Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'ya emeklilik için başvurdum. Evrak kapandı diyor..?

Mehmet -41 cevap için teşekkürler bende öyle düşünmüştüm ama bana arada vergi dairesi ile yazışmalar yapıldı emeklilik tarihi bir Temmuz dan başlıyor dediler ve ilk maaşı 22 ağustosta alacaksın dediler hatta e devlet sitesinde de 1 Temmuz başlangıç görünüyor bunun bir kuralı standart ı yokmu

Arkadaşlar hayırlı bayramlar çalıştığınız işi bırakmadan emekli olur yazısı alınabiliniyormu ben sgk yı aradım başvuru yapıp işten ayrılacaksınız diyorlar.

@newerdi
Evet bunun bir kuralı standardı var.
Yazınızdan özel sektörde çalışırken emekliliğe başvurduğunuz anlaşılıyor.
Özel sektörde emekli aylıkları başvuruyu izleyen ayın 1. günü bağlanır.
Siz hatayı 1 haziranda başvurmakla yapmışsınız, şayet tek bir gün önce yani 31 mayısta başvurmuş olsaydınız emekli aylığınız 1 haziran itibarıyla bağlanacak ve bir ay kaybınız olmayacaktı.

@malcolmx
görevli sorunuzu emeklilik başvurusu olarak anlamıştır.
Emeklilik başvurusu için işten ayrılmak şart, ancak emeklilik şartlarınızın oluşup oluşmadığını öğrenmek için emekli olabilir belgesi talebinde işten ayrılmanız gerekmez.

Ufuk bey cevaplarınız için teşekkürler bugun bağlı bulunduğum sgk na gittim evet emekli olabilir yazısı veriliyor fakat vergi indirimi için maliye ile yazışma yapabilmek için işten çıkış yazısı gerekiyormuş daha önceki forum yazısında okumuştum vergi indirim yazısını onaylatmak diye bir şey yokmuş memur böyle söylüyor.bir kaç ay daha beklesem maaş açısından bir fark olurmu ve ay sonu itibarı ile başvurmam mı gerkiyor ?

malcolmx
Daha önce emekli olabilir belgesi için emeklilik için gerekli süre ve prim araştırmasının yanında maliye ile yazışma da yapılıyor ve bunun sonucunda emekli olabilir belgesi veriliyordu, bu da birkaç ay sürüyordu.
Ancak bu belgeyi alınca istediğimiz herhangi bir zamanda bu belge ile emekliliğe başvurduğumuzda artık hiç bir araştırma yapılmadan o belgeye dayanılarak direkt maaş bağlama işlemine geçiliyor bir ay olmadan emeklilik onaylanabiliyordu, bunu 2008 deki emekliliğimden önce bizzat ben yaptım.
Özel sektörde iseniz evet ay sonunda başvurun ki maaş kaybınız olmasın. Özel sektörde emekli aylıkları başvuruyu takip eden ayın birinci günü itibarıyla bağlanır.

Üst Alt