Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sanrısal hezeyan bozukluğu olan kimler var?

Son birkaç aydır her an ölecekmiş gibi yaşıyorum. Ölüm sanki çok yakın gibi hissediyorum. Benim gibi olan var mı?

@Pickle, Bu normal bir durum değil bizler için. Mesela bir sebebe bağlı olabilir. Ben operasyon geçireceğimde düşündüm.
Hiç bir şey yokken düşünüyorsan bu normal değil. Bu durumu da yaşadım. Öleceğim deyip üzülüyosun boşuna bu da sana zarar verebilir, vermeyebilir. Aslında günlük hayatta bunu düşünmek lazım ama ben bu mertebeye yaklaşabileceğimi düşünmüyorum,ne zaman öleceğimiz belli değil.

@osmangazi, 1 yıl önce öldüm sanmıştım. Hezeyanım bunun üzerineydi.
Antipsikotik geçirir mi ölecekmiş gibi hissetmeyi?

@Pickle,
Evet geçirir , geçirmese de hafifletir. Ben de daha önce öldüm , şu an araftayım. Şu an yaşadıklarım gerçek değil gibi bir hezeyanım olmuştu bir ara.

@osmangazi, ölümü hatırlamak dindar insanlar için faydalı olabilir ama ben nasıl olsa öleceğim diye gelecek hakkında plan yapamıyorum mesela. Bugün de ölmedim diye şaşırıyorum.

@Pickle,

Dinimiz burda her iki tarafı da önemsiyor., hem dünya hem ahirete çalışmak gerektiğini söylüyor.

Psikiyatristler ise geçmişten ders al , geleceğe hazırlan ve anda(anı yaşa değil) yaşa prensibini öneriyor. Şu an depresif ve anksiyete yaşıyor olabilirsin,er geç geçecek, bu geçtiğinde daha kaliteli yaşayacaksın.

Bir tane ruh sağlığı uzmanının internetteki sözü aklımda: "Bir şey sosyal hayatınızı etkiliyorsa müdahale edilmelidir."
-Hiçbir şekilde sosyalleşesim gelmiyor. Eskiden arkadaşlarımı dinler, ben de bir şeyler söylerdim. Artık tek başıma oturuyorum, yemek yemeye tek gidiyorum. Hiç hevesim yok.
-Hayatımın son günlerini yaşıyormuşum gibi bir his var. Yakın bir zamanda ölecekmişim gibi geliyor. Bu his 2024 yılının yaz aylarında şu şekildeydi, sanki daha önce ölmeliymişim de tanrı hata yapmış (dindar arkadaşlar alınmasın bu şekilde açıklayabildim)
-Arada sırada tanımadığım insanların bende bahsettiklerini düşünüyorum. Yani başka birinden bahsettikleri aşikar ama bana o an öyle geliyor ve rahatsız oluyorum.

Umarım doktor hemen rapor çıkarmaz, önce ilaç ayarlar da fayda görürsem öyle rapor çıkarır.

@osmangazi, dengeyi kurmak önemli.

Üst Alt