Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sedef hastalığı ile askerlikten muaf olan var mı?

Ckr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar sedef hastalığından askerlikten muaf olan var mı? Benim bütün vücudumda sedef var.

@OğuzHan112,
Benim saçımda, sakalımda, sırt bölgesinde orta derecede, kollarımda seyrek şekilde, göğüs bölgelerimin çeşitli bölgelerinde ve iki bacağımda ayak bileğimden kalçaya kadar sedef hastalığı var bacak bölgesinde yoğun şekilde, hastalığım 10 yıldır var ve tedaviye dirençli. Sedefin üzerinde beyaz kabuklar var ve kaşıdığım zaman iltihaplanma ve kanama oluyor

Yapay zekaya vücuda göre oranını hesaplattım tahmini olarak %40 ile %50 arası dedi.

yapay zekaya değil engelliler cetveline ve doktorunuza danışın

MADDE 30
A) 1. Silahlı hizmete engel olmayan, tedavi ile iyileşen veya iyileşme dönemleri göstere-
bilen kronik ve sınırlı deri hastalıkları ve belirtileri (psöriasisler, skleroderma plakları, lokalize
atrofiler, kronik ekzamalar, yaygın olmayan vitiligo plakları, yürüyüşe ve silahlı hizmete engel
olmayan çeşitli nedenlerle oluşmuş keratodermiler, sıcak mevsimlerde devam etmeyen iktiyozis,
yaygın olmayan diskoid lupus eritematozus ve benzeri deri hastalıkları).
2. Tedavi ile iyileşmeyen sınırlı alopecia areata plakları.
3. Askerlik hizmetine engel olmayan fiziksel, kolinerjik ürtikerler, soğuk ürtikeri ve ben-
zeri ürtikerler. 6667
4. Askerlik hizmetine engel olmayan ve hareketlere güçlük vermeyen genetik geçişli deri
hastalıkları.
5. Sadece deri ve mukoza bulguları ile seyreden aktif veya inaktif Behçet hastalığı.
B) 1. Hareketlere güçlük veren veya tedavi ile iyileşmeyen, kronik ve yaygın deri hasta-
lıkları ve sekelleri (yürüyüşü veya el hareketlerini belirgin derecede bozan keratodermiler, pemfi-
gus ve pemfigoidler, iktiyozis, yaygın ve tedaviye dirençli psöriazis ve benzeri deri hastalıkları).
2. Güneş ışınlarından etkilenen aktinodermatozlar, yaygın diskoid lupus eritematozus, deri
porfiriası, albinizm, yüzün %50’sinden ve/veya vücudun %30’undan fazlasını kaplayan vitiligo.
3. Alopesi totalis, alopesi üniversalis, saçlı derinin %50’sinden fazlasını tutan ve tedavi ile
iyileşmeyen yaygın alopesi areata.
4. Epidermolysis bullosa simpleks.
5. Majör organ tutulumlu Behçet hastalığı (göz, eklem, damar, merkezi sinir sistemi, gast-
rointestinal sistem ve benzeri).
C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalıkların tedavi ve nekahet hal-
leri.
D) 1. Silahlı hizmete engel olan ve tedavi ile iyileşmeyen, bulaşıcı ve diğer deri hastalık-
ları (lepra, eritrodermik ve jeneralize püstüler psoriasisler, ileri derecede iktiyozisler, kseroderma
pigmentozum, güneş ışınları ile şiddetlenen veya sistemik belirtisi olan porfirialar, yürüyüşü veya
el hareketlerini ileri derecede kısıtlayan keratodermiler, şiddetli ve/veya tedaviye dirençli pemfi-
goid ve pemfiguslar, jeneralize eritrodermiler, derin mikozlar, tedavi ile iyileşmeyen geniş ve
çeşitli nedenli deri ülserleri, distrofik tip epidermolizis bülloza ve benzeri deri hastalıkları).
2. Kalıcı organ fonksiyon bozukluğu yapmış Behçet hastalığı (görme kaybı, nörolojik se-
kel, büyük damar sekeli ve benzeri)
@Ckr,

@bipolarbzklk,
B) 1. Hareketlere güçlük veren veya tedavi ile iyileşmeyen, kronik ve yaygın deri hasta-
lıkları ve sekelleri (yürüyüşü veya el hareketlerini belirgin derecede bozan keratodermiler, pemfi-
gus ve pemfigoidler, iktiyozis, yaygın ve tedaviye dirençli psöriazis ve benzeri deri hastalıkları). bu maddeden anladığım kadarıyla benim durumum B dilimi çünkü 10 yıldır çeşitli ilaçlar kullanmama rağmen devam ediyor ve vücutta oldukça yaygın

Sedef yani psoriazis tedaviye dirençli olması normal beklenen bir durum,psoriazis bulaş oluşturmayan daha çok stres kaynaklı bağışıklık sistemi ile ilişkili kronik bir deri hastalığıdır.

Üst sayfalarda yazmıştım Askerliğe elverişlidir vücut tutulumuna göre değerlendirilir, yani yapay zeka ile olmuyor klinik muayene şart Geçmiş olsun

@Ckr,

Üst Alt