Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'dan yetim maaşı alırken memur oldum. Yetim maaşını iptal ettirmeli miyim?

umursamaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2000 Yılında SSK dan yetim maaşı almaya başladım. 2006 yılındada emekli sandığına bağlı memur oldum. Memur olduğum yıldan beri yetim maaşını almaya devam ettim.
Bu konuda ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Hayır yetim aylığınız kesilmez, önemli olan 2008 yılından önce memur olmanız ve yetim aylığını almaya başlamış olmanızdır.
Hiç bir problem olmadan kendi kurumunuzdan emekli oluncaya kadar yetim aylığını alabilirsiniz, yalandan yere dilekçe verip kestirmeyin zaten hemen kesmezler size hemen açıklama yapar sgk.
Benden söylemesi sizlere çünkü memur olmasının hiç bir sakıncası yoktur, çünkü 2008 den önce memur olmuş ve yetim aylığını almaya başlamış,saygılarımla.

hasan bey anlamadım yazdıklarınızı. memur olduktan sonra nasıl hak oluyor

arkadaşlar bu özürlü aylığı değil, yetim aylığı 2008 den önce ssk dan anne-babadan dolayı bağlanmış yetim aylıkları eğer engelli çalışıyorsa da kendi kurumundan emekli oluncayada kadar alabilirler.

Umursamaz rumuzlu arkadaşımızın sorduğu soruya bülent bey yanlış cevap vermiş, gözden kaçmıştır. Bülent bey hangisine yetişsin, ama bu arkadaşımız yetim aylığını çalışırken alabilir, ta ki kendi kurumundan emekli oluncaya kadar. önemli olan yetim aylığının 2008 den önce bağlanmış olmasıdır,saygılarımla.

Tahsin bey, düzeltme için teşekkür ederim. Ben yine Ekim 2008 ayrıntısını atladım...

Not: Yukarıya yazmış olduğum yanlış bilgi içeren mesajımı kafa karıştırmasın diye sildim.

ben 1996 dan beri bağkurdan yetim aylığı alıyorum. önümüzdeki meb özürlü alımında yerleştirilirsem maaşım kesilecek mi yani?

Siz kendi memuriyetinizden emekli oluncaya dek yetim aylığınız kesilmeyecek.
1 Ekim 2008'den sonra yetim aylığı almaya başlasaydınız, kesilirdi.

ben % 88 engeelliyim 1999'dan beri babamdan ssk yetim maaşı alıyorum şimdi memur oldum aylgım kesilir mi

bu konu benimde kafamı karıştırdı bende babamdan yetim aylığı alıyordum 2003 yılında memur oldum ve yetim aylığımı kestirdim memur olduğum için ne yani başvursam yetim aylığımı farkıyla beraber alabiliyormuyum. daha önce yetim aylığı alanlar erkeklerde 25 yaşını doldurduğunda kesiliyordu o da yüksek öğretime devam ediyorsa, kızlarda evleninceye kadardı kanunmu değişti ve ben başvurabiliyormuyum.

Bende 2000 yılından bu yana sgk emeklı maası alıyordum 2010 da memur oldum ve kestırdım alabılır mıydım bende

sgk sor cevaplarını buraya yazarsan sevinirim

ben kadrolu memurum babam 2000 de vefat ettı ben 2010 da memeur oldum alıyor muyum ynaı

serkan005;

ben göreve başlamadım o yüzden sormadım :)

nurdane;
Hayır 2008'den sonra memur olduğunuz için alamazsınız..

KKELEBEKK;

ben bu sitede okumuştum (`'dan yukarı engeli olanlar 2008'den önce yetim aylıgı alanlar memur olunca yetim aylıkları kesilmez )yazıyordu ama bulamadım

kelebek
memurken yetim maaşı alabilmek için şartın 2008 öncesinde memur olmak değil 2008 öncesinde %60 üzerinde rapor ile yetim maaşı almayı hakketmek olduğu siteden okumuştum.

[FONT=Arial]kanunu buldum
kaynak [/FONT]
Sosyal Güvenlik (SGK) Mesleki Paylaşım Platformu: Kimler Dul ve Yetim Aylığını Birlikte Alabilir?[FONT=Arial]

YENİ Sosyal Güvenlik Yasası’na göre, ölen sigortalının hesaplanacak olan aylığı üzerinden, eş ve çocuklarına "ölüm aylığı" aşağıdaki gibi bağlanacak.[/FONT]

[FONT=Arial]DUL EŞİNE: Aylığın "yüzde 50’si" bağlanacak. Aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir ve aylık bağlanmamış olması durumunda, "yüzde 75’i oranında" aylık bağlanacak.[/FONT]

[FONT=Arial]ÇOCUKLARA: Yukarıda belirtilen 5510 sayılı yasa kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmayan ya da kendi sigortalılığı nedeniyle gelir ve aylık bağlanmamış çocuklardan; [/FONT]
[FONT=Arial]1) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanların veya,[/FONT]

[FONT=Arial]2) Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malul olduğu anlaşılanların veya[/FONT]
[FONT=Arial],[/FONT]

[FONT=Arial]3) Yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan kızların, her birine % 25 oranında aylık bağlanacak.[/FONT]
[FONT=Arial]Yukarıda belirtilen çocuklardan sigortalının ölümü ile anasız ve babasız kalan veya sonradan bu duruma düşenlerle, ana ve babaları arasında evlilik bağı bulunmayan veya sigortalının ölümü tarihinde evlilik bağı bulunmakla beraber ana veya babaları sonradan evlenenler ile kendisinden başka aylık alan hak sahibi bulunmayanların her birine yüzde 50 oranında aylık bağlanacak.[/FONT]

ben çarşamba günü sgk il müdürlüğünü gittim durumu anlattım yetkili onayladı ancak işlemi sgk genel merkez emeklilik işlemleri daire başkanlığının yapacağını söyledi dilekçe mi yazdım yolladım cevabı gelince paylaşacağım

1999 dan beridir işçi emeklisi babamın vefatından dolayı yetim maaşı alıyorum dedim. engelim %60 ın üzerinde 5 eylülden bu yana memurum dedim 2008 den önce ssk dan yetim maaşı almaya başladığım için ancak kendi çalışmalarımdan dolayı emekli olursam kesilmeli dedim itiraz etmediler genel merkeze dilekçe yaz dediler yazdım yolladım cevap bekliyorum.

çok sagol bende yazacam fakat iş başı yapmadım

dün sgk dan dilekçeme cevap geldi yetim maaşımın kesilmeyeceği ancak kendi çalaşmalarımdan dolayı emekli olduğumda kuruma bilgi vermem gerektiği yazıyor.

bu çok iyi bende 2008 hazirandan beri yetim aylığı alıyorum ama raporum yüzde 44 oranı yükseltmeye bakmalı

1)sgk için geçerli bu durum
2)2008 öncesinde maaş bağlanmış olmalı

2008 derken yani ekim de ki yeni kanun öncesi benim haziranda bağlandı ama bağkurdan alıyorum farklı olabilir

2008 yılı miladı sadece devlet memurluğunu mu kapsıyor 1999 yılından beri yetim maaşı alıyorum , herhangi bir yerde ssk lı olarak çalışırsam maaş kesilir mi ?

Danua.;

sigortalı özel sektörde çalışırsanız kesilir diye duydum

Üst Alt