İştsel engelli = bedensel engelli(protez-ortez/ t. sandalye)
Geçen tv de çocuklar için okulda ısıtlmalı klozet yaptıklarını gördüm.
Çocuklara afedersiniz rezidanslı sıçma makinesi harcaması yapıyorlar...
Allah ım sen aklımı koru...
Eski model 15 sene öncesinin yapay uzvu 27 bin tl. Yeni elektronik işlemcili protezler 120 bin tl ye kadar çıkıyor.
Devlet ne ödüyor.Daha düne kadar 2-3 bin tl manuel proteze ödüyordu. Şimdi kaçpara ödüyor bilmiyorum.
Bu elektroniğede 50 bin ödüyormış muş.. Ama ödememek için 4 aşama rapor, onay, deney, kobaylık aklınıza ne geliyorsa yokuş, rampa, merdiven hepsini sürüyormuş.
İşt cihazı için 300 tl mi ödüyor. En eski modelinden iyi bir marka almaya kalksa arkadaşlar. 2-3 bin tl. İki kulakta proplem varsa siz düşünün.
T.sandalye desen 1500 tl den aşşağı eski model kaliteli marka sandalye yok. Ona da 200 tl ödüyor. Oysa 10 000 ede sandalye var.
Tuvaletlere rezidanslı klozet koymuşlar ???...
Çocuklarının sıçma konforunu düşünen sağlamlar sakatın duymasını, yürümesini, dışarı çıkmasını bile hazmedemiyor, heralde..
Duyma, Yürüme, Dışarı çıkma diyen bi zihniyet ve sıçma rezidansı...
Örnek okulda akıllı tuvalet
İstanbul’da okula başlama yaşının düşmesi nedeniyle yeni sisteme göre düzenlenen okullardan bir tanesi Fatih’teki Hekimoğlu Ali Paşa İlköğretim okulu. Öğrencilerin daha hijyenik bir ortamda bulunmaları için tasarlanan tuvalettin klozeti çocuk üzerine oturtuğunda rezidans ile ısınıyor. Bir tuş ile çocuğu temizleyen, ardından da sıcak havayla kurulayan akıllı tuvalete kuru şekilde oturan çocuk, kuru bir şekilde kalkıyor.Okula aile birliği tarafından yaptırılan tuvaletlerin kapıları da çocuklara göre düzenlenerek renklendirildi. Okuldaki sınıflar da düzenlenirken, tahta masalar kalktı. Okulda özel plastik maddeden yapılan çocukların sınıfta kullanacağı masalar bulunuyor. Yine dokunmatik tahta da sınıflarda kullanılıyor. Bu yıl 250’yi bulması beklenen birinci sınıfların sınıf mevcudu da 45-47 kişi civarında planlanıyor. Birinci sınıflardaki artış nedeniyle okuldaki hizmetli odası da sınıfa dönüştürüldü.
Milliyet - Orta birlerin ders kitabı yok
[SIZE=2]
PPPPPPESSSSSSSS...... türkiye[/SIZE]