Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

peki bu maaşlarla kişi nasıl geçinecek ? demin bir tel peyniri (180 gr), küçük yoğurt, 5-6 adet muz ve 1 adet çikolata aldım 422 tl tutmuş.
Açıkçası kardeşler olarak babamın kirasını biz ödüyoruz.DMO den emekli kamu emekli işçisi yani.eğer emeklinin çocuğu yardım edeni olmazsa ne olacak.Üst katım örnek 48 metrekare 2+1 daire yeni kiraya verildi 28bin. ben inanın çok üzgünüm.instada burda x de millet akla ziyan hala taraftar hala onları destekliyor nasıl ? nasıl?

Merhaba. Yeni emekli oldum, öğretmen emeklisiyim.5700 prim günüm var, 1. Dereceden emekli oldum yani 3600 katsayıdan yararlanıyorum. Emekli maaşı 15 bin TL. Beklediğimden düşük. Sizce normal mıdır?

@cimcime...,

2008 sonrası öğretmenseniz öyle malesef , ek göstergeniz bir işe yaramıyor. yatırılan prime esas kazanç üzerinden hesaplanıyor. En düşük emekli memur aylığı 2008 öncesi 5434 sayılı kanunla işe başlayanlar için.. 5510 sayılı kanun mağduriyeti malesef. Memurlar. nette cok haberi yapıldı.

@sokr@t,

siz 2006 girişli olduğunuz için ek göstergeden emekli oldunuz. 5434 sayılı kanuna tabii olanlar ek göstergeler üzerinden emekli oluyor.

o sebeple arada 4000 tl fark oluşmuş. bende 2004 girişliyim. 4200 ekgöstergem emekli olursam 28k bağlanıyor. maaş 70k o sebepten engelli emeklilik hayal malesef...

Son düzenleme:
@reciss,

peki şimdi 2008 sonrası giren 14.500 alacaksa emekli olduktan sonra da çalışması yasaksa bu emekli taş mı yiyecek ?
kesinlikle siyaset yapmıyorum güncel memleket meseleleri......

@cimcime..., Emekli öğretmensiniz. Hakettiğiniz maaş 15 bin liranın çok üzerinde olmalı . Başka arkadaşların da vurguladığı gibi...

Ben de 2004 ocakta öğretmenliğe atandım 7 sene sonra geri hizmete alındım. Toplamda 20 senedir memurum. 47,8 bin maaş alıyorum.

Bu öğretim yılında , 78 ilde toplam 86,136 ücretli öğretmen görevlendirilmiş durumda. Bu hocaların maaşlarında da iyileştirme yapılmalı.

4 sene lisans eğitimi alıyorlar. Mülakat vb. nedenlerle atanamıyorlar. Maaşları asgari ücretin altında ve yaz ayları kesiliyor.

Merhaba arkadaşlar Ben yüzde 52 ile engelli raporum var.
2010 sigorta girişim bulunmakta ve prim gün sayım 3700 geçti.
emekli olabilmem için 1 senem var yok. Bir bankanın özel sandığına bağlıyım.
Geçen sene yatan primlerim toplamı 1.200.000 bin TL
Ortalama aylık maaşım şu an için 65-70 k bulmaktadır. Emekli olursam maaşım ne kadar olur acaba yani 20-25 k düşer mi merak ediyorum.
Özel sandığa bağlı olduğum için e devletten sorgulama yapamıyorum. Bunu kendi kurumuma sorunca net cevap alamadım.
Ne olur durum nedir bunu nereden öğrenebilirim acaba.?
bundan önceki son 8 yılım neredeyse 3 asgari ücrete denk gelen ödemeydi aylık sigorta ödemelerim

@reciss,
keşke haklı olmasaydım malesef hep en düşük maaşı alacağız türkiyede

@cimcime...,
kaç zamandır yazıyorum ama kimse farkında değil herkese 15 bin maaş balanacak malesef :(

@reciss,
sizin yine iyi ama çalışan ile emekli arasında uçurum oldu... 70k baaş alıyorum emekli olsam 15k bari yarısını verin 35k olalım

2008 öncesi mesleğe başlamış bilgisayar işletmeni memur engelli değil de normal emekli olursa ne kadar maaş alır ?

Son düzenleme:
@blowteam,

Merhaba. Daha net bilgisi olan arkadaşlar yorumlayacaklardir. Ama ben bildiğim kadarını yazayım size.
Eski raporlarla yüzde 52 almış olduğunuz oran 15 Ocak 2025te çıkan yasa ile anlamını kaybetti. Çalışma gücü kaybı ile artık değerlendiriliyor. Rahatsızlığınızı bilmiyorum ancak bu konuyu araştırmanızı tavsiye ederim. Yeniden hastaneye gitmenizi isteyecektirler.
2024te emekliliğe başvurmak yerine 2025 te emekliliğini isteyen aynı kişinin maaşında %30-35 civarında bir düşüş oldu. Bu da maaşın hesaplanma formülündeki enflasyon gibi rakamların düşük çıkmasından kaynaklanıyor. Son yatan primden ziyade primlerin yattığı yıllardaki katsayılarınız da önemli. Yakın bir arkadaşım da Aralık ayinda emekli oldu. Şu an sizin maaş kadar alacaktı normalde, emekli maaşı 50bin TL. Ocak ayında emekliliğini verseydi sanırım 35bin alırdı. 2026da enflasyon oranını daha düşük açıklarlarsa bu hesap daha da karışacaktır.

Hakkınızda hayırlısı.

@ozghcttpli,

Merhabalar ,
işgücü kaybında da engel durumum yazmakta.
merak ettiğim durum benim şu 2017 yılından itibaren ödemeler yüksek ödendi özel sandığa benim şu an emekli olsam ne kadar maaş alırı öğrenebileceğim yer önemli.
merak ettiğim şu örnek 3900 günle emekli olmakla 5000 gün ile emekli olmak arasında emekli maaşda bir fark varmıdır acaba?
sonuçta engelli emekli oluyoruz sanırım bizim katsayımız da bir farklılık oluyor.

@muhendis3232, ben emekli oldum zaten engelli değil de normal emekli olsaydım ne kadar maaş alırdım onu merak ettim sadece .

@deasn12,

yok yahu, farklı firmalarda çalıştım. Ama sigortalarım hem tavandan yattı onun için 90 bin almanıza gerek yok zaten. Yüksekti primlerim ama son yapılandırılmaya gore artık pekte bir mantıgı kalmadı

Selamlar arkadaşlar. 2005 sigorta girişliyim. 7000 günü geçti sgk. Şu anda halen çalışıyorum. 2017 aldığım yüzde 41 engelli raporum var. Bende boy kısalığı var. Boyum 117cm. 1 ay önce sgk başvuru yaptım emeklilik için.
Maaş ne kadar diye edevlette doğru düzgün gözükmüyor. Ne tahmin edebiliyorum maaşı nede net bişey öğrenebildim. Benim gibi olanınız varmı aranızda.

@sokr@t,
1-2 bin tl farkeden hocam hatta farketmeyebilir bile maaş bağlanma oranları 2008 den sonra daha düşük. ikramiyen artardı sadece

engelli raporumu aldım Yüzde 40 2 yıl süreli verdiler bipolar bozukluktan..ama emeklilik için başvurmadım sgk ya maaş 14.800 civarı gözüküyor e devlette çalışmaya devam şimdilik..

Benim şuanda 15 sene ve 5.331 prim günüm var ama 2008 sonrası olduğum için emekli olmayı düşünmüyorum, bu devlet başımızda olduğu sürece de sanırım emekli olmayı hayal bile etmeyeceğim.

@muhendis3232,

E-devlette 2024te yazan miktar ile emekli oldum aşağı yukarı.
@blowteam özel sandiktaki işleyişi bilmiyorum ne yazık ki. Bazı özel sandıklar ek yan ödemeler yapabiliyor (örneğin askeriye gibi). Prim gün sayısının etkisini kendimden açıklayayım size. 2024 başından sonuna kadar aylık baktığımda rakam her ay 200 TL civarı arttı. Yıllık yaklaşık 2400 TL maasimi etkiledi. (Buna yıllık katsayı etkilerini enflasyonun falan da etkilediğini unutmayın, aynı yıl içini bu nedenle örnekledim). Ama emekli olunca maaşa gelecek zamları da unutmayın.

Üst Alt