Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şarkı sesi duymak işitsel halüsinasyon mudur?

Sarman

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
71
Arkadaşlar kafamda sanki bir discman var sürekli plak çalıyor buna işitsel halü diyebilir miyiz yıllardır bir geçmedi gitti bir aralar namaz kılıyordum namaza durup duaları söylerken kesiliyordu ama kesilmesinin sebebi ilahi bir varlığın gücü değil hem namaz surelerini hem de şarkıyı aynı anda söyleyemememdi diye düşünüyorum.

Ses senin kafa sesin mi başka bir yabancı sesi mi orjinal ses mi yoksa??

@NewDay, hocam şarkı dinliyorum ya misal Tarkan'dan direkt aynı şekilde içimden söylüyorum kendi sesim değil yani Tarkan'ın sesi ama içimden düşünürken ki ses benim sesim

@Sarman, Hastalığınızı bilmiyorum ama otomatik düşüncenin devam etmesi iyi gibi.Psikoz şizofreni varsa dopamini baskılayan ilaçlar var.Rüya bile göremiyorsun bunlarla.

ilaçların yan etkisi olabilir. bazen bana da oluyordu dopamin fazla geliyor

@Kumarbaz, hocam ilaçtan olsa ben daha çocukken de vardı aynı şey ama şimdiden farklı olarak o zamanlar sürekli değildi

@Sarman, Halisinasyon olmasın diye ilaç veriyorlar dopamini baskılasın diye.Depresyon bipolarsanız antidepresanlar var onlar daha çok serotonin üzerine.Mutluluk hormonunun az veya çok salınmasıyla alakalı ilaçlar.Antideprasan kullanıyorsanız iç sesinizin azlığı çokluğu onu genel olarak etkilemez.

yok hocam bipolar ya da depresyon değilim psikozum dopamin baskılayıcı ilaçları yıllardır kullanıyorum bir gün bile aksatmadan

Bir arkadaşım şizofren müzik sesleri duyduğunu söylüyor

@Sarman, çoğu sabah uyandığımda beynimde şarkı çalarak uyanıyorum. Şarkıyı birkaç kez dinleyince tiksiniyorum bir daha beynimde çalmıyor.

@Sarman, bipolarım. Her gün uyandığımda bi şarkıyla uyanıyorum. Rahatsız oluyorum bu durumdan. Bazen hiç susturamıyorum :)

Üst Alt