Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sırtta platin olan hastanın emeklilik için çalışma gücü kaybı nedir?

hamur

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
4
Merhaba,

Eşim trafik kazası geçirdi sırtında 8 tane platin takıldı. Hareket kabiliyeti kısıldı ve sağ omuzu zaman içinde aşağı doğru düştü.

SGK nın çalışma gücü kaybında karşılığı nedir acaba ? Bu tabloda ki ifadeler eski engellilik oranlarına göre daha bilimsel ifade edilmiş gibi herkesin anlayabileceği şekilde açık değil.

Yardımlarınızı bekler teşekkür ederim

Eğer platinlerle gündelik yaşam bayağı bir aksamıyorsa emeklilik mümkün olmaz maalesef. SGK Hastalık Listesi gerçekten çok katı bu konuda

Fonksiyonel Ambulasyon Sınıflaması (FAS) | Functional Ambulation Classification (FAC)

Skolyozdan ameliyat oldum boynum icinden belimin ortasına kadar platin implant var, engelli raporum skolyozdan 40, engelli raporumda şöyle bir ibare var uzun sure ayakta durmasini gerektirecek agir islerde çalışması uygun değildir, ayrica agir is yasak, kosmak yasak, cocugunu kucağına alamiyorsun uzun sure ayakta duramıyorsun uzun mesefade nefesin kesiliyor, boyun kisitli dönüyor, her an tehlikedesin dustugun anda kaydigin anda kaza aninda belkide felc, bütün bunlara ragmen kendi basina kendini idare edebilir diyorlarsa allah onların bin türlü belasini versin insallah

@Hkn38, işte, felç ol sonra gel diyorlar!!!

5. Skolyoz, kifoz, kifoskolyoz vb.

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Omurganın anormal eğrilikleri sonucu kardiyak veya solunum sisteminde ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar

5 seviye torakal 4 seviye servikal bolgede boyunda ölü kemik var, skolyoz cok ama boyunla sirt birlesik ameliyata pek rastlamadım banada yok derlerse diyecek söz yok

Is gucu kaybina basvurmadim henuz 16nyil 3 800sen basvuracam daha 11. Ayda dolacak geçen belinden 14 platini olana ret vermisler diye duydum tevrim döndü canim skiliyor bu olaylara

@Hkn38, işte, felç ol sonra gel diyorlar!!!

5. Skolyoz, kifoz, kifoskolyoz vb.

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Omurganın anormal eğrilikleri sonucu kardiyak veya solunum sisteminde ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
Sol el ampute olan yuzde 40 engelli raporu olan bir arkadaşa bugun is gucu kaybi onayi geldi orta derece diye, sol el ampute hafif yok diye demekki orta verdiler yani sgk is gucu kaybi var diye gorurse seni hastalik listesine uyuyor bende agir var mesela belkide agir verecek arkadasa hafif beklerken orta verdiler mesela bugun

Son düzenleme:
Üst Alt