Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker ve kalp hastasıyım. Rapor alabilir miyim?

şekerin yanında tansiyon göz böbrek nöropati yede baktırmak lazım.

sevgili kardesim hayalet73;

musade ederseniz bişey sormak istiyorum,öncelikle şunu söylemek isterimki ben bypass ameliyatı oldum ve 4 damarım degişti bu ameliyata istinaden hipertansiyon, akciger koah baslangıcı ve kalpten %68 rapor aldım su an sonuc bekliyorum...yazdıgınız yorumları takip ediyorum ve sizinde kalp hastası oldugunuz gibi bir his uyandı bende ve öncelikle geçmiş olsun , soruma gelince ;ef 20 yada 25 lere yüksek diyorsunuz benim almıs oldugum özürlü raporumda aynen söyle yazmakta...Kroner Arter Hastalıgı Klass 3 %50 EF %40-45....bu yazan 40-45 iyimi kötümü bunu ögrenmek istiyorum ....

esen kalın

geçmiş olsun kardeşim .e f kalp kasındaki hücre sayısı diye biliyorum benimki şu an %30 yaşan hücre sağlıklı insanlarda %60 ve üzerinde sorun yok

EF kalbin kasılma gücüdür. Normal yani sağlıklı bir insanda % 65 civarıdır. yaş ilerledikçe düşmesi normaldir. Klas 3 KAH iseniz ve 45 lerdeyse ameliyat olduğunuzda daha da yükselecektir zira koroner damar tıkanmaları da ef yi düşürür. EF nin en büyük rolü alacağınız puanları çok etkilemesidir. Kalp yetmezliği derecenizi gösterir yani.

3 cü defadır hakem hastanesine sevk edildim .yardım

selam arkadaşlarım.adım sedat ERTÜRK.01.01.2012 kalp kırizi geçirdim.TIP 2.şeker.ef değeri % 30 koroner arter.ve hipertansiyon hastasıyım.
vergi indiriminden faydalanıp emekli olmak istedim.okmeydanı dev.has.den.03.16.2012 ( şeker -koroner arter-astım bronşit den) % 60 rapor verdiler.
merkez sağlık kurulu,okmeydanı sağlık kurulu tarafından verilen rapor incelenmiş ve sakatlıkla ilgili gerekli evraklar eksik bulunmuş, bu nedenle beni hakem hastane olarak (05.11.2012) haydarpaşa numune hastanesine sevk etti. (ekom çekildi ef 30 çıktı sindirgafi epikıriz eklendi.(şekerden hipertansiyondan.korener arter.pulmoner hipertansiyon pabs:45hafif my.ty) % 76 sürekli. rapor aldım.

MERKEZ SAĞLIK KURULU (07.19.2012) tekrar hakem hastaneye sevk etti.dr lütfü kırdar kartal devlet hastanesine.tabi ben .bu arada baypas.oldum
ama ekoda ef 30 çıktı gene halsizlik yorgunluk merdiven, yokuş çıkamama, nefes darlığı,ayaklarda şişme.kısaca kalp yetmezliği devam ediyor..neden beni 3 defa hakem hastaneye sevk ettiler.eksik olan nedir.

Raporunuza yazılan oranlar hastalığınıza karşılık gelmiyor olabilir. Yoksa sadece EF %30 değeri bile % 50 oran almanıza yeterli gelir. Yapılan tetkiklerin raporunuza eklenmesini sağlayın. Ben özel hastanede yaptırdığım tetkiklerin fotokopisini rapora ekledim, raporum Ankara sağlık kurulunda aynen onaylanıp geldi.

dr lütfü kırdar kartal devlet hastanesi.r rapor verdi.ama 2017 senesine kadar süreli.ankara bu raporu değiştirir. yada onaylarmı

İlk 2 hastanenin oranları birbirinden farklı olduğu için üçüncü hastaneye sevk edilmişsinizdir. Son hastanenin verdiği oran dikkate alınır fakat merkez kurul sizin raporunuzu sürekli olarak onaylar diye düşünüyorum. Ayrıca şunu merak ettim ameliyattan önce % 30 olan ef değeri ameliyattan aylar sonra hala % 30 mu. Bu değerin yükselmesi gerekiyordu normalde. Fakat bu değer ne kadar yükselirse yükselsin ne yazık ki % 50 yi geçmesine imkan yok. Haliyle verilen oranınız 2017 de de değişmeyecek (yönetmelik aynı kalırsa) o yüzden kontrole de gitseniz aynı oranı alırsınız.

kardeşim sana teşşekür ederim.3 hastane %72 rapor verdi.doktorum ef değerinin yükselmesini beklemiyorduk zaten diye bana söyledi.%25di 30 çıktıkırizde sersemleyen hücreler canlanmış.sıkıntı işe gidip çalışamıyorum sürekli nefes darlığı çekiyorum .

Üst Alt