Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehirler arası yolculuklarda %60'a çıkarılan oran yine %40'a düşürüldü

Kullanıyorum zaten, her haftasonu ailemin yanına gidip geliyorum. Önceden 20 TL ye gidiş-dönüş alırken şimdi 40 TL ye alıyorum. başka firma ve rekabet de yok. adamlar tekel olmuşlar.

iyide bu karar hiç bir firma uymuyor uymayan firmaya yaptırım yada mueyyide uylanacak mı? nereye şikayet edilecek?

Şehirler arası yolculuklarda %50 olan indirim %30 oranına düşürüldü. Neden?

Şehirlerarası yolculuklarda %50 olan %30 indirildi gerekçeleri nedir.haklarımızı savunmuyorlar dahada aşağı çekiyorlar.keşke itiraz başvurusu yapılsa.haklarımız korunsa...bilgisi olan varsa paylaşabilirmi.

Bir eklemede benden Uçak seferlerini tercih ettğimizde. indirim var mı.? varsa ne kadar.?

Balthazard felaketi, şehirler arası indirimimizin alınması, rapor almadaki ücret talepleri, vs...
Bu kadar dernek ve federasyonlar ne için var....

arkadaşlar bu engellilerde mi şehirler arası yolculukta bi indirim oluyor ?? uygulaması nasıl ?? raporlamı alıyorsun bilet felan konu biraz açsanız ??

Evet engelli olan arkadaşlarımız yararlanıyor. T.C.Başbakanlık Özürlüler idaresinin vermiş olduğu kartla herhangi bir otobüs şirketinden %30 indirimle biletinizi alabilir ve seyehat edebilirsiniz. Ayrıca bu indirim D.D.Y 'ında ve T.H.Y.' ında da yapılmaktadir.

iki sene once bulundugum sehirden istanbul'a gitmek icin acenteleri dolasmistim. Her acenteden farkli bir ses cikmisti. Kimi oyle bir uygulamamiz yok derken, kimi firma sakatlik oranina gore ve ust limitli bir indirimden, kimi firma %50 olan indirim oranini %30 olarak uyguluyordu. Hatta bir acente oyle bir uygulamamiz yok. Devlet bize o indirim icin destekte bulunmuyor ki. Aracin yakitini ben karsiliyorum, calisanlarin parasini ben veriyorum, vergileri ben veriyorum. Ama bu uygulamayi yaparsam benim karim ne olacak bu isten diye serzeniste bulunmustu. Zor bela bir firmadan %50 indirimli bilet aldim o da liste fiyati uzerinden. Atiyorum bilet fiyati sordugumuzda 70 lira diyorlar. Ozurlu indirimini sordugumuzda fiyat 80 liraya cikiyor indirim o fiyat uzerinden uygulaniyordu. Sebebini sordugumuzda bize bir liste gosteriyorlar. Donuste de ayni sorunu yasadim. Istanbul donusu Esenler otogarinda ayni firmanin iki farkli acentesinin uygulamasinda bile zitlik vardi. Birisi oyle bir sey yok derken diger acente liste fiyati uzerinden %50 indirim oldugunu soyledi. Firmalara gore mi degisiyor yoksa isguzar calisanlar tarafinda mi yorumlaniyor bu kanun cozemedim..

Aynı olayla ben de karşılaştım yani resmi gazete de yayınlanmış bir hakkı nasıl oluyorda uygulamada bu kadar saptırabiliyorlar anlamadımgitti .Nasıl bir ülkede yaşıyoruz nasıl bir hukuk devletiyiz anlamadım gitti ya .Adama bilet ne kadar diyorsun misal 39 tl engelli indirimi ile ne oluyor diyorsun üst limitten indirim yapıyoruz diyor .EE üst limit ne 60 tl oha be hayvan herif az önce 39 tl dedin bilete engelliyiz diye bir anda 60 tl diyor indiriml hali ne mi oluyor 35 tl neymiş arkadaş indirim uygulamış yazıklar olsun bir kanunla bir hakla nasıl böyle dalga geçilir nasıl böyle açıklar bırakılır pes ya pes

Arkadaşım bak bu yönetmeliği denetliyecek tek kurum neresi biliyormusun bence mesela izmirde izotaş yani belediyenin terminale bakan kısmı İstanbul ve Ankara da bu kolların isimleri ne bilmiyorum .Yetkili ve denetliyicek tek kurum burası yoksa tenis topuna dönersin ulaştırma bakanlığındaki personel yok yapamazlar der firmalar öyle uygulamamız yok der sen de lanet olsun dersin .Ben bu konuda kusura bakmayın çok öfkeliyim kusura bakmayın ama tüm firmalar ağız birliği yapmış aynı muhabbeti söylüyorlar üst limitten indirim yapıyoruz .Yerin dibine batsın yapıcağın indirim Malesef devletimiz engellisine her zaman yaklaştığı mantıkla davranıyor çıkarttığı kanunu ne uyguluyor ne özel sektörüuygulaması için denetliyor .Var mı var işte kanun kim uyguluyo kimse ne diye çıkıyo dışarıya karşı şirin gözükmek için

Üst Alt