Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Seçim öncesinde AKP vaatlerde bulunuyor...?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bilmiyorum sizde benim gibi düşünüyormusunuz bilmiyorum ama hükümetimiz artık işin cılkını çıkarmaya başladı daha öncede 2012 de yapılan sınavla 2014'e kadar geçerli olan sınavı 2014 de yapılan sınavla alım yapıldı diyen kumbuzoglu ayıbı,şimdi ise başbakanın işkurun belli bi dönemlerde işyerlerinden özürlü işçi çalıştırmadıgı için kesilen cezalarla özürlülere kredi desttegi sunan işkurun çoktandır yaptığını seçim yatırımı olarak engelliler üzerinden prim yapıyor olması çok terbiyesizce, sesimizi duyuramıyoruz bence..

Akp agzıyla kuş tutsa artık ne ben nede ailemden 1 insan oy vermyiycek.adalet deyil.adaletsizlik partisi.şimdi 2.3 yobaz cıkar 15 yıl önce böylemiydi falanda filanda cartda curtta artık millet kandırmayı bırakın ben ortaöyretim mezunuyum 73.7 puan atanamıyorsam 54 puanla atanan olursa iste orda bir adaletsizlik var demektir neymiş efendim o saglık mezunu

Her hükümet oy almak için bir şeyler yapar....Kimi icraat yapar kimi laf yapar.

Eğer zeki isen Sen oyunu zaten kime vereceğini bilirsin. Ayrıca partilerin vermiş olduğu vaatlerin ne kadarını gerçekleştirdiği yada gerçekleştirmek istediği ile alakalıdır aldığı oy.

Bizim ülkemizde çok partili sistem mevcut. Engelliye ve diğer alanlarda hizmet götüren tek parti AKP. Diğer partiler bilindik ve oy vermeye değer partiler dahi değil...Zaten oyunu verende hizmet için değil ideolojisi için oy veriyor.

Kendi ülkenizde birşeylerden şikayetçisiniz ancak bunu değiştirmek milletin elinde olan birşey...

Siz Okulda sınıftan sınavlardan her zaman 1 alan partiyi her dönem geçirirseniz 5 alan öğrenci bulamazsınız. 3 alanla yetinirsiniz.

O yüzden iyi bir öğretmen gerekli....Adaletli NOT veren!

Bu arada bulent arkadaşım....Ortaöğretim mezunusun ve 73 almışın. Lisans niye okumadın? yada neden 80 90 yada 95 almadın? Alanlar şikayet ettiğinde sıra sana gelene kadar ohooo?

Birde şunu anlamıyorum....Bu devlet herkesi DEVLET MEMURU yapmak zorunda mı?

Herkesi devlet memuru yapmak zorunda değil. (Devlet ile hükümeti karıştırmayalım.) Fakat kanunlarda engelli çalıştırma zorunluluğu var ve çalıştırmayan özel sektöre ceza kesiyor. Ama kamu kurumlarında personel açığı olduğu halde çalıştırmıyor, alım yapmıyor. Burda ideoloji diye başkalarına sitem ediyorsun ama kendin sırf oy verdin diye kendi hakkını bile savunmuyorsun.

Boşuna konuşmanın anlamı yok.

Son düzenleme:
Hasan ..senin anlaman kıt 80.90.puan söz konusu deyil lafı kıvırma sen bana şunu de deki bileyim benim puan 73.tamammı 53 alan nasıl atanıyor ben nasıl bekliyorum ha o imam hatip mezunu saglık mezunu bende tic meslek mezunuyum hepimiz insanız sonucta bu adaletsizlik deyilde nedir söylermisin ama sana boş konuşuyorum sende makarnacı.kömürcüsün

Sculptor Burada söylediysen ki bende söyledim ters tepki eder....Hükümeti milleti destekleyenleri hep banlamışlar kalanlarda karşıt görüşlü insan olmuş..
Gerçi benim hükümeti desteklemem çok sevdiğimden değil adaletli bakmamdan dolayıda neyse Burada fazla siyaset konuşmak iyi değil.
ALBAYSUSİ 54 puan ile atanan tercihi ve alanı ile atanmaya hak kazanmıştır. Tercih ve atamaların nasıl yapıldığını bilmiyorsan öğrenmeni tavsiye ederim. Puan alan sırası ile atanmıyor...(Hata Türkiye Cumhuriyetinde Atamaların nasıl olduğunu bilmeyen insanlar var ve atama bekliyor....Bilmeyen insanı atayıp bizi yönetmesini yada destek vermesini isteyeceğiz bide mantıklı mı?)
hasan_06 oy verdiğim için değil adaletli olanı bulmak için yorum yapıyorum ben...Diğer partilerde birşeyler yapsın onlarıda desteklerin hepsinin görevi bizim için çalışmak sonuçta.

O zaman sadece şu konuya cevap verirsen sevinirim KaraDayı57. Kanunlarda engelli çalıştırma zorunluluğu var, özelde %3, kamuda %4 olmalı diye biliyorum. Şimdi özel sektöre engelli çalıştırmıyor diye ceza kesilirken kamunun kanunda olan zorunluluğu yerine getirmemesi suç değil mi?
Dolayısıyla engelli personel alması büyük bir başarı mı yoksa yapması gereken bir görev mi?

hasan_06;

iste bak arkadaş bunu yapmayan kim akp deyilmi neden savunuyon bunları bu engelli acıgını bir türlü doldurmuyorlar 3 aydan 3 aya 2 kuruş maaş gözler boyanıyor

Bence siyaset yapmanın kimseye faydası yok kırmayın kalplerinizi değmez.

17.10.2014 tarihli ve 851121 sayılı BİMER Başvurunuzla ilgili olarak; BİMER Sisteminde kayıtlı e-posta adresinize Genel Müdürlüğümüzce 21.10.2014 tarihinde engellilerin indirimli elektrik ve doğalgaz kullanımlarıyla ilgili herhangi bir düzenleme bulunmadığı, engellilerin indirimli veya ücretsiz hizmetlerden yararlanmalarına yönelik olarak engellilerin ve yakınlarının da yararlanabilecekleri imkanların sağlanmasına yönelik çalışmalarımızın devam etmekte olduğu bilgisi verilmiştir. 21.10.2014 tarihinde tarafınıza gönderilen e-posta metni aşağıdaki gibidir: "Başvurunuz Genel Müdürlüğümüzce incelenmiş olup, engellilerin indirimli elektrik ve doğalgaz kullanımlarıyla ilgili herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri, tüm kesimlere adil ve eşit hizmet sunma anlayışıyla önceliklerimiz arasında olup, engellilerimizin indirimli veya ücretsiz hizmetlerden yararlanmalarına yönelik olarak engellilerimizin ve yakınlarının da yararlanabilecekleri imkanların sağlanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir."

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

NOT : Lütfen bu mesajı cevaplamayınız. Bu e-posta adresi sadece sistem tarafından gönderimler için kullanılmaktadır. Yeni mesajınız olursa BİMER adresinden Başvuru Formunu kullanarak gönderebilir

bulent381

Bülent yazıyı düzgün oku. İnsan gibi cevap ver. Ben başka birine cevap veriyorum sen kendi üstüne alınıyorsun. Torpilin, haksızlığın, adaletsizliğin alası yapılıyor. Hükümet yasal zorunluluğun üstünde alım yaparsa o zaman başarıdır ama tüm engellileri de alamaz. Yazılarımı baştan oku.

Boşuna konuşmanın anlamı yok.

Son düzenleme:
aynen oyle yazdilar sizlerden ricam herkez kayıt açsinki uygulamaya biran önce geçilsin

Önemli değil soruyu sorduğum kişi cevap vermeyip de aynı şeyi savunduğum kişi farklı bir şey söylüyormuşum gibi cevap verince şaşırdım :)

Tüm engellileri alamaz diye bişey yok istese çokta güzel alır hangi avrupa ülkesinde engelli bu kadar muhtaç epi topu sınava 60 bin kişi girmiş alır istese hepsini kuraya 60 bin kişi katılmış alır istese hepsini milletvekilinin bakanının devlet büyüklerinin maaşından düşürür engellisini alır isterse himayesi altına kimse bana hikaye okumasın koca Türkiye bir avuç engellisine sahip çıkmıyor

Ali bey haklısınız ama bu seferde suistimaller çoğalır. Şuanda bile bizim ekpss de bile neler döndüğünü az çok biliyoruz. Öyle bir durumda neler döner siz tahmin edin. İktidarın bu konuda başarı elde etti diyebilmek için kanunen zorunlu sayının üstünde engelli personel almalı.

Abi iyi kötü calışıyorum maaşımda iyi cok şükür.ama kabullenemediyim için bu sitem gercek ama gercek söylüyorum ben böyle isyan ediyorsam işsiz engelli arkadaşlar düşünsün oy verirken derim

ben ortaöğretimden girip 85 küsür puan aldım umudum var ama az o yüzden üniversite okuyorum bölümümü bitirdikten sonra ilk amacım normal kpss ile atanmak eğer atanırsam bari ilerde yerime başka engelli kardeşim atanır zaten aldıkları bir avuç başarabilirsem normal kpss ile atanırım

Bu hükümet sosyal yardım olayını biraz fazla abarttı. Doğalgazlı eve kömür yardımı yapıyorlar. İş yapma gücü olduğu halde çalışmayarak sadece bu yardımlarla geçinen insanlar tanıyorum. Hal böyle olunca o insanlar sadece kendi menfaatleri uğruna, bunlar giderse sosyal yardımlar biter çalışmak zorunda kalırım diye oy veriyor.

bende böbrek hastasıyım sırf diyalize girerken engelli maaşı kesilir diye nakil olmayan hasta gördüm bizim içimizdede suçlu var aslında

50 puanla imam hatipliler Diyanet'e atanır. Oradan senin 70-80 hatta 90 puanla atanamadığın kadrolara yatay geçiş yaptırılır. Bazı soytarılar çıkar hala adaletten bahseder.

Dolar 2,55 olmuş, biz hala " kadro alacak mı"? başlığına bakıp konuşuyoruz. Benim şahsen ümidim vardı ama artık yok.

Patlıcan 5 lira olmuş, marketten 100 liradan aşağı harcama yapmadan çıkamıyoruz ve bu dengede devletin en az 10 bin engelli kişiye kendi kadrolu personeline verdiği maaşı verecek şekilde bir arttırım yaparak kadro vereceğini düşünüyoruz. Bu resmen hayalcilik.

Birkaç ay önce istihdam bürolarından bahsetmiş ve kiralık işçilik döneminin geleceğini söylemiştim. Seçime yaklaşıyoruz ve bilmem kaç bin fidan dikimi için 6 AYLIĞINA 120 BİN İŞÇİ alınacağı bir müjde gibi pazarlanmaya başlandı. Korktuğum başımıza geliyor.

"engelliler kadro alacak mı"? sorusunun cevabı "Babayı alacak" muhtemelen. Borçlarınızı mümkünse kapatmaya çalışın, bankalara bulaşmamaya çalışın. Etrafımda ticaret yapan insanlardan "Durum iyi" diyen bir kişi yok. Rakamlara da bakıyorum, işler iyi gitmiyor. Kadro alsak da devletin maaşları ödeyip ödeyemeyeceği meçhul olacak.

Allah sonumuzu hayır eylesin, sona yaklaşıyoruz çünkü

mejnun;
Haklısın kardeşim ama onlarada kızmayalım cünkü makarnaya kömüre ihtiyacları vardır belki

120 bin işçiyide kadro diye gösterirler belki

Tratışmak, sorunları dile getirmek, adaletsizlikleri eleştirmek boşuna konuşmaksa,
ozaman hiç kimse konuşmasın bizlere yapılan herşey müstahak yandaş işadamlarının köleleri olmaya devam...:confused:

Dolar 2,55 olmuş, biz hala " kadro alacak mı"? başlığına bakıp konuşuyoruz. Benim şahsen ümidim vardı ama artık yok.

Patlıcan 5 lira olmuş, marketten 100 liradan aşağı harcama yapmadan çıkamıyoruz ve bu dengede devletin en az 10 bin engelli kişiye kendi kadrolu personeline verdiği maaşı verecek şekilde bir arttırım yaparak kadro vereceğini düşünüyoruz. Bu resmen hayalcilik.

Birkaç ay önce istihdam bürolarından bahsetmiş ve kiralık işçilik döneminin geleceğini söylemiştim. Seçime yaklaşıyoruz ve bilmem kaç bin fidan dikimi için 6 AYLIĞINA 120 BİN İŞÇİ alınacağı bir müjde gibi pazarlanmaya başlandı. Korktuğum başımıza geliyor.

"engelliler kadro alacak mı"? sorusunun cevabı "Babayı alacak" muhtemelen. Borçlarınızı mümkünse kapatmaya çalışın, bankalara bulaşmamaya çalışın. Etrafımda ticaret yapan insanlardan "Durum iyi" diyen bir kişi yok. Rakamlara da bakıyorum, işler iyi gitmiyor. Kadro alsak da devletin maaşları ödeyip ödeyemeyeceği meçhul olacak.

Allah sonumuzu hayır eylesin, sona yaklaşıyoruz çünkü

mejnun;
Haklısın kardeşim ama onlarada kızmayalım cünkü makarnaya kömüre ihtiyacları vardır belki
2015 ortasını bekleyın doların kaç para olacagını ozaman gorun .

ev -araba gıbı çok buyuk alımlardan kaçının asla borçlanmayın.

2016 dada secım olmadıgı ıçın 5k-10k alınıcak goygoyunu kesınlıkle ınanmayın.
alıcakları oncekınden de az olcaktır çunku sızınle ışlerı bıtmış olcak.

2015de de alsalar alsalar 5k alırlar oda bu yılkı herseyı degıştırecek secımın hatrına yoksa engellılere bayıldıgı yok bunların oyle olsa mılyonlarca engellının 2022 maşına gozdıkmezler.bırde gss çıkacak başımıza soruyorum hangı ulkede engellı devlete ''harac'' vermek zorunda ALLAH aşkına bırı cevap yazsın bır tanecık ornek ıstıyorum.
ya öl ya para verdır bunun adı.

çok zor durumda olanlar 2015de alıncak taleplerı ıyı degerlendırsınler bırdaha asla gıremeyebılırler 85-90gıbı puan almadan.hızmetlıde olsa gırsınler bakarsınız ıyı bıyer duşer .
benden soylemesı...

Üst Alt