Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sınıfımızı teknolojı sınıfı yapmayı düşünüyorum. Bunu nasıl başarabiliriz?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

arkadaşlar diğer kızım 2. sınıfa gidiyor. bulundugumuz yerdeki okul pek öyle aman aman bir okul degil. ben bu arada sınıf annesiyim. öğretmenimizin kafasında çok şeyler yapmak var sınıfımız için. ben de destekliyorum onun fikirlerini.
sınıfımızı teknoloji sınıfı yapmayı planlıyoruz. A dan Z ye herşey olsun istiyorum. fikri ilk duyduğumdan beri neden olmasın diye düşünüyorum. epey uğraştıracak ama olur diye düşünüyorum. ne dersiniz?
kafamdakiler büyük şeyler. ondan belki de fikir desteği alma ihtiyacı duydum. kermes falan düşünüyorum mesela başka neler yapabilirim.
fikirlerinizi bekliyorum.

Öcelikle sizi ve öğretmeninizi tebrik ederim çok güzel bir girişim.

Benim aklıma teknoloji sınıfı denince kermes gelmiyor açıkcası.:cool:

Çocukların birşeyler üretmelerine, icat etmelerine olanak sağlayacak malzemeler alabilirsiniz sınıfa. Tahtadan veya karton maketlerden çeşitli mekanizmalar oluştursunlar. Onlara mucit olma hevesi aşılansın. İnsanların hayatlarını kolaylaştıracak aletler geliştirsinler...

Bi prototip atölyesi gibi :)

:) kermesi giderlere destek yapmak için fikir olarak düşünmüştük.

malum giderli bişey olacak.bişeyler düşünmem lazım.onu örnek verdim..

Valla ben de ilk okuduğumda "kermes ne alaka" dedim teknolojiyle.:confused:
Akıllı tahta dedikleri bişey varmış.. Çok da incelemedim ama yavaş yavaş yaygınlaşıyor gibi:
Akıllı Tahta Kurulumu ve Kullanımı

Düşüncenizden dolayı kutlarım ayrıca..:)

evet akıllı tahta aklımıza ilk gelen araçlardan biri oldu zaten baben.nette onu inceliyorum.kullanımı nasıl,fiyatları nasıl gibi....

Akıllı tahta çok güzel bir tekneloji.Öğretmene bir çok yönden kolaylık sağlıyor.Öğrencileri güdüleyerek dersi daha zevkli halde işlenmesini sağlıyor.Fakat bunlar tamamiyle maddiyata dayalı işler.Ben de matematik öğretmeniyim.Kendime ait sınıfım var öğrenciler matematik dersinde benim sınıfıma geliyor.Sınıfımda tekneloji adına hiçbirşey yok.Velilerimiz malesef bu konuda destek olmuyor.Her sınıfta en azından bir bilgisayar ve projeksiyon makinesi olmalı...Büyük duyarlı şirketler eğitime destek oluyor.Kimi klima,kimi bilgisayar bağışlıyorlar.Bu tür şirketlerden destek alabilirsiniz.Maddi destek olduktan sonra herşey yapılır.her sınıfta sizin gibi iki tane veli olacak yeter :)

yalnız fiyatları ben göremiyorum sanırım.tahta hakkında bilgiler varda!dolar ve euro dan bahsediyor.tl olarak göremedim:(

hasan bey öğretmenimiz bu sınıfı 15 tatilde adananın bir zamanlar ilçesi olan şimdi il olan OSMANİYE,de görmüş.öyle küçük şehirde bu olmuşsa istendikten sonra biz neden yapamayalım.evet biraz ugraştıracak.dediğiniz gibi velilerin içinden çürük elma derler ya çıkacaktır illaki.ama herşey çocuklarımız için değilmi.pes etmeyi düşünmüyorum bakalım.gelişmeleri yazacagım.

zaten öyle konuştuk öğretmenimizle.bir toplantı yapacagız velilerle.fikrimizi sunacagız.

yalnız fiyatları ben göremiyorum sanırım.tahta hakkında bilgiler varda!dolar ve euro dan bahsediyor.tl olarak göremedim:(
Dolar ya da euro kuru sürekli değiştiğinden bu tür araç gereçlerde TL olarak pek verilmez fiyat. (Verenler de var.)

akıllı tahta fiyatları dolar veya euro fiyata kdv ekleyip o günkü kur satış fiyatıyla çarpmak gerekiyor..

Bir de çok seçenek olduğu için ihtiyacı iyi belirleyip ona uygun alış veriş yapmak en akıllıcası..

bu işlerle ilgisi olan arkadaşlar varsa fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşın lütfen.nerden nasoıl başlayacagım.şuan kafam karışık.bişeyler yapılacak yapılacak o kesinde...işte şuan nereden nasıl başlayacagım konusunda tutuldum..

her türlü fikre ve desteğe açığım bu konuda arkadaşlar....

p.tesi toplantı yapacağız sınıfla bir yerden başlıyoruz...

Okulunuza alacağınız Bilgisayar,Tepegöz ,vs gibi aletleri,Eğitime %100 Destek kapsamında alırsanız %18 KDV'yi ödemezsiniz.

Çalıştığım Okulun Büyük bir Bilgisayar/Teknoloji Sınıfı var.Tamamen sponsor bulunarak yaptırılmış.Böyle bir hayırsever bulabilirseniz mükemmel olur.

okul bizi aşarda.şimdilik sınıfımızı sadece yapmakla başlayacagız.

Öcelikle sizi ve öğretmeninizi tebrik ederim çok güzel bir girişim.

Benim aklıma teknoloji sınıfı denince kermes gelmiyor açıkcası.:cool:

Çocukların birşeyler üretmelerine, icat etmelerine olanak sağlayacak malzemeler alabilirsiniz sınıfa. Tahtadan veya karton maketlerden çeşitli mekanizmalar oluştursunlar. Onlara mucit olma hevesi aşılansın. İnsanların hayatlarını kolaylaştıracak aletler geliştirsinler...

Bi prototip atölyesi gibi :)

evet bende iyiilik arkadaşıma katılıyorum kendileri öretsinler nebilim pek çok şey yapaliler taktadan şekiler yapaliler taktayı soyarken yani taktadan şekiler çıkatabilirler

yada resim de yapabilirler işleme bezin üştüne boyalarlada yapabiler

Bizim zamanımızda (ms) kara tahtalar vardı. Onlarda çok fonksiyonluydu. Öğretmenimiz yazardı, çizerdi -gerçi adamcağız değirmenci gibi olurdu tebeşir tozundan ama- sonra sınıf başkanımız konuşkanların isimlerini yazardı kara tahtaya. Sonra öğretmenimiz tahtaya kaldırır tek ayak üzerinde denge hareketi yaptırırdı. Gerçi onun adıda tek ayak üzerinde durma cezasıydı ama arkadaşlarıma farklı anlatırdım ki tembelliğim ortaya çıkmasın diye. Ve ayrıca yine tahta ahşap hammaddeli sopalar kullanarak tahtanın öğrencilik yaşamında ne kadar belirgin bir yeri olduğunu görsel olarak uygulardı.
Bende kendi kendime "ula bu nedir, tahta akıllıysa öğretmenin ne işi var sınıfta" diyerek Baben'in gugul amca dediği mecrada dolaştım. Güzel.iyi.yararlı.

zamane çocukları çok hareketli bizim gibi değiller.dikkatlerini çekmek lazım birazda öyle düşünüyorum.akıllı tahta bir nevi bilgisayar gibi.ilgilerini çekecektir.dersleri daha iyi algılayacaklardır.öğreneceklerinin daha kalıcı olacagını ve başarı oranının yüksek olacagını düşünüyorum.

bence ektorinik şeyler yapsınlar elektirikle ilgili bir lamba nasıl yanar yada taktarı orup peçetelik yapmaları pek çok şey var aslında

evet haklısınız sinemada olur ama nasıl sinema karagz vede hacıvat tı onatın tıratıyo yada

laracıgımben yanlış anlattım sanırım.atölye tarzı bişeyden bahsetmiyorum ben.normal ders yapılacak normal okul şeklinde ama daha modernleşmişimi diyeyim.cümleyi oturtturamadım.

hımmmmmmm o zaman anladım ama zaten çok büyük olmasa bile bazı şeyleri yaparlar

işte onlar için en iyisi olsun istiyoruz.sonuçda gelecegimiz onlar.

Problemleri sanalda değil de reelde çözmeye çalışsanız daha iyi olur, diye düşünüyorum.. Sonuçta o aracı reel dünyada kullanacaksınız.. Sanal dünyanın henüz oturduğunu sanmıyorum..:( Ayrıca konuyla direkt muhatap olan kişilerin olduğu bir site değil burası.. Bence sitem yersiz oluyor..
karakaya'nın dediği gibi %18 KDV 'de alınmayabilir. Ha okul olmuş, ha sınıf.. Bunu da araştırsanız iyi olur bence.. Resmi kanalla alırsanız (faturayı siz ödeyin ama okula kestirin) KDV'den kurtulursunuz sanırım.

sanalda çözemeyeceğimi biliyorum.sadece fikir yeni oldugundan belki destekmi (manen)bekledim bilmiyorum.açılma ihtiyacı duydum.

:) Tamam haklısınız da.. Dediğim gibi konuyla yakından ilgili siteler, forumlar ya da öğretmen siteleri vb. var.. Oralara üye olup yazarsanız hem daha çok, hem daha net cevaplar alabilirsiniz, sanırım..

vardırda ben nete fazla ilgili degilim.anlamam fazla burayada tesadüf gördüm.bilgi almak için kaydoldum.

:eek:aslında araştırmak lazım.herşey elimizin altında ama nereden başlayıp nereye bakmam lazım konusunda bilgim yok.kısacası bilgi eksikliğim var.

:confused:peki osmaniyedeki okuldakiler veli dğilmi?birde öyle düşünsek.istenince olmazmı ki

arkadaşlar ben bunu olması için çaba göstereceğim ve inşallah size buradan yaptık başardık diye yazacagım.içimde o azim var.olacagına inanıyorum.

Kalem;

:) dur melekciğim başarıp ortaya çıkayımda ondan sonra anlatın.

Üst Alt