Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevgilim bir uzmanla görüşmeyi kabul etmiyor. Ne yapmalıyım?

Kabul etmedi zaten ayrıldık nankör pislik biri çıktı krşke sadece bu yaptıkları olsaydı

Gülümse2147 Hasta olduğu için ayrıldınız çünkü hasta olmasaydı seni kaybetmeyi göze almazdı bu arada cin diye bir şey yok tamamen endokrinolojik yani beynin kimyasıyla alakalı ben de hastaydım hastalığımın adı bipolar istersen biraz araştır belki benzeyen yönleri bulursun.

Bunu yaşayan bilgi verebilecek kimse yok mu

Bilmiyorum özelden yazar mısın

Hasta olmasa bu olmazmıydı hasta olduğunu kabul etmiyor duki ben de üstelemedim

Önce bana güvenmesini istedim hastalığı ne bilmiyorum h

Vtecil dengesizliği hastalığından değil ona sığındı isterse dinliyorum onları istemezsem dinlemiyorum diyordu. Onun canı beni gurursuz bir hiç yerine koymaktı EGO'sunu tatmin etti işte

bence uzak dur adamın cinleri var sana faydası olmaz allah korusun dişi cin i olur sana zarar verebilir

Doktora gitmedi söyledim onlardan üstün olduğunu söyledi ayrıldık dönmedi zaten ne telime cevap verdi ne mesajlarıma

O kadar seviyorum sensiz yarımım diyen adam iki gündür cevap bile vermedi 1000 kere aradım salak gibi hasta bırakmıyor dedim ama beni insan yerine koymadı

Bazi yorumlar gerçekten şaşırtıcı. Yok din yok ibadet yok cart yok curt. Böyle hastaları maalesef hoca hoca dolaştırıyorlar ama iyilikten fazla zarar veriyorlar. Beyin hastalığı ile böylece resmen dalga geçen tiplerden nefret ediyorum.

Neyseee...

Sana zarar vermesinden korkuyorsan şimdiye kadar neden beraberdin? Sen ondan mı korkuyorsun yoksa ön yargılarından mı? Ayrıca ayrılmışsın tam olarak neyi bilmek istiyorsun? Adamın zenginliği kültürü ve zekiliği ile alakası yok hiç bir hastalığın. En fakirinde başına gelebilir, devleti yöneteninde..

Gülümse2147

Bu tarz hastalık dediğin ne hastalığı? Doktor daha teşiş bile koymamış. Diyelim ki hastalığı vardır; halk arasında çoğu yanlış bilgilenmeden dolayı önyargılar besliyorlar maalesef. Buda antipati etkisi yapabiliyor doğal olarak.

Bu ne saçma sapan bir tartışma ya... Yok cindir, değildir, ibadet et geçer vs. vs..

Arkadaş dört dörtlük psikoz, büyük olasılıkla şizofreni tarif ediyor. Cinmiş, periymiş, erkek cinmiş, dişi cinmiş ne alakası var?

2 olasılık var. Bahsi geçen kişi ya çevresindekilerle dalga geçip kafa buluyor, ya da psikoz hastası. Ayrıca psikozların zekayla falan ilgisi yoktur. Son derece zeki olup aynı zamanda şizofrenik olabilir.

Akıl Oyunları filminde anlatılan Nobel Ödüllü meşhur matematikçi John Nash'de şizofrendir.

Benim amacım tartışma değil birşey merak ettim sordum sadece gerçek mi kafamı buluyor bende bilemem onun

Gerçek mi, kafamı buluyor anlamanızın yolu çevresindeki insanlara sormaktır. Ama doğru bir tanıyı ancak ruh hastalıkları uzmanı koyabilir. Eğer size anlattığı şeyler günlük yaşantısını etkiliyorsa, yani cinler çorba iç dedi diyerek oturup çorba içiyorsa bu psikozdur. Durumu tehlikeli midir, ciddi midir sizin dışarıdan bakıp karar verebileceğiniz bir şey değil. Bunun için psikometrik testlerin yapılması lazım.

Her iki durumda da, yani dalga geçiyorsa da, psikozsa da sonradan üzülmemek için uzakta kalmanızı tavsiye ederim.

Me-tepe tşk ederim zaten ayrıldık döneceğini sanmıyorum dönse de barışmam

@Gülümse2147
Kardeşim,
Arkadaşının rahatsızlığı psikolojik,şöyleki bu arkadaşın 16 yaşında yaşamış olduğu psiko travmadan halen kurtulamamış ve kendi zihninde kendine başka bir dünya kurmuş.

Senin anlattıklarına göre,onun o dünyasına ancak arkadaşın isterse girebiliyor,istemese dışarda kalıyorsun.
Böyle bir dünyada 3.kişi olarak yaşamayı kimse istemez.

Benim sana nacizane tavsiyem,arkadaşın bu konuda uzmana gitmek istemiyorsa,onu olduğu dünyasında bırak, Ve şuanki mevcut olan hertürlü bağlarınıda kopararak,kendini geleceği hiçte parlak olmayan bu birliktelikten kurtar.

Yolun henüz başındayken bu arkadaşlığı sonlandır,zira tedaviyi reddeden bu tür hastalar mümkün değil sağlıklı bir düşünce yapısina sahip olamaz.

Sanırım psikolojik beş yıl önce kısa süreli uyuşturucuda kullanmış gece yatarken mırıldanma diş sıkma da varmış ama üstün görüyor kendini ve alışmış onlar ile yaşamaya

matematikte nobel ödülü yoktur :) olsa olsa başka dalda almıştır ..

Matematik dalında değil, Ekonomi dalında Nobel aldı. Geliştirdiği matematiksel model ekonomide kullanılıyor.

Avantajları: Maddi durumu iyi, zeki, yakışıklı, kültürlü, bakımlı, sosyal ve karizmatik.
Dezavantajları: Halüsinasyon ve hezeyanlar, ilgi eksikliği, dengesiz ruh hali.

Ben de kararsız kaldım açıkçası!

Kararsız kaldığım yok benim onun parasınada ihtiyacım yok sadece ben psikozları bakımsız içe kapanık diye bilirdim ve daha iyi yorum yapılsın diye açıklayıcı konuştum hepsi bu

MeTePe

:) :) direk matematikten aldı diyenler gördüm de :) matematik te nobel ödülü yok umarım o yazanlar görüyordur , ben matematik mezunuyum da ordan biliyorum.

MeTePe

:) :) haha

iyi ama herkes takılmış şu john nash a biz matematikte pek duymadık kendisini valla hani lagrange , gauss , riemann ,leibnitz gibi matematikçilerin sözü geçse tamam erdim ama john nash da kim diyorum ister istemez o değil de şizofren bissürü ünlü var bitek john nash mı ,bildiğim kadarıyla nikola tesla da şizofrendi..:)

tesla tam bir deha idi halbuki o benim fen deki kahramanım .:)

jon neş bok yemiş yanımda şifrenin kıralını çözdüm paranoid tip şizofreniyim benimde sosyal politik teorilerim var sözelciyim yakında savaş çıkacak uyumayın teorisyenim aynı zamanda sosyalistim

iyi ama herkes takılmış şu john nash a biz matematikte pek duymadık kendisini

Valla o kısmını bilemem. Ama John Nash oyun kuramının mucidi diye bilinir ki, bu kuram ekonomiden yapaj zekaya, hatta sosyolojiden biyolojiye kadar pek çok farklı bilim dalında kendine yer bulur.

Tesla'yı ben de severim. Gerçek bir dahi. Ama şizofren olduğunu duymadım. Daha çok Asperger Sendromu onunki... Ayrıca matematikten çok fizikçi o. İlgi alanının büyük kısmı elektrik ve manyetik alanlar.

Newton'u, Einstein'i da fizikçi zanneder çoğu kişi ama onlar da aslında matematikçidir.

Üst Alt