Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Silah teslim edilemez raporu verildi. Askerlik durumum ne olur?

mehmet57

İlgili bölüm doktorlarının değerlendirmesi önemli Mehmet. Diğer branşlar usulen imza atıyorlar. Psikiyatri ve nöroloji bölümleri muafiyet yönünde görüş belirtmişse, heyet de bu görüşe uyacaktır.

Muaf Raporuma İtiraz ederler mi ?

jXpy4n.jpg
[/url][/IMG]

Arkadaşlar beni askerlik şubesi hastaneye sevk etti. Hastane de heyete girdim 12 doktara falan göründum. Raporum bugün çıktı böyle görünürde elverişli degildir onayı verildi . Şimdi bu rapor askerlik şubesine gidince ordaki yüz başı veya memurlar itiraz etme, raporu kabul etmeme gibi sıkıntı yaşarmiyim

Çürük aldığım halde askere alıyorlar..

Arkadaşlar beni askerlik şubesi ankara gataya askeri hastaneye sevk etmişti . Tank şoförü olamaz.. komonda olamaz.. Askere Elverişlidir. Diye Rapor verildi...
Ben bir 6 ay sonra falan tekrar askerlik şubesine gittim . Beni tekrar hastaneye sevk edin dedim rahatsizlgim dan dolayı bana dediler ki 15 temmuzdan sonra gata artık asker işletmelerine bakmıyor seni devlet hastanelerine gondercez dediler . Beni tekrar bu sefer devlet hastanesine sevk ettiler . Hastane de heyete girdim yaklaşık 12 doktora göründüm. Ve bugün heyetten Raporum Çıktı. Yaygın ansiyete bozukluğu depresif bozukluğu depresyon falan yazıyor. Askere Elverişli Değildir. Seferde barışta görev yapamaz. Diye çürük Raporu aldim. Ve beni Askerlik şubesi aradı. Bana şimdi diyorlar ki askerlk şubesindeki memur diyorki şimdi senin önceki ankara gatanin verdiği rapor da sistem kayıtlı suan ki rapor u da ankara ya onaya göndericez. Artık son kararı ordan verilecek dediler. Ankara dan aldığım rapormu yoksa devlet hastanesinden aldığım rapormu sayılır arkadaşlar cevaplarinizi bekliyorum..

en son gönderecekleri hastanenin vereceği karar kesin olur gideceğiniz üçüncü hastaneninki

Üçüncü hangi hastaneye gonderirler yani muaf olma sansim ne kadar

Bu üçüncü hastane nasıl oluyor nasıl bir işlem oluyor bana biriisi yardım edebilir mi kafayı yicem

Arkadaslar bu hakem hastanesi ne anlama geliyor benim önceden gataya gittgimde askere elverişlidir raporu verdiler suan da devlet hastanelerine devredilgi için beni tekrar sevk ettiler bu sefer devlet hastanesine psikiyatri ye gttim heyete girdim devlet hastanesinin sağlık kurulundan çıkan raporda askere elverişli değildir seferde barışta görev yapamaz diye şimdi ne olacak..hangisi olacak..

mehmet son raporun gecerli olur kardeşim.sen askerlikten muaf olursan.çok düşünme.düşünme sıkıntı yapma kendine..

Abi valla kafayı siyirdim.. sizi de rahatsız ediyorum forum ailesinden özür dilerim ama takıntı sorunum var bide askerlik şubesinde ki memurlar biraz canımı sıkıyor daha belli olmaz muaf olmayabilirsin diyorlar

kardeşim sen onları takma.boşver memurları.devlet hastanesi asker olamaz demiş sana.bu raporu kimse göz ardı edemez.sıkma canını emin ol muaf olursun.kendini iyice sıkıntıya sokma.hakem hastanenin raporu tartışılmaz bile kesin ve nettir kardeşim. bu raporu sana heyet veriyor.çocuk oyuncagı degilki bu.

Yani Haklısınız efendim tabikide 12 doktor a göründüm. Her birine tek tek kontrolden geçtim. Elverişli Değildir barışta seferde görev yapamaz . Diye sağlık kurulu verdi.. bende düşünüyorum kendi aklimca diyorum ki ordaki memur bana bir garezi var yeni olan "ELVERISLI DEGILDIR" rapor u benim dosyama koymaz önceki " ELVERISLIDIR " Raporunu koyar diye bir bunanlim içindeyim.

Askerlik durum belgesi Sorunu

Arkadaşlar bana askerliğe elverişli değildir raporu verdiler hastaneden ben askerlik şubesine verdim. Ve sonra e-devlette giriş yaptım.Ordan askerlik durum sorgulama ya girdim ordaki doküman (belge) içerisinde soyle bir yazı yazıyor ;
ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA SONUÇLARI (*)
AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ASKERLİK YÜKÜMLÜLÜĞÜ BULUNMAMAKTADIR.
MUAFİYET NEDENİ : ONAY BEKLEME AS. ELV. DEĞİLDİR
Diye bu ne anlama geliyor..

Çok teşekkür ederim efendim . Özür dilerim. Onay vermezseler diye korkuyorum bu onay verme ne kadar sürer OturanBoğa

E-devlet askerli sorgulama da
Askerlik ile bir yükümlülüğü bulunmamaktadir.
Onay bekleme , Elverişli Değildir.
bi kaç gündür duruyor ne zaman onay verirler arkadaslar ? Onayin durumu ne olur ?

Ne Zaman Onay Verilir?

E-devlet askerli sorgulama da
Askerlik ile bir yükümlülüğü bulunmamaktadir.
Onay bekleme , Elverişli Değildir.
bi kaç gündür duruyor ne zaman onay verirler arkadaslar ? Onayin durumu ne olur.

Sistemdeki durumu güncellediklerinde onay bekleme durumu değişir ancak zaten endişe edeceğiniz bir durum yok çünkü askerlik ile bir yükümlülüğü yoktur yazıyormuş

Anladım benim endişe ettiğim durum yükümlülük bulunmamaktadır diyor altta da elverişli değildir diyor yani o onay zaten verilmiş gibi birşey mi oluyor

Bu Ne Anlama Geliyor??

E-DEVLETTE
Diye bu ne anlama geliyor.

Evet askerlik şubesi hastaneye sevk etti . Hastane elverişli değildir raporu verdi bende o raporu şubeye verdim. Şimdi bana raporun Ankaraya gidecek orasi onay verecek dediler anlamadığım bu ne e devlettki yazı ne anlamına geliyor.

E-DEVLETTE
Yazıyor bu şimdi onay verilip ben muaf mi olcam . Yoksa bu e devlette olan ' as. Elv değildir. Tekrar degisir mi ? Elverisli falan yaparlarmi?

benim kisinde elverişsiz askerlikten muaf yazıyor. daha yeni ise sisteme işlenmesi uzun sure bılıyor

Anladım benim sorum şimdi bu uzun süre içinde onay verilecek ya bu elverişli değildir.. değiştirilmi yoksa onay verilir elverişsiz mi olurum

Oradaki onay bekleme yazan kısma takılmayın zaten durumunuz elverişli değilmiş ki muaf olmuşsunuz , e-devlette onay işlemi geç görünüyor bu sizi etkileyen bir durum değil sistem güncellendiğinde düzelir.

Arkadaşlar merhaba.

ONAY BEKLEME AS. ELV. DEĞİLDİR

Onay bekleme ibaresi evrağın milli savunma bakanlığına gidip orada onaydan geçmesi anlamına geliyor. Bakanlık tüm türkiyeye tek bir noktadan baktığı için onay gecikmektedir.

Eğer verilen elverişsiz raporunda askeriyenin muafiyet maddelerine uyuşmayan herhangi bir tanı görüldüğü taktirde tekrar heyete girmesi istenme ihtimali elbette var. Fakat hastane eveakları yollarken bu durumla karşılaşmamak açısından gerekli raporları ayrıntısıyla bildirmekte. Yani tekrar dönme ihtimali askerlik şubesinin deyimiyle %2

Geçmişolsun saygılarımla
mehmet57

Merhaba konuyu hortlatıyorum ama bi kaç sorun olucaktı..
Banada 1.5 yıl önce devlet hastanesinden elverşlidir raporu verdiler..
Bu şubat ayındads gatadan elverişsizdir raporu aldım..
hakem hastane olayı benim içinde geçerlimi ? mehmet57

Üst Alt