ekremcelik00
3500 TL brüt çok az değil.Ancak 2017 yılı için SSK tavanının 13.331,40 tl, tabanının 1.777,50 tl olduğu bir durumda tabanla arasında bir uçurum yok.Dolayısıya bu brüt benim tahminimce maaşta elle tutulur bir artışa yol açmaz.Hele de 2008 sonrası aylık bağlama oranının %30 olduğu düşünüldüğünde...
Bu durumda emekli maaşının yükseltilmesi için çalışmaya devam etmek, emekliliği geciktirmeye çalışmak zararınıza olacak.Yani emekli maaşının lehine çalışma sizin durum için sözkonusu değil.
Yapabileceğiniz 3 şey var:
1- Emekli olmak ve ara vermeden çalışmaya devam etmek.Çift maaş.İdeal çözüm.Olması en istenen durum.Bunu yapabilirseniz en avantajlı bir pozisyona geleceğinizden, şartları zorlayarak emeklilikte çalışmaya devam etme yolları araştırın.
2- Vücudunuzun artık çalışmayı kaldıramaması ve şartlar öyle gerektirdiğinden yani zorunluluktan emekli olmanız.En istenmeyen durum.Bu durumda 1300 tl civarı maaşla hayatınızın geri kalanını geçirmek zorunda kalacağınızdan alım gücünüz vs her yönden durumunuz zorlaşacak.Devletin size bağladığı bir nevi yoksulluk ücreti ile hayatınızı sürdürmeye çalışacaksınız.
3- 1.durumu elde edemeyeceğinizi görüyor ancak 2.durumla da başbaşa kalmayı istemiyorsanız bu durumda yapmanız gereken bedeniniz izin verdikçe, işveren sizi kovana kadar işinizde çalışmaya devam etmek olmalı.3500 tl nin neti ne olur bilmiyorum ama 2300 tl üstü olduğunu sanıyorum.2300 tl maaş almak varken 1300 tl maaş almaya başlamak çokta mantıklı olmasa gerek.Çalışmaya devam ettikçe emekli maaşınız sabit kalacak ya da azda olsa düşecektir ama en azından emekli maaşı almaya başlayana kadar elinize daha iyi para geçecek.