Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehirler arası otobüs firmalarında % 30 engelli indirimi liste fiyatından yapılıyor?

zehirliyaprak

Yasaklı Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Trabzon'dan dönüşte aldığım bilette Metro ve diğer firmalara bilet fiyatını sordum 60 lira dediler. İndirim istedim ve indirimi liste fiyatı üzerinden 75 liradan yaptılar. İkaz ettiğim halde bu böyledir dendi.

Özürlüler idaresine sordum onlar bunu doğru olmadığını belirtti. Benim gibi böle bir durumla karşılaşan varsa yazın arkadaşlar.

Buna bir çözüm getirelim. Şikayet edelim. İlgili yerlere dilekçe yollayalım...

Pamukkale Turizm İzmir'den İstanbul'a normalde 45 TL bilet parası talep ederken, engelliligin belirtilmesi durumunda bu rakamı 31 TL ye indiriyor, keza dönüşte de aynı rakamla dönebiliyorsunuz...

ben karsılastım hemde cok ıyılıkle yapmayınca ısı kotuluge vuruyorum zar zor olsada alıyorum ındırımı

Terminalde çalışmaya çalışan biri olarak söylüyorum, normalde fiyatlar üzerinden indirim yaptıkları için engelli indirimi isteyince gerçek fiyat üzerinden yapıyorlar -ki haklılar mı tabiki de değiller, indirim için ısrar edince de iş kaba kuvvete kadar gidiyor... (herkes aynı değil tabi)

O halde bu konuyla ben ilgileneceğim ve bir dileççe ile ilgili yerlere bildirelim... Eskiden böle değildi. Hakkımızı yemek için bir taktik bu... Allah vicdan versin...

indirim yapmazlar ayni ucret atiyorum 50 tl ise indirimsiz o bileti kesin( indirim yapilmasa) o bilet ile ilgili bi dilekce yazin uyari alirlar muhakak

Bende aynı derten muzdaribim.Ordu İstanbul arası liste fiyatı 75tl ama 55-60'a veriyorlar.Ben engeli indirimi isteyince liste üzerinden %30 indirim yapıyorlar tabi aynı fiyata geliyor 52,5tl ye.Bunun neresi indirimli???

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, şehirlerarası otobüslerde indirimli tarifeden yararlanacak engellilerde aranan sakatlık oranını yüzde 60'tan yüzde 40'a çekmek üzere çalışma başlattı. Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, kısa süre önce yaptığı bir düzenlemeyle şehirlerarası otobüslerde indirimli tarifeden yararlanacak engelliler için aranan sakatlık oranını yüzde 40'tan yüzde 60'a çıkarmış, şehirlerarası yolculuklarda engellilere tanınan yüzde 50'lik indirim de yüzde 30'a indirilmişti. SABAH, Birleşik Sakatlar Federasyonu ve onlarca engelli yurttaşın bu düzenlemeyle ilgili tepkisini gündeme getirdi. Bu yayın üzerine Devlet Bakanı Aliye Kavaf, Ulaştırma Bakanlığı'na bir yazı yazarak, düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesini istedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da devreye girince Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, engellilik oranını yeniden 'daha makul' bir düzeye düşürmek için çalışma başlattı. Yetkililer, oranı yüzde 40-50 arasına çekmeyi düşündüklerini belirterek, "Tabii bu biraz zaman alabilir. Ancak, engellilik oranını mutlaka yüzde 50'nin altına düşüreceğiz" dedi.
İNDİRİME DEVAM
Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nün bilet fiyetlerinde engellilere tanınan yüzde 50'lik indirimi, yüzde 30'a düşürmesi kararı ise aynen devam edecek. Yetkililer "Oranın şu aşamada bu düzeyde kalacak gibi görünüyor. Ancak, değişik formüller ele alınabilir" dedi.

bu olaya benzer bir durumu bende bir sayfada yazdım http://www.engelliler.biz/forum/ula...-otobus-firmasi-engelli-indirimi-yapmadi.html

adamlar internette 35 liraya satıyor liste fiyatı 40 lira ama normal bilet fiyatı 50 liraymış normal bilet fiyatı üzerinden yapıyormuş ozaman. bu normal bileti kim alıyor allah aşkına herkes internetten yada liste fiyatından alıyor. normal bilet neyin nesi. birde bakanlığın belirlediği normal bilet diye yutturuyorlar.

ben de hatay-ordu arasında has turizmle gidiş geliş yapıyorum. % 60 raporuma % 30 indirim yapıldığını belirtiyor.

Bana indirim yapmayacak baba yiğit yolcu firması aranıyor... :D :D

arkadaşlar bu olaya benzer benimde geldi başıma başka firmadan aldım biletimi % 30 indirimli eve gelince ulaştırma bakanlığını aradım ordaki tlf cıkan bayan dedi ki %30 indirim yapılmadıysa almış oldğunuz normal biletle birlikde özür raporunun foto kopisiyle dilekçe yazarak bize fax çekin dediler biz o firmayla irtibata geceriz dediler

Şehirlerarası otobüslerde %30 indirimin hileli uygulanışı

Arkadaşlar pek fazla seyahat etmeyen biride olsam , yılda 6-7 defa şehirler arası gidip gelirim . Genelde otobüs firmaların da karşılaştığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Antalya'ya gidecektim bundan bir kaç ay önce ve bilet almaya Otogar'a gittim. Bilet fiyatını önce sordum 50 tl dedi , engelli kartımı çıkardım ve adam'da aslında biletin engellilere 50 tl üzerinden hesaplanmayacagını söyledi ve önüme bilet fiyatlarının bulunduğu bir liste koydu ve fiyat 65 tl idi ve bu sorunu 2 defa yaşadım, sizlerle paylaşmak istedim ki bu dalaveradan hepimiz haberdar olalım.

bu indirimi tüm firmalrın yapması zorunlu mu

ben de sadece metroda karşılaştım bu sorunla, diğerleri normal fiyat üzerinden yapıyor, yani en azından bana öyle denk geldi.

Bu durum gişedeki görevlinin ahlak yapısına göre değişiyor. Kimisi zorluk çıkartmak ve kanunda yeraldığı halde indirimi uygulamak istemiyor ve bin dereden su getiriyor. Bu gibi durumlarda ben karşı tarafın anlamak isteyeceği dilde hakkımı söke söke alıyorum. İşin komiği ben pes etmeyip hakkımı alıyorum diye adam diyor ki: " aslında normalde olmuyor ama sizin için yaptım ! " sanki kendince sadaka veriyor. Arkadaşlar kanun geçerli olduğu sürece lütfen hakkınızı yedirmeyin yapılması gerekeni yapın :)

Bu problemi çıkaran tek firma Metro Turizm. sadece engellilerle alakalı da değil. Kampanyalı bilet alıyorsun Örn: sehirfirsatin'dan almıştım bir defa 3 tlye dönüş bileti % 50 indirimli diye. normal bile 20 tl indirimli 10 tlye gitmem gerekirken, 18,5 tl aldılar yani ben 1.5 tlde de zarar ettim. Metro turizm cok akıllı bir firma müşteriyi dolandırmayı çok iyi biliyorlar.

zehirliyaprak;

Bende metro yu İstanbul-Merin arası sürekli kullanıyorum fakat sorun olamdı Metro gibi büyük firmalarda sorun yaratılması garip fakat küçü firmalarda rastladığım sorunlar oldu.
Bu ülkede böyle kardeşim devletin koyduğu yasaları daima kafasına göre yorumlar var ve şikayetleri kayla alanda olmayınca sonuç hep ay

maalesef karayollarının vermiş olduğu tarifenin en üst sınırından % 30 indirim uyguluyorlar firmalar ve bu yasalara uygunmuş karayollarına sordum ve gelen cevapta yasalara uygun olduğu belirtiliyor.
örnek vereyim
izmir-uşak normal vatandaşa 17 lira- engelliye 16 lira
mantıksız gibi görünüyor ama yapacak bişi yok.
çünkü karayolaarının tarifesinde izmir - uşak 24 lira üst sınır olarak görünüyor.
yani firmalar taban ve tavan fiyat arasında normal vatandaşa indirim uygulayabiliyorlar ve böyle olunca durum bizlere ters geliyor gibi bir durum oluşuyor

Geçen Eskişehir'den İstanbul'a dönerken bi firma % 30 indirim uygulamadı. Ben de başka firmaya gittim. Sağolsun yakışıklı, anlayışlı genç % 30 uyguladı ve ben de ondan aldım...

Bu arada her kim ki haklarını savunup alırsa o benim can dostumdur!

Duydum ki unutmuşsunuz sözlerimin rengini....;);););););););)

şehirlerarası otobüs firmaları özürlü indirimi

merhaba arkadaşlar yarın sabah 40TL olan otobüs bileti alacağım engelli kartım var ne kadar indirim yapmak zorundalar yapmazlarsa nereye nasıl şikayet etmem lazım
YARDIM EDERSENİZ TEŞEKKÜR EDERİM

otobüs firmaları dürüst davranmıyor engelli indirimi dendimi hemen kıvırıyorlar.

garajlarda hepsini tek tek gez ben öyle yapıyorum

ama tam yüzde 30 yapmıyorlar
en pahalı fiyat üzerinden %30 yapıp sonra da kazaya karşı yapılan sigorta parasını da ekliyorlar ve %20 küsürlü bir fiyata denk geliyor

Bugün Ankara'dan Kahramanmaraş'a gitmek üzre Kahramanmaraş firması olan Aksu ve Ak Turizim ile tek tek münakaşaya girdim. Şuan bilet fiyatları internet siteleri ve online bilet satan siteler dahil olmak üzre 40 ve 45 TL arasında değişiklik göstermekte. Önce bilet fiyatını öğrenip engelli indirimi yaptırmak istediğimde Engelli indiriminin tavan fiyat(60 TL) üzerinden yapıldığını Karayolları tarafından böyle bildirildiğini dile getirdiler. Düşündüğüm zaman ise 60 TL'nin %30'u 42 TL yapıyor yani bize normal biletten fazla tutarda bilet satmaya yelteniyorlar benim güzel ülkemde biz Engelli vatandaşımıza şöyle yardımcıyız böyle iyilik yapıyoruz diye naralar atıyor...
Unutmadan Karayolları taşıma yönetmeliğinde diyor ki ; "MADDE 57 - (5) (Değişik:RG-23/10/2012-28450) Yetki belgesi sahipleri tespit edilmiş ücret tarifelerinin üzerinde ücret alamaz ve % 30’dan fazla indirim uygulayamazlar. )" Eğer belirlenmiş fiyat 60 TL ise bu adamlar bileti nasıl 40 TL'ye satabiliyor :) ...

Mayıs 2016 da metro turzmden bılet aldım. %30 ındırm varken bılet 95.00 tl denıldı %30 ındırım yapın denınce 80.00 tl yapıyoruz denıldı ve 80. 00 tl bılet aldım oysa %30 ındırım yapılsydı bılletı 66.50 tl na almam gerekecektı istanbul çayelı bıletı 95.00 tl ındırımle 80.00 tl na aldim. Gerçek ındırım 28.50 tl dır.ben aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlığinın verdıği kartlara ve engellıler kanununa ınanacım yoktur.kanun kanundur gerçek kanunlara ınancım sonsuzdur.kanunu beledıyelere bırakmazlar kanunu hastahanelere bırakmazlar kanunu karayolları otobus fırmalarına bırakmazlar.bıze adata rezıllık yaptırıyorlar.kart göstersen nufus cuzdanın yokmudur denılıyor. Tukcell hastahane öncelık denılıyor.örneğin 60 kışı var ise 57 ncı sen olursun öncelık buysa bır dıyeceğim yoktur

anadolu firmasında istanbula gitmek isedigimi söyledim 60tl lik bileti 46tl ye verdiler oyda ben hiç engelliyi m demedim sadece adımı sordular

Eskişehir den Antalyaya giderken 48 TL ye gittim. Dönerken Pamukkaleden aldım 49 TL. bence 60 49 inmeleri güzeldi ve hiç sorun çıkarmadılar engelli kartımı istediler okadar.

bu indirimi internet üzerinden sağlayabiliyor muyuz?

Üst Alt