Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Shakespeare - Buraların hakimi ben olsaydım her şeyi tersine çevirirdim

Konular
7
Reaksiyonlar
68

Buraların hakimi ben olsaydım her şeyi tersine çevirirdim, ticareti yasaklardım! Zengin olmaz, fakir olmaz, mülk olmazdı mülk!

Demek istediğim asalak bir sarmaşık olma sakın! Varsın boyun olmasın bir söğütünkü kadar, yaprakların bulutlara ulaşmazsa bir zararın mı var?

Canım çekiyor diye öpemem seni güzel çocuk, canım çekiyor diye giremem sana deniz, göğsüm zayıftır;doktor yasağı. Canım çekiyor diye içemem, körkütük oluncaya kadar, aklı boğuncaya kadar; karaciğer yasağı... Canım çekiyor diye bir vapura binip Haydarpaşa'ya oradan tabana kuvvet Van'a kadar gidemem.... Yollarda geberirim.....

O buhar içinde hatırlıyorum ki, o civarda insanlar korkunç şeylerdi. Garip gözleri vardı. Sabah sabah damlıyorlar; nasıl kazık atacağız birisine, diye fırıl fırıl, yalnız hamallarla çuvalların gezindiği sokaklarda dolaşıyorlardı. Bütün mesele bir yere mal yığmaktı. Bütün mesele ötekini kafese koymaktı.

Sait Faik Abasıyanık

Bütün mutlu aileler birbirine benzer. Her mutsuz aileninse kendine has bir mutsuzluğu vardır. Tolstoy

Üst Alt