Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral palsi olup kız arkadaşı olan var mı?

Arkadaşlar hepiniz ne güzel insanlarsınız çok mu önemli boy kilo allah aşkına insanin huyu güzel olsun yeterki herkes bigun yaşlanır degisir

tanrıların kralı, göklerin hakimi zeus'un yarattığı insanlar eskiden dört kollu, dört bacaklı, bir kafada iki ayrı yüze sahip, sırtlarından birbirlerine yapışmış şekilde ve her insan çift olarak yaşar şekildeymiş.bu insanlar çifter çifter mutlu şekilde yaşamlarını sürdürürken, keyiflerine düşkünlükten dolayı tanrıları zeus'a şükretmeyi unutunca zeus insanları uyarmış kendisini unutan halka krallığına yakışan bir ceza vermek isteyen zeus, onların huzurunu toplamak için kolları sıvamış
bakanların gözlerini kör edecek kadar parlak olan bıçağıyla insanları ikiye bölen zeus, onların ruhlarını da ikiye bölmüşartık her insandan iki tane varmış, yani birbirinin eşi olmayan ama birbirinin eşi olan parçalar her tarafa dağılmış.böylece insanlar parçalarından eksik yaşamakla lanetlenmiş ve bütün hayatlarını sarıla sarıla diğer yarılarını bulmak için harcamaya başlamışlar...diyeceğim o ki bireylerde herkesin bir yarısı var ve onu bekliyor sizin daha önce karşınıza çıkan ve sizi üzen insanlar zaten sizin yeriniz değil onun icin başınıza ne gelirse gelsin ilişkilerde bu iki taraflı dir ve sizin yeriniz olan eninde sonunda sizi bulur

Benim hiç erkek arkadaşım kardiyak adrestten öldü ve ondan sonra hiç erkek arkadaşım olmadı o hiç bi engeli olmayan bi genç adamdı ona defalarca ikimizden olmaz desemde o beni yinede sevdi bu engele bakmaz kişiye bakar ve ne yazıkki aramakla bulunmaz kismetse insanin karşısına çıkar bunun cp le normallik le ilgisi yok

@simru,
İyi güzel yazmışsınız da cp alakası yok demişsiniz sağlam bi kız kolay kolay bakmazki tamam bunlar tabiki kısmet işi ancak iș ciddileşince asıl sıkıntı o zaten bașlıyor bunu hiç kız arkadaşım olmamasına rağmen söylüyorum o kısmet gelene kadar da yaş geçiyor gençliğimi onunla yaşamadıktan sonra ne anlamı var ki

@engellibilgi,
Hangi hastalık dostum serabral palsi li olarak çok zor çok ben umudu kestim
Erken karar verdiğini düşünüyorum net bir şekilde. Neden dersen? 45 yaşındayım Serebral Palsiliyim evet birçok kız arkadaşım oldu ve evet şu konuda çok haklısın zor bir engel mi oldukca zor bir engel fakat kız arkadaş yada evlilikle ilgili oldukca olumsuz kanılara vardıracak bir konu değil bu. Hatta konunun kadınlarla ilişkide neredeyse hiç ilgisi yok desem abartmış olman. Bunu yazmaya hakkım var çünkü dediğim gibi 45 yıldır serebral Palsi ile yaşıyorum. Yaşın kaç bilmiyorum fakat belli zamanlar bu ve buna benzer umutsuzluklara kapılman çok doğal , süreçi iyi yönettiğinde ve yasamı biraz daha deneyimlediğinde düşünce süreçlerinde değişiklikler olacağına eminim. Yazdıklarım serebral palsiyle yada diğer engel gruplarıyla hatta hatta engelli olup olmamaylada ilgisi yok. Kadın erkek ilişkilerinin başlamasının sürdürülmesinin yada sonlanmasının içinde o kadar farklı etkenler var ki Serebral Palsi inan bana bunlardan sadece bir tanesi ve belli bir noktadan sonrada önemi görünmeyen bir ayrıntı halini alıyor.

@spastik,

Benim hiç olmadı kız arkadaşım olmadığı için çok üzülüyorum bu yaşıma kadar en azından bir tanenolmadını çok istedim devir öyle bir devirki iyi bir kız bulmak çok zorlaştı hadi buldum diyelim hastalığımı öğrenince nasıl tepki vericek

Haklisin ben sadece şunu söylemek@spastik, size kesinlikle katılıyorum.. bununla birlikte arkadas daha çok.. genç bizim yaslarimiza geldiğinde bunun farkına varacaktir

@EMIRCAN10,

Bu gün bi kız arkadaşınız olduğunda ve sizi sadece siz olduğunuz için sevdiğinde ki umarım.. Bu çabuk olur o zaman cp olmanızın aslında bunda hiç bi etkisi olmadığını anlayacaksınız

@EMIRCAN10,

Belli yaşa kadar ki bu oldukca geç bir yaştı benimde kız arkadaşım olmadı. Hatta koskoca bir üniversite sürecinde bile. Geldiğim süreçte samimi bulduğum öğretmen arkadaşlarla bunun geyiğini yapıyorum şimdi 4 yıl boyunca 10 bin kızdan hiçbiri bana bakmadı bu nasıl bir acı biliyor musun? diye ben bunu anlattırken bir yandan kaahvemizi yudumlayıp bir yandan da kahkahalara boğuluyoruz. Çünkü belli bir sürecin ardından en büyük zorluklar dahi geyik konusu oluyor. Neler yasadığını tabi ki tam olarak bilme imkanım yok ancak dediğim gibi erken karara varma, öyle ümidimi kestim falan gibi süreci baltalayacak sözler etme. Süreç zaten zor, daha da kendin için zor hale getirme derim birçok kız arkadaşı olmuş evlenmiş bi Serebral Palsili olarak. Öte yandan yazdıklarına bakıyorum iyi bir kız bulmak zor diyorsun, büyük bir ihtimalle yanlış yerde arıyorsundur. Cümlenin devamın daha da ciddi öğrenince nasıl tepki verecek yazdığına göre büyük bir olasılıkla netten arıyorsun sana tavsiyem bunu yapma yapıyorsan da baştan açık ol. Bu durumu daha az kamaşık hale getirecektir

@EMIRCAN10,

Bu gün bi kız arkadaşınız olduğunda ve sizi sadece siz olduğunuz için sevdiğinde ki umarım.. Bu çabuk olur o zaman cp olmanızın aslında bunda hiç bi etkisi olmadığını anlayacaksınız

Doğru bir şey mi yazıyorum bilmiyorum. Çünkü bu formu hiç bilmiyorum yeni geldim böyle bir siteden haberim yoktu. Ama şunu söyleyebilirim doktor bana demişti ki
sen çok ilginç bir cp sin öyle ki karşıdan baktığında senin cp li bir birey olduğunu kimse anlamaz sadece cp yi bilip yakından bakan anlayabilir kendini bu kadar nasil.gelistirdin demem o ki zamanın insana ne göstereceği hic belli olmaz kendinize güvendiğiniz ve cp yi bir engel olarak.. görmediğiniz sürece herseye sahip olabilirsiniz

@simru,

Dediğim gibi aslında konu direk Serebral Palsi de ilgili değil ilişkinin doğasını etkileyen çok fazla etken var cp bunlardan sadece bir tanesi. Kişilik yapıları , aile yapısı sosyal farklılıklar ekonomik farklılıklar ilişkiye bakış acısı harcama biçimle insan ilişkilerinde kişilerin doğası daha burada saymaya zaman yetmeyecek yüzlerce farklı farklı olduğu kadarda Serebral Palsiden çok daha önem arz eden konular var kadın erkek ilişkileri içinde.

@spastik, evet psikoloji bitirmiş ve hala okumayı bırakmamış biri olarak buna kesinlikle katılıyorum

Belki de sizin şansınız yaver gitti olamazmı belki de çok yakışıklı olduğunuz için kız arkadaşlarınızbunu önemsememiştir çünkü benim boyum da kısa fiziksel özelliklerim çok iyi denemez

Serebral palsili olarak bu hayattaki her şeyi başardım. Kız arkadaşım oldu, nişanlandım nişanlımın bazı akrabaları aklını karıştırsa da evliliğe ulaştı sonumuz. İki yıldır evliyiz. Serebral palsili olarak en büyük problemim ehliyet sürecim oldu.. 29 yaşındayım maalesef yaklaşık 5 yıldır ehliyet için çaba gösteriyorum ama sürücü olur raporu alamadım. O işi de çözüme kavuştursam hastalığımla aramızda sorun kalmayacak maalesef onu kafama takıntı yaptığım için kendisiyle biraz sıkıntımız var :)) işin şakası bir yana SP'li olmak kız arkadaşı bulmaya hatta evlenmeye engel değil sadece ön yargıları olmayan birini bulabilmek önemli.

CP'liyim. 👨‍🦽
2016'da üniversite okumaya geldi, sadece sosyal medyadan yazıştık. 💻
2018'de ilk defa buluştuk, ilk defa birbirimizi gördük. :love:
2019'da isteme ve nişan oldu. 💍
2020'de nikah ve düğün. 👪
2023'de kızımız dünyaya geldi. 👼
Şuan 21 aylık kızımız var. 👨‍👩‍👦
Yani evli, mutlu ve çocukluyum. 👩‍❤️‍👨
Eşimde herhangi bir engel durumu yok. 😊😇😊

@ibrahimcataltr, Mutluluklar dilerim

Arkadaşlar ilişkiler ve evlilik bir çok etkene bağlı. Ama bu etkenler içinde en önemli şey DENGE

Söylemekten hiç haz etmiyorum ama Para, Sağlık vb gibi durumlarda denge olmak zorunda. Özellikle erkeğin birçok konuda bir tık yukarıda olması gerekiyor. Kadınlar fıtratları gereği güçlü erkek ister. Korunmak ve kollanmak isterler. Engel gruplarında insanlar olduğumuz için bizim için biraz daha zor bu işler maalesef

ama imkansız da diyemem :)

@engellibilgi,

Bu kadar faryasyon içinde açıkcası dengenin kurulması hiç kolay olmuyor belli bir zamanın ardında tavizler verilmeye başlanıyor ve tabiki tavizler tavizleri arkasında sürüklüyor. E tabiatıyla ilişki dediğimiz şey çift kutuplu bir süreç iki tarafında elinin taşın altında olmasını gerektiren bir durum olduğunda bir taraf ne kadar mücadele verirse versin diğer taraf bu mücadeleden taraf olmayınca işler yolunda gidemiyor. Serebral Palsininde kendi içinde taşıdığı handikaplarda süreçe dahil olduğunda pirincin taşını ayıklamak hiç kolay olmuyor.

@BayKukla, elbette normaldir

@spastik,
Karşılıklı empati ve anlayış olduğunda ancak ilişkileri sürdürebilir bu her iki taraf içinde geçerli bir ilişkiyi başlatmayı ve sürdürmeyi istemek önemli içgoru önemli her iki taraf içinde

Tabiki cp de dış etkenler de etkili aileler ama kisi bütün bunları alabildiğinde çok güzel ilişkiler kurabiliyor evli ve çocukları olan birçok arkadaşım var fizyoterapist olan mühendis olan hatta biri yeni bebek bekliyordu dün cinsiyetini öğrenmişlerdi

@EMIRCAN10, kız erkek deyil bence söylediğin şeyde haklisin ama bu erkek bireyler içinde geçerli onlarda hastalık olunca tuhaf yaklasabiliyor yaklaşmayanda çok ama denk gelmez diyemem umudunu yitirme bence bununla birlikte şöyle bu naçizane bi tavsiye bunu illede olsun diye bi hedef haline getirme bu dünyada cp li olsun cp ye sahip olmayan bireyler olsun birçok evlenmemiş insan var bu bizim normalligimizin göstergesi değil sen cp siz bi insan olabilirdin ve hayatını ailenle geçirmeyi tercih edebilirdin

Sereblel palsi hastası bir kız vardı bir ayağı aksıyordu normal biriyle evlendi ama kendisi psikiyatrik hastayla kesinlikle evlenmem demişti bir psikiyatri hastası arkadaşımla otururken

@erola, dediğim gibi bu bi tercihtir bir psikyatrik bozukluğu olan kisiyle evlenmek ve bir ilişki sürdürebilmek karşı tarafın ruhsal bozukluğunun derecesine bağlıdır bunun kiz yada erkek olmasiyla yada celebral palsi olmasiyla ilgisi yoktur ama bu karşı taraf içinde geçerli arkadaşınız da cp li bir bireyi tercih etmeyebilirdi

@spastik,
Dostum,

Kadınlar erkekler gibi sevmez. Erkeklerin sevgisi anne sevgisi gibidir. Bir karşılık beklemez. Eşini sadece kendisi olduğu için sever. Kadınların sevgisi daha çıkarcıdır. Bunu kadınları kötülemek için yazmıyorum. Kadınların fıtratı budur. Hiçbir kadın doktor hastabakıcı bir erkekle evlenmez

Onun için dengeyi bilmek önemli. Ama ilişkiler de hayatta da her şeyin hayırlısını ve kolayını dilemek gerekiyor.

Gerisi kısmet

@engellibilgi, kadınların her birinin çıkarcı oldugu kanısına yada erkeklerin her birinin anne gibi sevdiği kanısına varamayız böyle bir genelleme yapmak çok mantıklı değil bununla birlikte empati yapmak bi ilişkide önemli

Üst Alt