Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinemalarda Yeni Dönem: engellilere indirimli bilet

Netbey

yaş 48 öğrenci bileti istesem adam bana anokuluna mı gidiyorsun dese ne cevap vereceğim :D :D :D

devlet tiyatrolarında bile eskiden internetten bilet alınabiliyordu şimdi sanırım gişeden gidip almak şartıyla engelli indirimi uygulanıyor. suistimal edilmesinin önüne geçilmek için yapılan bi önlem ama zaten tiyatro günü bilet kalmamış oluyor ki

Beylikduzu 70 - 75 yaşında Açık Lisede, AÖF te okuyan Öğrenciler var sen daha çok gençsin :)

Şaka bir yana Sinemalarda Genellikle Tam ve Öğrenci biletleri satılıyor. +65 ve Engelli indirimleri, Öğrenci indirimleriyle bir tutuluyor.
görmek istediklerinde Engelli kartınızı göstermeniz yeterli.

iyi olmuş bence ,umarım böyle pozitiflikler devam eder..

sinema sever biri olarak biliyorumki hiç bir salon uygulamıyor.metroport avm de vardı onlarda yakın zaman önce kaldırdı

Günümüz teknolojisi ile sinema izlemek isterseniz İstanbulda bile 3-4 yerde ancak var IMAX oda bilet fiyatları 2 kişi 80 TL civarı indirim yapacaklarınıda sanmam yani engelli indirimi sadece reklam bence engelli kimliğini çöpe atmak gerek eğer dış görüntünüzde sorun yoksa gereksiz prestij kaybı bu ülke için...

İki gün önce Cinemaximum Kanyon'da, gişedeki görevliye engelli indirimini sordum. Öyle bir indirimimiz bulunmuyor dedi. 30 lira verip tam bilet aldım, 2D filme.

HakanEs26

Bu arada mevzuatta var diye %50'ye kadar indirlimli bilet satılması zorunlu değil. Şirkete bırakılmış bir karar. Yani indirimde yapmayabilirler.

Muhtemelen arkadaşın dediği gibi. Firmalara bırakılmış indirim inisiyatifi. Yanisi engelliye indirim filan yok.

ulan eskiden beyoğlu emeğe giderdim istanbulun en guzel salonlarından birisiydi engelli indirimi olan tek sinema salonuydu neydi o günler...:)

Şikayet etcek yer yokmu niye ypılmuyo indirim

Pluvia sanırım işletmenin insiyatifine bırakılmış.bugun kapitalizmin dibine dibine vuran sistemde adam o insiyatifi kullanırmı bence kullanmaz:)eskiden sıcak fırsat forumlarında 5-10 lira arası bilet bulup giderdim en kötü, sagolsun cem-şahan ikilisi yasaya on ayak olarak türk sinemasını kurtardılar...sinemaya yasa cıktı çıkalı gitmiyorum artık.. benki gençken aç gezer yemek paramı sinemaya yatırırdım o kadar hastasıydım.hayatımda hiç bu kadar sinemaya gitmediğim bir dönemde olmamıştır..

Bu konu enterasan bir şekilde uzadı. Değişiklik özellikle reklam ve promasyon biletler ile ilgili hükümleri içeriyordu. Aslında engelliler ile ilgili bir değişiklik yoktu. Ama başlığı açan arkadaş, eski mevzuata bakmadan direk "değişiklik var" diye açtığı için hekesi yanlış yönlendirdi.

Tekrar belirtmek istiyorum: Engelliye indirimli bilet ile ilgili geçmişten gelen mevzuata göre bir değişiklik yok.

Mevzuatta indirim yapabilir ifadesi var. Neden yapmıyorlar? Onların kararı... Devlet dahil kimse karışamıyor. Çünkü "Serbest Piyasa Ekonomisi ve Kanunları" uygulanıyor. Sen hiç bir özel sektör şirketine zorla indirim yap diyemezsin. Yapmak isterse o yapar...

Tıpkı, engelliye suya nasıl indirim var da elektrik ve doğalgaza indirim yoksa aynı konudan bahsediyoruz...

İndirim ancak rekabet koşulları ile sağlanabilir. Ama malesef sinema sektöründe ciddi bir monopol piyasa olduğu için yani rekabet yok denecek kadar az olduğu için hiç indirime yanaşmıyor şirketler.

Yapan varsa, ben tüm engelli arkadaşların özellikle o salon/şirketleri tercih etmelerini öneririm. Ya da benim gibi fahiş ücretlere tepki gösteriyorsanız gitmeyede bilirsiniz...

Sinemasever olarak internet online biletde zaten engelliye indirim yok ancal gişede alinca karti ibraz ederken ögrenci bileti olarak fiyat kesiyor. Bu konuda cinemaximuma mail attim ancak bir geliştirme goremedim.

Geçen gün ben de sinemaya gittim, Maalesef engelli indirimi uygulamamız yok dediler. Tam bilet almak durumunda kaldım.

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar cinemaximum'da engellilere yönelik bir indirim uygulanmaktamıdır? Müşteri hizmetleri ile görüştüm var diyor,sinema yok diyor,yazılı ulaştım gelen cevapta yok diyor bende anlamadım açıkcası. Birde yakın zamanda çıkan bir yasa ile engelli haklarında değişikliklerin olduğu ve cinemaximum,netflix vb.. uygulamalarda da indirim olacağı bilgisini birkaç yerde duymuştum.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Teşekkürler.[/FONT]

Gttim dün cinamaximum ne indirim ne bişi tam bilet kesti 25tl

60 yaş üstü indirim var tek

Ebru35*

Yok yapmadı ündirim cinemaxmimum

25tl kesti tam bilet

Fiyat tarifesine baktım ordada yok

Engelli indirimi 60yaşüzeri var indirim

Ben %50 indirimli aldım saygılar panora avm deki sinemadan hemde heyet raporunu gösterdim baya imza damga var ondan oldu sanırsam...

İndirim diyolar kafalarına göremi adamamı yapıyolar

Halkgünü 18 tam 25 altı bilet yok

Pluvia

Maalesef indirim falan yok özel şirket olduğu için ne işsterse onu yapıyolar..

Hadi gözünüz aydın

Cinemaxımumda engelli indirimi devreye girmiş

sleeping beauty

Maalesef avrupada engelliye çoğu şey ya ücretsiz ya da çok cüzii bir miktar alınıyor. Türkiye de bırak engelliyi normal insana bile bu tür bir şey yapılmıyor... :(

sinema biletini ne kadara aldın...

Suret

Daha girmedim fiyatını gördüm

Hafta içi 10.50 di sanırsam

Üst Alt