11.01.2012 tarihinden beri sigara içmiyorum.. Yazık banaa dermişim..En büyük aşkımı terkettim..
Tütüne son ürünü ve birçok bitkisel sigara bıraktırıcı ürün hakkında bir ön yargım vardır.. Bu konuda da dile getirdim zaten güvenmediğimi.. Ama adını ve methini o kadar çok duyar oldum ki tütüne son ürününün denesem mi acaba dedim, denedim.
Fakaaat sipariş verilecek siteyi seçerken çok dikkatli olmak lazım amaa o bile yetmiyor.. İlk gelen ürün gerçekten çok işe yaradı.. İlk günler çok zordur sigarasız durmak o ilk günleri sıfır sıkıntısız desem abartmış olmam atlattım tütüne son ile.. Hayret ettim..
Hiç fıttırmadan, dellenmeden 1 hafta boyunca gayet sakin ve hiç sigara aramadan geçirdim günleri.
Sonra garantiye alayım dedim ikinci siparişimi verdim aynı siteden.. Bambaşka bir ürün yolladılar ve hiç bir işe yaramıyor.. Aradım dedim bu ürün başka yok dediler aynısı..Dedim hayır başkaa..Anlat anlatabilirsen anladım ki kazıklandık afiyet olsun havva dedim sustum kaldım..
Yani deneyin tütüne son ama azcıkta irade lazım mücize yaratmıyor bu hap.. Dermo'dan çıkan ürünü alın o çok etkili.. İnternetten yapmayın siparişi, telefonla arayın ve sorun bu hap hangi şirketten çıkıyor diye arayın tarayın illaki Dermo alın.. Farklı ilaç şirketlerinden çıksada ürün içeriği aynı diyorlar ama inanmayın yalaaan..
Bu son birkaç gündür de mübarek sigara aklıma vuruyor ha vuruyor, ama içmiyorum inadım inat adım kel murat hesabı..inada bindirdim canım içmeyeceğiiiiim..
Ben çözdüm olayı
Bi kere "aman efendim ne varmış sigarayı bırakmakta, bırakıcam derim bırakırım" demeyeceksin! Hava atmayacaksın öyle
Çok zor olduğunu olacağını bilerek başlamak lazım.. Yoksunluk krizi geldiğinde kendine hakim olabilmek için bi uğraş bulmak lazım.. Telkinde bulunması lazım insanın kendine.."Geçicek, bu yoksunluk halleri kalıcı değil,biticek,dünyanın sonu değil sigarasız yaşamak,iyi güzel olan etkilerine bak,dönme o kül tablası gibi koktuğun zamanlara vs.vs." diye kendimize gaz vermemiz gerek..
Şimdilik iyi gidiyorum bakalım ne zamana kadar devam ettiricem bunu..
O kadar sıkıntı çektim hiç geri adım atmak istemiyorum.. Ağladım bile bee sigara içemiyorum diye.. Keşke bırakmasaydım dedim pişman oldum bıraktığıma başladım zırlamaya..
Baktım çok zorlar oldu hemen 171 alooo imdat diyeceğim.. Onunda çok işe yaramadığı söyleniyor ama olsun deneyeceğim yinede..
Dumansız ve tertemiz bir hayat istiyorum..
Ben başladım bir yerden darısı diğer tiryaki arkadaşların başına.. Siz de
ertelemeyin, ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi arkadaşlar.. Ben çok kızardım sigarayı bıraktım yeniden doğdum, yok efendim tat alır koku alır oldum vs. diye konuşanlara ama gerçekten aslı varmış.. Çok fark ediyor.. Mis gibi tertemiz hissediyor insan kendini.
İnşallah yeniden başlamam..