Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevk edildiğim hastanede randevu yoksa ne yapabilirim?

@OturanBoğa
Bülent bey,

İş gücünde kayıp oranim yüzde 60'in altinda kaldiğindan malülük maasi yonunden islem yapilamamistir diye bilgi geldi
18 yili doldurmama 4 ay var ancak yurtdisi borclanmasi yapabilirim yani eğer yüzde 40 ila 59 arasi bir oranim varsa bagkurdan emekli olabilirim bu dilekceye erken emeklilik yönünden değerlendirilmesi diye mi talep dilekcesi vermeliyim ? rapordaki oranimi nasil ogrenicem ?

dilekcemi bağkura mi vermeliyim ? bagkura dilekce verirsem yeni bir rapor icin hastaneyemi yonledirir yoksa mevcut rapordaki oran yeterli olacakmidir ?
yardiminizi rica ederim.

fmrtsvl

Siz 5510 28'e göre işlem yapılması diye dilekçe verin ve "sağlık kurulu raporum kurum kayıtlarınızda mevcuttur" diye de ekleyin. Büyük ihtimalle yeniden hastaneye sevk etmeksizin o rapor üzerinden sgk sağlık kurulu değerlendirme yapıp emekliliği onaylayacaktır.

OturanBoğa

tekrar merhaba 18 yil 4680 gunum Aralik 2020 de doluyor

bagkurdan mevcut raporumun degerlendirilmesi talebinde bulunucam

en son raporumun tarihi 29/01/2019

sizce islemlere ne zaman baslamaliyim

mevcut raporun suresi iki yil diye biliyorum ayni rapor uzerinden islemlerin devam etmesi icin ne zaman basvurmak dogru olur?

bagkurda vergi dairesinden de indirim almak gerekiyordu diye hatirliyorum

yardim ve goruslerinizi rica ederim

fmrtsvl

Sigortalılık süresi ve prim gün sayısı dolmalı ki emeklilik işlemlerine başlayabilesiniz.

Bağkur emekliliği ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok.

Üst Alt