Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Senin benim hakkımı çalan engelli(ler)

Konular
46
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar
bu yazıyı yazmadan önce çok düşündüm ancak bu yazıyı eklediğimde gelcek tepkılerınıze açığım.bır engellı insan bır parmagım yok diye devletten iş isteyeceğine maas almayı ve bırde yetmıyormuş gibi evde bakım parası alanları kınıyorum.Diğer bir örneğim gercekten bakıma muhtaç bir engellı yardım almak istediğinde o engellıye de yukarıdakı engellı görünen vatandaşada aynı işlemler yapılıyor.Bunlarıda uygulayan devlet memurlarınıda kınıyorum.Ben asla siyasetçi yada hiçbir partiye taraftar değilim.Benım görüşüm bu AKP'nin engellılere yönelik çalışmalarının bazılarını destekliyorum...

Canım benım engeli insan sağlıklı bıreylere oranla 0-1 önce baslarlar hayatta mücadelelerine

bir parmağı olmayana %2 ya da 3 işgöremezlik raporu veriliyor... rapor oranlarının hesabından da haberiniz yok sanırım... AKP'yi karıştırmayın isterseniz, çünkü devlet tasarrufa gideceğim diye en büyük darbeyi engellilere vuruyor... yaptığı tasarrufla da köprüleri ve mekanları ışıklandırıyorlar... eskiden 15 yılda emekli olurduk şimdilerde üstüne yıllarca çalışmak gerekiyor...

http://www.engelliler.biz/haklarimiz/ozurluluk_oranlari.zip

bu metni okuyun ve anlayın... öyle bol keseden atmak kolay...
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.......

Daha önceden haksızlıkla verılen raporların günümüzde değişiklik yapılarak özür oranının düşmesi ve netice olarakda emeklılik sürsının uzaması bence makul olandır arkadasım.Ayrıca benım anlatmak ıstedığım akp nın her çalısması değil gercekten faydalı işleridir.

Ne haksızlıkla verilen rapordan bahsediyosun AB istedi oranların düşürülmesini. Ne alakası var diyebilirsiniz "Ülke nüfusunuza göre engelli kişi sayısı fazla" denildi ve avrupa birliğine girme yasa tasarıları, avrupa birliğine uyum yasaları neticesinde düşürüldü rapor oranları.

Değindiğin konuya gelince evet haklısın hiç bir yardıma muhtaç değilken devleti sömürmekle uğraşan malesef engellidaşlarımız mevcut.

ben çevremden örnekleme yaparsam devlet engellıye iş buluyor.yerleştirmek istiyor ancak engellı arkadas ise yok efendım benım maasım 1000 tlden az olursa çalısmak dıyor sızce dısarıda bırçok işsiz varken 500-600 lıra az mı işte bırçok engellı bu yüzden iş bulamıyorlar, ve sonra da engellı maası yok efendım bakım parası yok muhtaçlık yardımı gibi senın benım hakkımı çalıyorlar.

onbinlerce engelli arasında 3-5 tanesi suyu bulandırıyorsa bu durum sizin buraya bu başlığı açma hakkı tanımaz... ben terbiyesizlik olarak değerlendiririm... senin ne haddine burada bu tarz bir konu açmak... bir de engellinin aldığı 3 kuruşta gözünüz yok mu insan çileden çıkıyor... haddini bil kardeşim...

arkadaşlar evet engelliliği istismar eden ve bu yolu zengin olma yolu olarak seçen çok arkadaş var tabi devletin denetim eksikliği var ama bu insan lar işlerini çok iyi biliyorlar bazen burdada görüyoruz bankada param var, yok arabam var yok bakım maaşı alıyorum çalışsam kesilirmi,
veya önceki raporum %80 idi şimdi % 40 indi ne yapmalyım bu nlar bu forumda yazılıyor bunları bir düşünün konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim

Tuana dediğin gibi haksız kazanç sağlayan engelliler çok var evet haklısın bu konuda.tanıdık bildik vasıtasıyla rapor alıp maaş bağlatanlar az değil.toplumumuzda hazırcı insanlar çoğunlukta .Bunu yapanlar kadar yapmasına izin verenlerde suçlu.Ama türkiyede işler böyle yürüyor maalesef...Yalnız bunun bizim hakkımızı çalmakla ne alakası var anlayamadım. ? sakat raporunuz varsa gelir durumunuz yoksa gönderiyorsunuz kuruma raporunuzu maaşınızı bağlıyorlar.biz öbürüne maaş bağladık sana bağlamayız falan demiyorlar kimseye ! senin benim hakkımı çalmak diye bir durum söz konusu değil boşver takma kafanı.

Tuana_1987;
burada yazdıklarınız içinde birkaç istisna olabilir bunları kimse normal karşılamaz genelleme yapmanız hiç doğru değil. devlet engelliye vereceği 3 kuruş maaş için kök söktürüyor sizin tuzunuz kuru anlaşılan bakım ücretine başvurun bakalım nasıl inceliyorlar...

ben size kurallardan bahsediyorum, uygulamalardan değil....
bir kuralın farklı uygulamasına muhatap oluyorsanız burada siz itiraz edeceksiniz...
"bu nasıl oluyor" diye hekime soracaksınız...
doyurucu yanıt alamıyorsanız başhekime gideceksiniz..
o da kem küm ediyorsa daha üstüne çıkacaksınız...

sen hakkını arayamıyorsan "gülmeye" devam edersin sadece... :)

Anti oksidan çok ağır laflar ediyosun arkadas dogru bi konuya değinmiş ama parti marti ismi vermemesi lazım diğer yönüyle doğru ben 14 aydır evde bakım maasının baglanmasını bekliyorum hala baglanmadı ama benim gibi olmayan bi arkadasın maası baglandı 2 ayda hemde onun için kullandıgın kelimelere dikkat et burası bir platform kimseyi aşagılamk senin haddin değil...

arkadaşlar sakin olalım ben diz altı ampüteyim devlet beni engelli görmüyor ve ben devletten hic bir aylık almıyorum kendi emeklim dolmuşttu oldum arkadaş sen oraya gelene kadar devletten hic calışmadan maaş ve emeklilik alanlar var ki saygılar

lovest42, ben bu siteye yaklaşık 3 yıldır üyeyim ve herkes beni sakin kişiliğimle tanır...
benim tepkim birkaç olayı genellemek ve siyasi iktidarı övmek uğruna açılmış bu başlığı eleştirmeye yöneliktir..

bır engellı insan bır parmagım yok diye devletten iş isteyeceğine maas almayı ve bırde yetmıyormuş gibi evde bakım parası alanları kınıyorum.

böyle bir vaka uydurulmamışsa ve varsa buyurun tartışalım... tek parmağı olmayıp devletten maaş alan kişi özürlü maaşı değil olsa olsa (AB'ye uyum yasaları çerçevesinde) engelsiz bireylerin aldığı işsizlik maaşı alıyordur.. AB'ye uyum yasaları olmasa onu da alamaz.... yok böyle birşey...

Canım benım engeli insan sağlıklı bıreylere oranla 0-1 önce baslarlar hayatta mücadelelerine

hayata 10-0 yenik başlamış bireyler olarak bir şeref golü atmayı çok mu görüyorsunuz.... bence Tuana_1987 engelli birisi değil... eğer engelli olsaydı bunu yazmazdı diye düşünüyorum...

Daha önceden haksızlıkla verılen raporların günümüzde değişiklik yapılarak özür oranının düşmesi ve netice olarakda emeklılik sürsının uzaması bence makul olandır arkadasım.

haksızlıkla verilen özür oranı bir elin parmaklarının sayısını geçmez.. bunun dışında verilen özür oranı düşürülmesini hiçbir şekilde affedemem... özürlü bireyi toplumdan dışlamaktır bu....

ben çevremden örnekleme yaparsam devlet engellıye iş buluyor.yerleştirmek istiyor ancak engellı arkadas ise yok efendım benım maasım 1000 tlden az olursa çalısmak dıyor sızce dısarıda bırçok işsiz varken 500-600 lıra az mı işte bırçok engellı bu yüzden iş bulamıyorlar, ve sonra da engellı maası yok efendım bakım parası yok muhtaçlık yardımı gibi senın benım hakkımı çalıyorlar.

devlet engelliye iş bulsaydı onbinlerce engelli işsiz olur muydu bu ülkede... geçenlerde "evde pc başında iş istihdamı" diye bir başlık açmıştı yönetici... o konudaki yazılanları okudunuz mu?

siteye şöyle bir göz atın onaylanmamış vergi indirimleri, evde bakım maaşı bekleyenler, işsiz güçsüz olanlar, evden dışarı çıkamayanlar, rapor oranı düşürülüp isyan edenler vs... vs... ve bunca zorluktan sonra bu yazılanlar beni üzüyor ve tepki göstermek zorunda kalıyorum... lütfen 3-5 kişinin suyu bulandırmasını tüm arkadaşlarımıza maletmeyelim...

kafa karıştıran ifadeler camiaya zarar verir bir bildiği olan kişi ihbar eder ,geçenlerde ntv transfüzyon hastalarının maaşları kesilmesin diye böbrek nakli yaptırmadıklarını bir doktora onaylatarak haber yapıyordu halbuki nakil yaptıranlar yüzde 40 engelli sayılıyor üstelik böbrek nerde biz de burada engelli düşmanlarına omuz verecek yerde kendi saflarımızı sıklaştıralım SEVGİLER.

yorumları okuyorumda söyle bir genelleme yaparsak herkesin haklı oldugu yerler var.haketmedigi halde maas alanlar bakım parası alanlar tabiki artık klasiklesmis vahim bir durum tanıdıkları olanlar torpil kullanıyor bunları gözümüzle görüyoruz zaten.tabi devleti herdurumda suclamamak gerek devlet basına memur koymus bu memurların usulsüzlügüdür,bu haksızlıklara sahit olmussak ihbar edip gereknin yapilmasını saglamakta biz vatandasların görevidir.koskoca BİMER ihbar sitesi var direk bakanlıga , isyan edip konusacagımıza hem haksızlıga magruz kaldıysanız bunu bildirin hemde cevrenizdeki usulsüzlükleri bildirin hem devlete faydalı olalım hem haklarımızı haketmeyen kişilerin gasp etmesini engelliyelim.

arkadaslar kusura bakmayın ama ben hakkım olan raporu almak ıcın tam bır yıl ugrastım .kım kıme rapor verıyormus haksız yere bılen arkadas yazsında hakkı olup ta alamayan arkadaslarda yorulmadan gıdıp oradan alsınlar.ben bu tuana rumuzlu arkadasın engelli olduguna bıle ınanasım gelmıyo nedense.cunku benım yasadıklarımın 10/1 ını yasasaydı bunları yazmazdı.bir parmagı olmayana sakatlık raporu verılıyormus kım verıyormus allah askına.ben bu konuda anti oksidan arkadasıma katılıyorum.ben bır seydaha dıyecem bu TUANA rumuzlu arkadas engellı ıse su raporunu sıtede yayınlasada bır baksak nasıl olur acaba.?resım falan koysa da engelını gorsek dıyesım geldı ne bılım.

bır engellı insan bır parmagım yok diye devletten iş isteyeceğine maas almayı ve bırde yetmıyormuş gibi evde bakım parası alanları kınıyorum.Diğer bir örneğim gercekten bakıma muhtaç bir engellı yardım almak istediğinde o engellıye de yukarıdakı engellı görünen vatandaşada aynı işlemler yapılıyor.Bunlarıda uygulayan devlet memurlarınıda kınıyorum.Ben asla siyasetçi yada hiçbir partiye taraftar değilim.Benım görüşüm bu AKP'nin engellılere yönelik çalışmalarının bazılarını destekliyorum...

Bu siteyi [SIZE="5"]gözünle [/SIZE]takip etmediğin çok belli oluyor !!! :)

Öyle bir yazmışsın ki sanki devlet engellilere çeşitli seçenekler sunuyormuş gibi ;

-Neyin var ?
"tek parmak yok"
-Hımmm maaşmı bağlayalım, işmi verelim hangisi?
"Benim çalışasım yok maaş bağlayın"
-Peki ben hemen işlemleri başlatıyorum. Başka bir arzunuz? :)

[SIZE="3"]Bu konu yanlış başlık altına açılmış sanki site yönetimi "Mizah" kısmına taşıyabilirmi acaba? :)[/SIZE]

rapor almakta,mağaş bağlanmasıda bakım parası alınmasıda belli kriterlere sahip olunduğunda elde edersiniz. öyle o kadar kolay değil hiçbişi.hele bakım parası almak hiiiç kolay değil.herşeyde olduğu gibi bu kanunları su istimal eden olabilir ama bunu genellemeye yaymak hiç doğru değil.üç beş kişinin haksız aldığı hakları tüm engellilere yükleyemezsiniz.ülkemizde engelliler haklarını alabilmek için nasıl mücadele ettiğini neler yaşadığını çocuklar bile biliyor.

% 91 raporum var.Ben dahi zorla bakım parası aldım.eve 2 defa geldiler beni kontrol ettiler sonra bir sürü evrak hazırlattılar..tam 1 sene işlem yaptırdılar..zaten sigortayı kesti devlet..her hafta 2 kutu carnitien kulllanıyorum.bakım parası ilaca gidiyor..:D

sanırım islemlerin bukadar uzun sürmesi insanları bıktırıyor dogal olarak tuanna arkadsımızda sanırım böyle bir sinir harbi harbi yasıyor.sinirle yazmıs sanırım o yorumları

Ey degerlı kader arkadaslarımbazılarınız engellı olmadığımı söylüyorlar.ben %60 ortapedık engellıyim.benım sınırım Senın benım hakkımı zamanında çalmıs şimdi ise o haksızlıkların onune geçilmek için çıkarılmış yasaları yok sayan engellı arkdaslara Ben aynı zaman da Engellı dostlara iş bulmalarında gerekırse maddı olarak destekleyen bır engellıyim.İşte sizlerınde gorduğu kadarıyla hıddetlenen engellı arkadasların demek kı sorunları var ve İnanın sizin problemlerınızi çok iyi anlıyorum

% 91 raporum var.Ben dahi zorla bakım parası aldım.eve 2 defa geldiler beni kontrol ettiler sonra bir sürü evrak hazırlattılar..tam 1 sene işlem yaptırdılar..zaten sigortayı kesti devlet..her hafta 2 kutu carnitien kulllanıyorum.bakım parası ilaca gidiyor..:D

rapor almakta,mağaş bağlanmasıda bakım parası alınmasıda belli kriterlere sahip olunduğunda elde edersiniz. öyle o kadar kolay değil hiçbişi.hele bakım parası almak hiiiç kolay değil.

arkadaşlar sakin olalım ben diz altı ampüteyim devlet beni engelli görmüyor ve ben devletten hic bir aylık almıyorum

iyi sallamışsında ben %84 ve bakıma muhtaç raporumla bakım parası alamıyorum.

ve lovest42 sen, 14 aydır beklediğini söylüyorsun...

çok ilginçtir konuyu açan kardeşim de bir parmağı olmayana maaş bağlandığını yazmış... şimdi sorarım size bu konunun ciddiyetinde mutabık mısınız (!)... hem bu konuyu açan arkadaşa ne oldu nereye gitti..

AKP propagandası güme vurduğu için kayıplara mı karıştı..?????

Daha önceden haksızlıkla verılen raporların günümüzde değişiklik yapılarak özür oranının düşmesi ve netice olarakda emeklılik sürsının uzaması bence makul olandır arkadasım.Ayrıca benım anlatmak ıstedığım akp nın her çalısması değil gercekten faydalı işleridir.

Tuana ben yüzde kırk rapora sahibim.Şu anki düzenlemeye göre belkide yüzde 20 bile alamam.Ben bu yüzde kırklık oranla kamuda işe girdim.Sana göre bende işin üçkağıtçı kısmındayım.Peki benim kaybolan haklarım ne olacak.Askeriyeye çok rahat puanım yeterken giremedim.Devlet beni özürlü saydı.Bi çok iş başvurumda sağlık raporu alamadım.Tek bacağı yada kolu olmayan birisi % 35 rapor alabiliyor.Peki bu insanı devlet sağlam kadrosunda çalıştırıyor mu? Sanırım en kötü durumda olan kesim bu kesim.Ne cennette ne cehennemde arasatta kalmışlar.Üç beş olayı alıp genellemeye gitmek ne kadar doğru?
Üstteki alıntı yaptığım yazıyı bir özürlünün yazması bana çok ilginç ve komik geldi.Kraldan çok kralcı buna deseler gerek.

yok yahu bu kardeşimiz özürlü falan değil... polemik için konu açmış işte...

Ben parti falan taraftarı değilim antı oksıdan kardesım
ben zamanın maas alabılmek ıcım 5 yıl haksız yere işe girdiğim gün maasın baglandı dediler hakkımı vermedıler hazıneye kaldı 5 yılım bosa gectı yanı şimdi çevremde ne kadar haksız yere engellı maası alan devletı soyan varsa Benım hıddetım kinim onlara Senın elındede demekkı haksız kazançların varkı soylenıyorsun senı pazartesı gunu bilakıs arastıracağım kbam na bakacağım eger kı haksız kazanc elde edıyorsan haram olsun hakkım

Bize kalbinden daha temiz sayfayı ayırdığı için öncelikle Admin'e, yazılarımızı kontrol eden ve gece gündüz yanımızda olan Moderatörlere öncelikle teşekkür eder, böylesine uyduruk, sıradan, şahsi, bir konuya katıldığım içinde kendime teşekkür ederim. (Amma uzun bir giriş oldu.)
Tuana_1987,
Ahh be forumdaş arkadaşım, son mesajınızda neden böyle bir başlık açtığınız anlaşıldı. Tuana alt çizgi 1987, sizin maaşınızı engelliler mi kestirdi?
Bu hıncınız ondan mı? Eğer öyleyse bende '' Elalarını elalarını, allah versin belalarını'' diye başlık açacağım, oraya yazabilirsin. Dur yazma istersen, başına gelenleri, nerede haksızlığa uğradığını, ayrıntılı bir şekilde yazarsan belki bir çözüm bulabiliriz. Oduna kızıp ormanı yakman anlamsız. Çözüm bulduğumuzda da çok mutlu ve mes'ut engelliler kervanına katılabilirsin bizim gibi.

Eyüp kardeşim; açtığın bu konu başlığı ve yazdığın şeyler yanlış... öncelikle bunu kabul etmelisin.. aksi halde bu kadar tepki almazdın... benim haksız kazanç falan elde ettiğim yok, sadece engelliler arasında bunca birlik ve beraberlik varken yanlış yazdığın şeyler çok tuhaf geldi bana...

beni istediğin kadar araştırabilirsin.. mesleğim belli, işim belli, işyerim belli... beni tanıyanlara sorabilirsin... ya da özelden mesaj gönder ben yazayım sana... ha bu arada %50 engelli raporum olmasına rağmen engelli kadrosunda çalışamıyorum ve vergi indirimi de alamıyorum... bu da işin başka tarafı...

yine tekrar ediyorum 3-5 kendini bilmez hilekar yüzünden aramızdaki birlik ve beraberliğe zarar vermeyelim... onlara ben de hakkımı hiçbir zaman helal etmiyorum...

bu başlığı açan şahsın engellilik durumu nedir? maddi durumu nedir? bir açıklasın önce kendi durumunu bakalım cesareti varsa :) engellileri sömürenlere engelli olsun engelsiz olsun ben de karşıyım fakat suyu bulunadırmanın da alemi yok. bulandıranların da tıpkı bu forumlarda din sömürü, maddi sömürüler, siyasi sömürüler yapan zevat gibi yeri yok, olmamalı.

Anti Oksidan arkadsımız bence son lafı söyledi üstüne söylenecek kelime yok.tuanna arkadsımızda yanlıs baslık acarak bir hata yaptı aslında demek istedini ifade edemedi bütün engellileri aynı kefeye koyarak konusmadı bence ,her alanda deyilmi haksızlıklar torpillerle haksız kazanc saglayanlar var bunu kimse inkar edemez.burda aslında hepimiz aynı seyi konusuyoruz biraz sakin olup anlamaya calısırsanız tuannayı bizmle düşüncesi aynı oldunu görceksiniz.konuyu buralara dagıtmaya gerek yoktu.

Üst Alt