Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinir bastığında ne yapabilirim?

Kum torbası al ona yumruk at. Ben eve almak istiyorum ama bir türlü h sonu aklıma gelmiyor. Decatlonda vs gezerken görüyorum heves ediyorum. Sinir olduğum kişinin fotosunu koyup yumruk atmak hırsımı giderir diye düşünüyorum. Hemde spor yapmış olurum diye düşünüyorum. :)

Kulaklık tak ve güzel bir jazz konser kaydı izle:

Etkenler nedir onları ortadan kaldırmak lazım 🙂

Ben çocukken MIRÇ diye bir sohbet uygulaması vardı ,mns den önce. internet kafeye gider mırçı açardık 1 saat karşılıklı küfürleşirdik sonra parayı öder çıkardık ama stres sinir kalmazdı :)

oyun oynayabilirsin ben oyun oynarım stresli olduğumda ama hile yaparım yoksa daha da sinir stres olurum
@çılgın bipolar,

Birkaç kez sinirlendim, akşamları tek başıma yürürüm, bir parkta oturup sigara içerim. Sadece sinirli olduğumda içimden böyle geliyor. Sakin yerleri tercih ediyorum yürümek için, parkta da tenha yerleri. Niye bilmiyorum, iyi geliyor bana. Yani evde durmaktan daha iyi oluyor.

@Ben_Claudius, Bir derdin olduğunda da tanıdık birine anlatıp sonra ne oldu diye sormalarına izin vermemek için irc, mirclara gir tanımadığın birilerine anlat çık demişti eskilerden bir abimiz. :)
Sinirlenince en iyisi kulaklığını takıp kimseyi duymamak.

@Tenê,
bende de nedense tam tersi hocam, dışarı çıkmakta çok zorlanıyorum. eve geldiğimde anksiyete tavan oluyor aşırı gergin stres sinir oluyor.
zamanında çok zorladım kendimi belki bünyem alışır diye ama her denememde sonu hiç iyi olmadı :(

@KKELEBEKK,
Valla o zamanlar küçüktüm çok dert anlatacak kadar değildim :) . keşke şimdi olsa o uygulama günü birlik sohbet etmek veya dinlemek keyif verirdi. şimdi sosyal medya var ama hiç kullanmıyorum adamı daha çok strese sokar, forumlarda takılıp yazacak birşey varsa yazıyorum

@Ben_Claudius,

Hocam eve geldiğimde, diyorsunuz. Yani dışarıda iyiydi ama tekrar eve gelince yine kötü mü oluyordu?

@Tenê,
dışarıda aşırı huzursuz gergin oluyorum bir an önce işim bitsin eve gidim derdindeyim. eve gelince bu endişelerim geçmiyor ya kaygı giderici içiyorum yada migrenim tutuyor ağrı kesici içiyorum. mesela yarın açık öğretim sınavım var şimdiden karnıma ağrılar girdi eve gelince nasıl olurum Allah bilir

@Ben_Claudius,
Hocam kendinize neden kaygılandığınızı sorun, doğru cevabı kendinize verin ve kendinizi ikna edin. İnsan beyninde büyütüyor çoğu şeyi. Yani yarın sınav varsa ben olsam kendime "elimden gelenini yaptım, büyük ihtimalle geçerim. Geçemezsem de kabahat benim değil, bu kadar oluyor demek ki vs" derim kendime. Elinizden gelenini yapmadıysanız o ayrı :)

Sağlığınız sınav sonucundan daha önemli. Sınav sonucu gerçekte ne olursa olsun bunun için üzülmeye değmez.

@Tenê, vizeler yaklaşıyor, acaba ünide dersten kalmak nasıl bir şey diye merak ediyorum. Bizim okul WhatsApp grubunda anatomi dersinden kalan 2.sınıflar var. Vizeleri hayatın sonu gibi düşünmek saçma.

@Pickle,

Yani seneye telafisi mümkün, senelerce zaman var... Herkes gücü yettiği kadar illa bitirecek.

Millet hapse giriyor, çıkıyor bu kadar kaygılı değil :))

Öfke bir şekilde boşaltılması gereken bir duygudur. Önce sorunun kaynağına boşaltmak istersin. Boşaltamayacak durumdaysan başkasına patlarsın. Başkasına da patlayamazsan etrafta nesnelerden, eşyalardan, duvardan vb. şeylerden çıkarmaya çalışırsın. Onu da yapamazsan içinde birikir ve ileride fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıklar olarak geri döner.

Bu yüzden içeride biriken öfkenin bir şekilde boşaltılması gerekir. En mantıklısı kimseye zararı olmayacak şekilde boşaltmaktır. Mesela; doğaya çık ve olabildiğince bağır, haykır. Ya da evde duvara ittirmeye çalış. Vücut geliştirmeye başlamak da bunun için güzel bir çözüm olabilir (En azından ben faydasını gördüm.).

@osmangazi Soğuk Savaş döneminde Amerikan ve Antikomünizm propogandası için çıkarılan gerçekçi olmayan bu film bana hiç sarmamıştır. Maalesef gerçek hayat bize Forrest Gump gibi koştukça istediğimiz her şeyi önümüze sunmuyor.

@berke26, çok güzel öneriler bunlar ama ben yapamıyorum,tek yaptığım ilaç ve alkol ikilisi.kimse benim gibi yapmasın,en son siroz olup ölürsün...

Üst Alt