Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK rapor oranını düşürürse engelli raporu da iptal olur mu?

tugra01

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%47 engelli raporunu emeklilik için SGK'ya sunduğumuzda SGK bu oranı 40'ın altına düşürürse engelli raporu komple iptal mi oluyor. Bu rapora bağlı olan haklar yok oluyor mu. Yoksa sadece emekliliği mi etkiliyor?

Raporunuz iptal olmaz.Engellilere sağlanan diğer haklardan faydalanabilirsiniz.

Bende vergi dairesine bildirimde bulundum vergi indirimi için %40 oran olarak.Ancak benden 6 ay doktor kontrolü ve yakın takip talep edildi.Şimdi işlemlere başladım. Raporu aldığım hastanem heyet hastane seçildi.Hastalığımda gelişme var allaha şükür.Şimdi hastane hastalığı düzeliyor dese Acaba hastane bunun raporunu komple iptal edelim diyebilir mi ? Yoksa sadece vergi indirimindemi bulunamam ?

Konu hakkında bilgilerinizi rica ediyorum

Poyrazz

Her zaman en son rapor geçerlidir. Kontrol gerektiren ya da süreli bir hak elde edilmişse eski rapora istinaden o hak o zamana kadar kullanılmaya devam edilir.

Siz hangi hakkınız açısından sordunuz?

OturanBoğa

Merhaba,

Ben epilepsi hastayısım. 2018 ekim ayında %40 oranında Haydarpaşa numune hastanesinden engelli raporu aldım.Peşine işe girine vergi dairesine vergi indiriminde bulundum ve sonrasında bana geri dönüş sağlandı 6 ay yakın takip diye.Bende doktoruma gittim yeni EEG istedi işin garip tarafı hastalığım şükürler olsun bayağı düzeldi.Can sıkıcı kısmı ise hastalığım düzeldi diye işlemlerim bittiğinde hastane bana sen iyileştin senin raporunu iptal ediyoruz diyebilirlermi ? Ben bunu soruyorum. Raporum sürekli bu arada

Konu hakkında bilgilendirme rica ediyorum.

OturanBoğa

Abim benim sürekli raporum var daha sonra 1 yıl süreli rapor almistim.suresi bitti ilk raporum sürekli olan ile vergi indirimi aldım şimdi benim haklarim yandimi? Bilgi verir misin ? Teşekkürler

Poyrazz
Rapor iptal edilebilir evet.

samedo99
Vergi indirim hakkı sürekli ise süreklidir. Ama rapor süreli ise ya da vergi indirimine temel olan rapordan sonra düşük oranlı başka bir rapor alınmışsa,i bu durum sgl için her an kontrole çağırılma riski doğurur.

OturanBoğa

Abicim 1 yıl süreli raporum vardı onun süresi bitti ben ilk raporum ile yani yüzde 40 sürekli raporum ile aldım sürekli olarak vergi indirimini onu demek istiyorum

samedo99

O zaman sorun olmaz. Bundan sonra yeni -yani düşük oranlı- rapor almaman lazım.

OturanBoğa

Raporum geçersiz değil yani abi öyle mi bazıları geçersiz artık o diyor kafamı karistiriyorlar

OturanBoğa mrb 2 yil sureli raporuma karsilik vergi indirimim surekli suan calismaktayim primlerim doldu yili beklemekteyim sorum şu sekildedir rapor surem dolmak uzere raporumda kontrol yazmiyor sureklidir kısmi bos yani ve 2 yillik dir calisan oldugum icin 2 yillik rapor suresi bitince tekrar rapor cikartiyoruzmu?

pusat34

Vergi indirimi sürekli ise ve sonrasında düşük oranlı rapor alınmamışsa hiç bir sorun olmaz.

samedo99
Vergi indiriminiz geçerli ama ilk rapordan sonra süreli başka bir rapor aldığınız için artık ilk raporunuz geçerli değil.

samedo99
Emeklilik için yok.
Ama emekli olduktan sonra %40 ın altında bir rapor almamaya bakın, %40 ın altına düşme ihtimali varsa rapor işine hiç girişmeyin. Bırakın ücretsiz şehiriçi ulaşımınız da olmasın.
Çünkü SGK'nın düşük oranlı raporu sistemden gördüğünde kontrole çağırması ihtimal dahilinde. Şu aralar bu şekilde oldukça fazla çağrı var.

Ufukalp
SGK malulen emekli olan hastanın ilaç kullanım takibini yapıyormu acaba, mesela 3 ay ilaç kullanmayı bırakırsa kontrole mi çağırır.

Sanmıyorum maluliyet yada emeklilik talebinde herşeyi döküyorlar ve heyetten önce sağlık müzekkere servisi inceliyor

Epilepsi ve böbreklerden dolayın %46 raporum sürekli raporum var. Daha yeni 13 Mayıs ta aldım.
Ben bununla engelli kimlik kartı çıkardım.
Ücretsiz seyahat için otobüs kartı çıkardım.
İndirimli Su için belediyeye başvurdum.
İndirimli internet için Türk Telekom a başvurdum.
Ve hepsi kabul edildi.
Ve ben sadece Vergi indirimi için Vergi Dairesine başvurdum. Velev ki Ankaradan oran düşürüldü.
Yeni kazandığım hakların hepsi iptal mi olur?

h_k_yavuz

Hayır hakların devam eder sadece erken emeklilik hakkından o an için yararlanamazsin

h_k_yavuz
Ankara dediğiniz Maliye merkez sağlık kuruludur ve rapor üzerindeki tasarrufu sadece kendini bağlar.
Size vergi indirimi vermeyebilir, ama raporunuz diğer tüm işlemler için geçerliliğini korur.

hastane

Sağ böbrek çok küçükmüş.... Uzun süredir biliyordum ama heyetlik olacağım aklıma gelmezdi.

h_k_yavuz
Böbrek boyutların kaç mm
Protein kaçağın var mı
Ultrason sonuçların nasıl böbrek parankim ekosu falan

Üst Alt