Dolar 2,55 olmuş, biz hala " kadro alacak mı"? başlığına bakıp konuşuyoruz. Benim şahsen ümidim vardı ama artık yok.
Patlıcan 5 lira olmuş, marketten 100 liradan aşağı harcama yapmadan çıkamıyoruz ve bu dengede devletin en az 10 bin engelli kişiye kendi kadrolu personeline verdiği maaşı verecek şekilde bir arttırım yaparak kadro vereceğini düşünüyoruz. Bu resmen hayalcilik.
Birkaç ay önce istihdam bürolarından bahsetmiş ve kiralık işçilik döneminin geleceğini söylemiştim. Seçime yaklaşıyoruz ve bilmem kaç bin fidan dikimi için 6 AYLIĞINA 120 BİN İŞÇİ alınacağı bir müjde gibi pazarlanmaya başlandı. Korktuğum başımıza geliyor.
"engelliler kadro alacak mı"? sorusunun cevabı "Babayı alacak" muhtemelen. Borçlarınızı mümkünse kapatmaya çalışın, bankalara bulaşmamaya çalışın. Etrafımda ticaret yapan insanlardan "Durum iyi" diyen bir kişi yok. Rakamlara da bakıyorum, işler iyi gitmiyor. Kadro alsak da devletin maaşları ödeyip ödeyemeyeceği meçhul olacak.
Allah sonumuzu hayır eylesin, sona yaklaşıyoruz çünkü
mejnun;
Haklısın kardeşim ama onlarada kızmayalım cünkü makarnaya kömüre ihtiyacları vardır belki