Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sara hastaları deneyimlerinizi yazabilir misiniz?

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
254
Sara hastaları rüya görür mü ?
bana bir alim sen sara hastasısın demişti gece bayılıyorsun demişti
uyumuyorsun demişti

sara nöbeti nasıl oluyor forumda sara hastası var mı ?

sara nöbetinin birçok çeşidi var. Millet nöbeti bayılma ile gerçekleştiğini zannediyor. Bayılmadan da nöbet geçirilebilir. Nöbet kişiden kişiye değişir.
Benim nöbetler bayılma olmadan gerçekleşirdi.

çok sayıda ilacı var firmaların. Ben sonradan epilepsi hastası oldum. İlaç içmediğim sabah nöbet geçirmiştim.
İlaç içtiğim için nöbet geçirmiyorum.
Her ilaç içen de nöbete engel oluyor diye bir şey yok.
İlaca rağmen nöbeti devam hastalar var.

@Ahmet T,
Cin sarası tabirini ilk defa duyuyorum.

Yukarıda belirttikleri gibi epilepsinin birden fazla çeşidi, sıklığı ve nöbet türü var.

EEG'ye gelince. Bildiğim ve deneyimlediğim kadarıyla sadece eeg tanı koymada yeterli değil.

Üç defa girip ikisinde sağlam çıkmışlığım var, doktorum da bu şekilde belirtmişti.

Toplumda sara hastası olduğunu bilmeyen birçok sara hastası var. Mesela segirme bile bir sara nöbeti olabilir. Ama millet bunu bilmez. Ciddi nöbet geçirenlerin ise çoğunun beyninde lezyon vardır. Ben drakensang oynarken farkettim. Gözler kayıyor idi. Bazan da yatakta kafam boşalıyor gibi oluyordu. Göz doktoruna gittim. Gözler sağlam. O Zaman sara olduğumu anladım. Ama eegler de normal çıktı. Bende uzun zamandır olmuyor. Doktorlar da Zaten bayılmayi ciddiye alıyorlar. Diğerlerini çok önemsemiyorlar. Ben ekseri rüya görmem. Ama benim saradan önce de böyle idi. Sara hastaları rüya görür. Sarada şeker düşmemesi önemli. O yüzden protein ve sağlıklı yağdan zengin beslenmek lazım...

Benim epilepsi rahatsızlığım var benim içtiğim ilaç benvida minirin rixper lamiktal secita firisyum Lamiktal bi100iciyorum bi50 lik Adana'da yaşıyorum doktorumda Taylan bey daha iyi olup bu ilaçlardan kurtulmak için bana öneriniz varmı🤔

@Utku kilinci,
İlk ve en önemli kural ilaçlarını kafana göre bırakma veya azaltma.

Diğer husus ise ilaç kullanmana rağmen "özellikle" bayılma türü nöbetlerin devam ediyor mu? Buna da hekimin karar verir ancak genellikle bu durumda ilaç ekleme veya değiştirme yoluna gidiyorlar.

Üst Alt