Bu konu enterasan bir şekilde uzadı. Değişiklik özellikle reklam ve promasyon biletler ile ilgili hükümleri içeriyordu. Aslında engelliler ile ilgili bir değişiklik yoktu. Ama başlığı açan arkadaş, eski mevzuata bakmadan direk "değişiklik var" diye açtığı için hekesi yanlış yönlendirdi.
Tekrar belirtmek istiyorum: Engelliye indirimli bilet ile ilgili geçmişten gelen mevzuata göre bir değişiklik yok.
Mevzuatta indirim yapabilir ifadesi var. Neden yapmıyorlar? Onların kararı... Devlet dahil kimse karışamıyor. Çünkü "Serbest Piyasa Ekonomisi ve Kanunları" uygulanıyor. Sen hiç bir özel sektör şirketine zorla indirim yap diyemezsin. Yapmak isterse o yapar...
Tıpkı, engelliye suya nasıl indirim var da elektrik ve doğalgaza indirim yoksa aynı konudan bahsediyoruz...
İndirim ancak rekabet koşulları ile sağlanabilir. Ama malesef sinema sektöründe ciddi bir monopol piyasa olduğu için yani rekabet yok denecek kadar az olduğu için hiç indirime yanaşmıyor şirketler.
Yapan varsa, ben tüm engelli arkadaşların özellikle o salon/şirketleri tercih etmelerini öneririm. Ya da benim gibi fahiş ücretlere tepki gösteriyorsanız gitmeyede bilirsiniz...