Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral Palside sinir hücrelerinin yeniden oluşumu için Cerebrolysin kullanan var mı

cagdasbilgin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, cerebrolysın adlı ilaç hakkında bilgisi olan ya da kullanan birileri var mı?

Bilgisi olan ya da kullanan varsa mail atarsa cok sevinirim. Ilginize şimdiden teşekkürler...

Yok mu kimsenin bir bilgisi arkadaşlar?

Bu ilacı kullanan, kullanıldığını duyan, faydalı olduğunu duyan var mı? Bilgisi olan var mı?

Selamlar,

selam

kardeşim optik atrofiye uğradı göz sinirleri beyinde oluşan ödemden dolayı harabiyete uğradı dün cerebrolysin tedavisine başladık gelişmeleri buraya aktaracağım dilerimki bizde bi iyileşme olur ve burdanda bu bilgiye ihtiyacı olan herkese...

Cerebroysini kimi doktorlar kabul ediyor fayda görürsünüz diyor kimiside kabul etmiyor yakın zamanda Ankara daki doktorumuza danıştım bu hap domuz beyninden üretiliyormuş ve insanların çaresilikletn ürettikleri bir ilaçmış kesinlikle faydadan çok zarar görürsünüz keinlikle tavsiye edemem dedi bilginize...

Güzide bir ilimizin güzide bir doktoru bana " tedavimizde bir ilaç kullanıyoruz" demişti. İlacın adını ısrarla sormama rağmen söylememişti. Ama kullanılan ilacın adı geçen ilaç olduğunu öğrenmiştim.
Ama sevda girgin'in doktorunun söylediği gibi "yararlıdır-zararlıdır" yorumunu uzman olmadığım için yapmayacağım. Son söz; Denize düşen yılana sarılırmış..

ilaçtan 10 gün boyunca 5ml iğne şeklinde kullandık ve maalesef görmede hiç bi değişiklik olmadı ne iyi ne kötü daha bi 10 gün kullanmayı düşünüyoruz daha sonrada işimiz allaha kalcak... ne deniz kalcak ne de yılan yani.... :((((

Cerebrolysin hakkında...

Cerebrolysin domuz beyninden elde edilen bir amino asit iğnesidir. Son yıllarda kullananlarda ve fayda görenlerde oldukça artış olmuştur.Gectiğimiz mart ayı başında Viyanada noroloji konferansında cerebrolysin görüşülmüş ve 177 sayfalık bir rapor sunulmuştur. Bu raporun Türkçe özetine ve daha birçok bilgiye;

http//www.serebralpalsi.blogspot.com

adresinden ulaşabilirsiniz.

Not: Kızımda bu igneyi yaklasik 8-9 aydır belli bir protokol dahilinde kullanmakta ve cok ciddi ilerlemeler kaydetti... Bu tedavinin en büyük özelliği uzun süreli bir çalışma olması.

Hepimize gecmiş olsun...
Sevgilerimle...
AŞİMA

meraba aşima bu inede negibi ilerlemeler kaydettiniz sorabilirmiyim bizde kızıma vurdurmaya başladık haftada bir sizin kızınızın ne rahatsızlıgı var

kullandıktan sonraki gelişmeleriniz paylaşırsanız sevinirim
şimdiden geçmiş olsun umarım sonuç alırsınız

sağ hemiplaji size ulaşmak istiyorum yalnız burada yeniyim

ben burada yeniyim size ulaşmak istiyorum

ssk

bu ilacı ve tedavı masraflarını ssk ödüyor mu acaba(emekli)?
ilacın herhangi bir yan etkisi, hayati bir rsiki var mı acaba?tesekkürler

Eger böyle bir ilac olsaydi daha dogrusu faydasi olsaydi splilere yurt disinda bir tane spli kalmazdi önce avrupalilar kullanirdi maalesef avrupada birsürü spastik var bunlar fizik tedaviden baska hicbirseyden faydalanmiyorlar.

Merhaba arkadaşlar,
Bence öncelikle şunu kabullenmek gerekiyor: CP'nin %100 tedavisi yoktur. Problemi minimize etmek adına neler yapabiliriz?
Benim oğlum 2,5 aylıkkken K vitamini yetersizliğine bağlı beyin kanaması geçirmişti. Doktorlar zamanında fark edemedikleri için kanayan bölge arttı ve hasar önlenebilecekkken geç kalınınmıştı.
Cerebrolysin nöbetleri tekrar tetikleyebilir mi? Fayda yada yanetkisini görenler varsa burada paylaşmalarını rica ediyorum. Bizim fizyoterapist 9 kişiye uygulandığını ve bir kısmında olumlu gelişmeler olduğunu belirtti.

Herkese geçmiş olsun.

sizede geçmiş olsun bildigim kadar bi yan etkisi yok sadece beyni geliştiriyor demişti doktorumuz bizde kullandık kızım için beyinde gelişimi daha iyi dedi doktorumuz ama benim kızımda istem dışı hareketleri oldugu için ona yonelik kullandık onada bi faydası olmadı malesef

cerebroysin ampul kullanan aileler

3,5 yasın da cp li oğlum için kullanmaya baslıyacağım ilacı temin etmekte zorlandım .nasıl bulabıleceğim konusun da ve ilacın olumlu veya olumsuz etkısını gorenler tecrubelerınızı paylaşırsanız sevinirim.

bir hekim olarak diyorum ki kesinlikle uzak durun plasebo etkisi daha çok kullanan ailelerin vicdanen rahatlaması içindir. ''elimden geleni yaptım olmadı'' mantığı. avrupada vatandaşını denek olarak kullanan yok. en iyisi bir çocuk nöroloğun tavsiyesine uyup hareket etmenizdir

ben 29 yılldır dogustan sp ne ilac ne igne kullandım ama cok sükür bn sanslı splilerdenim sadece ayaklarımda var ve tek ilacıda fizik tedavi gerisi boş

merhaba biz bir süredir bu iğeyi kullanıyoruz bu iğne birtek tahta kale eczanesinde satılıyor (mısır çarşısı istanbul)

Sayın Arslank, sizin uzak durun dediğiniz ilacı bize bir üniversite hastanesinin çocuk nörologu (kendisi doçenttir), rapor çıkartarak verdi iğneleride eczacılar birliği ücretsiz getirdi yani devlet izni ile kullandık bu nasıl oluyor peki. Ayrıca bu ilacın üretildiği EBEWE firması bir Avusturya firmesı bildiğim kadarı ile Avusturya'da bir Avrupa ülkesi. Anladığım kadarı ile konu ile ilgili fazla bilginiz yok tü kaka demek en kolayı değil mi?

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Kullanmak isteyen herkes ya rapor alarak ücretsiz ya da rapor almadan kutu başına 9 euro gibi bir ücret ödeyerek cerebrolysini eczacılar birliğinden yani devlet eliyle getirtebilir. İlaç Avustırya'dan Ebewe firmasından getirilmektedir.
Sevgiler...

Bu ilacı kullanan arkadaşlarım nasıl bir sonuç aldınız bilgilerinizi aktarır mısınız.

ben bu ilaçtan kullandım şimdiyse bu iğneleri vurduranların yani benim unutkanlık başta olmak üzere bana faydadan ziyade zarar verdiğini görüyorum bu iğneleri yazan bir beyin doktoru ve ilaçları amerikadan getirmişdik

ben birkaç eczacı arkadaşa danıştım bir zararının olmadığını söylediler.

nöroloji doktorları ise bu ilacı kulan sanda kullan masanda olur diyorlar?

beyin cerrahi doktor ise kullan diyor.

arada kaldık::::

Merhabalar.
Avusturya'dan oğlum için Cerebrolysin 10 ml ampul getirtmiştim. Son kullanım tarihleri 12/2015. Toplam 5 kutular (Her bir kutuda 5 ampul var, toplam 50 ampul) Biz 2 tanesini kullandık, oğlumun nöbetini tetiklediği için devam etmekten vazgeçtik, şu anda 48 adet kaldı. İsteyen olursa ardabilgi@gmail.com'a mesaj gönderebilir. Saygılarımla.

Mrh ..bende bugün basladim cerebrolysin kullanmaya..tedavi 4 ay surecek..kombin bi tedavi bu..yaninda baska ilac ve ignelerim var..cmt hastasi olarak hastaligi durdurma adina olumlu sonuclar alacagimizi dusunuyorum dedi dr um..gelismeleri yazarim..
akbulserpil@gmail.com

herkese geçmiş olsun, buradaki mesajların çoğu eski imiş, ancak yine de yeni bakacaklar için faydalı bilgi olabilir diye bazı konulara değinmek istiyorum. bu ilaç domuz beyninden üretiliyor, aminoasit içeriyor. bilinen bir yan etkisi belirtilmemekle birlikte ağır epilepsilerde önerilmiyor, çünkü epilepsi sıklığını artırma ihtimali mevcut. özellikle beyin dokusu hasarlarında etkili, ancak uzak sinirlerde pek etkisi bilinmiyor, yani arkadaşların biri belirtmiş olduğu optik nörit durumunda pek etkili olmayabilir. sihirli bir ilaç değil, etkisini de hemen beklemek doğru değil. damar tıkanıklığı veya kanamaya bağlı beyin hasarlarında yoğun bakımdayken yüksek doz kullanılmaya başladığında daha etkili olduğu görülmüş. sonra rehabilitasyon sürelerine olumlu etkisi mevcut. CP hastalarında genellikle beyin hasarından geç tanı konması ve tedaviye geç başlanması nedenyile belki etki çarpıcı olmayabilir. ayrıca küçük çocuklarda 10 ml doz çok sayılır, 5 yaşından küçük çocuklara 1 ml, daha büyüklere 2 ml önerilir. kronik dönemde büyüklerde bile 5 ml önerilir. daha yüksek dozlar genelde akut evrede kullanılabilir. genellikle 3-4 haftalık yılda 3-4 kerelik kürler şeklinde kullanılabilir. Türkiye'de çoğu doktor ilacı tanımadığı için farklı yorumlarda bulunabilir. nörolojik sorunu olmayıp sadece dikkat eksikliği ve hiperaktif çocuklarda da tedavide kullanılabilir.
rus üseriticileri bu ilacın analoğu olarak dana beyninden üretilen koteksin i üretiyorlar.
herkese tekrar geçmiş olsun

Bende bir süredir cortexin ve cerebrolysin i araştırıyorum. Son zamanlarda kullanıp faydasını gören varmıdır acaba. Birde eczacılar birliği vasıtasıyla nasıl getirtebiliriz acaba

doktorunuzun 3 hekim raporu ile eczacılar birliği ilaç getiriyor. özellikle fiziksel engeli olanlarda gözle görünür ve kısa sürede bir şey beklememek lazım, çünkü motor nöronların iyileşmesi ile birlikte iyi bir rehabilitasyon yapılması şart, ancak öyle sinir uçları birbirini bulur (hakl tabiriyle). zihinsel problemi olanlarda ilaçtan beklenmesi gereken öncelikli olarak hastanın sakinleşmesi, algılama yeteneğinin artışı, konsatrasyonun artışı vs.

dr.rahatbek
Merhabalar. Hocam sinirlerden felan bahsedilmiş yorumlarda. Demiyelinizan polinöropati CIDP hastalarında da kullanılabilir yada olumlu yönde etkisi görülebilir bir ilaçmı acaba bilginiz yada tecrübeleriniz varmı. Teşekkürler.

dr.rahatbek

Merhaba hocam. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben 26 senedir serebellar ataksi hastasıyım. Cerebrolysin serebellar ataksi içinde fayda sağlar mı? Bilgilendirirseniz sevinirim. Tekrar teşekkürler.

yciv

geçmiş olsun, polinöropati durumlarında yani uzak sinirlerde kullanılabilir ancak belirgin gösterilmiş etki belirtilmiyor.

Üst Alt