Herkese geçmiş olsun öncelikle,
Sürekli mesleğim olan aşçılık gereği yemek pişirilen ve servis edilen buharlı, kokulu, zaman zamanda dumanlı bir ortamda çalışıyorum.44 yaşındayım 15 yıldır derecesini bilmediğim ölçüde astım hastasıyım, özellikle üst solunum yolu hastalıklarında evde hava cihazı kullanmama rağmen nefes darlığı çekiyorum ve uzmana görünüp diğer toz halde çekilen fırıldaklı ilaçlarla anca normale dönüyorum, cebimde sürekli ventolin ile geziyorum zaten. Çok konuştuğumda, yol yürüdüğümde, merdiven çıktığımda nefesim daralıyor ve ilaçlara başvuruyorum. Ancak; toz halde kullandığım ilaca rağmen dolu dolu nefesim olmuyor. ALS hastası annemin hastalığı hakkında makaleler okurken tesadüfen forumunuza rastladım ve baya bi okudum. Aklımda özür oranı falan yokken acaba demedim değil, mesleğim gereği bulunduğum ortam bu hastalığımı tetikliyor ve işimi yapamaz hale geliyorum gerçekten. 2 hafta önce gittiğim doktor nefes testi yapmıştı sonuçları paylaşsam bi ön fikir vermeniz mümkün olur mu acaba. Şimdiden vaktinizi aldığım için özür diler, yorumlarınız için teşekkür ederim..
FEV 1/FVC 79,3 / 70,2 / 89
PEF 9,31 / 3,98 / 43