Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'ya emeklilik için başvurdum. Evrak kapandı diyor..?

a.s.

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar, 26.04.2015 de vergi indirim belgem ile emeklilik için baş vuruda bulunduğum SGK, en son 11.05. de Deftatdarlığa 'verği indirim belgesi var mıdır' diye yazdıkdan sonra, 12.05 tarihinde de dosya kapandı diye ibare koymuş. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı ola bilirler mi ?
EVRAK BİLGİLERİ
VARİDE NO
:
6,944,868
VARİDE TARİHİ
:
08.05.2015
GELDİĞİ YER
PENDİK SGM TAHSİS1
T.C. KİMLİK NO
399*********
SİCİL NO
:
TAHSİS NO
:
ADI
:
AHMET
SOYADI
:
SER*******
EVRAK NO
:
EVRAK TARİHİ
:
07.05.2015
EK SAYISI
:
GİZLİ
:
Hayır
GELİŞ ŞEKLİ
:
TAAHHÜTSÜZ POSTA
GELİŞ NUMARASI
:
KONUSU
:
DİĞER
Sıra No
Tarih
Birim
İşlem
1
08.05.2015
İSTANBUL SGİM PENDİK SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE
ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2
08.05.2015
İSTANBUL SGİM PENDİK SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE
3
11.05.2015
KURUM DIŞINA
TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
4
12.05.2015
KURUM DIŞINA
5
EVRAK KAPANDI..

Tahmin ediyorum, vergi indirimi için onay geldi. Şimdi emeklilik servisine gönderilecek ve kısa sürede de emeklilik onaylanacak

Bir günde onay geliyormu hemen. Benim işlemimde aynı aşamada. 21 Nisanda başvurdum Unkapanına 7 mayıs ta vergi indirim yazısı kurum dışına gönderilmek üzere işlendi - yazısı çıktı. halen bekliyorum. sgk ya gittim v.d. den yazıyı bekliyoruz dediler. 20 gün geçti.

Haa, yok yok, ben tarihleri yanlış okudum. Ben 1 ay geçti sandım. Bu durumda henüz vergi indirim bilgisi yeni istenmiş. Gelmesi en az 1-5 ay sürer.

OturanBoğa
Sanmıyorum ki cevap geldiğinden kapanmış olsun.
Daha bir gün önce taahhütsüz postayla gönderilmiş,Sadece giden evrak işlemi kapanmıştır diye düşünüyorum.
Cevap gelmesi durumunda geldiği yer kısmında vergi dairesinin adı olur.

OturanBoğa
Tamamdır teşekkürler. bende sorumun cevabını aldım. acaba benim işlemlerim demi aksaklık var diye umutsuzluğa kapılmıştım..

Ufukalp

Evet abi evet, hemen senden önce fark ettim yanlışımı. Ben 1 ay oldu sanarak öyle değerlendirme yaptım. Yoksa evrağın gelmesi 1.5 ayı kesin bulur

Bülent bey benim evrak takipte EVRAK KAPANDI yazmıyor. yinede istenmiştir değilmi. bu ekstra bi zaman kaybı olmaz umarım.

Yok yok kapandı yazması şart değil.
Cevap geldiğinde evrak takipte yeni bir satır eklenir, geldiği yer olarak vergi daireniz yazar takibe devam edin.

sana posta gelıyor buyuk ıhtımal sgk ye gıt elden al postayı bekleme uzun surebılır malıyeyle ılgısı yok geldıgı yer de VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI yazardı [FONT=sans-serif]PENDİK SGM TAHSİS1 gelmiş ordan [/FONT][FONT=sans-serif]İSTANBUL SGİM PENDİK SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE gıtmş ordanda [/FONT][FONT=sans-serif]KURUM DIŞINA [/FONT][FONT=sans-serif]vergi indirim belgenı onaylattınmı onceden sgk ye onaylatıysan sana gelıyor onaylatmadıysan malıyeye gıdıyor [/FONT]

Hayır öyle bir zorunluluk yok.
Çalışan emekli olacağı zaman işlemlerin kısa sürmesi için şartları oluştuğunda işten ayrılmaya gerek olmadan emeklilik için değil de emekli olabilir belgesi için başvurarak emekliliğini garantiye alabiliyor.
Bu süreçte vergi dairesi ile yazışma da olduğundan emeklilik başvurusunda vergi indiriminizi teyit amacıyla vergi dairesiyle tekrar yazışmaya gerek kalmıyor.
Yukarıda arkadaşımız bunu demek istemiş olabilir.

ben oyle yaptımda onun için sordum gerek yokta uzun surer ben ılk işe gırışte vergı ındırımı yaptım ama sgk nın haberı yoktu onuda başka ilde çalışma oldugu için gun toplamada bıldırdım sgk nın vergı ındırımınden haberı olmaz sen emeklılık ıçın başvurdunmu maliyeye yazıyorlar onaylıyolar sonra emeklı tahsıs no alıyon tahsısı noda en az 15 gunde çıkar

3 4 ay sonra alırsın emeklı maaşını onceden onaylatmadan

Benim emekliliğine 6 ay var vergi indirimini SGK ya nasıl onaylatmam gerekiyor

kok7635
yukarıdaki mesajımı tekrar oku.

6 ayı doldurduktan sonra işi bırakmadan sgkye emeklı olabılır yazısı için başvur hemde hızmet bırleştırme yap emeklılıge hazırlık bunları halledersen 15 gunde tahsıs noyu alırsın hızmet bırleştırme emeklıolabılır yazısı adamına gore farklı olur başka ılde sgk varsa getırılecek yoksa vergıındırımı malıyeden alıcaklar sende malıyeye gıdıp vrgıındırım belgesı alabılırsın tabıkı verırseler bu işlemleri yaptımak en az uç ay surer benım durumuma gore dıyorum başka ılde çalışman yoksa dahada azalır

haklısın ufukalp işimiz yok dıye üşenmeden yazdık

1 5 demışin 5aymı 1buçukmu 5 aysurermı?

beklıceksın emeklı olur yazısı eve gelıcek o yazıyla istedıgin vakit emekli olursun

Selamlar, Sonunda maliyeden beklenen evrak gelmiş. 60 Güne çok az kalmıştı. Bundan sonraki süreç ne kadar sürer acaba. Hayırlı akşamlar.
Varide NumarasıVaride TarihiKonusu
635034726.04.2015
694486808.05.2015VERGİ İNDİRİMİ/131607
1011984907.07.2015ENGELLİLİK İNDİRİMİ

Hizmet birleştirme ile işiniz yoksa, yani hizmetinizin tamamı ssk statüsünde ise artık geriye sadece maaş bağlama işi kalıyor, bir ayı bulmaz sanırım.

emekli olabilir yazısını 2013 yılında almıştım emekliliğime 11 ay kaldı acaba tekrardan emekli olabilir yazısını almaya gerek var mı

Mehmet Bey emekli olabilir yazısını şartlarınız dolmadan sgk dan alabiliyormusunuz benimde 6 ay zamanım var sartlarımın dolmasına emekli olabilir yazısı alabiliyormuyum

Şartlar oluşmadan emekli olabilir belgesi alınamaz.
Aldığınız olsa olsa emekli olabileceğiniz süre ve prim gün sayısını belirten bilgi yazısı olabilir.
O anda başvursa emekli olamayacak olan birine emekli olabilir belgesi verilmesi ne kadar mümkün ?

2013 yılında hangi şartlarda emekli olurum diye bir dilekçe ve ek olarak'ta vergi indirim belgemin bir fotokopisini vermiştim 1 ay sonra cevap geldi söyle bir yazı idi kurum incelememiz sonucu 3.derece engelli vergi indiriminiz olduğu anlaşılmıştır
18 yıl 4080 gün sayısı ile 6.7.2016 tarihinde isteğiniz üzere emekli olabilirsiniz bu belge emekli olabilir yazısı yerine geçmiyor mu peki

Hayır bu emekli olabilir belgesi değil.
Emekli olabilir belgesi emeklilik için tüm şartları yerine getirmiş olanlara verilir.
Size verilen belgedeki tarihte prim tamamlanmamışsa ne olacak?

şu an primi süremi fazla ile tamamladım 5750 gün sadece yılı bekliyorum bu belge emekli olabilir yazısı yerine geçer o zaman diye düşünüyorum sizce?

Mehmet, emekli olabilir belgesi alan biri canının istediği an kuruma başvurup emekli olabilir, araştırılıp emeklilik şartlarının oluştuğu teyitlenmiş demektir.
Sizinki ise emeklilik için tabi olduğunuz şartları belirtir bir tür bilgi yazısı.
Ama vergi indiriminiz teyit ettirilmişse işlemlerinizin daha kısa sürmesi açısından faydası olabilir belki.

Slm arkadaşlar bende sgk dan vergi indirim ine istinaden emekli olabilir yazısı aldım ve iş yerinden hizmet akdini feshettim daha sonra 1 haziran 2015 sgk vergi indirimi ne istinaden emeklilik için baş vurdum uzun aradan sonra ilk maaşımın 22 ağustosta ptt çekilebileceğimi söylediler anlamak istediğim emekliliğim ilk baş vuru tarihin den mi geçerli olur yoksa sgk ve vergi dairesi nin yazışmalar sonrasındaki süreç ten sonra ki zaman mı geçerli olur

başvurduğun tarihten itibaren maaş işlemeye başlar sonra toplu olarak yatar

Üst Alt