Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Siemens Centra cıc işitme cihazı hakkında bilgisi olan var mı?

ersin_yvz

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.. sağda 60 db solda 50 db işitme kaybım var.. yaşım 30
ilk defa işitme cihazı kullanıcam.. bir çok yer gezdim.. resound harikaydı sol kulağım için ama aynı cihazı sağ kulağıma denediğimde sonuç bir felaketti.. sesler son derece boğuk, anlaşılmıyor ve kendi sesimle boğuşmaktan seslere odaklanamadım.. bundan şunu anladım ki işitme cihazı kaliteliyse markası çok önemli değil.. kalıba ve programlamaya göre işitme cihazından en iyi verimi alıyoruz.. bu yorumlarımdan sonra işitme cihazında fonksiyonellik ve uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir olması gibi özellikler aramaya başladım ve siemens centra cıc te karar kıldım.. siemens kocaeli ana bayisi olduğu için de güven anlamında bir sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.. fiyatına gelince 4800 lira.. bu fiyatı bana daha önce sorduğum yerler ve internetten baktığım tüm sitelerde gördüm.. ana bayisi olduğu için çok iyi fiyata aldığını ve bunu kullanabilecek kişilere çok ucuza verdiğini ve elinde bir tane kaldığını söyledi.. ben de kaçırmamak adına 100 lira kapora verdim çünkü almam bir haftayı bulucak.. özelliklerine gelince, işitme cihazlarında bulunan genel bütün özelliklerin yanında fm sistemleriyle uyumlu olması, 3 program, 16 kanallı olması.. bluetouth kulaklık gibi kullanılabiliyor olması hatta cihaza tanıttığınız herhangi bir cihazdan müzik dinlenebiliyor olması, otomatik program geçişleri, kullanıcı tercihlerini kaydedip kendi kendini programlaması gibi güzel özellikleri var.. 2040 liraya anlaştık.. ama cihazı deneyemedim çünkü fabrikadan geldiği gibi orijinal kutusundaydı yani kalıpsızdı.. bu da zaten cihazın hiç kullanılmadığının garantisi bence.. siemensin resound tan daha iyi olucağını düşünüyorum.. tabi deneme aşamasında baktık olmuyo başka cihaz denerim ya da almaktan vazgeçer başka yere giderim bunlar problem değil.. ama yine de böyle bir problem olucağını düşünmüyorum bu firma çok köklü bir firma ve siemensin ana bayisi.. yani odyometristlerine güvenim şu aşamada sonsuz.. ne diyosunuz arkadaşlar bu fiyata bu cihaz sizce nasıl ve işitme kaybıma çare olabilir mi sizce.. burda çok tecrübeli arkadaşar gördüm bilgilerinden , tecrübelerinden faydalanmak isterim.. <br>

4800 liralik cihazi 2040 liraya alabilecek beceriye sahip olduktan sonra daha ne istiyosun:eek::eek::eek:
sende bu kadar girisken bilgelik varken korkma kimsedende tavsiye alma:eek::eek::eek:

merhaba shukufe.. gerçekten takdir mi ettin yoksa alay mı ettin çözemedim :) fakat ben de gıda üzerine bir ana bayilikte çalıştığım için bu konularda biraz bilgim var.. cihaz alırken ana bayiyi özellikle seçtim.. normal bayiler indirim konusunda istenileni veremezler ama ana bayiler malı direkt olarak fabrikadan alırlar ve fabrikalar dönem dönem malı çok çok ucuza verirler.. bu malı ve malları liste fiyatı üzerinden veya müşteriye çok çok ucuza verme konusunda özgürtdürler.. firma sahibiyle 1 saate yakın oturduk konuştuk.. son derece ilgili ve samimiydi.. bilmediğim teknik ayrıntıların hepsini sordum hepsine güzel cevaplar aldım.. benim de kafamda bazı şüpheler oluşmadı değil fakat cihaz fabrikadan geldiği haliyle orijinal kutusundaydı yani kalıpsızdı.. bu daha önce kullanılmadığının garantisi hata hiç denenmediğinin bile garantisi.. elinde bir tane kaldı dedi ve bu yüzden deneme imkanım bile olmadı.. bu çarşamba günü doktordan randevu aldım perşembe falan cihazı alıcam inşallah..

alaya yorma takdir ettim hic cihaz kullanmayan biri icin ilk alacak biri icin arastirmissin cok iyi bir indirim yakalamissin
bizler ne kadar yolun:)duk zamaninda 123 cihazdan sonra neyin ne oldugunu iyi ogrendikte
sen ilk cihazin seslerinden memnun oldunmu disarida denedinmi ayrlarken bunlara dikkat et
centra cihazi ovenler cok
kolay gelsin sizin isitme kaybiniz az olduguna ityi iletisim kurup indirimde yapabilirsiniz tafsilatta alabilirsiniz
kolay gelsin

Teşekkürler shukufe :) aylardır araştırıyorum evet işitme kaybım fazla değil bu yüzden iyi iletişim kurabiliyorum.. Allah bu konuda herkesin yardımcısı olsun.. normal hayatta işitme anlamında çok sorunum olmuyo işyerinde sorunlar yaşıyorum.. hem bu yüzden hem de işitme cihazı kullanmadığım takdirde işitme kaybımın ilerleyeceğini daha ileri yaşlarda işitme cihazı kullansam bile fayda sağlayamacağımı söylediler doktorlar, odyometristler, hem de bu yüzden cihaz kullanmaya karar verdim.. fiyatına gelince fiyatı hiç önemli değil.. nasıl olsa mahkeme yoluyla tamamını geri alıcam.. cihaz kısmını hallettim şimdilik.. şuan sgk ya açacağım davaya hazırlanıyorum bir avukat edasıyla :) danıştay kararlarını, diğer idare mahkemelerinin emsal kararlasını çıkardım dava dosyasına koyucam :) avukat ta tutmicam kendi başıma avukatsız bu davayı kazanıcam :)

dediğim gibi cihazı deneme imkanım yoktu.. cihaz kalıp için gönderilicek artık geldiğinde denicez.. geldiğinde kalıp ya da programlama sorunları olursa en fazla 7 günü var firmanın.. 7. günün sonunda sorunlar çözülemezse geri iade ederim.. tabi inşallah böyle sorunlar yaşamam ve cihazdan çok memnun kalırım..

shukufe sen aldığın cihazların bedeli için mahkemeye başvurdun mu

mahkemeye basvurmak bana kaf dagindan hazine asirmak be ersincigim:eek: bu mahmelerle moral bozup avukatlara para yedirecegime kendim bio guzel yerim:eek:
sana bisey diyemem bak
kok sokturup alabilirsin belkim
cunku duyuyorsun nasisa

böyle düşünme lütfen.. engellilere yapılan bu zulüm sizlerin böyle düşündüğünüzden.. duymuyorum, konuşamıyorum, yürüyemiyorum vs. nasıl uğraşıcam bu işlerle.. işte size bunu dedirtmek maksatları.. biri bize tokat attığında noluyo demezsek hergün yeriz o tokatı.. ne durumda olursak olalım mücadele etmeliyiz.. bir cihazı en fazla 5 yıl kullanabiliriz.. düşünsene ben her 5 yılda bir bu kadar parayı nasıl biriktiricem.. aldığımız maaş belli.. hadi ben açlışıyorum ya çalışamayanlar.. benim iki kızım var.. bir baba olarak benim görevim onlara güzel bir gelecek hazırlamak, ömür boyu işitme cihazı parası biriktirmek değil benim görevim.. bu devletin görevi ve yapıcak görevini!

merhaba arkadaşım bende işitme cihazı kullanıyorum siemens çok memnunum ama fiyat konusunda bir ley diyemem. sonuçta türüne göre değişiyo geçen internette baktığım bir cihaz yaklaşık 4500 tl'y di ama su geçirmezmiş imkanım olsa ondan alıcaktım ama şuan kullandığım cihazdan da çok memnunum. en ufak bir cızırtı bile yok hatta bazen kulağımda unutup gece uyuduğum oluyor o derece rahat yani. daha önce bi akrabam böyle bir cihaz aldı kadın takamadı radyo frekansı gibi sesler çıkartıyodu hala da kullanamıyor yatı evde cihaz :)

merhaba loresima.. senin adına sevindim.. benim aldığım cihazın liste fiyatı 4800 tl.. benim ilk cihazım olucak bu.. inşallah dediğin gibi ben de çok memnun kalırım.. cihaza kalıp yapılınca deneme imkanım olucak..

benimde öyle olmuştu benim iki kulakta da problem var birine iç birine dış cihaz aldım ikisi de siemens ikisine toplam 2500 tl ödedim. ama modele göre de fşyat değişiyo. benimde ilk cihazımdı başta korktum ama çok şükür bir sorun çıkmadı. ilk olarak iç cihaz kulağımı baya bi rahatsız etti acıma yaptı ama zamanla alıştı birde ilk taktığımda dışlardaki seslerden rahatsız oldum :) öünkü küçüklüğümden beri hiç bu kadar net duymamıştım :) çok memnunum :) :) :);)

''küçüklüğümden beri hiç bu kadar net duymamıştım''.. :) harikasın bunu okumak çok hoşuma gitti..

ersin bey siemens centrayı programını yaptılar bana göre bir hafta denedim yankı yapıyordu bir türlü düzeltemediler geri vermek zorunda kaldım fiyat olarak bana da 2500 demişlerdi kampanyalı falan demişlerdi..
gerçi benim işitme kaybım 100dB ye 98dB bu cihazı ileri derece işitme kaybı olanlara öneriyorlar genelde....
oticon sumo denedim daha sonra o güzeldi ama 5000lira dediler...biraz pahalı geldi....
eşimin daha eski bi oticon vardı onu program yaptırdım.şimdi duyuyorum şükür.
ilk defa kullanacağınız için alışmada güçlük yaşarsanız ilk olarak birkaç saat takın her gün bi saat arttırarak kullanmaya devam edin...
birde başlangıçta hemen gürültülü ortama girmeyin önce birebir konuşmalarda sonra tv karşısında sonra gittikçe kalabalık ortamlarda kullanın..

merhaba nuran hanım.. tavsiyelerinizi dikkate alıcam.. bu cihazı orta ve ileri işitme kayıpları için öneriyolar.. dediğim gibi 2040 liraya anlaştım.. parası hazır babam sağolsun :) sağ kulağımda işitme biraz daha ileri ona denediğim tüm cihazlar olmadı.. sesler çok boğuk ve anlamıyorum.. sol kulağım için denediğim cihazlar hep mükemmel sonuç verdi.. biraz da kulakta suç sanırım :)

nuran hanımın tavsiyelerine uymak gerek bencede ben ne yazıkki ilk denememi dışarda yaptım . eve gelene kadar başım şişti sesten :) insan birazda inatçı olunca annem okadar dedi çıkart evde takarsın diye ama dinlemedim :D şimdi rahatım çok şükür. birde ses ayarı yaptırdım dışarıda çok rahatsız olursam kalabalık ortam ayarına getiriyorum sorun çıkmıyo :eek: artık çevremdeki insanlar bile benimle rahat konuşuyor. nazı geçen abilerim bana sağır sultan derdi artık sağırlık gitti sultanlık kaldı :eek::rolleyes::eek:

babalar sağolsun ha
;)benim ilk cihazı da baba almıştı ortaokulda iken şimdi kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz işte:eek: diyorsunuz ya sağ kulakta cihaz ile verim alamadım ya ilerleyip sol kulakta öyle olursa...
biran önce işitme kaybının ilerlemesi varsa durdurmanın yolunu bulun bence....
ben de orta okulda iken 60_50 ile başlamıştım durdurulamadı maalesef şimdi100lerde.....
inşALLAH sizinki ilerlemez...

eve gelene kadar basim sisti:eek:
ole sey olmaasi lazim:( iyi bi cihazi iyi ayarliyan odyocu lazim insanlara benim ilk ayarimda televizyon senini hic duymadimdi:eek:koklear implanti aldirdiktan sonra bunalim gibi takilirken cihazimi takinca dooogru carsi pazar yapmistim hic unutmam:eek: yetmedi aksama kadar sevin dirik gibi eve girmeden parklari bahceleri dolastim duyuyoruuum yeessseeeeh diye:eek::eek::eek: koklear implanti aldirinca bana cihaz yaz isitme cihazi alicam ses duymamak cok zor diye doktorumun ayaklarina kapandigim halde senin obur kulagina koklear implant takcam diyen doktorumu es gecip kucuk bi hastaneye goturdu ailem beni burdan cihaz yasdirdikta aldik :eek: bida gidince isitme cihazimi ayarklatmaya o televizyon etraf gurultulerini actirdimda oylece cevreyi iyi duydum :eek:bu cihazlarin ayariyle ugrasanlarin becerileri tam degil :eek:cihazlarin gunahi yok parayi kismadiginiz muddetce:eek:

ha nurancim bu arada sumo dm nin fiati nerden baksan 2000 cunku artik demodelesti yani guncel diil sumo:eek:

Nuran hanım benim işitme kaybım ilermiyor.. hep böyle.. hatta bazen daha iyi olduğu da oluyo.. ameliyatlarımı yapan doktor demişti zaten bunu 17 sene önce.. ömür boyu bu seviyede kalıcak ne ilerler ne geriler demişti.. dediğinizi yaptık aslında.. ameliyatlarla işitme kaybımın ilerlemesi durduruldu.. en iyisi bu.. buna da şükürler olsun..

Shukufe nasıl yani televizyonun sesini duyamıcak mıyım ben.. siemens ana bayisi işini şansa bırakmaz odyometristleri mutlaka çok iyidir.. Bana 500 liraya cihaz önerdi ben istemedim.. istediğim özellikleri saydım.. centrayı çıkardı.. 4800 liradan aşağı inmese de alıcaktım.. Allah razı olsun çok iyi indirim yaptı.. sağ kulağıma da cihaz alıcam bir süre sonra o cihazı da ondan alarak teşekkür etmiş olurum bu iyiliğine karşılık..

ersin bey sevindim ilerlemeyecek olmasına......

elbette bizde şükrediyoruz bu cihazlarda olmasaydı halimiz ne olurdu....:p
ikinci cihazı almazsınız bence ben denedim kuru gürültü oluyor ikinci...
hele sizin işitme kaybınıza ikinciye gerek yok ...tabi bu benim fikrim siz bilirsiniz hele birini alın alışın...
shukufe eşim implant yaptırınca kulak arkası olanlar kalmıştı bi köşede centra olmayınca denedim baktım gayet güzel ayar yaptırdım şimdi memnunum oticondan...
artık kolay kolay cihaz alacağımı sanmıyorum(kulağımdakine birşey olmadıkça)....dudaktan okumamı gerektirmeyecek şarkı türkü seslerini gürültü değilde normal insanlar nasıl duyuyorsa öyle verecek oğlum konuşmaya başladığında her bi harfiini algılatabilecek ailemle telefonda konuşmamı sağlayacak mükemmmel bir cihaz olursa hemen alırım:eek:
biliyorum fazla ütopik oldu ama hayal etmesi bile güzel....

inşallah Nuran hanım.. heyecan yaptım şimdiden :)
yalnız anladığım kadarıyla televizyon izlerken ve müzik dinlerken sorunlar oluyo.. bunu da burda sizlerden öğrendim.. nasıl bi sorun bu.. televizyon neyse de müzik dinleyemeden yapamam ben.. gerçi televizyondan ne kadar uzak durmaya çalışsak ta gittiğimiz her ortamda var o alet..

ama ersincim simdiii benim anlattigimdan cikardiginiz mana yanlis onu diim:eek:sesleri yuksekten insan kulagi rahatsiz edilecek seviyeden yuklenmeesi lazim duymuyoruz ama fazla ses duymaya yardimci degil zarari bim var :eek:sanki bilmiyosun diye bende:eek:ayarlarken kulagida ya istesen televizyon dinlede yada radyo dinlede oyle ayarlat sidi kolay en azindan telefonla konusursun oyle ayarindan memnun oldugunu belli edersin
bunlar bana sokmuyo 95 db tek kulak kayipla dudak okuyorum televizyon telefon arkamdan konusulanlar butun kendimi bildigimden beri soru isareti gibi:)
ama ben memnunum dudak okuyarak duduklarimdan en azindan erkamdan gelen arabanin acik kalan uslugun birinin benimle konusmak icin cikardigi sesleri duyuyorum fiskiyenin denizdeki dalgalarin sesini duyuyorum isitme cihazimla :eek:
obur kulagina koklear implant takayim diyen doktorumu hep bu sebepten reddediyorum sen bilmezsin belkikoklear implant takilan kulak oludur bir kulagimi ziyan ettim dimyata pirince gisderken evdeki bulguruda kayip ettim artik agzim yandi isitme cihazimdan gelen sesleri kaybetmemek icin 6 yildir kulak kalibi aldirmaya bil;e korkuyorum:p

su senin doktor hani yaziyosun mostrasi cikmis ihtiyar olmali :)simdi onca yildan sonra sunun adini bi diyiverde bellimi olur doktorum beni boslarsa ona gidip bi ameliyat oliim:(gene nuksetti koklear implant alinmasi sonucu olusan koleastotam bu beni canimdan bezdircen nerdeyse

benim doktorum kocaeli depreminden sonra kocaeliden ayrıldı shukufe.. hangi ilde bilmiyorum şimdi ama netten araştırılırsa bulunur.. prof. dr. öncel koca.. mükemmel bir doktor mükemmel bir insan allah ondan sonsuz kere razı olsun..

müzik dinlerken şu an için problem yoksa yani cihazsız ...
cihaz takıldığında da problem olmaz herhalde..
ben cihaz olmadığında zaten hiç duymuyorum ne müzik ne konuşma..
cihaz varken konuşmaları anlamak için dudaktan da okumam lazım..
müzikse kuru gürültü gibi geliyor kulağıma...
mesela ki normal bi insan hiç anlamadığı bir dilden müzik açıp dinlesin aynen öyle hele de hareketli bi müzikse başımın şiştiği ile kalıyor....
sizin işitme kaybı dha az anlarsınız belki şarkı türkü sözlerini...
tv olayı beni aşıyor
hiç anlayamıyorum...
bi bakıma daha iyi oluyor daha fazla boş vaktim oluyor:eek:
şu cihazı görüp karar vermişsiniz alıp takınca buraya yazın hele işe yarayıp yaramadığını merak ettim doğrusu

müzik dinlerken bir sorunum yok.. müziksiz yapamam.. amatör olarak bağlama çalıyorum aynı zamanda..
yarın hastaneye gidicem rapor için sonra cihaz için kalıp alınıcak gelince denicem.. tabi buraya yazıcam sonuçları :)

arkadaşlar bugün cihazı aldım ve kullanıyorum..gerçekten harika bişey.. umarım hep böyle kalır sorun çıkarmaz..

hadi mhayirli olsun cihazin ersin:)
hastanede odyoda aldiktan sonraki islemlerde prosedur degisikliklerini neler yaptigini yazmak istermisin
bide sgk odemesinde o soledigin 550 liradan faydalanabilecekmisin

teşekkür ederim shukufecim :))) ilk defa cihaz kullandığım için önceki prosedürleri bilmiyorum, bu soruna cevap veremicem.. ama değişen bişey olduğunu sanmıyorum.. sgk ödemesine gelince.. bahsi geçen ödemeler komisyonca onaylanmış fakat henüz bize yazısı gelmedi dediler..bu genelgenin yürürlülük tarihinden itibaren yapılacak ödemeler için geçerli olucakmış.. büyük ihtimalle bana çok daha erken ödeme yapılır bu durumda yürürlülük tarihinden önce ödeme yapalım acele edelim vatandaşa para kaptırmayalım diyeceklerdir eminim :))bana ne kadar ödeme yapılacağı umrumda değil isterlerse 2040 liraya aldığım için 2030 lira ödesinler kalan 10 lira için mahkemeye gidicem.. bingonun ahırı değil burası.. burası Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti..

herhangi bir ziraat bankasından 20 içinde 231 lira ödeme alıcaksın dendi..

cihaza gelince shukefecim.. ilk birkaç hafta evde kullanıcam alışma evresiymiş.. ama bu birkaç hafta bana çok uzun gelicek sanırım çünkü alışma sorunu yaşayacağımı sanmıyorum.. sesler çok güzel son derece doğal.. forumlarda okuduğum uğultu, cızırtı, çınlama, ötme gibi hiçbir şikayetim yok.. sanki cihazla değil de doğal duyuyorum gibi.. sadece kapı çarpma sesleri alışkın olduğum ses değil.. şuan için tek sorunum bu.. ve sen gibi tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim bişey var.. cihazı dün kullanmaya başladım.. az önce işten geldim ve yine taktım.. takarken kulağım acıdı.. dünkü gibi değildi yani.. bu durum geçici mi onu öğrenmek istiyorum..

iyi bakalim sen bireysel al cihaz parasinin tamamini bizlerede yol acilsin:)iddiaya girebilirim seninle bi cihaz parasina:)alamazsiiin tamamini:)

cihazi evde kullanma deyimi bence bisey ifade etmiyo iyi ayarlanan bir cihaz icin bitek kalip yani kulagin icinde yabanci madde alisik olmayanlar iicin bilhassa senin gibi duyanlar icin zor olmali:(ama ben gibi cihaz takmadan ses duymayanlar icin nimet o yab anci madde:eek:cok sukurki cihazlar var bide gun gun den daha iyileri cikiyor piyasaya
sen nasisa duyuyosun sen kadar duysam hic cihaz takmazdim kolay degildir bu meretler para yetistirmek insanlari illede duymak zorunda oldugun yerlerde tak sonra cikar kutusuna sakla:)zaten cihazlar isitme kaybini artiriyor bide kulak buson uretiyor cihaz kullandikca:(

Üst Alt