Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sen bilir misin özürlü olmanın ne demek olduğunu

evet gayet iyi bilirim özürümden dolayı küçüklüğümden beri zaman zaman dişlanmanın tadını senin şu kulağındaki ne sorusuna sıkılarak cev vermenin ezikliğini beğendiğin kişilerin seni özüründen dolayı beğenmeme duygusunu seni kendilerine layık görmeme hissini iyi bilirim ama şuna inanırım herşerde bir hayır vardır ALLAH beterinden korusun herkesi benide

İçinden geçeni yazmışsınız şiir olarak,çok güzwel bu duygular birçok özürlünün
içinden geçer.sızde yazıya dökmüşsünüz sagolun .Ne kadar da olsa hayat yine
çok güzel....;)

Çok iyi biliyorum ve seni çok iyi anlıyorum deniz yildizi. Yaşamayan bilemez, ne kadar da seni anlıyorum deselerde kimse bizi anlayamaz. Çok güzel bir yazı olmuş. Yüreğine sağlık. Paylaştığın için teşekkürler.

Bilmek istemezdim, ama biliyorum. Günlük hayatta yaşanılan zorluklar değil, insanların tavırları üzüyor en çok. Zamanla kafaya takmamayı öğreniyorsun.

Hislerini çok güzel dökmüşsün satırlara deniz yıldızı.. Burada olupta bilmeyenimiz varmıdır acaba..

bilmiyordum özürlü olmanın nedemek olduğunu öğrendim...
bin tane keşke bi şimdi etmiyor öğrendim...
alışmayı mecburiyeti engelime küfretmemeyi öğrendim...
ölümle burun buruna gelince herşeye rağmen nefes almanın nedemek olduğunuda öğrendim....
ama en acısı insanların hakkımda ne düşündüğünü tahmin edipte doğru çıkmasını öğrenmiş olmayı öğrenmek istemezdim onuda öğrendim...

Hepimiz eşekten düştüğümüz için,birbirimizin halinden anlıyoruz.Ama herkesin düşmesi ve aldığımız yaralar,ağrıyan yerlerimiz farklı.Her sakat/engelli/özürlü aynı derecede zorluklarla karşılaşmaz.Zaten bazı arkadaşlarımız toz kondurmazlar,ben kendimi engelli olarak görmüyorum,sağlıklı insanlardan nerem eksik falan filan tarzında sözler sarfeden zatı muhteremler hafif sakat klasında olduklarından karşılaştıkları muamele farklıdır.Ayrımcılık,bakış,psikolojik yıldırma etkinliklerini sakatlar kendi aralarındada yapıyor.Yorumlar çok gerçekçi gelmedi bana.Bu aptal ülkede yaşamakta bizi bunaltan en büyük etken,her gün salak insanlarla karşılaşmak bıktırıyor.(((Geçen dr.'a gittim,hayatımda bu kadar cahil dr.la karşılaşmamıştım.Daha içeri girer girmez şöyle bir süzdü,romatizma filan mı geçirdinde böyle oldun demez mi?Kulaklarımda işitme sorunu olduğundan son zamanlarda,istediğim gibi cevap veremedim.Asıl cevabım şu olacaktı evet dr. ,romatizma olunca kol kemiklerim buharlaşmış,bulunamamış,evreka evreka diye Siraküze sokaklarında koşacak bir Arşimet te yoktu.
İşte böyle manyaklarla uğraşmaktan mütevellid bu ülkeyi sevmiyorum.Yurtdışındaki benim gibi talidomid kurbanı kişilerede çok imreniyorum.Devletten maaş almak için çok uğraşıyorlar,eylemler düzenliyorlar.2012'de büyük talidomidin kurbanlarını ve kendini hatırlatmak adına büyük proje var.)))

Ne kadar mutlu olsan da,ne kadar umursamasan da öyle anlarla ve olaylarla karşı karşıya kalıyorsun ki ahhh be diyosun...

bende bilmezdim ne olduğunu...çevremde bir engelli gördüğümde bakmazdım beni yanlış anlar,bakışlardan rahatsız olur diye..bu konuda çok hassas davranırdım...çok zormuş ama.her açıdan çok zormuş....

iremsu,
katılmadığın şey ney? benim mesajımamı...eğer cevabın evet ise ben zaten katılan olsun diye yazmadım..

anlamaz olurmuyummmm.... bızım soyleyemedıgımız dıllendıremedıgımız ıcımızdekılerı sen dısarı vurmussun helal sana... ah bıde bızı bızım durumumuzda olmayanlar anlasan

iremsu;

komik geldi....hep beraber gülmeye ne dersin..:)...hahahaha

...kekim hiç kabarmazdı...

iremsu,
sende öyle bir anlatmışsınki nerdeyse iyiki engelli oldum diyecek gibisin...

bu arada kekin kabarbasıyla senin engelin arasındaki ilişki ne...:confused:...neyse...senin adına sevindim.artık kekin kabarıyormuş...:rolleyes:

Evet deniz yıldızı hem de tam anlattığın gibi biliyorum ne bir eksik ne bir fazla.

Epey bir süre bilmiyorum engelli olduğumu, engelli olmanın ne demek olduğunu
büyüyünce anladım. Bazen keşke hep çocuk kalsaydım diyorum.

Üst Alt