Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevk edildiğim hastanede randevu yoksa ne yapabilirim?

fmrtsvl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

İlk kez sağlık kuruluna çıkıcam. Bağlı olduğum sgk müdürlüğünden sevk talep ettim. Şişli Etfale sevk hazirlamislar. 182 randevu sistemi beni yakindaki hastanelere yönlendiriyor. Elimdeki sevk kağidinda sisli etfal yazmasi diger hastanelerde kurula girmeme engel olurmu? sevk kagidimi gidiceğim hastaneye gore degistirin diye taleptemi bulunmaliyim ?

Birde mimarlik sirketinde calisiyorum. 2 haftada bodrumda bir proje icin bulunucam. Bodurum devlet hastanesi sağiik kurulu musait gorunuyor muglaya bagli bodrum devlet hastanesine aynis sevk kagidi ile gidebilirmiyim ?

Yardimlariniz icin tsk ederim.

SGK'dan aldığım sevkte Maluliyet yazıyor..?

Sağlık kuruluna cikicam

Serablal palsi ve kunduraci gogsu diye adlandirilan gogusde sekil bozuklukları hastaligim var.

Bu teshisler bana sigortali olduktan sonra Profesor dr tarafından konuldu ama teshise koyan hastane su baskini nedeni ile kayitlara ulasamadigini soyluyor.

Bu hastalıkların erken doguma bagli gorulebilecegini soylemisti ki erken dogum cocuguyum ne yapmaliyim ? malul veya engelli olup olmadigima girdigim kuruldan aldigim raporrun sonucuna gore karar verin diyebilirmiyim ?

Sevk kagidimi sgk dan aldim ve on yazida maluliyet tespiti yaziyor. Direk malul degilsiniz deyip konuyu kapatirlar ve tekar kurulami girmem gerekir ?

Yardim ve yorumlariniz rica ederim.

fmrtsvl

Sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik talebiyle mi başvurdunuz? SGK'nın sevk etmesi için böyle olmuştur diye tahmin ediyorum. Peki sizin istediğiniz de emekli olmak mı?

Hayır, sgk nereye sevk etmişse oraya gitmelisiniz

Emeklilik konusunda bilgi verebilmemiz için şu detayları yazmalısınız:

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Merhaba,

cevabiniz icin tsk ederim.

25.12.1982 dogumluyum.

İlk sigorta baslangicim 09.08.2001 4A statüsünde basladim.

Evet malulen emeklilik istediğimi belirtelek basvurdum.

4A Statüsünde 1018 günüm
4B statüsünde 2136 günüm var

Serablal palsim ve kunduruca göğsü diye anlandirilan gogus kafesi bozukluğu hastaligim var.

Sag el ve ayaklarimda güc, kordinasyon kaybi, denge problemi, agzimdan istemsiz salya akmasi gibi toplum icerisinde beni zor durumda birakan durumlarim var.

Sag elimin 4 parmagini kullanamiyorum.

Bugune kadar sallan yuvarlan bir sekilde isimi idare ediyordum.

İlk ise basladigimda gittigim dr erken doguma bagli bunlar olabilir diye teshis konmustu ama o hastene kayıtlari sel nedeni ile veremiyor

Kaslarımdaki güc kaybini derin nefes alarak dengelemeye calisiyroum ama gogus kafesi problemimden dolayi buda her zaman mümkğn olmyuyor dinlenme ihtiyaci hissediyorum.

En son bir imza ornegi vermem gerekti veremeyince rapor getir dediler onun icin bu islere kalkistim aslinda

Deftardarliga henüz basvurmadim tek raporla halledebileceğimi umuyordum

Engel yada malülüiyet durumama hastane karar verecek diye düsündüm ama ne yapacağim hakkında hic bir fikrim yok

4 A statüsündeki isimden ayrilip Malüliyet talebinden önce engel raporu veren bir yere basvurup sağlık kurulna girip engel orani mi öğrenmeliyim ?

Yol gostermenizi rica ederim.

@fmrtsvl

Kardeşim sgk'ya başvurmanız sonucu sgk'maluliyetinizin tespiti için sizi hastaneye sevk etmiş. Sizin bu hastanede muayeneye girmeniz şart. Malulen emeklilik durumunuza gelecek olursak,dediğiniz gibi rahatsızlığınızın doğum zamanı itibari ile gelişmesinden dolayı sgk sizi mümkün değil malulen emekli etmez. Bu sebebden dolayı kendinizi boşuna yormayın.

Bana kalırsa kendiniz,mademki bodruma işiniz gereği gideceksiniz,orda rapor vermeye yetkili hastanelerden birine şahsi başvuru ile giderek engelli sağlık kurulu raporu talebinde bulunun,alacağınız oran ile vergi indirimine başvurun vergi indiriminizi aldıktan sonra engelli emeklilikten faydalanma yollarına gidin. Ki bu yol sizin için en kısa ve en ızdırapsız yol olacaktır.

Raporunuzu aldıktan sonra burda durumunuzu paylaşın ki,burdaki arkadaşlar rapor oranınıza ve işe başlama tarihinize göre ne zaman emekli olabileceğiniz konusunda sizi bilgilendirsinler. Rapor oranınız ne kadar yüksek olursa emeklilik gün açısından faydası olur.

Geçmiş olsun.

Mehmet005

Engelli raporu ve SGK sevkinden alacağim rapor cift rapora girer diye düsündüm ama sanirim SGK'yi görmezden gelip dediğiniz gibi yapicam ve buradan paylasicam

tsk ederim

@fmrtsvl
Sgk'ya rapor vermezseniz,malulen emeklilik talebiniz otomatikman düşer. Sizin şuan yapmanız gereken,şahsi başvuru ile engelli raporunuzu alıp,bu rapora binaen vergi indiriminizi almanız.

Ondan sonrasında kendinizin emekliliği onaylanmış varsayın. Hele birde,oranınız yüksek olursa değme gitsin.
Yalnız bir konuda sizi bilgilendirmek istiyorum,2000 sonrası sgk başlangıçlarında vergi indirimine gerek duyulmadığını duymuştum. Durumunuz o aşamaya gelince yine burdan rapor durumunuzu paylaşın,bizde bu arada o konuyu @OturanBoğa'ya danışarak netleştirelim.

Tekrar geçmiş olsun,kolay gelsin.

Mehmet005

5 Mart tarihinde sisli etfal'e randevu olusturdum. Buradan adim adim yazicam SGK yazisini götürmeyip sahsi basvuru yaptiğimi ileticem. Tekrar tsk ederim

fmrtsvl
Unutmayın başvurunuzu yaparken engellik oranınızın tespiti diye başvurunuzu yapın.
Maluleni falan karıştırmayın.

Merhaba,

Sağlık kurulu raporu ile engelli emeklilik haklarıdan yararlanicam.

Çalıştığım şirket çalışma sürelerimi eksik göstermis. 7 Yıl 3 ay 4A hizmet sürem eksik. 4B Statüsünde emeklilik sartlarini dondurduğum hizmetlerimi canlandirarak yerine getiriyorum

Duruşma günüm 9.ayda ama ben o tarihten önce emekliliğe hak kazancak görünüyorum.

Bağkurdan emekli olduktan sonra hizmet tespit davasindan 4A statüsünde ek gün elde edecek olursam ne olacak ?

Hizmet sürelerini ihya ederek fazla gün kazanmam maasimi yükseltirmi ?

Hizmet tespitinden edindiğim günleri kazanirsam maasimin tekrar hesaplanmasinimi talep etmeliyim ?

Sigorta baslangicim 09.08.20O1

Tesekkür ederim.

@Mehmet005 @OturanBoğa
Şisli etfalden kendi istegim üzerine aldiğim engel tespit raporu ile bagkur veya ssk dan engelli emeklilği talebinde bulunca tekrar mi kurula sevk edilirim ?

Yoksa raporum hakem hasteneden olduğu icin direkt kurulami yonlendirilir?

fmrtsvl
Hoppala,kardeşim bu hakem hastane meselesi nerden çıktı.
Benim size anlattıklarım emekli olmak için,malulen emeklilik yerine atmanız gereken kolay adımlardan biri olan engelli emeklilikti.
Yoksa seni hakem hastaneye falanmı sevk ettilerdi.

Mehmet005

yOK ben sahsen basvuru icin gittigimde burasi ayni zamanda hakem hastane dediler ama anlamadiğim sevksiz kendi istegimle aldiğim raporu sgk'ya goturdugumde tekrarmi hastaneye sevk edilicem ?

fmrtsvl,
Sevksiz gidip raporu aldığınızda,o rapora istinaden vergi dairesinden vergi indirimi alıp,sğk ya emeklilik talebinde bulunduğunuzda,sgk sizin emekliliğınizi vergi indirim onay belgenize göre düzenliyor ve sizi tekrar hastaneye sevk etmiyor.
Ancak,malulen emeklilik başvurunuzda elinizde %100 lük bir raporunuz olsa bile,sgk o raporu kaile almayıp malulen emekliliğinizin tespiti için sizi mutlaka tekrar hastaneye yönlendiriyor.

Mehmet005

Tekrar tsk ederim size. Ayni seyi tekrar tekrar yapma endisesi yasadim bir an. Süreci burada paylasicam tekrar.

İyi geceler

Merhaba,
Mehmet005

Şişli Etfal hastanesindeki sağlık kurulu maceramin ilk asamasi bitti. Kurula girdim. Kurula girdigimde Kurul baskani ismimi okudu sizmisiniz diye sordukan sonra evet diye cevap verdim sonra kurul üyelerine dönerek benim teshisimi sonra sirayla hafiften yüzde 10, ve hafiten yüzde 20 dedi ve kuru üyelerine bakti.

Sonra carsamba günü gel raporunu al dediler

Bu oranlar nasil hesaplaniyor. Kurul üyelerinin kanaat notu oluyormu ? Bu söylemle raporum kac cikar ikisimi toplaniyor yoksa ikisinin ortalamasimi aliniyor ?

İtiraz etmem gerekirse ne yapmaliyim ?

Tsk ederim

fmrtsvl
Fırat bey size yalnızca 20 ve 10 dediyseler,muhtemelen raporunuz balthazara göre %28 çıkar.Ama doktorların son kanaatlerinin ne olduğunu bilmiyoruz,bu yüzden raporunuzun çıkmasını bekleyip ona göre hareket etmemizde fayda var.
Bekleyelim rapor bir çıksın.

Mehmet005

Mehmet bey,

Bugun raporumu aldim. Tahmin ettiğimiz üzere % 28 gelmis. İl sağlik müdürlüğüne itiraz dilekcemi verdim. Bundan sonrasi kismet diyorum.

Yönetmeliğin verdiği itiraz sürecini baslatmaktan baska yapacak birsey yok

Gelisme oldukca yazicam yine

15 gün icerisinde sms yolu ile bilgilendirileceksiniz dediler

Yarin sabah 27. 03 tarihinde istinye devlet hastanesi sağlık kuruluna giriyorum itiraz icin

İtirazimin dikkate alinmasi ve hastaneye cağrilmam bir hafta icersinde gerceklesti.

yarin yine sizleri gelismelerden haberdar edicem.

Mehmet005
OturanBoğa

İstinye devlet hastanesindeki rapor maratonuda bitti.

ilk defa fizik tedavi doktoru gormem acisindan iyi oldu ek oran verdi %10

yanliz bu sefer norolog %28 olan oranimi %10 yazdi.

kurul baskani ayri bir norolog o durumda bir tuaflik sezdi ancak artik kismet diyorum.

Dogdugumuz gınden beri tedavisini oldugumuz duruma ortalama 30sn de karar veriyorlar ya en üzücü kismi o

Ya özeldeki drlarin tani oncesi yaptigi tetikler yersiz yada devlet hastanelerinde bizi resmen dinlemeden bir iki hareketle baslarindan sirkeliyorlar

ilk hastanem sisli etfal ikincisi istinye devlet di simdi rapor farkli bir oranla gidecek gibi gozukuyor 3. bir hastaneye dahami gidicem ? bunun icinde itraz dilekcesimi vermem gerekiyor yoksa sistem otomatik 3. hastaneden randevu alin diye sms mi gonderecek ?

Engelli raporu alirken hastanenin bütün odalarini kiyi kose gezdiriyorlar ve hic bir yapi engelli vatandasin ihtiyaclarina cevap verebilecek sekilde tasarlanmamis allah hepimizin yardimcisi olsun

Görüslerini rica ederim

fmrtsvl
Farklı ve birbirinden çelişkili raporlar sebebi ile hakem hastaneye gönderileceksiniz.
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Mehmet005 OturanBoğa

Merhabalar tekrar 3.hastanem Okmeydani egitim ve arastirmaya gittim.

Norolog ilk oranim olan yuzde 28'i tekrar verdi.
İkinci hastanenin noroloji icin oran vermedigini ancak fizik tedavi icin yüzde 10 verdigi yaziyor.

Merak ettiğim noroloji orani vermemis ama ayni norolojik gorüsü yazmis dr raporunda o zaman ilk oranin aynisi olarakmi kabul edilir.?

Bu durumda noroloji den yuzde 28 fizik tedaviden yüzde 10 mu alicam ?

3. Hastanede Fizik tedavi dr norolojik goruse katildigini ve ortopedi drnun gormesinin uygun oldugunu yazmis

cuma günü ortopedi drunun gorusunu almak icin 2 gün sonra tekrar gidicem

ikinci merak ettigim konu en son rapor yazilirken norolojinin + fizik tedavinin + ortopedinin oranlarinin tablodaki karsiligimi yazilacak ?

ilk rapor rapor geneli 28
ikinci rapor norolojiye goruse katilmis ancak sadece fizikten yuzde 10
ücüncü rapor noroloji 28 ortopedi karar vericek

bu raporun sonucu ne cikar ?

cok tsk ederim.

anlatilmaz yasanir diyorlardi cok haklilarmis

fmrtsvl
Kardeşim son hastane kararında nörolojinin ilk hastane kararını onayladığını ve sana yine aynı oranı verdiğini,
Fizik tedavi uzmanınında yine ilk hastane görüşünü onaylayarak aynı görüşte olduğunu ve ek olarak seni ortapedi uzmanına yönlendirdiğini yazmışsın.
Bu durumda,fizik tedavinin yönlendirmesine binaen,ortapedi uzmanıda senin değerlendirmeni yapacak ve ortapedi ile ilgili oranını varsa ayrıca verecektir.
Bu senin için artı bir avantaj olmuş.
Bu durumda senin yapman gereken,ortapedi uzmanından görüş ve oran aldiktan sonra tekrar,fizik tedavi uzmanına dönüş yapman ve fizik tedavinin,ortapediden gelecek karara göre değerlendirmesi sonucu ayrıca kendisinden gelecek oran varsa,oranı yazdirmalisin.
Burda oran konusunda,fizik tedavi tek başına karar verememiş ve ortapedinin görüşüne başvurmuş ve bu görüşü sonrası,kendi oranını ayrıca verecegi düşüncesindeyim.
Mutlaka,ortapedi sonrası fizik tedaviye,ortapedinin kararını ve oranını bildir.
Ve,ordanda alman gereken bir oran varsaki,bu ilk hastane oranı %10 dr' bu oranı yazmasını rica et.
Şuan baltahzara göre,%28 noroloji+%10 fizik tedavi oranı=%35.2 desin,alabilecegin %8 lik bir oran ile,%40 barajını aşmış olacaksın.
Geçmiş olsun.

Mehmet005

Merhabalar

Fizik tedavi Dr'u bir tek elimle düğmemi bağlamami istedi. Yapamadim. Bana senin gibi cok hasta gordum yapcaksin diyince bende Dr hanim raporunuza yazarsiniz gorusunuzu yapamadigim bir hareketi yapiyormus gibi yapamam diyince beni odadan kovdu.Raporuna muayneyi red ettiğimi yazacağini soyledi ve beni kovdu ciktim hasta haklarına gittim ve yapabilecekleri birsey olmadigini soyleyince bimer'e sikayetimi yazdim.

Bu baglamda Dr'a tekrar gidebileceğimi sanmiyorum. Benim görünürde engelli olmayisimi kendince yorumladi ve azarlayip yapamadigim harekete zorladi

Brde bilincli yapmaktan kacindigimi ima etti halbuki baska bir taleple bunu asabilirdik

Rapora muayneyi kabul etmedigini yazarim diye beni tehdit edince bende bas hekime anlaticam sizi diyip ciktim.Kendisi muayneyi ret etti değil ortopedi gorusu alsin yazmis

Engellilere karsi muhtac algisini gecemedim.

@fmrtsvl

Kardeşim,yukarıda dediğim gibi ortapedi dr muayene edip sende rahatsızlık olduğunu yazarsa ve bu konuda sana oran verirse,
O verilen görüş ve oranı fizik tedavinin gözüne sokmak için götür ve konu hakkındaki haklıliğını ispatla.

Yalnız bunu ispatlarken,dr karşı tepkili yaklaşma ve, ona bu durumdan dolayı daha önce fizik tedaviden %10 oran aldığinı belirt ve raporunu göster.

Sanırım ozaman dr' imana gelecektir.

Ha.!,baktın olmuyor,fazla zorlama,6 ay sonra hastalıklarımda artma var diye başka bir hastaneye rapor için başvurabilir,yeni rapor çikartabilirsin.

Tekrar geçmiş olsun.

Mehmet005

Mehmet bey,

Rapor oranim yine yüzde 28 de kaldi sanirim.

Dediginz gibi yaptim baska bir gün baska bir fizik tedavi uzmanina gittim ama yüzüme bile bakmadan bir onceki arkadasim yazacagini yazmis dedi.

Dr engelimi yazmis evet ama oran vermemis.

Dr'lara olan saygimi yitirdim resmen

Ortopedi Dr asistanina vermis rapor isini kendisi tesrif etmedi. Nasil bir sistem anlamak mümkün değil. Devletten hasta basina para al ama isini ogrenciler yapsin.

Hem kalabalıktan sikayet ediyorlar hemde kalabaliga sebep veriyorlar. Hastayi dinlemezsen dinletene kadar geri gelecektir.

İlk defa engelli oldugum icin ayrimciliga maruz kaldigimi hissettim.

@Mehmet005

Mehmet bey bu sefer sgk dan sevk yazisiyla gittim erken emeklilik / malüliyet / is gücü kaybinin belirlenmesi icin hastanede Fizik tedavi dr'u beni bu sefer ciddiye aldi baya yardimci oldu.

Yanliz gün sonunda raporumu vermediler biz kurula gonderiz onlar karar verecek dendi.
19 aralikta girdim heyete ne zaman sonuc alirim acaba ?

bilgisi olan paylasirsa sevinirim.

Bundan 6 ay once malülen emeklilik icin basvuruda bulunmustum. Daha sonra hastaliğimin dogustan gelmesi sebebi ile 5510 sayılı kanunun 28.maddesi uyarinca is gücü kayip oraninin tespiti icin dilekcemi düzelterek verdim.

SGK dilekceme ilk basvuruda hazirladiklari sevk yazisyla raporunuzu alirken esas teskil edecek sevk ektedir ayni yaziyla gidebilirsiniz diye cevap vermis.

19 Aralıkta sevk yazisiyla hastaneye gittim.Maluluen emeklilik islemleri icin diye girilmis sisteme Drlar hastaliğim hakkında goruslerini yazdilar kurula ciktim ve bana dosyamin posta yoluyla ilçe sağlığa gönderilecegi bilgisi verildi

Sekreterya ya sorduğumda drlar hastanede oran vermediğini orana il sağlık kurulunda karar verilecegi bilgisi paylasildi.

Kendim sahsen engel oranimin tespiti icin yaptiğim basvuruda ayni gün orani soylemislerdi.

Biri dosya sgk ya gidiecek biri ilçe sağlığa gidecek diyor

Simdi benim rapor nereye gidecek ? gelecek cevapla 2 yil sonra erken emeklilik hakkı elde edebilirmiyim ?

19 yıl 4240 güne ihtiyacim 17 yil 5 ay olmus
@Ufukalp yardimizi rica ederim.

fmrtsvl

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur. Sizde Bağkur ise, emekliliğiniz 551o 28'e göre olacak:

bagkur.PNG

Yalnız bu durumda bugün alacağınız rapor emekliliğiniz için temel oluşturmaz. Teorik olarak emeklilik şartlarınız tamamlandığında sigorta müdürlüğü sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almalısınız. Hiç sanmıyorum ki bugün sgk kayıtlarına giren raporla sizi iki yıl sonra emekli etsinler. Olursa müthiş bir şans tabii! Ama eğer size "engel oranınız emeklilik için yeterli olsa da prim ve sigortalılık süreniz yeterli olmadığı için emekli olamazsınız" diye bildirim yapılırsa, o zaman emeklilik zamanı geldiğinde bu yazıya/karara atıf yapıp bir dilekçe vererek emeklilik talebinde bulunabilirsiniz. "Kayıtlarınızda xxx tarihli yazıda görüleceği üzere engelli oranım sabittir, ona istinaden 5510 28'e göre emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini..." dersiniz.

Merhaba @OturanBoğa bende sasirdim kaldim raporlar yeni tarihli olursa kabul edilir denmisti. 2. yila kadar olan raporlar guncel sayilir demislerdi. Bende buna istinaden 2 sene kala basladim islemlere

1260 gün demislerdi sgkda 1260 günü doldurmayi bekliyorum ama sanirim ayni hesaba geliyor

Zaten rahatsizliğimdan ötürü iyilesen yok hastanede sgkda gereksiz islem yükü tekrar sevk ama kime neyi anlaticaz

Bir ay oldu ses seda yok Sgkdan süreci takip edebileceğim bir site varmi diye baktim ama sgk evrak takipde bir güncelleme henüz yok

Baska bir öneriniz varmi takip ecin ?

Yardimlariniz icin cok tsk ederim.

Üst Alt