değil insan yaradılış itibariyle inanç ihtiyacı ile dünyaya geliyor bu illa dine inanc değil tabiki . Ama birşeylere inanıp tutunmak dünyaya sahip çıkmak anlamında dünyadaki günlerini anlamlı kılan bu inanç.ben kendi adıma deistim ve dinlere inanmıyorum .ama inançsız birimiyim hayır asla tam tersi inandıklarıma çok yüksek bir tutku ile bağlanıyorum . Aslında dine inanıp inanmamak kişinin tercihi değil mantığının sonucu önce mantığın bunu kabul etmek zorunda . Yoksa benim içinde en huzur verici olan reenkarnasyon a inanabilmek olurdu ohhh misss ne gam ne keder bu olmadı sonrakine bakalım ✌️😝 ama dinlere nasıl inanmıyorsam buna da inanmıyorum . Neyseki neye inanıp inanmadığımi biliyorum aksi tam bir kaos olurdu

Sanrısal bozukluk psikozdan daha farklı bir bozukluk olarak geçiyor ve sadece tek bir hezeyan var.

@Psikoterapi, antipsikotikler işe yarıyor. Sadece şunu düzeltmiyor, hezeyan gibi düşünceler gelmeye devam ediyor ama kişi bunlara kendini kaptırmıyor, gerçekle bağlantısı hala var oluyor.

Bir sürü farklı hezeyanlar yaşasam da idare edebiliyorum.

Gündelik hayatımı fazla etkilemiyor.

@Kirlielmasim, referans hezeyanı alakasız şeylerden kendine anlam çıkarmak. Örneğin televizyonda kendinden bahsettiğini sanmak

@osmangazi, sende "agresyon" denilen durum oluyor mu ?

agresyon: öfke veya antipati gibi duygularla düşmanca veya şiddet içeren davranışlarda bulunma durumudur.

Orta okula giderken bir kuşa yapmıştım. Çok pişman oldum. Mani durumlarında olabiliyor 1 kere fiziksel sonra genelde sözel ama yakınlarıma daha çok oluyor.

@Kirlielmasim, çok şükür şu sıralar her şey yolunda 😀 sosyallik hariç. Asosyalim ama bir taraftan da hastalıktan olmadığını düşünüyorum. Okul daha başlamadı, hala yarıyıl tatilindeyim. Tatil başladığından beri hiç sosyalleşme ihtiyacı duymadım.

Son 15 dakikadır algılarım açıldı. Önüme gelen her şeye dikkat ediyorum, hepsi benim hakkımda. Neden böyle olduğu hakkında tahminim var. Bu arada psikoz için insanın matriksten çıkması diyebiliriz sanırım

Son düzenleme:
Ben bu terimleri anlamıyorum gölge! Sanırsal bozukluk ne ve psikoz mi

@Kirlielmasim, boşver. Psikiyatri tanı kitabını belli aralıklarla güncelliyor ve yeni rahatsızlıklar ekliyor. En popülerlerini bilsek yeter.

Ruhum daraldı, durduğum yer bana küçük geliyor. En son ruhlar hakkında düşünüyordum, sonra bi baktım gördüğüm duyduğum her şey anlamlı gelmeye başladı. Bundan bir an önce kurtulmam lazım. Kendimi manevi cehenneme atmak olur bu durumun sürmesi.

Bende yok olmasın da sanrı yok ne olduğunu yaşadım olmayan düşmanlara inanma ve benzeri.

:D Kahvehaneye gidip "Beyler, hareketlerinize dikkat edin. Psikopata bağladım" diyesim geliyor.

Ben bağırıyorum ilçede oraya buraya küfrediyorum,hipomanideyim , evleniyoruz, kuaförde eşim. Kuaförün önünde de 6-7 tane kişi ayakta konuşuyor. Bir sigara yakayım diyorum, çakmak yanmıyor yere çarpıyorum. Gittim kalabalağa çakmak varmı dedim, 3-4 kişi aynı anda çakmak çıkarıyor.

Üst Alt