Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK iş gücü kaybı tespitini 1 yıl sonra yeniden isteyebilir miyim?

swimmer1

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Normal şartlarda orta düzey iş gücü kaybı 16 yıl üzerinden değerlendiriliyor ve ben şu anda 15. yılımdayım. Eğer şu anda SGK iş gücü kaybı tespitine girersem büyük ihtimalle orta düzey raporu verilecek ve bu nedenle emeklilik başvurum reddedilecek. Belki ağır düzey çıkar ve direkt emekli olurum ama çok olası görmüyorum yinede şansımı denemek istiyorum. Diyelim ki şimdi girdim ve orta düzey raporu aldım; 1 yıl sonra sürem dolunca bu mevcut orta düzey raporla direkt emekli olabilir miyim, yoksa yeniden iş gücü kaybı tespitine girmem gerekir mi? Bunu öğrenmek istiyorum.

@swimmer1,
İstersen başvuru yapabilirsin kardeşim büyük istanbul ankara gibi yerlerde sonuç çıkması 7 yada 8 ayı buluyor nerdeyse yılın doldurup emekli olabilirsin rapor tarihi eski ise ilk önce sgk dan hastaneye gitmek için sevk alacaksın sonra hastaneden durum bildirir raporu çıkartıyorsun çıkan rapor sgk ya gidiyor onlar ordan sağlık kurumu kuruluna gidiyor orda değerlendirme yapılıyor yada onay veriyor ret verilirse itiraz hakkın var bu arada rahatsızlığın nedir kardeşim ona göre emekli olabilirsin yada zor diyeceğim

Cmt nörölojik hastasıyım charco maria tooth tip 1a

Birde 8 ayda çıktı diyelim red verildi orta düzeyde çıktı 4 ay daha bekleyip red verilen orta düzeydeki raporu verip emekli olabilir miyim ?

@swimmer1,

Mesela ben sana şöyle anlatayım sağlık kurumu kurulu ret verdi diyelim itiraz hakkın var onu kullanıp senin dosyan ankara Yüksek Sağlık kuruluna gider ordan da hafif düzeyde yada orta düzeyde iş gücünü kaybettidiğine karar verilmiş diye karar gelirse o zaman emekli olabilirsin şimdi bana gelelim ben temmuz ayında başvuru yaptım benim dosyam ilk önce sağlık kurumu kuruluna gitti ordan ret geldi sonra bende o ret kararına itiraz ederek dosyamı ankara Yüksek Sağlık Kurulu yolladım ordan hafif düzeyde iş gücünü kaybettigime karar verildi emeklilik işlemlerine başladım şu an

@swimmer1

%100 emin değilim ama kendimce cevap vereyim.

1. soru için, iş gücü kaybı tespiti için başvurdun sonuç geldi, olumlu ya da olumsuz farketmez sonuç geldikten sonra süre farketmeksizin yeniden başvurabilirsin.
Daha çok olumsuz gelenlerin yeniden başvurduğu ve hiçbir engelin olmadığını söyleyebilirim.

2. soru için, iş gücü kaybı tespitine olumlu cevap geldi, ama prim gün süresini doldurmana kısa bir süre (belirli bir süre kısıtı var mı emin değilim ama 6 aydan kısa gibi bir süre)
varsa o günü doldurup aynı karar ile emekliliğe başvurabilirsin.

Sen şimdiden başvur bence gör bakalım ne verecekler.

Üst Alt