Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK emeklilik başvurusunda ara karar için hastaneye sevk etmiş..?

Emre-k

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2024 eylül 27 tarihinde istanbul haydarpasa numune hastanesinde rapor almistim. Hastaliklarim kemik kanseri ve sonucunda diz ustu amputasyon ve sonrasida kemotrapi nedeniyle kalça protezi ameliyatı oldum. 3 hastaliktan kaynakli yuzde 84 raporum vardi.17 subat 2025 tarihinde emeklilik basvurusu yaptim. 07.04.2025 tarihinde kuruldan ara karar cikmis ve ben tekrar hastaneye sevk etmisler.

Sorularim

Haydarpasa numune hastanesinde kurul doktorlarindan tekrar rapor alsam olur mu?

Numune de doktorlar bir binaya toplandigindan doktorlari gezmek kolay oluyor du. Istanbul anadolu yakasinda numune benzeri doktorlari bir arada oldugu baska bir hastane var mi?

Tesekkurler

ara karar da seni yine aynı hastaneye mi başka hastaneye mi sevk ettikleri yazmıyor mu ?

Haydarpaşa Numune de doktorlar bir araya toplandığından kastın doktorların ayrı binada bir arada olmasını kastediyorsan İstanbuldaki benim gittiğim her hastane de durum aynı.

Avrupa yakasındaki Sadi Konuk, Başakşehir Çam Sakura bu ikisinde de heyet doktorları ayrı binada sadece heyet hastalarına bakıyorlar.

@Emre-k, hemen hemen tüm heyet doktorları artık diğer hastanelerde de aynı katta bulunuyor heyet için ayrı doktorlar görevlendiriliyor bayramdan önce göztepe'deki Süleyman Yalçın şehir Hastanesi'nde ablama rapor çıkarttım doktorların aynı kapta idi 8 doktora muayene olundu sabah 9.00'da başlandı 11.30 gibi bitti 2 gün sonra tekrardan kurula çağırdılar

Daha sevk yazisi elime ulasmadi sgk dan telefon edip beni bir hastaneye sevk edeceklerini soylediler onlarda cok bilmiyor bana yaziyi posta ile gondereceklrrmis bir kac gun sonra yazi elime ulasicak

@Emre-k,
Merhaba

Siz randevunuzu o hastaneden alıp o hastaneye sevk yazısı talep etmeyi deneyin. Onları beklerseniz uzun sürebilir. Eğer e-posta gelmezse ilettiğim gibi yapabilirsiniz. Başka hastane var mı ? edevlette Tuzla falan gördüm ama yakın tarih yok.

@Emre-k, o yazının size ulaşması biraz zaman alır bu sefer de süreç daha uzar bize de aynısı olmuştu oradaki memur size evra elden vereyim dedi elden evrağı alıp hemen MHRS'den bir randevu oluşturduk size de SGK'ya giderek bu evrağı elden almayı deneyin rica edin kolaylıklar gelsin

@mehmet-41,
Ara kararı elden alın. Karar yazısında aşağıda, hangi bölüme gitmeniz gerektiği yazacak. Uygun hastane ve bölümden randevunuzu alın.

Sonrasında randevu aldığınız hastaneye yazılmak üzere ikinci bir sevk yazısı yazdırabilirsiniz. Bu tek hekim raporu olacağı için ilgili bölümden randevu alabilirsiniz.

Size sevk kağıdı 10 gün geçerli diyebilirler. Bu 10 gün şehir dışında bir yere sevk edilirseniz yol ve refakatçi masrafını talep etmek üzere tanınan 10 gündür.

3 gün kala sevk yazısı alabilirsiniz diyebilir. Bu da nispeten yanlış bilgi. Sistemden denemelerini talep edin. Veyahut hangi tarihteyseniz 3 gün sonrasına randevu almaya dikkat edin.

Burası çok önemli, randevu aldığınız doktora gittiğinizde sağlık kurulu demeyin :) Ara karar yazısı verdiler. Sizin bölümden muayene olmamı istediler diyin.

Ayrıca e-devlette kişisel bilgi formu var. Onu da doldurun. Doktor ara karar muayenesi yaparken bu bilgilerin gönderilmiş olması gerekiyor.

Doktor size raporun çıktısını vermese bile tek hekim durum bildirir sonucunuzu e devlette görüntüleyip çıktısını alın. SGK'ya giderek dosyanıza ekletin. SGK'ya gitmezseniz ne kadar beklersiniz onu tecrübe etmedim.

@dmndmn, teşekkür ederim 20 gün önce bu işlemleri tamamladık SGK'dan sevk evrağı aldık evrakta tek hEkim durum bildirim raporu yazmasına rağmen heyet sekreterliği Tek hekim raporu şeklinde rapor veremiyoruz tekrar heyet raporu çıkartacaksınız şeklinde bilgi verdi biz de bu şekilde rapor çıkarttık HEYtT teslim ettik SGK'ya gönderecekmiş bekliyoruz sonucu ablamın yaşı zaten 59 sağır ve konuşma engelli ayrıca bir kaza sonrası sağ el parmaklarını kullanamıyor bunu da rapora eklettik sgk sisteminde şimdi takip ediyoruz sonucu

@dmndmn, bana da ara karar vermişler SGK'ya gittim bana belirlenmiş bir hastane ismi verdi o hastanenin sağlık kuruluna tekrardan randevu al oraya çıkacaksın dedi özellikle o hastane istemişler dedi ara karar kağıdını veremem dedi 10 gün geçerlilik süresi var dedi randevunu al o şekilde gel ara karar kağıdını vereyim dedi sevk yazısını ret alırmıyım sizce.

Pekiden böyle birşey yapıyorlar

Neden ikici bir başaka hastaneye sevk etip sağlık kuruluna çıkacaksın⁸ diyor SGK kafama göre bir hastane alamıyorum kendin şeçtigi hastab3ye gidecem

@1907fatih Karşılarında ki kişileri bilgisiz sanıyorlar uğraştırmakmak amaçları siz zaten 10 gün yakına randevu alamazsınız

@samedo99, kendi yoladı hastaneni kin kabuetmiyor ara kara veriyor ve başka hastane diyor hiç mantıklı gelmiyor bana

Yazılı cevap vermelerini isteyin gerekirse avukata danışın bak nasıl veriyorlar görün

@1907fatih,

Sevk yazısındaki 10 günlük süre, şehir dışında hastaneye sevk edilirseniz yol ve varsa refakatçi ücreti talep etmek için tanınan süre. Bu yorum değil bilgi. Kağıtta yazanı size aynen ifade ediyorum. Yorum katmadan.

Siz randevu alın, hastaneye gittim sevk yazısı yeterli dediler diyin. Bu şekilde kabul ediyor dedi diyin.

Hakeza ben ilk sevk yazısını aldığımda 10 günü geçiyordu. Aynı gün sağlık kurulu kayıt masasına sordum. Yazıyı gösterdim. 10 günden bahsediyorlar dedim. Randevu aldıysanız sadece bu yazı yeterli dedi.. 12.gün gitmiştim. Kaydımı yaptılar

Zaten sevk yazısında yine bu yazıyı aldıktan sonra sağlık kurulundan randevu alın yazıyor. 10 geçerli olsa bu yazı 10 gün geçerlidir diye yazarlar zaten.

Yine benim ara karar sevk yazımda açıkça "fizik tedavi kliniğine sevk edilerek, anamnez, tanı ..... falan.... Bu bilgileri içeren ve yalnızca sevk edilen klinik tarafından elektronik ortamda düzenlenmiş durum bildirir rapor teminine" yazıyor. Yine burayı yorum katmadan yazdım. Başka bir anlam çıkmıyor.

Yalnız benim muayene olduğum fizik tedavi doktoru aynı zamanda kurul üyesiydi. Sağlık kurulundaki odasına gidip durum bildirir tek hekim raporu aldım.

Mehmet arkadaşımız sağlık kurulu binasına gidip sorduğu için sanırım tekrar sağlık kurulu randevusu lazım dediler. Ben fizik tedavi kliniğine gitmeden önce sağlık kurul heyeti sekreterliğine ara kararı gösterdiğimde bana burası sağlık kurulu burası bakmaz dedi :) Mehmet Bey siz tek hekim muayene raporunuzu SGK'ya ilettiniz de onlar mı kabul etmedi ?

Fatih Bey ben sevk yazısı aldım. Memura özellikle 2.defa sağlık kurulu randevusu mu alacağım yoksa fizik tedaviden mi randevu alacağım dediğimde net bilgi veremedi. Ne yazık ki işleyiş tamamiyle değiştiği için herkes sıkıntı yaşıyor.

Fatih Bey bu arada ikinci randevu ve sevki, heyete ilk çıktığım hastaneye almadım bilginiz olsun.

@1907fatih Ara kararda onların dediği hastaneys gitmek zorundasınız. Ama ilk defa sevk alırken siz seçebilirsiniz

Ara karar çıkması olumlu bir durum sayılabilir mi? Verilen orani diğer hastanede desteklenmesi sonucu olumlu mu yapar?

@1907fatih,

Ben şimdi ara karar sonrası emekli olan oldu mu desem normal emekli olabilen okumadım ki? En azından ara karar olumlu sayilir mi?

Sayılmaz ben arar kararda da tedaviyle düzelmeyen çalışma olanağı vermeyen rapor verdi ama SGK kabul etmedi

Bu durum benim cok aklımı karıştırıyor eğitim araştırma %50 diyor ek 1 de var univ. detayları yaziyor %50 engel orani diyor prim ve gun tutuyor bu durumda hangi gerekçe ile ret verecekler. Mesela sizde gerekçe prim günü sayısı mi yeterli değildi, ek 1 de mi yoktu? Sgk hastalik dayanağı istiyor ret vermelerine bir dayanak gösterilmiyor mu?

@limi1 Benim malulen, malul olduğum halde red verdiler. üstelik ilk işe giriş tarihimde engelli raporumda yoktu üstelik 40 orandan 60 a çıktı tedaviyle düzelmeyen, buna rağmen SGK red etti sanırım bende yargı yoluna gideceğim avukatım ile birlikte

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben ikinci randevuyu aldığım hastaneye sevk yazısı yazdırdım. Elimde belgesi var. Ara karar yazısında eğitim araştırma veya devlet üniversitesinden fizik tedaviden randevu alın yazıyor.

Aynı şekilde bendede oldu kecioren araştırma yazdık , ankara eğitim araştırmaya sevk etmişlerdi ilk sevk te

Üst Alt