Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce emekli olmalı mıyım?

avgan

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
selam arkadaşlar benim emekli olmama 5 ay kaldı suan bürüt 3500 ssk matrahı yatıyor her ay toplam 240 bin tl oldu sizce 5 ay sonra emekli olmam iyi olurmu yoksa çalışmaya devamı etmeliyim ? suan emekli maşı hesapladığımda bağlanan maaş 1150 1200 civari bağlanır diyor web siteleri öneri ve fikirlerinizi paylaşırsanız cok sevinirim teşekkürler.

hemen emekli ol bu devletin ne yapacağı belli olmaz emekli ol çalışmaya devam çift maaş

avgan

Merhabalar,
Çalışarak emekli maaşınızı yükseltmeyi düşünüyorsanız bu düşüncenizden vaz geçin. Yılda en fazla 100 TL yükseltirsiniz ki zaten senede iki kere zam alındığı için emekliler boşa kürek çekmiş olursunuz.

Eğer imkanı nız var ise emekli olup, aynı şirkette yada başka bir yerde çalışma hayatına devam edin. Başka bir işte çalışma imkanı nız yok ama çalışma hayatı sağlığınızı olumsuz yönde etkiliyorsa emekli olun. Lakin hesaplattığınız ücret ilen geçinip geçinemiceğinizin muhasebesini iyi yapmanız gerekiyor.

berkemeteatasoy
TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.

Ümit Kurtuluş
dostum mecbur çalışmaya devam edicem aynı şirket deçalışmam zor emekli olanı çalıştırtmıyor beni aslında çalıştırtabilir engelli kadrosu na devam edebilirim şirketle konuşmadım belkide evet diyecek evet olur derse işime gelir şahsen olmaz derse yada devam edicem çalışmaya aylık 2200 2400 civarı maaş alıyorum ben senin dediğin gibi sende 100 lira emekli zamı geliyorsa boşa kürek çekmiş oluruz aynen haklısın başka bir önerin varmı acaba ?

Merhaba o sitelerde çıkan maaş hesaplamaları engellileri kapsamıyor bence, bende nisan ayında emekli olacam 210 bin toplam yatan para şu an 5103 günüm var ama 975 tıl maaş gösteriyor. %40 engelli yazıyorum aynı gösteriyor.Öerneklerde bakıyorum 2012 de aynı şartlarda emekli olmuş biri 1700 tl gösteriyor. Bence hemen emekli olmalıyız çalıştıkça maaş düşüyor.

YUSUFDUR
ORTALAMA sana verilen emekli maşına 100 150 daha eklersizn aortalama tuttar bu cıkar yanlız 2012 de emekli olanlarla kendini kıyaslama arkadaşım 2000 öncesi 2008 arası ve 2010 sonrası gibi maaş bağlama oranları vardır... ona göre hesaplanır arkadaşım ama maşş yüklsetme olayı sıkıntılı ise senelik 100 lira artar sa beklemenin bir anlamı yok olzman ??

TEŞEKKÜR EDERİM CEVABINIZ İÇİN.

DURUM ŞÖYLEYSE ÇOK VAHİM.

02.02.2017 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 962.04
Gösterge 9475 Ortalama Yıllık Kazanç 9,810.00 Ortalama Aylık Kazanç 2,242.50
Aylık Bağlama Oranı 60.00 Aylık Bağlama Oranı 2 43.00 Aylık Bağlama Oranı 3 31.44

2000 Öncesi 270
2000-2008/10 Arası 2223
2008/10 Sonrası 2609
Toplam 5102

YUSUFDUR

Aynen cok vahim malesef arkadasim benimde 5400 gunum var ama gune bakmiyor :( 2008 de getirilen yasa bizleri bu hale getirdi arkadasin soylediği gibi. Senede 100 tl bile bulmazsa caliamanin hic bir mantigi yok ama ihtiyacdan calismaya mecburuz.

avgan

Merhabalar.

Şirketinizlen görüşün, belki sizinlen devam etmek isticeklerdir. Çünki siz bırakırsanız sizin yerinize bir eleman alamak zorunda mevcut işiniz için. Siz işi bilen biri olduğunuz için avantajınız var. Tabi bu sadece benim yorumum. Şirketiniz bu şekilde düşünmeye bilir.

Eğer sizinlen devam etmek istemezlerse başka yerlerde iş arayın. Bulduğunuzda emeklilik dilekçenizi verip öteki yerde işe başlayın. Tabi durumunuzu izah etmeyi unutmayın. Yeni iş yerinize emeki olduğunuzu ve SGDP statüsünden işlem yapılması gerektiğini hatırlatın.

çok firma emekli olan engelli çalışanını devam ettiriyor ama nedense bazıları çalıştırmak istemiyor çalıştırmak daha avantajlı sanırım

avgan aynı sendeki durum bendede var martta doluyo emeklilik ama şirket emekliyi geri almadığı için devam etmeyi düşünüyorum kararsızım.

amirlerim devam etmemi istiyor ama şirketin prensibi emekliyi çalıştırmamaktan yana bakalım ne olacak. Ben 1500 ten aşağı gelmez diyordum emekli maaşım şimdi kafam çok karışık. Hayırlısı Allahtan.

gul38
sosyal güvenlik destek primi
emekli olup çalışmak isteyenlerin iş yerinin ödediği bir miktar prim ama emeklilik gün sayısını artırmaz

avgan
Birşey değil.

gul38
Merhabalar,
SGDP demek, emekli olup resmi olarak çalışmak demek. SGK maaşınızın %15 pirim olarak ödersiniz. SGDP li olunca sigorta ödemesi yapılmaz. sadece %7 kesilir. Tabi birde diğer vergiler. Gelir vergisi, Damga vergisi gibi gibi.

Çalıştığınız firma yanlışlıkla devlete SGDP li kodundan değil çalışan SGK kodundan bildirim yaparsa Devlet maaşınızı keser. Bu yüzden firmanız SGDP atlamamalı.

Merhaba benimde aynı kararsızlığım var,

3500 brüt ile 3920 gün ile 1300 tl emekli maaşı haketmişim fakat bazen düşünüp çalışayım ayda 8-10 TL artar 100 sgk artışı senede de 100 Tl emekli maaş zammı diyerek biraz artsın diyorum bir yandan da al 1300 ü çalışmana devam et diyorum.kararsızım

Ekrem Bey, Nerden öğrendiniz peki 1300 tl maaş bağlandığını sgk nın sitesinde kaç tl görünüyor emekli maaşınız ?

YUSUFDUR

Merhaba YusufBey,

SGK nın sitesinde 1210,68 tl görünüyor fakat biliyorsunuz engelli olarak emekli olanların az da olsa bir artısı var,
diğer emeklilik sitelerinden yaptıgım kontrollerde de 1310 tl olarak çıktı.

5 yıl daha çalışsan maaşında 150 lira bile oynama olmaz benim 4 yıl önce bu gün arasında bir degişiklik yok..en mantıklı çift maaş bu devlet herşeyi degiştiriyor engellinin emekli maaşına göz dikmeden hemen ol kurtar..Varlık fonu oluşuyor osmanlıda bu fondan sonra çökmeye başladı

evet doğru söylüyorsun bir tuhaflık var prim gün arttıkça maaş düşüyor

Cevabınız için teşekkürler Ekrem Bey, Benimde son 5 yıldır bürütüm 3500 tl ama sgk sitesinde 900 küsür maaş görünüyor, sanırım sizin 2008 öncesi yüksek. diğer sitelerde 1100 tl görünüyor hayırlısı demekten başka şansımız yok sanırım.

bence pirim 400 bini buluncaya devam et : o zaman 2,000 bin alırsın görüşüm.

lakoste
Merhaba şu anda 325.000TL toplam prim var.Seneye 400.000TL yi bulur ama ayda 6veya7tl artarsa 80tl ancak artar 50tl de devlet zamverir 1500 ancak olur 400.000tl primle

Cevabınız için teşekkürler Ekrem Bey, Benimde son 5 yıldır bürütüm 3500 tl ama sgk sitesinde 900 küsür maaş görünüyor, sanırım sizin 2008 öncesi yüksek. diğer sitelerde 1100 tl görünüyor hayırlısı demekten başka şansımız yok sanırım.

Merhaba 2008 öncesi 1197 günüm varmış genel olarak asgari ücretten yattı onlarda.

berkemeteatasoy
Merhaba 5 yıl çalışırsam;
maaşım yaklaşık olarak prim ödenmesi ve devlet zamlarını eklersek 2200 2400 tl arasında olacak ama asıl mesele şu ki;o tarihe kadar alınacak emekli maaşından vazgeçmek doğru mu?
o zamana kadar ortalama olarak alınacak emekli maaşı;80.000 tl veya üstü 5 sene sonra emekli oldugmda 900 tl kadar fazla emekli maaşı alacağım ama bu para uçup gidecek.

Osmanlının çökme sebepleri arasında varlık fonu devede kulak bile olmaz,
ama bir cevap aramak gerekirse ittihat ve terakkinin yapısına kişilerine ve faaliyetlerine kararlarına bakmak bunun cevabını verir diye düşünüyorum,
nice büyüm devletler çöktü tarihe karıştı,bu dünyanın değişmeyen gerçeği.
herşey biter baki olan sadece Allah.
Allah devletimize güç kuvvet versin

bence emekliliği gelen hemen emekli olsun engelli kadrosu ile başka bir yerde veya bulunduğun yerde çift maaşla devam etmek mantıklısı bu

ekremcelik00

3500 tl brütle ve 2008 sonrası %30 aylık bağlama oranı ile emekli maaşınızda düşündüğünüz gibi bir artış olmamalı.En fazla emekli maaşınızda her ay ciddi düşüş yaşanmasını önler.Ancak azda olsa bir düşüş olma ihtimali bile var.

Maaş bağlama sitelerinde bir rakam çıktı diyorsunuz.Aynı maaş bağlama sitelerine ( ssk değil diğer siteler ) gidin ve projeksiyon yapın.Zaten durumu bizzat göreceksiniz.

Maaş bağlama sitelerine e-devletten kopyaladığınız SGK hizmet dökümünüzü girip örnek eylül 16 sonrasını silin ve duruma bakın.Ardından kasım, aralık 16 ( ya da ocak 17 hangisini seçerseniz ) ekleyip bir daha sonucu görün.

Bunun gibi değişik ayları dönemleri girerek hesaplatarak gerçeği daha net göreceksiniz.

Merhaba ben sizin gibi düşünmedim basitçe prim yatar zam gelir diyerek düşündüm,
o halde diğer arkadaşın dediği gibi zamanı gelince emekli olmak en doğrusu galiba.3920 günlük sürem doldu ama şirket zammı ve yıllık iznimin dolmasını bekleyip emekli olmak daha doğru olacak sanırım.

ekremcelik00

3500 TL brüt çok az değil.Ancak 2017 yılı için SSK tavanının 13.331,40 tl, tabanının 1.777,50 tl olduğu bir durumda tabanla arasında bir uçurum yok.Dolayısıya bu brüt benim tahminimce maaşta elle tutulur bir artışa yol açmaz.Hele de 2008 sonrası aylık bağlama oranının %30 olduğu düşünüldüğünde...

Bu durumda emekli maaşının yükseltilmesi için çalışmaya devam etmek, emekliliği geciktirmeye çalışmak zararınıza olacak.Yani emekli maaşının lehine çalışma sizin durum için sözkonusu değil.

Yapabileceğiniz 3 şey var:

1- Emekli olmak ve ara vermeden çalışmaya devam etmek.Çift maaş.İdeal çözüm.Olması en istenen durum.Bunu yapabilirseniz en avantajlı bir pozisyona geleceğinizden, şartları zorlayarak emeklilikte çalışmaya devam etme yolları araştırın.

2- Vücudunuzun artık çalışmayı kaldıramaması ve şartlar öyle gerektirdiğinden yani zorunluluktan emekli olmanız.En istenmeyen durum.Bu durumda 1300 tl civarı maaşla hayatınızın geri kalanını geçirmek zorunda kalacağınızdan alım gücünüz vs her yönden durumunuz zorlaşacak.Devletin size bağladığı bir nevi yoksulluk ücreti ile hayatınızı sürdürmeye çalışacaksınız.

3- 1.durumu elde edemeyeceğinizi görüyor ancak 2.durumla da başbaşa kalmayı istemiyorsanız bu durumda yapmanız gereken bedeniniz izin verdikçe, işveren sizi kovana kadar işinizde çalışmaya devam etmek olmalı.3500 tl nin neti ne olur bilmiyorum ama 2300 tl üstü olduğunu sanıyorum.2300 tl maaş almak varken 1300 tl maaş almaya başlamak çokta mantıklı olmasa gerek.Çalışmaya devam ettikçe emekli maaşınız sabit kalacak ya da azda olsa düşecektir ama en azından emekli maaşı almaya başlayana kadar elinize daha iyi para geçecek.

masterzek

Teşekkür ederim,
açıklayıcı anlatımınız sayesinde karar vermemde etkili oldunuz,
tavsiyelerinize uyacağım.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]masterzek peki emekli olduktan sonra farklı bir iş yerinde engelli statüsünde çalıştırılmak iş yerinin karına olur mu ? yoksa şirket bu zaten emekli ve devletin oşirkete bir katkısı vergiden vs yardımını kesmesi söz konusu olur mu yani normal engelli çalıştrmakla, emekli engelli çalıştırmak onlara bir kar zarar yaratacak mı ? bilginiz var mı..

hakanmemik

Emekli olduktan sonra aynı işyerinde ya da başka bir işyerinde emekli statüsünde çalışmaya devam etmenin işverene az da olsa yükü daha fazladır. Tam rakamları bilmiyorum ancak ssk işveren payı diyelim %20,5 ise sgdp de işveren payı %24 gibi birşeydi. Ancak çok ciddi bir yük değil.Hele de kalifiye bir iş yapmaktaysanız kimse bunu kafaya takmaz.

2.sorunuz hakkında tam bilgim yok.Normal engeli ile emekli engelli mantıken sakatlar kadrosundan aynı şekilde yararlanmalılar ama varsa bir püf noktası soruyu ve cevabı gören arkadaşlar yanıtlarsa bende öğrenmiş olurum.

Üst Alt