Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sanrısal hezeyan bozukluğu olan kimler var?

@Psikoterapi,

O bende de oluyor bazen.

Çocukların yanında anne baba tartışmasın denir. Çünkü kendisi ile alakası olmayan kavgadan çocuk kendisini sorumlu tutuyor, öyle sanıyor. Bunun temelinde bu olabilir.

@Psikoterapi,
Luthuril, venegis,olfrex,akineton kullanıyorum.

Geçmiyor sadece şekil değiştiriyor. 2000 yılında doktorlar tarafından izlendiğimi düşünüyordum. En son 3.5 sene önceki atağımda illüminati ve İstihbarat örgütleri tarafından takip ediliyorum, öldürülmeye çalışıyorum.

@osmangazi, ben dün kendimi bisküvi sandım. Yumurta ve süt içeriyormuş. Korkarak baktım pakete. Şu an iyiyim.

@(Gölge),

Evet sizo daha ağır.Ben psikoz hastasıyım.Hezeyanlarim var meresa fort 200 mg kullaniyorum dozu yeterli mi sizce.

Ayrı başlık açmak istemedim ama konuyla alakalı bir şeyler yazacağım. Erkek kuzenimde maddeye bağlı psikoz hastalığı var. Hezeyanları çok şiddetli yaşıyordu. Misal , birkaç defa yolda giderken arkasındaki kişinin yakasına yapışıp beni mi takip ediyorsun ? diye soruyordu. Evde yemek yerken zehir mi kattınız ? falan tarzında paranoyalar yaşıyordu.Ama ilaçlarını düzgün kullanmıyordu ve öfke kontrol problemi de vardı. 1 hafta önce psikiyatri hastaneye yatırmışlar. Kuzenin ablasını arayıp geçmiş olsun dilemek istedim. Telefonu açmadı ama arama maksadımı anlamış olmalı ki teyzeme "yattığını neden anlattın" diye kızmış. Annem de "niye aradın" diye beni fırçaladı. Artık iyice emin oldum ; bazı insanlara iyilik yaramıyor. "Ne hali varsa görsün" diyip geçeceksin.

@Psikoterapi,

Akineton 1 adet 2 mg sabah içiyorum.

@Descartes,
Böyle bir durumda herkesten daha çok onu anlamamız lazım. Yattığını başkalarına söylenmesinden neden rahatsız oluyor? Ben ilk yatışımı hatırlıyorum bunu kimsenin bilmemesini bunun yayılmamasını isterdim. Şimdi çok da umrumda değil aynı durumları bi de yaşadık.

@decrates benim maddeye bağlı psikoz yaşayan bi Hollandalı arkadaşım vardı maddeyi bıraktı ilaçta kullanmıyor suan turp gibi ! Değmez!!! Yarın iyileşir seni gözü görmezdi zaten

@Pickle, empati kurduğun için teşekkürler. Aynen, problem onda. Akrabamızdır , halini hatrını soralım dedik ama kabahatli olduk. Büyül laf etmiyorum ama bundan sonra bir şey olsa "kuzenin trafik kazasında ağır yaralı olmuş, acil kan gerekiyor" deseler bile kılımı kıpırdatmam @osmangazi, kardeşim. Biz bu insanlarla akrabayız; yabancı insanlar değiliz. Yatan kişi teyzemin oğlu; kuzenim. Neden saklama gereği duyuyorlar. ? @Kirlielmasim, sen daha farklı bir durumdan bahsediyorsun.""" Yarın iyileşir seni gözü görmezdi zaten""" derken , kuzenimi mi kastediyorsun ? Beddua etmiyorum. İnşallah iyileşir, bundan sonra stabil ve remisyon bir hayatı olur. Ama haketmediğim bu tavır yüzünden çok kırgınım.

Son düzenleme:
@Descartes,
Etiketlenme ve ayrımcılığa maruz kalma korkum vardı. Bunu önlemenin tek yolu kimsenin hatta amca yenge vs. farketmez bu hastane yatışımın duyulmaması gerekli. Çünkü yayılacaktı bilirlerse bir şekilde. Kimse bilmesse damgalanmayı hissetmeyecektim. Herşey eskisi gibi olacaktı. Bir ilçeden başka bir ilçeye okumaya gittiğimde. Geri döndüğümde, oradan başkaları da döndü ve onlar benim durumumu yayacak diye düşünüp psikotik depresyonum daha da depreşti. Evlenirken İlkokul hocamı gördüm. Hasta olmasan şöyle şöyle olurdu diyor. Bu adama kadar yayıldıysa yapacak birşey yoktu, ama inan kötü haber çabuk yayılıyor.

@osmangazi,

bu bende de atak dan sonra iyileşme döneminde oluyordu beynimi bu düşünce yoruyordu işte burdan uzaklaşsam birileri beni gördüğü gibi dedikodu yapıyordur herkese yavaş yavaş yayıyorlar diye düşünüyordum herkese sinirleniyordum bu durumdan dolayı şimdi remisyondayım diyorum ki allahım ne günlerdi ya halbuki bilse psikoz geçirdim işte ne var ee kimi ne ilgilendirir diye düşünüyorum ama o zaman sanki benim hakkımda dedikodu yapma ihtimali olan herkese aşırı sinirleniyordum.

@osmangazi,
Son cümlende yazdığın gibi "kara haber tez duyulur" derler. Psikiyatri bizim özel meselemiz. Herkesin bilmensine gerek yok. Dost zannedip anlatırsın . Ondan sonra başkalarına yayılır. "Sırrını söyleme dostuna, senin dostun söyler dostuna" diye bir söz var . Atasözü müdür , nedir bilmiyorum ama çok yerinde bir söz. Hayatımdan pek çok kişiyi eledim. Bana böyle yapanlar da oldu. Sıkıntı yok; ben düzenimi kurdum. Ne oldum demiyorum ama şimdilik her şey yolunda. Rabbim, kimseyi başkalarına muhtaç etmesin. Amin, ecmain...

@kara duman, ağabey amin, ecmain. Sizinle epeydir özelden yazışmadık. Oğlunuzun sağlık durumu nasıl ?

@Kirlielmasim, iyi ki fiziksel zarar görmedim kimseden. Bu kadar çok kötü insanın olması hala sağlam olmama şükrettiriyor.

@Pickle,

İnsanları kötü olarak görmenin bize fayda sağlayacağını düşünmüyorum. İnsanlar kötüyse sürekli tetikte olmalıyız. Şüpheyle herşeye yaklaşmalı kimseye güvenemeliyiz.

"sürekli tetikte olmak
şüphe
güvensizlik"
bize iyi geleceğini düşünmüyorum.

Kin , nefret, öfke ,düşmanlık, kıskançlık. Bu duyguları yaşarken kana asit damlatıyoruz. Bu duygulardan fark ettikçe kendimi kısmaya çalışıyorum.

Bende sauna kadar o duyguların hiç biri olmadı suan sırf nefret öfke karışımı bişey başladı iyiki var diyorum @osmangazi sınırlarımı asla çizemezdim

öfkenin belki tek faydası bu, sınır çizmek. Gerektiğinde kullanabiliyorsanız ne mutlu size.

@Descartes, İşitsel halisinasyonlar yoğun bir şekilde devam ediyor.
Teşhis Şizoafektif bozukluk olarak değişti ve ona göre ilaç tedavisi düzenlendi henüz tam etkilerini göremedik bekliyoruz.

Üst Alt