Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Raporum daha çıkmadı büyük ihtimalle haftaya çıkar 2 hafta sonra e devlete bakın dediler bir hafta oldu ben heyete gireli. bana astım tanısı heyetten bir gün önce konuldu büyük ihtimal daha önceden tedavim yok diye vermeyecekler diye tahmin ediyorum. ama teşhisi koyan doktor heyete vermem için bana bir referans yazdı bu kişiye astım tanısı koydum reçete yazdım diye heyet o referansı da dosyama koydu. çok ümitli değilim oran konusunda ama haftaya bakalım buradan bilgi veririm. @OğuzHan112

Merhabalar,

Geçtiğimiz gün yaptırmış olduğum Sft testini SFT Operatörü ayakta yaptı. (Asistan, Doktorun bu şekilde yapılmasını istediğini belirtti)
Daha önce ben hiç sft'nin ayakta yapıldığını görmemiştim. Test haliyle daha iyi çıktı. SFT'nin ayakta veya oturarak yaptırılması gibi bir zorunluluk var mı?

37 yaş erkek hasta ileri kifo skolyoz evde bipap ve oksijen cihazı var ss:doğal sat:92
nabız:125 pa:skolyotik sft:fev1:670 % 22 fvc:870 % 24 fev1/fvc:77 hastanın % 80 özür
oranı vardır

arkadaşlar sağlık raporum yeni çıktı salı günü sgk ya bu raporla başvuru yapıcam sgk dan red gelirmi

@OğuzHan112 bey rica etsem yorumlarmısınız

Son düzenleme:
Red gelmemesi gerekir..gelirse de, daha ne olsun sorusunu sormak gerekir.
Benim görüşüm red edilmez.

@grafakir,

Arkadaşlar selam. Kontrol muayenesi için ufak ufak kontrollere başlayacağım randevu alıyorum. Uyku apnesi mevcut zaten vergi indirimiyle emekliyim. Solunum testimi paylaşsam yaklaşık bir değerlendirme yapabilir misiniz. Bu arada gerçekten mesela merdiven çıkarken değil de çıktıktan sonra nefes alıyorum ama yetmiyor. https://hizliresim.com/3lal7m4

Arkadaşlar yüzde 20 KOAH raporum var. Sft sonuçlarına göre raporumun en az yüzde 40 üzeri olması gerektiğini söyleyen doktorlar var. Ama maalsef sft tesitinde " koopere" değil ibaresi olunca kurul başkanı 3 sene evvel aldığım rapora yüzde 20 verdi. Sorum şu. Ben SGK dilekcesi almadan kendim hastaneden direk kurula muyane aldım. Yenilemek üzere. Eğer sonuç yüzde 40 çıkarsa emekli olabiliyorum. Bu durumda SGK beni tekrar yonlendiri mi kurula ?

oğuzhan bey merhaba size bir sorum olacak yorumlamalar yaptığınızı gördüm. görseldeki sonuçlara göre yüzde kaç oran alırım. iş yerindeki maddeye alerjim çıktı meslek hastalığı araştırması yapılıyor yüzde on üzeri alırsam meslek hastalığı maaşı bağlanacak o yüzden soruyorum. doğuştan astım hastalığım mevcut

FVC: 5,61
FEV1: 3,93
FEV1/FVC%: 70,2
PEF: 10,74
FEF25-75: 2,64
FEV6: 5,61
FEV1/FEV6%: 70,01
[/QUOTE]

arkadaşlar bu SFT sonuçlara göre yüzde kaç oran alırım
FVC: 5,61
FEV1: 3,93
FEV1/FVC%: 70,2
PEF: 10,74
FEF25-75: 2,64
FEV6: 5,61
FEV1/FEV6%: 70,01

@OğuzHan112,

çok teşekkür ederim. oğuzhan bey. meslek hastalığı maaşı bağlanması için yüzde onu geçmen gerekir dedi sgk. doğuştan astım var birde iş yerindeki kullanılan ham madde tozuna alerjim çıktı. test sonuçlarım bu şekilde . sonuç açıklanınca bilgi vereceğim.

Sıkıntılı bir durum görünmüyor,Normal sınırlarda bulgular diyebiliriz.

Siz yine doktorunuza gösterin, sft fiziki muayene ikisi bir arada değerlendirilirse daha sağlıklı olur.

Bana göre normal.

@horizonx93,

Siz Heyete girecektiniz hatırladığım kadar, girmediniz mi?
Yada istenilen puan verilmedi mi?verilmediyse neden verilmedi hekimin gerekscesi neydi?

Eski sft testine göre bu biraz daha kötü görünüyor,daha önce 40 puan verilebilir demiştim sanırım?

Şurada bir hatırlatma yapalım.
Sft testi tek başına yeterli olmadığı durumlar olabiliyor, dolayısı ile klinik muayene ile birlikte değerlendirilirse sağlıklı sonuca ulaşılır.

Son sft testine göre 40 ve üzeri bir puan verilebilir,bayağı kötü görünüyor.. tekrar vurguluyorum,puan için klinik muayene şart.

@sslleck,

Evet bu son heyet sft testim. Bütün sonuçları verdim dün kurula. 7 Mayıs'ta belli olacak. Doç. Dr bakti bana kurulda. EKG raporu kötü, geçmiş verem izleri, sekeller var dedi. KOAH+ yazmış. Yanına sft ileri derecede obsh yazmış. Son olarak da %80 sekel değişiklik yazmış.

Üst Alt